mayaxx 27.02.07, 18:13 hej dziewczynki, ktora z Was (bedzie) miala transfer w tym tygodniu? dajcie znac, bedzie nam razniej. ja mam jutro. pozdr, mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: transfer 27.02.07, 18:55 Ja ja!! W czwartek punkcja czyli prawdopodobnie w sobotę transfer. A Ty kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
juliza Re: transfer 27.02.07, 20:17 ja tez mam punkcje w czwartek, ale transfer w niedzielę. jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem Odpowiedz Link Zgłoś
ana_31 Re: transfer 27.02.07, 21:33 Ja w czwartek dopiero zaczynam stymulacje,ale mocno trzymam za Was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_marta Re: transfer 28.02.07, 09:41 I ja w tych samych dniach: punkcja jutro - czwartek a transfer, jak będzie co transferować, w sobotę albo niedzielę. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: transfer 28.02.07, 10:51 Czesc, mialam punkcje w poniedzialek. dzisiaj o 13:30 transfer 2 zarodkow. mam 4 mrozaki. trzymajcie kciuki !!! pozdrawiam, mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira.m Re: transfer 28.02.07, 11:06 A ja miałam transfer w poniedziałek. Jest ze mną jedno maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_marta Re: transfer 01.03.07, 13:44 Hej! Jestem po punkcji. Była dziś rano. Pobrano 9 komórek. Teraz czekam na wieści z kliniki. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
juliza Re: transfer 01.03.07, 14:57 ja tez już jestem po punkcji. U mnie pobrano 11 komórek, ale nie wszystkie moga dojrzeć ewentualny transfer w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka2607 Re: transfer 01.03.07, 19:23 Ja jestem już po transferze. Dziś o 12.15 wprowadzono mi dwa zarodki. teraz pozostaje tylko czekać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: transfer 01.03.07, 20:14 I ja też po punkcji,9 dojrzałych wyszło.ISCI będą robić bo za malo plemników. Bolało jak cholera.W sobotę transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: transfer 02.03.07, 12:38 Miałam podaną morfinę na rozluźnienie i zastrzyk znieczulający (jaki tam znieczulający) w szyjkę macicy.Wszystko czułam i widziałam. W Polsce punkcję robi się zazwyczaj pod pełną narkozą więc dziewczęta nie bójcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: transfer 02.03.07, 11:33 Punkcja Cie bolala??? Nie mialas narkozy? Mnie bolal brzuch po punkcji (bol menstruacyjny), ze nie moglam chodzic, a brzuch byl strasznie napecznialy. Doktor powiedzial, ze to normalne, przy takiej ilosci pecherzykow - pobrano mi 11 (3 zaplodnily sie same i 3 ICSI). Nastepnego dnia juz bylo lepiej, choc bol powracal jeszcze 4 dnia po punkcji. Dzis 5. dzien po punkcji i juz jest znacznie lepiej. A Wy mialyscie jakies dolegliwosci po punkcji? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_marta Re: transfer 02.03.07, 12:06 Uczucie kamienia w brzuchu i lekkie pobolewanie. Nic więcej. U mnie pobrano 9 komórek z czego 5 już się zapłodniło samych a 4 będą zapładniane ICSI. Mąż pojechał do kliniki jeszcze raz. Mam nadzieję, że nie zestresuje się na tyle, żeby nic z siebie nie dać. Dzień po dniu w stresujących warunkach jest trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka2607 Re: transfer 02.03.07, 14:21 Cześć. Ja jestem 3 trzy dni po punkcji i jeden po transferze.Pobrano mi 14 jajeczek z czego 4 zostały zapłodnione. Po punkcji czuje sie kiepsko, tzn ten b ól brzucha mi troche przeszkadza i brzuch jest taki wielki, że aż zaczełam sie martwić, ale widze ze objawy są podobne u każdej z was. Miałam lekkie plamnienie tak ze 2 godziny po punkcji, ale lekarz mnie uprzedził, że tak może być. Przyznam ze transfer był nieprzyjemny. Pełny pęcherz bolacy brzych po punkcji i ciągle USG. Ale wytrzymałam, i czekam. wprowadzono mi dwa zarodki. mam nadzieje ze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: transfer 02.03.07, 14:34 Tego właśnie się boję,że nadal będzie mnie bolało po punkcji i ten pełny pęcherz.A nic,teraz odwrotu praktycznie nie ma.Wytrzymam i byłoby przyjemnie gdyby poświęcenie i ból nie poszły na darmo. Aneczka 4 z 14 to wydaje mi się bardzo mało.Pewnie IVF bez mikropuckcji? Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka2607 Re: transfer 02.03.07, 14:44 Też tak sądze że mało, ale lekarz powiedział, że powinniśmy sie cieszyc ze są 4. Mam PCO i w dodatku mój M ma bardzo słabe nasienie. Lekarz powiedział, że pobrane jajeczka nie wszystkie nadawały sie do zapłodnienia,z tych co zostały to tylko 4 udało sie zapłodnić. Boje sie okrutnie i narazie moge tylko czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
juliza Re: transfer 02.03.07, 16:46 a mnie po punkcji nic nie boli , chociaż podczas samego zabiegu było niewesoło, bo musiałam oddać trochę krwi do hodowli i właśnie podczas tego oddawania mało nie zemdlałam. Właściwie to prawie mnie cucili, a po punkcji podłączyli mi kroplówkę, ale z samą wodą. Właśnie dostałam wiadomość, że dojrzało mi 5 komóreczek (po cichu liczyłam chociaż na 4, więc się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_marta Re: transfer 03.03.07, 15:00 Cześć! Jestem po transferze: Z 12 komórek pobrano 9, 7 się zapłodniło. Podano mi 2 klasy A. Teraz pozostaje czekać bardzo długie i stersujące 2 tygodnie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: transfer 03.03.07, 14:44 no to mamy juz wszystko za soba i czekamy cierpliwie 2 tygodnie na rezultaty naszych poswiecen. zycze NAM wszystkim, aby sie udalo!!! odezwijcie sie koniecznie za 2 tygonie. pozdr., mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
juliza Re: transfer 04.03.07, 14:38 chyba jestem ostatnia.... dziś miałam transfer, podano mi dwa zarodki. testuję 16 marca, chyba że skuszę się wcześniej . Trzymam za Was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: transfer 05.03.07, 19:36 czesc, ostatnia to ja jestemTransfer miałam dzisiaj o 15. Niestety udało się wychodować tylko jeden zarodek z 4 pobranych komórek. To podobno nie jest tak zle jak na stymulację tylko clostibegytem. powiedzcie prosze jak wytrzymujecie te dwa tygodnie. ja mam za sobą pare godzin i juz nie wiem co robićJak uważacie lepiej leżeć i się oszczedzac czy normalnie funkcjonować? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Florencja 05.03.07, 20:06 a dlaczego stymulowałaś się tylko clo? Były jakieś wskazania, czy po prostu chciałaś? I w ogóle w jakiej klinice miałaś transfer? Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: Florencja 06.03.07, 10:02 Cześć, szczerze mówiąc nie miałam IVF na razie (przynajmniej jeszcze w tym cylku) w planach. Byłam przygotowywana do zwykłej inseminacji. Już piątej. Zazwyczaj robią to tylko 4 razy ale u mnie za 4 się udało. Niestety ciąża pozamaciczna. dlatego pani doktor zdecydowała, że trzeba spróbwać inseminacji. W czasie usg okazało się, że bardzo dobrze zareagowałam na clo i zdecydowali o nakłuciu. Niestety z 6 pęcherzyków pobrali tylo 4 komórki z tego ostatecznie prawidłowo podzieliła się jedna i to właśnie ją hoduję od wczoraj. Jeśli tym razem się nie uda to na pewno czeka mnie "prawdziwa" stymulacja. a leczę się w Łodzi, w Gamecie. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: transfer 06.03.07, 12:39 U mnie też już po wszystkim. Punkcja była we czwartek,transfer w sobotę. Pobrano 9 komórek ale okazało się,że kilka nie chciało sie dzielić,w kilku znaleziono dodatkowy chromosom (zespół Downa) i zostały tylko 2 dwukomórkowce,które mi podano.Nie mam mrozaczków czyli jak się nie uda to będę się kłuła jeszcze raz ale na szczęście IVF jest refundowane. Planuje testować 12,13 marca,skierowanie na bete mam 19.03 ale może już nie będzie po co robić. Trzymam za Was kciuki,powiedzie się,prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
doza1 Re: transfer 06.03.07, 12:48 Witam, ja miałam transfer wczoraj podano mi jedynego mrożaczka jakie mi pozostał z nacięciem błonki i czekam cierpliwie do 19 na testowanie, mam nadzieje że się uda i wam życzę tego samego. mi lekarze mówili żeby prowadzić oszczędny tryb życia ale nie trzeba od razu kłaść się do łózka bo to podobno nie ma wpływu na zaciążenie, tyle żeby się nie przemęczać za bardzo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: transfer 10.03.07, 09:38 Dziewczyny,kiedy planujecie testować?? Jak tam schizowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: transfer 10.03.07, 11:12 Czesc, ja mam termin bety na 15 marca. Ale dostałam wczoraj takiej schizy, że poszłam się kłuć.Oczywiście zupełnie bez sensu bo to 5dpt ale nie byłam w stanie się pohamować. Wyszło 5,11. Oczywiście wiem, że to nic zupełnie nie znaczy ale... W poniedziałek albo wtorek chce zrobić test sikany. Jest taki, który działa już od 10 jednostek, chyba najczulszy jaki spotkałam... Jak nie wyjdzie tzn, że 5,11 nie urosło Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: transfer 10.03.07, 11:20 Florencja ja też jestem po in vitro w gamecie u profesora Nie rób testu sikanego wcześniej niż w 10 dpt, a najlepiej betę, ponieważ hormon hcg wzrasta we krwi a w moczu jest odpowiednio mniejszy. Więc bedzie niewiarygodny. Najlepiej zrób bete w 10 dpt!!! A mialaś podany pregnyl albo ovidtrelle, jeśli tak to wynik będzie wiarygodny wlaśnie 10dpt, czyli przynajmniej 12 dni po podaniu leku. pozdrawiam i trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: transfer 10.03.07, 13:40 dzieki Kaka. Wiem, że to nie ma sensu, zwłaszcza po pregnylu. Ale to naprawde ciężko. Z resztą wiesz jak jest. Mam nadzieje, że dotrwam do czwartku. A jak u Ciebie? kiedy miałaś transfer? Ja jestem u Banaszczykowej... Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: transfer 10.03.07, 13:52 Ja mialam transfer 18 grudnia Profesor mi zrobil podwójny prezent Florencja wiem że bardzo trudno wytrzymać... ja siedzialam w domu i się oszczędzala, przejglądalam forum i na gazecie i na bocianie, balam się mysleć czy mam objawy czy nie, w sumie to nie mialam, balam się kichnąć i przeciągać... liczylam która ile miala pęcherzyków, oocytów, zarodków itp. ALe w glębi ducha staralam się być spokojna. To wielka loteria i teraz to juz malo co zależy od nas! Pozdrawiam cię i życzę spokoju i cierpliwości PS. zajrzyj do mojego suwaczka Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: transfer 10.03.07, 17:45 Dzięki za pokrzepienie. Ciesze się, że Ci się udało. Ja, pośrednio też od prof, dostałam na Mikołajki, dokładnie 7XII szpital i ciąże pozamaciczną. Ale było minęło teraz ma być dobrze dziś, 5 dpt mam takie lekkie brązowe plamienie, zastanawiam się czy to dobry znak czy wprost przeciwnie. I jeszcze jedno, wiem, że się jescze słabo znam na tym forum wiec please nie śmiej się ze mnie ale o co chodzi z tym suwaczkiem? Byłam na jakies stronie wasz suwaczek czy coś i tam jest o ślubach... Mam tam głębiej szukać? Przepraszam za moje dyletanctwo Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: transfer 10.03.07, 19:16 suwaczek to ten podpis pod moim postem "moje szczęście" suwaczki są rózne, jal dlugo jesteśmy malżeństwem ale ile tygodni ma nasz dzidziuś i ile zostalo do końca ciąży. ps. a to delikatnie plamieni to może byc oznaka implantacji zarodka Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: transfer 10.03.07, 20:40 wszystko jasne a Twój suwaczek jest przepiękny Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: transfer 11.03.07, 12:35 Florencja też Ci takiego suwaczka życzę! Bądź spokojna, i oglądaj dużo komedii to pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Testowanie 12.03.07, 10:00 Witam moje Drogie!!! Transfer miałam 28.02. Dziś już 12 dpt. Testuje HCG w czwartek 15.03. Objawy: czasami kłuje (podobnie jak przed menstruacją). A co u Was??? Pozdr., Mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
amcyk co robiłyście w ciagu tych 12 dni??? 12.03.07, 13:12 Dziwczyny, co robicie teraz po transferze? Spacerujecie, lezycie, sprzatacie, chodzicie do pracy, jexdzicie autobusem, pociagiem??? Czy aktywnie spędzacie ten czas? czy też trzymacie się za brzuch i bardzo na siebie uważacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_marta Re: co robiłyście w ciagu tych 12 dni??? 12.03.07, 14:59 Moje oczekiwanie na wynik się kończy. Już raz testowałam - wynik negatywny. Jutro idę na betę. Po transferze dwa dni leżałam przed tv z komputerem na kolanach. Byłam tydzień na zwolnieniu. Gotowałam, sprzątałam, wszystko raczej normalnie. I o dziwo bez nerwów. Chociaż chwile większego zwątpienia były. Teraz jestem pierwszy dzień w pracy tak tak się denerwuję, że na niczym nie mogę się skupić. Brzuch mnie na @ zaczyna boleć i humor mam dokładnie jak przed okresem - zła osa. Po becie na pewno do pracy nie pójdę. Muszę sie porządnie wyryczeć. Trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: co robiłyście w ciagu tych 12 dni??? 12.03.07, 15:50 Karolina,z tego co przeczytałam to jestesmy na tym samym etapie.Dopiero jutro 10dpt więc negatywny test to jeszcze nie wyrok. To wcale nie znaczy,że nie wyjdzie. Daj znać jaki wynik i nie załamuj się jeszcze. Ja jutro testuję a betę mam w następny poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: co robiłyście w ciagu tych 12 dni??? 12.03.07, 15:41 Trudno by było przeleżeć 2 tygodnie. Staram się normalnie żyć ale nie dźwigam,nie zbiegam po schodach tylko powoli schodzę. Sprzątam ale odkurzacza nie dźwigam. Za brzuch się trzymałam przez kilka dni po punkcji bo mnie pęcherz bardzo bolał ale teraz już żadnych bóli nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_marta macie już wyniki? 13.03.07, 16:08 Dziewczyny macie wyniki bety? Ja zrobiłam dziś w 10 dpt. Wynik jest 139,2. Czy nie za wcześnie na świętowanie? Powtórzę go w czwartek. Cały tydzień przyzwyczajałam się do myśli, że się nie udało, a tu może być całkiem co innego. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: transfer 13.03.07, 16:50 karolina-marta, z taką betą to tylko gratulować!!!! miałam iść pojutrze na HCG, ale nie wytrzymam i idę jutro. to będzie 14 dpt. daj znać, jak powtórzysz badanie. pozdr., mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: transfer 13.03.07, 21:30 Ja poraz kolejny dziś nie wytrzymałam i zrobiłam bete 2 dni przed wyznaczonym terminem - 8dpt. Wyszło 1,45. Oczywiście załamałam się, zadzwoniłam do pani doktor a ona na mnie wyskoczyła, że trzba czekać do 10 i koniec. Mam w czwartek zrobić jeszcze raz bo wszystko się może jeszcze zmienić! Zawsze mi się wydawało, że nie można robić za wczesnie bo wynik może być fałszywie dodatni ale odwrotnie? Dziewczyny, jaka powinna być minimalna beta 10dpt? Przecież ona nie przyrośnie więcej niż do 4... Myślicie, że faktycznie są jeszcze jakieś szanse? Pomóżcie, proszę..... Odpowiedz Link Zgłoś
amcyk Re: transfer 13.03.07, 22:32 karolina_marta, wielkie gratulacje!!!! Napisz, co robiłaś przez te dni, leżałaś, spacerowałaś, pracowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
juliza Re: transfer 14.03.07, 18:17 Witam schizujące Dziś mój 10 dpt i beta - 134!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: transfer 14.03.07, 18:21 No,no dziewczyny.Gratulacje. Karolina,zrobiłaś test i negatywny był a potem taaaaka beta. Te testy są do dupy!!! Kto następny z dobrymi wiadomościami,możę wątek będzie szczęśliwy i wszystkie będziemy w ciąży. Ja muszę poczekac do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx :-( 15.03.07, 10:36 ja niestety nie mam dobrych wiadomości. to moje pierwsze i nieudane podejście do IVF. jestem kompletnie załamana. mam jeszcze 4 zamrożone z ICSI, może one... Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: transfer 17.03.07, 10:38 drogie dziewczyny, co sie z Wami dzieje? chyba niektóre z Was powinny już testowac? dajcie znac! pozdrawiam, mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: transfer 17.03.07, 16:26 U mnie 16dpo i plamienie sie pojawiło.Nie mam już nadzieii na powodzenie. Mrozaczków też nie mam. Prawdopodobnie w połowie kwietnia zacznę znowu stymulację. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: transfer 18.03.07, 13:36 hej thorgalla! przykro mi, że nam się nie udało! ja w następnym cyklu, czyli pod koniec kwietnia, wezmę mrozaki. daj znac, jak będzie przebiegac Twoja stymulacja. bede trzymac kciuki! pozdr., mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
amcyk Re: transfer 20.03.07, 13:04 ja w 10 dpt mam betę na poziomie 17. Czy to nie za mało???? Odpowiedz Link Zgłoś