Dodaj do ulubionych

laparoskopia

11.05.07, 18:17
Dziewuszki!
Nie reaguję na Clo.Lekarz mówi,że jak w następnym cyklu nie zareaguję na
większą dawkę to zrobi mi laparoskopię.Któraś z Was miała robioną?Proszę o
wskazówki i rozjaśnienie na czym to będzie polegało.Z góry dziękuję.Ania
Obserwuj wątek
    • kathrinn82 Re: laparoskopia 11.05.07, 18:36
      ja mialam laparo. a w jakim celu bedziesz miala robiona?? mialas jakies badanka
      hormonow?? wiesz co Ci jest??
      • baby1982 Re: laparoskopia 11.05.07, 18:54
        Mam PCO i nie reaguję na Clo.Mam zrobić poziom testosteronu,prolaktyny i
        TSH.Ginekolog mówi,że mam zbyt grubą błonę na jajnikach stąd brak owulacji.
        • kathrinn82 Re: laparoskopia 11.05.07, 19:51
          zrob najpierw te hormonki, kurcze wogole lepiej jak caly profil hormonalny
          sobie zrobisz zanim zdecydujesz sie na laparo. jak dlugo bierzesz clo?? no i
          czy cos jeszcze oprocz clo gin Ci przepisal??
          • dagps Re: laparoskopia 11.05.07, 20:03
            przed decyzja o laparo warto jeszcze probowac innych lekow stymulujacych
            • baby1982 Re: laparoskopia 12.05.07, 10:59
              Clo brałam przez jeden cykl.W 10dc miałam tylko jeden pęcherzyk 12mm i lekarz
              stwierdził że juz nie urośnie.W następnym cyklu zalecił branie Clo 1,5 tabletki
              dziennie.Jeżeli to nie pomoże to wtedy zrobi laparo.Kazał mi zbadać te hormony
              o których pisałam(niby obojętnie w którym dniu cyklu).Na temat FSH i LH
              powiedział że po Clo wyniki będą mało wiarygodne.Ja już sama nie wiem co mam o
              tym myśleć.Narazie zrobię te hormony:testosteron,prolaktynę i TSH.Potem
              zobaczymy co dalej.
              Pozdrawiam Ania
    • dot28 Re: laparoskopia 12.05.07, 11:29
      Hej. Ja miałam laparoskopę w 2005 roku. Mam PCO i też nie reagowałm na
      Clo.Ważne jest w którym dniu cyklu robisz badania FSH i LH.Niestety nie pomogła
      mi ona, gdyż po 2-3 mcach zaczęły znów się tworzyć pęcherzyki a lekarzw ;porę
      się zorientował; i zaczął leczyć męża ale po moim zabiegu. Efekty laparo trwają
      do 9 miesięcy czasami do 1,5 roku. Potem wszystko wraca. zabiegu się nie bój.
      Jest pod narkozą i nie zostają blizny. Trzymaj się.
      • baby1982 Re: laparoskopia 12.05.07, 14:40
        Dzięki za wieści.Mój mąż już się leczy.Narazie bierze Androvit i kwas
        foliowy.Nie sądziłam że będzie ciężko z dzidziusiem.A tak bardzo go pragniemy.
        • kathrinn82 Re: laparoskopia 12.05.07, 19:57
          Kochanie jeden cykl na clo to za malo...zrobisz jak uwazasz ale ja bym jeszcze
          probowala, do tego komplet hormonkow i obserwacja cyklu...

Dot, jak Tobie zrobili te laparo ze nie masz blizn, hmm??smile
          • baby1982 Re: laparoskopia 13.05.07, 10:04
            Nie no jasne jeszcze ta laparoskopia nie jest przesądzona.W nastepnym cyklu mam
            brać większą dawkę Clo i zobaczymy.W 10dc na usg miałam jeden pęcherzyk
            12mm.Czy jest możliwe,że urósł i tego 15-16 dnia cyklu będzie szansa?
            • kathrinn82 Re: laparoskopia 13.05.07, 11:27
              jasne ze jest szansa!! 12mm na 10dc to nie tragediasmile bedzie dobrze, poza tym
              to dopiero 1 cykl, wiec naprawde spkojniesmile ja bralam CLO 3*1smile takze Twoja
              dawka jest jeszcze minimalnasmile
              trzymam kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka