Dodaj do ulubionych

brak miesiączki

IP: 153.19.112.* 12.05.03, 14:06
Od kilku miesięcy nie mam miesiączki. Chodzę od lekarza do lekarza. Robię
badania, biorę różne leki i nic. Właściwie żaden ginekolog nie może ustalić
przyczyny moich problemów hormonalnych. Ostatnio trafiłam do jednego z
najlepszych ginekologów-endokrynologów w Trójmieście (dr Ryszard Ciepłuch).
Na początek zaaplikował mi trzy domięśniowe zastrzyki Progesteronu na
wywołanie okresu. Potem miałam brać leki stymulujące jajeczkowanie
(Clostibelgyt, Duphaston). Niestety mija już tydzień i nic - miesiączki nie
ma. Znów muszę skontaktować się z lekarzem i zapytać co dalej.
Czy któraś z Was miała podobne problemy?
Jestem załamana. Chciałabym zajść w ciążę, a nie mam nawet normalnego okresu,
nie wspominając już o owulacji.
Kaja
Obserwuj wątek
    • Gość: asiulka76 Re: brak miesiączki IP: *.toya.net.pl 12.05.03, 14:47
      Mam pytanie, czy brałaś wczesni8ej tabletki anty? Ja je odstawiłam rok temu i
      od pewnego czasu całkiem rozregulował mi sie cykl. Teraz czekam na okres już
      drugi miesiąc.
      • Gość: Kaja Re: brak miesiączki IP: 153.19.112.* 12.05.03, 15:08
        Tabletki brałam trzy lat temu przez 4 miesiące. Przedtem też już miałam
        problemy z okresem, ale po odstawieniu tabletek było jeszcze gorzej i tak
        pozostało do dzisiaj. Słyszałam, że zwykle są problemy z okresem przez parę
        miesięcy. U mnie trwa to 3 lata i chyba już nigdy nie będzie normalnie...
        Nie wiem co robić.
        • so-nia Re: brak miesiączki 12.05.03, 15:25
          A z badań hormonalnych nic nie wynika? A obraz usg?
          • Gość: Kaja Re: brak miesiączki IP: 153.19.112.* 13.05.03, 09:12
            Wyniki badań są niby OK, USG też w normie. Ale żeby to rzetelnie ocenić trzeba
            by chyba zrobić całą serię badań. Może powinnam starać się o przyjęcie do
            szpitala i tam zrobić kompleksowe badania, które pokażą pełny obraz?
    • asia6666 Re: brak miesiączki 15.05.03, 11:17
      Zajrzyj na stronę www.baba.org.pl może uda Ci się znaleźć coś dla siebie w
      archiwum.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: gagutka POMOCY!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.03, 21:46
        Blagam powiedz jak to zrobilas ze nie masz okrecu??!! ja go absolutnie nie
        chce a mamsad

jakby to bylo mozliwe to bym ci go chetnie oddala

MOWIE POWAZNIEsmile

pozdrawiamsmile
        • Gość: Kaja Re: POMOCY!!! IP: 153.19.112.* 16.05.03, 12:00
          Jestem po prostu chora i mam poważne zaburzenia hormonalne. Nie martwiłabym się
          tym tak bardzo, gdybym nie chciała mieć dziecka. Bez okresu i normalnego cyklu
          nie jest to niestety możliwe.
          Ale dzisiaj rano przeżyłam chwilę szczęścia, która trwa do teraz - dostałam
          wreszcie okres! Jednak progesteron zadziałał. Hura!!! To już jakiś mały kroczek
          naprzód!!!
          • Gość: monika Re: POMOCY!!! IP: *.tnt3.per1.da.uu.net 17.05.03, 11:26
            Ja powinnam dostac okres pare dni temu. Nie wiem co robic. Mam progesteron w
            tabletkach, zostala mi prawie cala buteleczka ktora mi kiedys doktor
            przypisal, bo mialam z kolei bardzo obfite krwawienie. Czy powinnam wziac?
            Poradzcie!
    • Gość: terna Re: brak miesiączki IP: localhost:* / 192.168.0.* 27.05.03, 14:58
      Ja też mam taki problem nie mam okresu jak mi się go nie wywoła, mam taki
      problem już lat. Teraz w marcu miałam robioną laparo- i histeroskopię ale
      okresu samoistnie jak nie było tak nie ma, obecnie jestem na progesteronie i
      czekam, zobaczymy. Również się boję co to bedzie dalej bo też chcę mieć dziecko
      i staram się o niego już od dobrych parę lat. Widzisz, nie osamotniona w swoim
      problemie.Nie wiem co by ci poradzić,bo sama jestem pod znakiem zapytania.
      Pozdrawiam. Trzymaj się
      • Gość: kora Re: brak miesiączki IP: 150.254.117.* 30.05.03, 17:31
        Dziewczyny nie jesteście same. Mam bardzo podobny problem. Nigdy nie miałam
        regularnych miesiączek - zawsze co 3-6 miesięcy. Pan dr stwierdził, że mam brac
        anty a potem wszystko będzie ok. Po odstawieniu anty już na dobre moje problemy
        z okresem powiększyły się. Teraz miałam wywołany hormonami po 8 miesiącach.
        Byłam w szpitalu, zrobili mi wszystkie badania i uważam, że nie wiedzą co mi
        jest. Stwierdzili, że zrobią mi laparo. Nie wierzę jednak w skuteczność tego
        zabiegu. Mam zamiar się nie zgodzić i próbować innych metod - zioła, homeopatia
        itd. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka