27.02.07, 18:13
hej dziewczynki,
ktora z Was (bedzie) miala transfer w tym tygodniu? dajcie znac, bedzie nam
razniej. ja mam jutro. pozdr, mayaxx
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: transfer 27.02.07, 18:55
      Ja ja!!
      W czwartek punkcja czyli prawdopodobnie w sobotę transfer.

A Ty kiedy?
      • juliza Re: transfer 27.02.07, 20:17
        ja tez mam punkcje w czwartek, ale transfer w niedzielę. jeśli wszystko pójdzie
        zgodnie z planem smile
    • ana_31 Re: transfer 27.02.07, 21:33
      Ja w czwartek dopiero zaczynam stymulacje,ale mocno trzymam za Was kciukismile
      • karolina_marta Re: transfer 28.02.07, 09:41
        I ja w tych samych dniach: punkcja jutro - czwartek a transfer, jak będzie co
        transferować, w sobotę albo niedzielę.
        pozdrawiam,
    • mayaxx Re: transfer 28.02.07, 10:51
      Czesc, mialam punkcje w poniedzialek. dzisiaj o 13:30 transfer 2 zarodkow. mam
      4 mrozaki. trzymajcie kciuki !!! pozdrawiam, mayaxx
      • hania2005 Re: transfer 28.02.07, 10:55
        Trzymam kciuki. Powodzenia.
    • zemfira.m Re: transfer 28.02.07, 11:06
      A ja miałam transfer w poniedziałek. Jest ze mną jedno maleństwo.
      • karolina_marta Re: transfer 01.03.07, 13:44
        Hej!
        Jestem po punkcji. Była dziś rano. Pobrano 9 komórek.
        Teraz czekam na wieści z kliniki.
        pozdrawiam.
        • juliza Re: transfer 01.03.07, 14:57
          ja tez już jestem po punkcji. U mnie pobrano 11 komórek, ale nie wszystkie moga
          dojrzeć sad ewentualny transfer w niedziele.
          • aneczka2607 Re: transfer 01.03.07, 19:23
            Ja jestem już po transferze. Dziś o 12.15 wprowadzono mi dwa zarodki.
            teraz pozostaje tylko czekać.
            Pozdrawiam.
    • thorgalla Re: transfer 01.03.07, 20:14
      I ja też po punkcji,9 dojrzałych wyszło.ISCI będą robić bo za malo plemników.
      Bolało jak cholera.W sobotę transfer.
      • karolina_marta Re: transfer 01.03.07, 22:22
        Bolało? Dlaczego?
        • thorgalla Re: transfer 02.03.07, 12:38
          Miałam podaną morfinę na rozluźnienie i zastrzyk znieczulający (jaki tam
          znieczulający) w szyjkę macicy.Wszystko czułam i widziałam.

W Polsce punkcję robi się zazwyczaj pod pełną narkozą więc dziewczęta nie
          bójcie się.
    • mayaxx Re: transfer 02.03.07, 11:33
      Punkcja Cie bolala??? Nie mialas narkozy?

Mnie bolal brzuch po punkcji (bol menstruacyjny), ze nie moglam chodzic, a
      brzuch byl strasznie napecznialy. Doktor powiedzial, ze to normalne, przy
      takiej ilosci pecherzykow - pobrano mi 11 (3 zaplodnily sie same i 3 ICSI).
      Nastepnego dnia juz bylo lepiej, choc bol powracal jeszcze 4 dnia po punkcji.
      Dzis 5. dzien po punkcji i juz jest znacznie lepiej. A Wy mialyscie jakies
      dolegliwosci po punkcji?
      • karolina_marta Re: transfer 02.03.07, 12:06
        Uczucie kamienia w brzuchu i lekkie pobolewanie. Nic więcej.
        U mnie pobrano 9 komórek z czego 5 już się zapłodniło samych a 4 będą
        zapładniane ICSI. Mąż pojechał do kliniki jeszcze raz. Mam nadzieję, że nie
        zestresuje się na tyle, żeby nic z siebie nie dać. Dzień po dniu w stresujących
        warunkach jest trudne.
      • aneczka2607 Re: transfer 02.03.07, 14:21
        Cześć.
        Ja jestem 3 trzy dni po punkcji i jeden po transferze.Pobrano mi 14 jajeczek z
        czego 4 zostały zapłodnione.
        Po punkcji czuje sie kiepsko, tzn ten b ól brzucha mi troche przeszkadza i
        brzuch jest taki wielki, że aż zaczełam sie martwić, ale widze ze objawy są
        podobne u każdej z was. Miałam lekkie plamnienie tak ze 2 godziny po punkcji,
        ale lekarz mnie uprzedził, że tak może być.
        Przyznam ze transfer był nieprzyjemny. Pełny pęcherz bolacy brzych po punkcji i
        ciągle USG. Ale wytrzymałam, i czekam. wprowadzono mi dwa zarodki. mam nadzieje
        ze sie uda.
        • thorgalla Re: transfer 02.03.07, 14:34
          Tego właśnie się boję,że nadal będzie mnie bolało po punkcji i ten pełny
          pęcherz.A nic,teraz odwrotu praktycznie nie ma.Wytrzymam i byłoby przyjemnie
          gdyby poświęcenie i ból nie poszły na darmo.

Aneczka 4 z 14 to wydaje mi się bardzo mało.Pewnie IVF bez mikropuckcji?
          • aneczka2607 Re: transfer 02.03.07, 14:44
            Też tak sądze że mało, ale lekarz powiedział, że powinniśmy sie cieszyc ze są 4.
            Mam PCO i w dodatku mój M ma bardzo słabe nasienie. Lekarz powiedział, że
            pobrane jajeczka nie wszystkie nadawały sie do zapłodnienia,z tych co zostały
            to tylko 4 udało sie zapłodnić.
            Boje sie okrutnie i narazie moge tylko czekać.
    • juliza Re: transfer 02.03.07, 16:46
      a mnie po punkcji nic nie boli smile, chociaż podczas samego zabiegu było
      niewesoło, bo musiałam oddać trochę krwi do hodowli i właśnie podczas tego
      oddawania mało nie zemdlałam. Właściwie to prawie mnie cucili, a po punkcji
      podłączyli mi kroplówkę, ale z samą wodą. Właśnie dostałam wiadomość, że
      dojrzało mi 5 komóreczek (po cichu liczyłam chociaż na 4, więc się cieszęsmile
      • karolina_marta Re: transfer 03.03.07, 15:00
        Cześć!
        Jestem po transferze: Z 12 komórek pobrano 9, 7 się zapłodniło. Podano mi 2 klasy A.
        Teraz pozostaje czekać bardzo długie i stersujące 2 tygodnie...
        pozdrawiam
    • mayaxx Re: transfer 03.03.07, 14:44
      no to mamy juz wszystko za soba i czekamy cierpliwie 2 tygodnie na rezultaty
      naszych poswiecen. zycze NAM wszystkim, aby sie udalo!!! odezwijcie sie
      koniecznie za 2 tygonie. pozdr., mayaxx
    • juliza Re: transfer 04.03.07, 14:38
      chyba jestem ostatnia.... dziś miałam transfer, podano mi dwa zarodki. testuję
      16 marca, chyba że skuszę się wcześniej smile. Trzymam za Was kciuki smile
      • florencja100 Re: transfer 05.03.07, 19:36
        czesc, ostatnia to ja jestemsmileTransfer miałam dzisiaj o 15. Niestety udało się
        wychodować tylko jeden zarodek z 4 pobranych komórek. To podobno nie jest tak
        zle jak na stymulację tylko clostibegytem. powiedzcie prosze jak wytrzymujecie
        te dwa tygodnie. ja mam za sobą pare godzin i juz nie wiem co robićsmileJak
        uważacie lepiej leżeć i się oszczedzac czy normalnie funkcjonować?
        • julia56 Florencja 05.03.07, 20:06
          a dlaczego stymulowałaś się tylko clo? Były jakieś wskazania, czy po prostu
          chciałaś? I w ogóle w jakiej klinice miałaś transfer? Będę wdzięczna za
          odpowiedź. smile
          • florencja100 Re: Florencja 06.03.07, 10:02
            Cześć, szczerze mówiąc nie miałam IVF na razie (przynajmniej jeszcze w tym
            cylku) w planach. Byłam przygotowywana do zwykłej inseminacji. Już piątej.
            Zazwyczaj robią to tylko 4 razy ale u mnie za 4 się udało. Niestety ciąża
            pozamaciczna. dlatego pani doktor zdecydowała, że trzeba spróbwać inseminacji. W
            czasie usg okazało się, że bardzo dobrze zareagowałam na clo i zdecydowali o
            nakłuciu. Niestety z 6 pęcherzyków pobrali tylo 4 komórki z tego ostatecznie
            prawidłowo podzieliła się jedna i to właśnie ją hoduję od wczoraj. Jeśli tym
            razem się nie uda to na pewno czeka mnie "prawdziwa" stymulacja. a leczę się w
            Łodzi, w Gamecie.
    • thorgalla Re: transfer 06.03.07, 12:39
      U mnie też już po wszystkim.
      Punkcja była we czwartek,transfer w sobotę.
      Pobrano 9 komórek ale okazało się,że kilka nie chciało sie dzielić,w kilku
      znaleziono dodatkowy chromosom (zespół Downa) i zostały tylko 2
      dwukomórkowce,które mi podano.Nie mam mrozaczków czyli jak się nie uda to będę
      się kłuła jeszcze raz ale na szczęście IVF jest refundowane.

Planuje testować 12,13 marca,skierowanie na bete mam 19.03 ale może już nie
      będzie po co robić.

Trzymam za Was kciuki,powiedzie się,prawda???
      • doza1 Re: transfer 06.03.07, 12:48
        Witam, ja miałam transfer wczoraj podano mi jedynego mrożaczka jakie mi
        pozostał z nacięciem błonki i czekam cierpliwie do 19 na testowanie, mam
        nadzieje że się uda i wam życzę tego samego.
        mi lekarze mówili żeby prowadzić oszczędny tryb życia ale nie trzeba od razu
        kłaść się do łózka bo to podobno nie ma wpływu na zaciążenie, tyle żeby się nie
        przemęczać za bardzo. Pozdrawiam
    • thorgalla Re: transfer 10.03.07, 09:38
      Dziewczyny,kiedy planujecie testować??
      Jak tam schizowanie?
      • florencja100 Re: transfer 10.03.07, 11:12
        Czesc, ja mam termin bety na 15 marca. Ale dostałam wczoraj takiej schizy, że
        poszłam się kłuć.Oczywiście zupełnie bez sensu bo to 5dpt ale nie byłam w stanie
        się pohamować. Wyszło 5,11. Oczywiście wiem, że to nic zupełnie nie znaczy ale...
        W poniedziałek albo wtorek chce zrobić test sikany. Jest taki, który działa już
        od 10 jednostek, chyba najczulszy jaki spotkałam... Jak nie wyjdzie tzn, że
        5,11 nie urosłosad
        • kaka154 Re: transfer 10.03.07, 11:20
          Florencja
          ja też jestem po in vitro w gamecie u profesora
          Nie rób testu sikanego wcześniej niż w 10 dpt, a najlepiej betę, ponieważ
          hormon hcg wzrasta we krwi a w moczu jest odpowiednio mniejszy. Więc bedzie
          niewiarygodny. Najlepiej zrób bete w 10 dpt!!! A mialaś podany pregnyl albo
          ovidtrelle, jeśli tak to wynik będzie wiarygodny wlaśnie 10dpt, czyli
          przynajmniej 12 dni po podaniu leku.
          pozdrawiam i trzymam kciuki!!!
          • florencja100 Re: transfer 10.03.07, 13:40
            dzieki Kaka. Wiem, że to nie ma sensu, zwłaszcza po pregnylu. Ale to naprawde
            ciężko. Z resztą wiesz jak jest. Mam nadzieje, że dotrwam do czwartku. A jak u
            Ciebie? kiedy miałaś transfer? Ja jestem u Banaszczykowej...
            • kaka154 Re: transfer 10.03.07, 13:52
              Ja mialam transfer 18 grudniasmile
              Profesor mi zrobil podwójny prezentsmile
              Florencja wiem że bardzo trudno wytrzymać... ja siedzialam w domu i się
              oszczędzala, przejglądalam forum i na gazecie i na bocianie, balam się mysleć
              czy mam objawy czy nie, w sumie to nie mialam, balam się kichnąć i
              przeciągać... liczylam która ile miala pęcherzyków, oocytów, zarodków itp.
              ALe w glębi ducha staralam się być spokojna. To wielka loteria i teraz to juz
              malo co zależy od nas!
              Pozdrawiam cię i życzę spokoju i cierpliwości
              PS. zajrzyj do mojego suwaczkasmile
              • florencja100 Re: transfer 10.03.07, 17:45
                Dzięki za pokrzepienie. Ciesze się, że Ci się udało. Ja, pośrednio też od prof,
                dostałam na Mikołajki, dokładnie 7XII szpital i ciąże pozamaciczną. Ale było
                minęło teraz ma być dobrzesmile
                dziś, 5 dpt mam takie lekkie brązowe plamienie, zastanawiam się czy to dobry
                znak czy wprost przeciwnie.
                I jeszcze jedno, wiem, że się jescze słabo znam na tym forum wiec please nie
                śmiej się ze mniesmile ale o co chodzi z tym suwaczkiem? Byłam na jakies stronie
                wasz suwaczek czy coś i tam jest o ślubach... Mam tam głębiej szukać?
                Przepraszam za moje dyletanctwosmile
                • kaka154 Re: transfer 10.03.07, 19:16
                  suwaczek to ten podpis pod moim postem "moje szczęście"
                  suwaczki są rózne, jal dlugo jesteśmy malżeństwem ale ile tygodni ma nasz
                  dzidziuś i ile zostalo do końca ciąży.
                  ps. a to delikatnie plamieni to może byc oznaka implantacji zarodka
                  • florencja100 Re: transfer 10.03.07, 20:40
                    wszystko jasnesmile a Twój suwaczek jest przepięknysmile
                    • kaka154 Re: transfer 11.03.07, 12:35
                      Florencja też Ci takiego suwaczka życzę!
                      Bądź spokojna, i oglądaj dużo komedii to pomagawink
    • mayaxx Testowanie 12.03.07, 10:00
      Witam moje Drogie!!!
      Transfer miałam 28.02. Dziś już 12 dpt. Testuje HCG w czwartek 15.03. Objawy:
      czasami kłuje (podobnie jak przed menstruacją).
      A co u Was??? Pozdr., Mayaxx
      • amcyk co robiłyście w ciagu tych 12 dni??? 12.03.07, 13:12
        Dziwczyny, co robicie teraz po transferze? Spacerujecie, lezycie, sprzatacie,
        chodzicie do pracy, jexdzicie autobusem, pociagiem??? Czy aktywnie spędzacie
        ten czas? czy też trzymacie się za brzuch i bardzo na siebie uważacie??
        • karolina_marta Re: co robiłyście w ciagu tych 12 dni??? 12.03.07, 14:59
          Moje oczekiwanie na wynik się kończy. Już raz testowałam - wynik negatywny.
          Jutro idę na betę.
          Po transferze dwa dni leżałam przed tv z komputerem na kolanach. Byłam tydzień
          na zwolnieniu. Gotowałam, sprzątałam, wszystko raczej normalnie. I o dziwo bez
          nerwów. Chociaż chwile większego zwątpienia były.
          Teraz jestem pierwszy dzień w pracy tak tak się denerwuję, że na niczym nie mogę
          się skupić. Brzuch mnie na @ zaczyna boleć i humor mam dokładnie jak przed
          okresem - zła osa. Po becie na pewno do pracy nie pójdę. Muszę sie porządnie
          wyryczeć.
          Trzymajcie się ciepło.
          • thorgalla Re: co robiłyście w ciagu tych 12 dni??? 12.03.07, 15:50
            Karolina,z tego co przeczytałam to jestesmy na tym samym etapie.Dopiero jutro
            10dpt więc negatywny test to jeszcze nie wyrok.
            To wcale nie znaczy,że nie wyjdzie.
            Daj znać jaki wynik i nie załamuj się jeszcze.
            Ja jutro testuję a betę mam w następny poniedziałek.
        • thorgalla Re: co robiłyście w ciagu tych 12 dni??? 12.03.07, 15:41
          Trudno by było przeleżeć 2 tygodnie.
          Staram się normalnie żyć ale nie dźwigam,nie zbiegam po schodach tylko powoli
          schodzę.
          Sprzątam ale odkurzacza nie dźwigam.
          Za brzuch się trzymałam przez kilka dni po punkcji bo mnie pęcherz bardzo bolał
          ale teraz już żadnych bóli nie mam.

• karolina_marta macie już wyniki? 13.03.07, 16:08
            Dziewczyny macie wyniki bety?
            Ja zrobiłam dziś w 10 dpt. Wynik jest 139,2.
            Czy nie za wcześnie na świętowanie?
            Powtórzę go w czwartek.
            Cały tydzień przyzwyczajałam się do myśli, że się nie udało, a tu może być
            całkiem co innego.
            pozdrawiam.
    • mayaxx Re: transfer 13.03.07, 16:50
      karolina-marta, z taką betą to tylko gratulować!!!!
      miałam iść pojutrze na HCG, ale nie wytrzymam i idę jutro. to będzie 14 dpt.
      daj znać, jak powtórzysz badanie. pozdr., mayaxx
      • florencja100 Re: transfer 13.03.07, 21:30
        Ja poraz kolejny dziś nie wytrzymałam i zrobiłam bete 2 dni przed wyznaczonym
        terminem - 8dpt. Wyszło 1,45. Oczywiście załamałam się, zadzwoniłam do pani
        doktor a ona na mnie wyskoczyła, że trzba czekać do 10 i koniec. Mam w czwartek
        zrobić jeszcze raz bo wszystko się może jeszcze zmienić! Zawsze mi się wydawało,
        że nie można robić za wczesnie bo wynik może być fałszywie dodatni ale odwrotnie?
        Dziewczyny, jaka powinna być minimalna beta 10dpt? Przecież ona nie przyrośnie
        więcej niż do 4... Myślicie, że faktycznie są jeszcze jakieś szanse? Pomóżcie,
        proszę.....
        • amcyk Re: transfer 13.03.07, 22:32
          karolina_marta, wielkie gratulacje!!!! Napisz, co robiłaś przez te dni,
          leżałaś, spacerowałaś, pracowałaś?
    • juliza Re: transfer 14.03.07, 18:17
      Witam schizujące smile
      Dziś mój 10 dpt i beta - 134!!!!!!
      • thorgalla Re: transfer 14.03.07, 18:21
        No,no dziewczyny.Gratulacje.
        Karolina,zrobiłaś test i negatywny był a potem taaaaka beta.
        Te testy są do dupy!!!

Kto następny z dobrymi wiadomościami,możę wątek będzie szczęśliwy i wszystkie
        będziemy w ciąży.

Ja muszę poczekac do poniedziałku.
    • mayaxx :-( 15.03.07, 10:36
      ja niestety nie mam dobrych wiadomości. to moje pierwsze i nieudane podejście
      do IVF. jestem kompletnie załamana. mam jeszcze 4 zamrożone z ICSI, może one...
    • mayaxx Re: transfer 17.03.07, 10:38
      drogie dziewczyny, co sie z Wami dzieje? chyba niektóre z Was powinny już
      testowac? dajcie znac! pozdrawiam, mayaxx
      • thorgalla Re: transfer 17.03.07, 16:26
        U mnie 16dpo i plamienie sie pojawiło.Nie mam już nadzieii na powodzenie.
        Mrozaczków też nie mam.
        Prawdopodobnie w połowie kwietnia zacznę znowu stymulację.
        • mayaxx Re: transfer 18.03.07, 13:36
          hej thorgalla! przykro mi, że nam się nie udało! ja w następnym cyklu, czyli
          pod koniec kwietnia, wezmę mrozaki. daj znac, jak będzie przebiegac Twoja
          stymulacja. bede trzymac kciuki! pozdr., mayaxx
          • amcyk Re: transfer 20.03.07, 13:04
            ja w 10 dpt mam betę na poziomie 17. Czy to nie za mało????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka