Dodaj do ulubionych

mam pytanko związane z Invimedem

05.04.07, 14:13
Dziewczyny,jak to dokładnie jest z tym pakietem,który się wykupuje na
stymulację?płaciłam 5tys,z tego 4 ida na stymulację?a reszta na co na wizyty?
hmmm,nie wiem ile musze jeszcze szykowac,kończe powoli stymulację,czy oni to
mówią w dniu punkcji??i jest to rozliczane własnie w tym dniu?bo w sumie to
nie wiem,ile wyjdziesad i już nie pamiętam,za transfer płaci się osobno dwa
dnie pozniej??
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 14:18
      5000 pln biorą zaliczki. Potem zliczają wszytsko, odejmują zaliczjkę i resztę
      dopłacasz.
    • julia56 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 14:19
      niekoniecznie 4 muszą iść na stymulację. Sam program 6500 PLN (ICSI) z tego, co
      wiem.
      • misia9935 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 14:30
        tak,ale chodzi mi o to,czy rozliczane to jest na poszczególnych etapach,czyli
        za tydzien mam punkcje i tylko dopłacam(odejmując koszt leków do stymulacji?smile
        czy płace 6500 za cały program a oni oddaja po transferze?
        • julia56 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 14:40
          Wydaje mi się, że całość (czyli reszte oprócz zaliczki) płacimy przed
          transferem. Tak zrozumiałam.
          • misia9935 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 14:49
            Julia..to wytłumacz mi,jak Ty zrozumiałaśsmilejesli zapłaciłam 5 tys,( wiem juz
            chyba ile zapłace za stymulacje 360-dipherelina i 24 amp.fostimonu,z tego co
            sie orientuje po 76 zł więc wyszłoby prawie 2200 za stymulacje)odjąć od
            zaliczki wychodzi 2.800 do zwrotu?moze jeszcze coś wchodzi oprocz leków w te
            kwote zaliczki typu wizyty,monitoring?to kiedy mi odejma te kwote?teraz,w dniu
            punkccji?smile
            • julia56 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 14:53
              Myślę, że tak. No bo przed transferem, to tylko może być w dniu punkcji. smile
              Też się zastanawiam, czy do tego (samego programu i leków) doliczą wizyty, etc.
              Obawiam się, że niestety tak.
              Misia, byłabym zdziwiona, gdyby było inaczej.
              Ale dla pocieszenia. Stymulacja tak tragicznie Cię nie wyniosła, prawda?
              • julia56 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 14:54
                Czyli byłoby tak: 2800 - wizyty, etc. i do tego dodać kwotę za program. Tak to
                widzę. sad
                • misia9935 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 15:01
                  eeee Julia,ja zrozumiałam inaczej,jak mi tłumaczyła lekarka,ze 5 tys na
                  poczatek,z tego 4 na leki 1 tys na poczet chyba następnego cyklu..tak więc
                  odejmując od 4 tysięcy te które faktycznie zużyłam powinni mi odliczuc od 6500
                  te pozostałe 1800..mam nadziejesad
                  czy ktoś moze jeszcze coś powiedzieć w temacie?smile
    • misia9935 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 15:08
      Julia!już wiemsmiledzwowniłam,bo nie wytrzymałamsmileja mam rację,z tych 5 tys-4 tys
      jest tylko na stymulacje,czyli leki a 1 tys. na monitorig,pobrania krwi,itp,tak
      więc odliczacz od kwoty 4000,sumę jaka wydałas na stymulację,i resztę Ci
      odliczaja w dniu punkcji,platnośc jest do dnia transferu,czyli 2-3 dni
      pózniej,tak bynajmniej jest u mojej Pani drsmile
      • julia56 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 15:18
        Misia, to jeszcze raz mi podaj dokłądnie na swoim przykładzie.
        • misia9935 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 15:30
          smilezapłaciłam zaliczke 5 tys.,z tej kwoty 1 tysiac należy przeznaczyć na
          wizyty,monitoringi,pobrania krwi itp i to jest stała kwota,która musisz
          uiścić..na początku..zostaje 4 tysiące,to pula przeznaczona tylko i wyłacznie
          na stymulację,no i teraz zalezy jak sie będziesz stymulować,czy to
          przekroczysz,czy nie ..mi wyszło za leki 2200,więc odejmuje od 4 tys i zostaje
          do zwrotu 1800 zł,w dniu punkcji zliczają dokładnie leki i odejmują od 5500(bo
          tyle wynosi program bez kwoty transferu)no i na koniec transfer czyli tysiąc
          zł,jesli musisz dopłacić za leki,masz na to dwa dni,rozliczasz się w dniu
          transferu..tak zrozumiałamsmilenie wiem,czy TY mnie dobrze,bo nagmatwałamsmile
          • julia56 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 15:37
            No już teraz kumkam. Ale co, jeśli nie wykorzystamy całego 1000 na wizyty
            badania krwi, etc?
            • misia9935 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 15:46
              smiletez sobie o tym pomyślałam...myśle,ze poprostu idzie w zapomnienie..
              • julia56 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 15:48
                Eeee, to niemożliwie. Dziewczyny z Invimedu, jak to jest?
    • misia9935 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 16:05
      mi się wydaje,ze nie jestes w stanie obliczyć dokładnie ile Cię to
      kosztowało..ja tez nie wiem dokładnie ,co wchodzi w to tysiąc zlotych,moze np
      jakies badanie hormonów..ja tego nie miałam,bo mam wczesniejsze wyniki,a
      niedawno podchodziłam wiec nie musze ponawiać,nie wiem..
    • doza1 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 16:29
      cześć dziewczyny wiecie co ja jutro będę miała punkcje w invimedzie i po waszej
      rozmowie to zgłupiałam ile to bedzie kosztowało mi się wydawało że 6500zł
      kosztuje program plus leki, dałam 5000zł zaliczki a że reszte będę musiała
      dopłacić przed transferem, czyli w moim wypadku zuzyłam leków za ok 5000 to
      jeszcze będę musiała uiścić te 6500zł, więc sama już nie wiem jak oni to liczą
      bo wg was jest to nieco inaczej rozliczane czy ja poprostu źle rozumiem.
      Jak możecie to proszę o odpowiedź. dzięki i życzę powodzenia
      • misia9935 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 16:39
        noooo tak by u Ciebie Doza wychodziło,bo zużyłaś 5 tys na stymulację...nie
        wiem,czy nie będziesz musiała zapłacić 7500.no bo 6500 program i jeszcze tysiąc
        nadwyżki na stymulację..nie wiem...już głupia jestem ..jak dzwoniłam i się dzis
        dowiadywałam(na swoim przykładzie,to tak zrozumiałam,ale ja wydałam na stym.
        2200 więc duzo mniej niż TY)to sie mnie pytała u kogo się leczę,pewnie to też
        ma znaczenie..np dr N miał jescze zuuupełnie inny sposób rozliczania..wiec
        pewnie każdy inaczej??
        • doza1 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 16:52
          zadzwoniłam do kliniki i pani mi powiedziała że program z mikromanipulacją
          kosztuje 6500 i w to wchodzą wizyty, usg, transfer i do tej kwoty trzeba sobie
          doliczyć koszt leków, więc dobrze myślałam i nie zabardzo wiem skąd wam się
          wzieło to 1000zł na coś tam bo mi nic o tym nie powiedziano, w razie co to
          dowiem się pewnie jutro
          • lilyan Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 17:18
            a mi w żaden sposób to się nie kalkuluje, no bo program jeśli macie rację 6500
            + leki 1800 to 8300, a ja miałam w sumie do zapłaenia 8700... pomniejszone o
            rabat 10%, bo mam kartę w Medicover.
            Skąd ta różnica? na pewno nie za dodatkowe badania, bo za nie dopłacałam od
            razu jak takie były... a miałam dodatkowe badania krwi.
            • doza1 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 17:41
              a może do tego dochodzi mrożenie zarodków bo za to się chyba osobno płaci. sama
              już nie wiem o co chodzi jak miałam stymulacje w Novum to tam było wszystko
              czarne na białym jeżeli chodzi o finanse program plus mrożenie i leki samemu
              sie kupowało i żadnych dodatkowych opłat.
              • lilyan Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 17:49
                no własnie nie wiem, bo na pierwszej fakturze nie mam żadnego wyliczenia tyko
                5000 za program inv, a na drugier rozpisali tak, żeby im pasowała kwota, więc
                to też zadna informacja...
                a z tym mrożeniem tez nie jestem taka pewna, bo mrożenie by kosztowało 500??
                myslałam, że 1000...
