Dodaj do ulubionych

12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ???

15.02.07, 11:42
Cześć
Dziewczyny, dzisiaj byłam na USG - w 12 dc i mam tylko drobne pęcherzyki, clo
jak do tej pory nie zadziałało.
Mam takie pytanie: czy jest szansa że pęcherzyki jeszcze w tym cyklu urosną???
Czy może jeszcze coś się podaje żeby jeszcze urosły???
Czy może w tym cyklu to już po jabłkach??
Pozdrawiam i napiszcie jak było u Was.
Obserwuj wątek
    • eszforcik Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 15.02.07, 14:03
      Jak długie masz cykle i czy w ogóle nie było pęcherzyka dominującego??

www.fertilityfriend.com/home/18b5e6
      • j_o_asia Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 15.02.07, 14:06
        Cykle to ja mam strasznie długie (bez luteiny to trwały od 59 dni do 116 dni) z
        luteiną przyjmowaną od 15 dc to mi się okres skracał do 21 dni!
        • j_o_asia Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 15.02.07, 14:07
          a, no i w ogóle nie było pęcherzyka dominującego, tylko drobne (mam podejrzenie
          PCOS).
    • tymonka30 Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 15.02.07, 14:30
      Nie urosną, przykro mi. Trzeba zwiększyć dawkę albo zmienić lek jeśli nie
      będziesz na niego reagować. Pewnie teraz bierzesz już luteinę tak? To tym
      bardziej nie.
      • j_o_asia Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 15.02.07, 14:39
        buuusad
        jeszcze nie biorę luteiny, a lekarka kazała mi dalej przychodzić na USG żeby
        kontynuować monitoring.
        • tymonka30 Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 15.02.07, 16:54
          Joasaiu a jak małe one były? Ale skoro powiedziała, że małe to pewnie tak małe,
          że nawet mm Ci nie podała? W którym dc będzie następna wizyta?
    • polpotworek Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 15.02.07, 14:53
      Zapewne lakarka kazala c przyjsc by widziec co sie dzieje dalej z nimi ale z
      owu nic juz raczej nie bedzie. Spokojnie nie danerwuj sie. Napewno sie uda. Ja
      te bylam zrozpaczna bo jak zobaczylam swoje pecherzyki po clo to pozal sie boze
      heheh.
    • mona255 Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 15.02.07, 15:50
      Pewnie marne szanse na OWU ale okarze się po następnym usg. Ja w tym cyklu też
      się udziłam, miałam usg w 9 dc po 5 tab CLO pęcherzyk miał 7mm, potem w 11 d.c
      urósł do 11mm po 3 puregonach tzn. marniutko i następnie dostałam menopur razy
      dwa i ani drgnął. Cykl stracony no i nadzieja tez. Sama sie martwie co dalej
      jak na nic mój organizm nie reaguje? Choć czytałam maile dziewczyn , które
      pisały że zaszły w ciążę własnie w cyklach , które wg. lekarzy miały byc
      stracone. Także zawsze można mieć nadzieję wink. a gdzie się leczysz?
    • dorinkaw Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 15.02.07, 19:54
      Nie chcę dawać Ci złudnej nadziei, ale u mnie np. tak jest, ze często występuje pózna owulacja. w 12 dc niby nic, a jak się pozniej okazało owulacja np. dopiero w 19 dc. myslę, ze nie masz sie co nakrecać, ale tez nie ma co stresować się na zapas. Idz za 2 dni na usg moze akurat. A i jeszcze jedno w których dniach cyklu bralaś Clo, bo to też, przynajmniej u mnie wpływa na owu.
      • j_o_asia Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 16.02.07, 12:02
        Tymonka - Były chyba te moje pęcherzyki tak małe że nie warto było nawet o tym
        mówić, bo lekarz nic nie powiedział. Przypuszczam że może mają max do 9 mm bo
        zwykle takie mam (przez cały cykl). Następną wizytę mogłam mieć dzisiaj ale nie
        poszłam, bo i tak przez 1 dzień nic by nie drgnęło, więc teraz idę w pon czyli
        będzie to 16 dc. Moze do tego czasu coś się zmieni?

Mona255 - leczę się w Klinice Wspomaganego Rozrodu na Starynkiewicza w Wawie u
        dr Grzechocińskiej.
        No właśnie można coś jeszcze podać w tym samym cyklu żeby coś się zmieniło? Ty
        tak miałaś?

Dorinkaw - brałam clo 5-9 dc. No własnie tak sie łudzę że może jednak jakoś
        później ta owu się jakoś pojawi. A co pomarzyć zawsze możnasmile

Pozdrawiam Wassmile
        • dorinkaw Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 16.02.07, 14:47
          Moze troche poźno to clo, chociaż oczywiscie lekarz na pewno na podstawie jakis przesłanej tak zaaplikował. U mnie natomiast było tak, ze brałam Clo do 4 dc do 8 dc, owulacja była pozna. Potem dr zmienił na od 3 dc do 7 dc, zeby ta owulacja jednak wystapiła wczesniej. gdyby wiec nic w tym cyklu nie drgneło, moze pogadaj z lekarzem, czy clo nie zacząc brać wczesniej. Pozdr.
          • frestre Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 16.02.07, 14:55
            brałam CLO 3-6 dzień cyklu. Rosły fajnie, ale nie pękały sad( po zastrzyku też
            nie.Każdy ma coś....
            • zyniowa73 Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 16.02.07, 15:02
              u mnie też ładnie rosną ale nie pękają . A jak u was z prolaktyną ?
              • frestre Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 16.02.07, 15:25
                prolaktyna malutko podwyższona - Bromergon pół tabletki dziennie
        • tymonka30 Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 16.02.07, 16:29
          Może tak, bo brałaś lek jednak trochę później. Ja biorę od 3 dc, wtedy ok. 11-
          13 już coś widać. Ale czasem pęka dopiero koło 16. Najważniejsze, że nie łykasz
          jeszcze luteiny, bo to by zablokowało owu. Mimo wszystko powodzenia!
    • mona255 Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 17.02.07, 18:56
      Siemanko smile. Tak ja prócz clo po którym pecherzyki urosły do 7 mm a barałam od
      3do 7 dc dostałam jeszcze puregon i menopur ale to był tylko daremny wydatek,
      no coż...ale zawsze warto spróbowac może akurat...więc może zapytaj co twój
      lekarz sądzi o tych zastrzykach. Ja teraz mam zrobić badania na prolaktyne,
      creatynine i obciążenie glukozą i zobaczymy co dalej. U mnie się znowu coś
      innego pokręciło bo 5 lat temu działał na mnie CLO i pregnyl, na pęknięcie
      pęcherzyka (mam 4letnia córcię) i ta sama dawka a teraz ani rusz sad.
      • j_o_asia Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 19.02.07, 10:42
        Cześć dziewczynysmile
        Miałam dzisiaj kolejne USG (16 dc) i pęcherzyki dalej drobne (czyli bez zmian),
        tylko endo urosło do 5 mm (z 3,5 mm).
        Poszłam z tym do pielęgniarki (od mojej doktor) i kazała mi znów przyjść na USG
        za dwa dni.
        I cały czas się dziwię po co? Myślałam że już po wszystkim, dostanę luteinę, i
        poczekam na nowy cykl. A ta mi każe dalej przychodzić. Stwierdziła że endo się
        ruszyło to może coś się jeszcze ruszy.
        Jak było u Was kiedy Wam pęcherzyki nie rosły? Naturalnie dostawałyście @ czy
        może dostawałyście luteinę?
        Kurcze nic z tego nie rozumiem.

• tymonka30 Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 19.02.07, 10:46
          Ja ci powiem np. tak, że 2 razy w życiu zdarzyło mi się, że na USG w 30 dc! gin
          zauważył dojrzały pęcherzyk. Także możliwa jest owu w aż tak późnym dniu cyklu,
          szczególnie jeśli się ma bardzo długie cykle. A co tam, szansę tej wizycie
          możesz dać, nic nie tracisz.
          • j_o_asia Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 19.02.07, 10:57
            No to faktycznie późno.
            Ja jak do tej pory podejrzewam, że miałam owu 2 razy (od kiedy prowadzę
            obserwacje ), raz w 106 dniu cyklu a raz w 47 dc - były to cykle naruralne. A
            pozostałych 5 cykli było bezowulacyjnych.
            No to teraz znowu mam tak długo czekać???
            Myślałam że to będzie szybciej. Jejku... nie mam mocy.
            • tymonka30 Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 19.02.07, 10:59
              Asia tak to jest przy PCO niestety. Mam to samo. Pewnie i tak w końcu skończy
              się na lekach.
              • j_o_asia Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 19.02.07, 11:08
                Jej... jakie to wszystko jest skomplikowane.
                Dzięki Tymonku za odzew. Napiszę jeszcze jak będę po kolejnym USG.
                Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.
                • tymonka30 Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 19.02.07, 11:17
                  Koniecznie smile
                  • j_o_asia Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 19.02.07, 11:19
                    smile
                    • madziawac Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 19.02.07, 11:24
                      Dziewczyny ,ja na clo w 12 dc nie mam jeszcze pecherzykja, pojawia sie
                      najwczesniej ok 18 dc. Na cyklu naturalnym - w tuym miesiacu - dojrzaly
                      pecherzyk pojawil sie w 26 dc.
                      Mam PCO
                      • j_o_asia Re: 12 dc - po clo, brak pęcherzyków - ??? 19.02.07, 11:27
                        Ojojsmile No to teraz dałaś mi nadzieję że jednak coś się może wyklućsmile No to
                        czekam w takim razie. Następne USG będę miała właśnie 18 dc. Więc może...
                        • j_o_asia 18 dc i jest pęcherzyk! :) 21.02.07, 09:22
                          Jejku ale jestem szczęśliwa!smile
                          Okazało się że mam jeden pęcherzyk!smile Ma on w tej chwili 12 mmsmile
                          Następne USG mam w piątek czyli w 20 dc.
                          jej, tak się cieszęsmile
                          • tymonka30 Re: 18 dc i jest pęcherzyk! :) 21.02.07, 10:25
                            Znaczy się rośnie sobie powolutku. Jeszcze mu trochę brakuje. Trzymam mocno !!!!
                            • j_o_asia Re: 18 dc i jest pęcherzyk! :) 21.02.07, 10:28
                              Tak, znaczy sobie rośniesmile Mam nadzieje że urośnie duży i okrąglutki i pięknie
                              pękniesmile
                              Nio, trzymajsmile Przyda się wsparciesmile
                              • j_o_asia Re: 20 dc... 23.02.07, 09:49
                                Tymonkosmile No i pęcherzyk ładnie rośnie ma teraz 18 mm! No to chyba najwyższa
                                pora działaćsmile Tylko endo kiepskie bo cały czas ma 5 mm. Czy jeszcze urośnie? A
                                jak Tobie endo rosło?
                                Pozdrawiamsmile
                                • tymonka30 Re: 20 dc... 23.02.07, 11:09
                                  To na razie endo za słabe, musi mieć tak ok. 8-10 mm. Będziesz jeszcze mieć
                                  wizytę po weekendzie?
                                  • j_o_asia Re: 20 dc... 23.02.07, 12:15
                                    no, właśnie słabiutkie to moje endo. Ale ja zawsze miałam z tym problem a teraz
                                    jeszcze przy clo to już w ogóle. Ale w sumie i tak jest całkiem nieźle bo
                                    generalnie miałam tak że nawet po 35 dc moje endo miało 2 lub 3 mm.

Tak, mam wizytę jeszcze po weekendzie. W poniedziałek, rano.

też się dziwię trochę, bo pęcherzyk jest juz całkiem spory a śluzu płodnego
                                    jeszcze nie mam. Nie wiesz czasem czy clo także nie wpływa na śluz??
                                    • tymonka30 Re: 20 dc... 23.02.07, 17:43
                                      Wpływa. Może być go mniej, u mnie jakby prawie w ogóle go nie ma ale to jest
                                      tylko pozorne, ten śluz gdzieś tam jest - musi, bom zaszła w 2 ciąże w końcu smile
                                      Endometrium powinno mieć przynajmniej 7 mm!
                                      www.dzieckoinfo.com/forum/showflat.php?Cat=&Board=DLA&Number=419242&page=111&view=collapsed&sb=1&part=
                                      • j_o_asia Re: 20 dc... 26.02.07, 10:25
                                        Dzięki Tymonko że śledzisz ten mój wąteksmile
                                        Dzięki też za info z tym śluzem.
                                        Teraz już wiem czemu mogło go być tak mało - pęcherzyk mi nie pekłsad Jest
                                        przetrwały i ma teraz 32 x 24 mm. Szlag mnie trafi! Endo wzrosło mi do 9 mm.
                                        Ale jestem zła. Jutro mam wizytę u swojej pani dr. Zobaczymy co teraz wymyśli i
                                        co na to powie. Żeby mi się tylko jakaś torbiel nie zrobiła. Ojoj jak to pod
                                        górę idzie...
                                        • tymonka30 Re: 20 dc... 26.02.07, 10:57
                                          Będzie dobrze, nie ten cykl to następny, nie ma co się nastawiać, dziś się o
                                          tym przekonałam gdy na USG się okazało, że nic nie rośnie. Nie przeskoczę tego,
                                          nie mam takiej mocy. Tak samo Ty. Z pewnymi sytuacjami się trzeba pogodzić i
                                          patrzeć wprzód. Pozdrowionka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka