Dodaj do ulubionych

inseminacja?!?!?!

IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 13:06
Proszę, napiszcie mi o Waszych przeżyciach związanych z inseminacją. To znaczy,
jak Was przygotowywano, z iloma wizytami to się wiązało (szczególnie interesuje
mnie Novum), no i nie ukrywam -jakie koszty? Będę wdzięczna za Wasze informacje.
Pozdrawiam-Inga
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia27 Re: inseminacja?!?!?! IP: *.starachowice.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 16:03
      Ponieważ mnie nie rosną pęcherzyki musiano mi je wyhodować sztuczne te leki
      kosztowały mnie sporo bo małe dawki na mnie nie działały.Wydałam na to około
      tyś zł,Do tego monitorownie cyklu. Sama inseminacja to koszt w granicach
      400zł.Ale na prawde warto mnie ją robili w NOvum raz ,ponieważ na razie tylko
      raz udało się wychodować pęcherzyki.Ale niestety tą ciąże poroniła
      Głowa do góry na pewno warto,pamiętaj że mnie się udało za pierwszym razem ale
      nie zawsze tak jest.Jak masz jakieś pytani to śmiało,może będę mogła Ci jakoś
      pomóc.Pozdrowionka.Sylwia
      • Gość: Inga Re: inseminacja?!?!?! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 18:03
        Sylwia, piękne dzięki za info i za nadzieję. Mnie jajeczko rośnie po CLO, więc
        z tym raczej nie byłoby problemu. Monitorować również mogłabym u siebie, bo do
        W-wy mam toszkę daleko, no i do Novum mogłabym pojechać dopiero w odpowiednim
        momencie. Tylko zastanawiam się ile razy wcześniej musielibyśmy pojechać z
        mężulkiem na jakieś badania?! I jeszcze jedna wątpliwość, czy oprócz
        wyhodowania pęcherzyka podają jeszcze dodatkowo jakieś leki i czy po
        inseminacji trzeba jeszcze pozostać na jakiś czas w klinice. A poza tym
        dziękuję, że pocieszyłaś mnie tą ceną, bo myślałam, że byłoby to większe
        obciążenie dla budżetu. Więc teraz już chyba nie będę zwlekać. Pozdrawiam-Inga
        • Gość: sylwia27 Re: inseminacja?!?!?! IP: *.starachowice.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 18:37
          Dziewczyno z czym tu zwlekać.Jeślijestes spoza warszawy to spokojnie możesz
          robiś usg u siebie a przyjechać tylko na inseminację.Dobrze by było żebyś miała
          kontakt z lekarzem który ustali kiedy jest owulacja.Ja robiłam usg u siebie a
          jak mi juz podrosły to pojechałam do warszawy i kazano mi przyjechać za 3 dni
          na inseminację.Ja brałam jeszcze zastrzyk na pękniecie tych pęcherzyków.Sam
          zabieg jest przyjemny , jeśli wogóle cokolwiek związane z niepłodnością może
          być przyjemne.Musićie mieć wstrzemieżliwość około 4 dni przed zabiegiem.A potem
          już tylko trzeba poczekać.Pamietaj Twój mąz być wtedy przy tobie i trzymać cię
          za rękę,a to jest istotne.Po zabiegu leżysz sobie około 15 minut i jesteś wola
          możesz jechać do domu.a potem tylko to nieszczęsne czekanie.Wynik na teście
          wyjdzie za około 2 tyg.Całuski.Polecam sie na przyszłość.
          Sylwka
          • Gość: inga Re: inseminacja?!?!?! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 11:07
            Sylwia, wielkie dzięki. Przy najbliższej okazji porozmawiam z moim lekarzem o
            inseminacji. Naprawdę niesamowicie dodałaś mi skrzydeł. A Tobie z całego
            serduszka życzę powodzenia.
            Całuski-Inga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka