alonka7 31.01.07, 18:05 CCo boli? Zastrzyki? pobieranie krwi? punkcja i pobieranie jajeczek? transfer? czy tez po prostu wszystko? Jak bardzo boli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: czy in-vitro boli? 31.01.07, 18:10 mnie zupelnie nie bolalo, powiem wiecej, bardzo milo wspominam caly protokol invitro a tez sie balam - bylam zaskoczona ze tak szybko i bezbolesnie poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: czy in-vitro boli? 31.01.07, 18:13 Bardzo dziwne pytanie.Punckja nie boli bo jest w znieczuleniu, transfer też nic.A czy bolą zastrzyki czy pobieranie krwi- nigdy nie pobierałaś krwi, zastrzyków też nie miałaś?Ja osobiście bardzo bałam sie zastrzyków, ale większym problemem dla mnie było aby się przemóc i robić sobie je samej. A cały proces in vitro bardziej boli psychicznie niż fizycznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Re: czy in-vitro boli? 31.01.07, 18:43 Dlaczego: dziwne pytanie? Chyba po to to forum jest.Żeby pytać. Może dziewczyna nigdy nie miała zastrzyków. Chyba ma prawo pytać? Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: czy in-vitro boli? 31.01.07, 19:11 Pewnie, że ma prawo pytać, ale bez przesady.Czy boli pobranie krwi wie już nawet dziecko w przedszkolu. Rozumiem,że pytania mogą dotyczyć punkcji, tansferu, ale pobierania krwi???? Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: czy in-vitro boli? 31.01.07, 20:01 do przezycia bardziej boli negatywny test. Jak juz zaczniesz to nie myslisz w ogole o fizycznym bólu. Mysle ze nie bólem powinnas sie martwic, ale chocby ryzykiem hiperstymulacji jajników Odpowiedz Link Zgłoś
alonka7 Re: czy in-vitro boli? 31.01.07, 20:39 Przepraszam za glupie pytanie ale wlasnie wracam z kosultacji psychologicznych przed podjeciem decyzji o vitro. I byla mowa o wielkim bolu...fizycznym stad pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: czy in-vitro boli? 31.01.07, 21:52 mam bardzo niski prog bolu; bardziej bolesna jest dla mnie wizyta u dentysty niz caly program ivf. To bardzo indywidualne, ale mysle ze na tej terapii przesadzili. To nie operacja plastyczna Odpowiedz Link Zgłoś