              • hania2005 Re: mam pytanko związane z Invimedem 05.04.07, 17:57
                Ja zapłaciłam 5tys. zaliczki. W dniu punkcji dostałam fakturę na kwotę 5757zł.
                Musiałam zapłacić przed transferem. Tak więc za wszystko zapłaciłam 10757, w
                tym leki-sam gonal wyniosły 4165zł. Jak tak policzyłam wszystko to jakoś taniej
                mi to policzyli niż mialo być na początku.
          • julia56 Doza 05.04.07, 18:44
            żeby było jasne, ja nic o tym tysiącu nie mówiłam, bo też mi się to niemożliwe
            wydawało. smile)))
    • julia56 Lilyan 05.04.07, 18:47
      a może mrożenie za pierwszy rok 500, co?
      • lilyan Re: Lilyan 05.04.07, 19:27
        jak nie zapomnę do dopytam jutro o to mrożenie, bo widze się z dr. d na
        transferze. chyba że znów zapomnę... przy punkcji byłam tak zakręcona, ze
        zapomniałam w ogóle o większości pytań sad
    • misia9935 Re: mam pytanko związane z Invimedem 06.04.07, 10:42
      Dziewczyny ..mi wyszło tak..zapłaciłam 5 tys zaliczki,na poczet stymulacji-
      4tys.i wizyt-1tys,wiem juz ze na stymulację zużyłam 2200,wiec pozostaje
      1800,00,które mi odejmą w dniu stymulacji od kwoty 6500(za cały program)i
      wszystko,a ile wydałam dokładnie z tego 1 tysiaca i na co nie wiem,ale juz nie
      dociekam..
      • lyrica Re: mam pytanko związane z Invimedem 06.04.07, 14:31
        A ja Wam powiem na przykładzie IUI. Kosztuje 500zł, a monitoring 300zł. W
        ostatnim cyklu byłam pierwszy raz na wizycie 13dc i podjęłam decyzję o IUI
        następnego dnia, więc czy można tu mówić o monitoringu??? Byłam więc oburzona
        kiedy zarządano ode mnie łącznie 800zł, bo byłam przekonana że zapłacę max.
        600zł (jedna wizyta i IUI). Poszłam nawet do dr, ale mówi że tak mam zapłacić,
        bo 800zł kosztuje łącznie. Nie chciałam robić z siebie dziada i kłócić się z
        nimi, ale wg mnie to nie jest w porządkusad
        • julia56 Liryca 06.04.07, 15:53
          a u ja jakiego doktora?
        • julia56 Dziewczyny 06.04.07, 15:55
          no ale przecież 1000 PLN nie może przepadać. Ja na ten przykład będę na 3
          wizytach + 3 estradiole. To przecież nie jest tysiąc złotych!
          Co myślicie?
          • edytka45 Re: Dziewczyny 06.04.07, 21:38
            Przepraszam,że włączam się do dyskusji - nie mając za bardzo pojęcia co za ile
            ale wydaje mi się,że coś jest nie tak skoro macie tyle wątpliwości. Myśle, że
            oni po prostu żerują na nas, na naszym chceniu i wiedzą,że "nikt" przy takich
            kosztach nie bedzie kłócił się o "marne" 1000 zł czy 200 zł (tak jak któraś
            pisała o IUI) a tak naprawdę jakby to wszystko uczciwe zliczyć - to suma byłaby
            inna! Ja też chodziłam do jednej naciągaczki - renomowanej p. ginekolog i brała
            za monitoring po 150 zł!(3min wizyta)a najgorsze,że kazała mi przychodzić
            obserwować coś co i tak nie miało szansy owulować!Ale o tym dowiedziałam się
            potem - czytając mądre książki. Więc dziewczyny myślę,że jak któraś otwarcie
            się nie spyta i nie poprosi o dokładne wyliczenie co za ile to taki precedens
            zawsze będzie trwać. Bo jak wszystkie się na to zgadzacie i nikt nic nie mówi -
            to biorą od Was pieniądze.Ciekawe jakby któryś z lekarzy był na naszym miejscu
            czy naprawde tak by płacił i placił??Oni mogą brać a nam się głupio spytać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka