Dodaj do ulubionych

transfer mrozaczków/ważne

05.03.07, 11:22
Witam,
Kochane, napiszcie mi, w których dniach cyklu mialyście robiny transfer
mrozaków. Dodam ze chodzi mi o cykl naturalny.
Mam dylemat, ponieważ dzisiaj mam już 19 dc, a owulacji jeszcze nie było.
Cału czas chodze na monitoring i wg. pani dr K. owulacja ma wystawpic
dzisiaj. mam wykonac test owulacyjny. Ale obawiam sie,ze na transfer mrozaków
jest juz za pózno.
Jak myslicie, przełożyc to na nastepny cykl, czy warto próbowac jeszcze w
tym??

pzdr

Obserwuj wątek
    • edmer Re: transfer mrozaczków/ważne 05.03.07, 12:25
      Czy chodzi o pania dr K z Invimedu?Jeśli tak ,to myślę,że możesz jej zaufać,że
      dziś bedzie owulacja.W moim przypadku jeszcze nigdy sie nie pomyliła.Też miałam
      transfery na cyklach naturalnych i miewałam owulacje właśnie 19 dc.Transfer był
      wtedy 21 dc.Tak więc głowa do góry będzie dobrze!!!!smile)))Dodam,żę efektem
      jednego z transferów w 21 dc jest dzieciątko,które urodzi sie w październikusmile))
      • bluma1976 Re: do Edmer..... 05.03.07, 12:46
        Edmer, tak, własnie chodzi o dr K. z Invimedu. Na początku mówiła, ze jesli
        owulacja wyjdzie po 20 dc to juz bedzie za pózno i nie bedzie ryzykować.
        dlatego mam obawy czy to mam sens, ale skoro u Ciebie tez tak bywało to
        podniosłaś mnie na duchu. A ile zarodków miałas podanych w tym udanym
        transferze?

• edmer Re: transfer mrozaczków/ważne 05.03.07, 14:01
        Miałam podane 2 zarodki-jeden dobry drugi taki sobie.Przeżywałam,to samo co ty
        ( ta niepewność czy pęknie pęcherzyk czy nie).Trzymam kciuki!!!
        • bluma1976 Re: do Edmer 07.03.07, 16:39
          Witam ponownie,
          powiedz mij eszcze jedno. Jak długie miałaś cykle? Bo dzisiaj jest juz 21 dc a
          pęcherzyk nadal nie pekł. Nie wiem czy naprawde juz nie zrezygnować w tym
          cyklu. Jutro jade na kolejne usg i juz zadecyduje bo raczej nie ma co dłużej
          czekać.

pzdr
          • edmer Re: do Edmer 07.03.07, 22:38
            Hej!No to nieciekawie..A co mówi dr K?Moje cykle ostatnio sie wydłużyły i
            trwają ok 30-31 dni.A jak to jest u ciebie?Pamietam ,że dr K kiedyś mi
            mówiła ,że czekają właśnie max do 21 dc.A który to transfer u ciebie i w jakim
            dniu wczesniej miałaś owulacje??Pozdrawiam!!
            • bluma1976 Re: do Edmer 08.03.07, 09:13
              Hej, niestety wygląda to niezbyt dobrze. Dzisiaj znowu byłam na usg i jajeczko
              urosło ale nie pekło nadal.....jestem załamana. Dzisiaj mam juz 22 dc ale dr K.
              mowi, że po prostu mam długi cykl, taki do 36 dni. Tylko, że wczesniej
              twierdziła, że jesli przekroczymy 21 dc to juz bedzie za pózno na transfer, a
              teraz twierdzi, że nie, wiec juz sama sie gubię. obawiam sie, że ten transfer
              jesli bedzie, to bedzie juz z góry zdany na niepowodzenie.
              Na początku lutego miałam pierwszy transfer z mrozaków.

pzdr

• edmer Re: do Edmer 09.03.07, 18:46
                Witaj!Bluma i jak wygląda sytuacja???Mam nadzieję,że dobrze się skończyło.Daj
                znać!!!
                • bluma1976 Re: do Edmer 12.03.07, 08:21
                  Transfer miałam w niedzielę. dr. podała mi 2 zarodki, chociaż myslałam ze moze
                  beda 3.....ale zobaczymy co bedzie. testowac mam 23 marca, jesli oczywiscie
                  wczesniej mnie nie zaskoczy @.....oby nie.
                  No i teraz czekanie.....

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka