martas_sa 11.05.07, 20:20 Dziś miałam I IUI czy jest ktoś jeszcze kto miał w maju IUI lub będzie w maju IUI ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
27ania1 Re: MAJOWE IUI 11.05.07, 20:25 hej, Ja tez dzisiaj podeszlam pierwszy raz do IUI. POwiedz mi ktory to Twoj raz IUI i jak dlugo sie staracie? Czyli za 14 dni mozmey testowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: MAJOWE IUI 11.05.07, 20:30 hej, ja w przyszłym tygodniu będe miała! dołączam do listy!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: MAJOWE IUI 11.05.07, 20:59 Witam To i ja dolaczam sie do listy. Iui (trzecia) mam najprawdopodobniej w nastepna srode. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
27ania1 Re: MAJOWE IUI jak dlugi sie staracie 11.05.07, 21:21 Prosze napiszcie jak dlugo sie staracie(normalnie i razem z IUI) Odpowiedz Link Zgłoś
amryta78 Re: MAJOWE IUI jak dlugi sie staracie 11.05.07, 22:11 Ja prawdopodobnie będę miała IUI 13.05. Staramy się już 2,5 roku a to będzie masze 3-cie IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
martas_sa Re: MAJOWE IUI 12.05.07, 10:19 mystaramy sie już 2 lata a to moja 1 IUI ) Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: MAJOWE IUI 12.05.07, 11:19 witam, 2 lata starań, 1 IUI -najprawdopodobniej wtorek. Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: MAJOWE IUI 12.05.07, 16:01 U nas starania trwaja od listopada 2005. Teraz najprawdopodobniej w srode (jak napisalam wyzej) 3 iui. Dziewczyny trzymym za nas kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
27ania1 Re: MAJOWE IUI a kolejne dnie 12.05.07, 18:28 moze dziwne pytanie, ale czy po IUI jeszcze w ten sam dzien czy nastepny wspolyzjecie, czy juz nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b3 Re: MAJOWE IUI a kolejne dnie 12.05.07, 18:40 Ja bede miala pierwsze w zyciu IUI 18 lub 21 maja, zalezy jak pecherzyki urosna A gdzie macie? Ja w Novum Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b3 Re: MAJOWE IUI a kolejne dnie 12.05.07, 19:15 Aha, staramy sie od X 2005. Juz 1,5 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: MAJOWE IUI a kolejne dnie 12.05.07, 19:11 27ania1. Twoje pytanie wcale nie jest dziwne, ponieważ mi lekarz kazał poprawić w ten sam dzień sexikiem, ale tak wyszło że nie poprawiłam i niestety się nie udało. Teraz jestem zła strasznie że może dlatego się nie powiodła moja 1 iui którą miałam w kwietniu. Chętnie bym do was dołączyła ponieważ miałam w maju plan na 2 iui lecz mój dr jedzie na urlop i muszę czekać do czerwca. Kibicuje wam z całego serca i będę obserwować wasz wątek. Trochę mi szkoda tego miesiąca odpuszczać ale siła wyższa. Pozdrawiam i trzymam kciuki za dziewczyny już po iui. Odpowiedz Link Zgłoś
27ania1 Re: MAJOWE IUI a kolejne dnie 12.05.07, 21:48 aniaresz...no my tez wczoraj nie poprawilismy bylismy zmeczeni calym dniem i calym tygodniem pracy, wpspolyzlismy rano i dzisiaj wieczorkiem poprawimy niewiem czy to nei za pozno. No nic zycze sobie i wam wszystkim powodzenia. Staramy sie od wrzesnia w tym 3 miesiace przerwy przed i po laroskopii. Mialam jedno tylko iUI i narazie nie podchodze moze za rok nakolejne jakbym do tej pory miala problemy. Trzymajcie sie Pozdrawiam ANia Odpowiedz Link Zgłoś
kaamea Do aniaresz 15.05.07, 09:23 Aniu, ja bylam w czwartek u naszego lekarza aby ustalic nastepna iui.. niespodziewanie lekarz powiedzial ze u nas nie ma sensu robic wiecej iui, ze on proponuje in vitro. Bardzo sie tym zdziwilismy bo chodze do niego od lutego i caly czas mu=owil, nawet 2 tyg temu ze u nas jeszcze daleka droga do in vitro, ze wczesniej zrobimy 3 iui, moze laparoskopię (wg Wojciechowskiego: oba jajowody prawidlowe, drozne, macica równa itd. czyli wszystko ok). W zeszlym tygodniu jednak stanowczo powiedzial ze u nas to tylko in vitro a przyczyna naszej niepłodności w 30% leży po mojej stronie, w 30% że wina leży po stronie męża a 40% że w naszym przypadku przyczyna jest nie znana... Ręce nam opadły po tej wizycie i sami nie wiemy co teraz myslec, najpierw mowi ze do in vitro nam bardzo daleko a tu zaraz mowi ze to jednak jedyne wyjscie. Mowi tez ze moge sprobowac jeszcze laparoskopię, bo mogą być zrosty których nie widać było na HSG ale to juz nasza decyzja... Co myślisz, czy Tobie coś mówił o in vitro? Jak długo chodzisz do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
martas_sa Re: MAJOWE IUI 12.05.07, 19:28 myślę że to nie ma reguły są dziewczyny na forach które po IUI przytulały sie i niektórym wyszło a niektórym nie.... ja Invimed... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: MAJOWE IUI 12.05.07, 23:08 Co do przytulania po iui to pewnie chodzi o to żeby w ten sam dzień poprawić ponieważ skurcze macicy pomagają w zagnieżdzeniu się zarodka podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen12 Re: MAJOWE IUI 13.05.07, 21:16 To i ja się dopiszę 05.07 miałam IV IUI mam nadzieję że ostatnią. staramy sie 2 lata. ile razy zamierzacie podejść? ja 6 a potem się zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica IUI maj 14.05.07, 07:34 No więc i ja się dołączę. Właśnie rozpoczęłam stymulację Menopurem i po 20 maja powinnam mieć moją III IUI, tym razem w Białymstoku. Staramy się 1,5 roku, nieruchome plemniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
meryli IUI - MAJ 14.05.07, 11:37 Witajcie Dziewczyny! Ja również w maju będe podchodziła do 2 IUI. Na razie efekt po pierwszej inseminacji to jedna krecha niestety IUI prawdopodobnie 28 maja - razem raźniej!!! A staramy się już blisko 2 lata z tym 8 mies. leczymy się INVICTA Odpowiedz Link Zgłoś
meryli 6 razy 14.05.07, 11:40 My również mamy plan na 6 podejść do IUI a później in vitro, oby udało się z inseminacjami tak bardzo bym chciała ... Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: MAJOWE IUI 14.05.07, 15:15 witam, dzis bylam na usg-po długiej stymulacji (bardzo pokłuty brzuch) są 2 pęcherzyki, w środę IUI. (acha- maż ok, problem u mnie PCO). Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
aga280 Re: MAJOWE IUI 14.05.07, 15:16 cześć, oczekuje z Wami na wyniki 1 iui która była 10.05. w IVF Kraków. Starmy się od 2,5 roku. W klinice leczymy się od XII.2006r. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Kaamea! 15.05.07, 10:57 Myślałam o tobie ostatnio czy wam się udała ta iui ale jestem w szoku ze już ci proponuje in vitro.Z tego co pamiętam to była twoja 1 iui? Jak tak to ja bym jeszcze spróbowała choćby 2 razy podejść do iui. Mi nie mówił nic o in vitro jeszcze. Ja 5 iui to napewno zrobię. U nas czynnik immunologiczny i wiem że naturalnie nie zajdę a na in vitro nie jestem gotowa. Jakie on ma podstawy żeby wam od razu proponować in vitro? jakie były parametry nasienia po odwirowaniu? Owu masz, jajowody drożne, także do dzieła i się nie dołuj. Czym mniej się nastawisz na kolejne iui tym masz większe szanse. Co widać na wątku kwietniowych iui że dziewczyny zaszły te które się najmniej spodziewały tego. Powodzenia w podejmowaniu decyzji! Odpowiedz Link Zgłoś
kaamea Re: Kaamea! 15.05.07, 11:38 Tak, to była nasza 1 iui i zawsze mówił że iui powinno pomóc, a że do in vitro to daleka droga, mówił też 2 tyg temu, że my się nie mamy co przejmować naszym problemem, bo inni którzy do niego przychodzą to mają kosmos w porównaniu z nami... Od tamtej pory nic sie nie wydarzyło, jedyne co nowego to fakt ze ta 1 iui jest nieudana. Pytasz o parametry nasienia, to lekarz mówił że udało się uzyskać 60 mln plemników, a podano 30mln i że to bardzo ładny wynik. W porównaniu z wynikami z przed 3 m-cy to duza poprawa, ale mąż od 3 m-cy bierze codziennie tabletki na hormony + zastrzyki co 3 dni. U mnie problemem jest lekko podwyższona PRL (biore pol bromergonu i jest ok) no i lekarz podejrzewa że cos moze być nie tak z jajowodami... czyli nie widadomo. A co u Ciebie jest problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
przytulskaster Re: MAJOWE IUI 15.05.07, 23:20 u mnie dupa jest @ - choć dość nietypowa (skąpa i bez szeregu zwykłych dla niej dolegliwości). test niegatywny. Mąż się zgodził na adopcję. Zgrywam twardzielkę ale wyćmi się chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
martas_sa Re: MAJOWE IUI 22.05.07, 14:12 Przytulskaster przykro mi ( była to Twoja I IUI..może spróbujcie raz jeszcze ??? Wszystko sie ułozy zobaczysz..buziaki i trzymam kciuki ) Odpowiedz Link Zgłoś
przytulskaster Re: MAJOWE IUI 23.05.07, 00:21 była już druga... i ostatnia pozdrawiam i życzę wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
przytulskaster Re: MAJOWE IUI 15.05.07, 23:35 a w najbliższą niedzielę mamy ślub kościelny.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: MAJOWE IUI 15.05.07, 10:59 ja tez bede miala IUI, drugie, ok 22 maja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Do Arhplus.. 15.05.07, 17:54 Julia56..witam Cie rowniez Arhplus..wyglada na to, ze jutro obie mamy iui O ktorej bierzesz zastrzyk na pekniecie pecherzykow? Podchodze do inseminacji ostatni raz..jak sie nie uda to czeka mnie invitro. Nie jestem zbyt przekonana do jutrzejszej iui. Wydaje mi sie, ze to za wczesnie. Przy poprzednich (2 iui) pecherzyki byly wieksze (mialy 21,22mm) a dzis 18..Moj lekarz od czwartku ma urlop i odnosze wrazenie, ze sie bardzo spieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: Do Arhplus.. 15.05.07, 18:44 hej, no tak , to już jutro o godz 17 zastrzyk wzielam dzis w południe. Mam 2 pęcherzyki po 21 mm. Najgorsze to czekanie będzie! pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Kaamea. 15.05.07, 21:35 My staramy się 3 lata i już straciłam cierpliwość. A problem jest taki że mam wrogi śluz, lekką niedoczynność tarczycy i ogólnie jakiś czynnik immunologiczny, czyli wytwarzam jakieś różne przeciwciała. Również zażywam bromergon pół tabletki, euthyrox, acard i witaminki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaamea Re: Kaamea. 16.05.07, 19:38 Napisz jak po nastepnej wizycie u doktora, bo jestem ciekawa czy u Ciebie tez zmieni nagle zdanie że tylko in vitro. Zastanawiam się ciągle i już sama nie wiem... Może skonsultuję się z innym lekarzem? Chodziłaś we Wro do innych? Odpowiedz Link Zgłoś
martas_sa Aniaresz 16.05.07, 08:15 Aniu a ja wierzę że Ci sie uda ) zobaczysz... Los nas doswiadcza...ale w końcu wynagrodzi nam wszystkim malutkimi bobaskami ) Aniu a gdzie sie leczysz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Martas_sa 16.05.07, 16:49 Ja jestem z Wrocławia i teraz chodzę do dr Polaka. W kwietniu miałam iui u tego dra. Wszystko było idealnie, pęcherzyki pękły pięknie, plemniczki po spreparowaniu 60mln i wszystko podane/ podobno to dużo/ ale niestety ciąży nie ma. Obserwując forum to widzę że psychika nasza jest kluczem do tego żeby zaciążyć tylko szkoda że nie można jej wyłączyć i nie myśleć o tym ciągle. Dziewczyny które nie wierzyły że iui się powiedzie to zaciążyły a ja się nastawiłam bardzo i klapa. Takie życie niestety. Myślę że się doczekamy. Ja teraz wam kibicuje a sama czekam na następną iui do czerwca. Dr Polak teraz pojechał na urlop a ja odpoczywam psychicznie od tego wszystkiego a najbardziej od zastrzyków które sobie robiłam po iui w brzuch/ straszne to było/ Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamea Re: aniaresz 16.05.07, 19:43 Ania, piszesz że wyszło Wam po spreparowaniu 60mln plemnikow i tyle Ci podał... hmm u nas wyszło identycznie, tez 60mln, jednak podał mi tylko 30mln, powiedział że tyle wystarczy... ciekawe skąd te różnice ? Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Arhplus i ??? 16.05.07, 22:24 Arhplus jak sie czujesz po iui? U mnie przebiegla dosc szybko...ok godz.15.. Wydaje mi sie, ze pecherzyki nie pekly.. Lekarz powiedzial, ze wszytsko wyglada "bardzo dobrze"... Osobiscie wydaje mi sie jednak, ze on, myslami juz jest na swoim dwutygodniowym urlopie...(moze przesadzam..ale takie donioslam wrazenie..) Zamierzam nastepne dni przeznaczyc na przytulanko z M....i "pracowac".. Poki co...trzymam, za wszystkie majowe iui "uczestniczki" kciuki i jestem ciekawa bilansu.. Powodzenia dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: aniaresz 16.05.07, 22:25 30 mln..uuuuu to dla mnie masa..ja "dostalam" dzis 19 mln... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz katja15 16.05.07, 23:14 Mi się nie powiodło przy podaniu 60mln plemniczków a parę dni przedemną robiła dziewczyna iui u mojego dra i mieli 2mln i im wyszło. także to wszystko to jest naprawdę loteria. Powodzenia dziewczyny, kibicuje wam. Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: katja15 17.05.07, 13:46 Witam, ja już po- wczoraj o 17. Też na nie pękniętych pęcherzykach... dziś podejmujemy z mężem dalsze starania Powiedzcie czy przy owu zawsze temperetura się podwyższa? Czy ta masa hormonów, które przyjmujemy ma wpływ na temperaturę? Trzymam za was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
meganb1 Re: MAJOWE IUI 17.05.07, 20:14 dołączam do dziewczyn majowych. Wczoraj miałam I iui i w sobotę okaże się czy można mieć jakieś nadzieje (usg). Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: MAJOWE IUI 17.05.07, 20:47 Kaamea!Ja do dr Polaka idę dopiero 11 czerwca, teraz jedzie na urlop i dlatego sobie odpuściłam majową iui. Ja straciłam ponad 2 lata u dr Jarosza i kontrolnie byłam u dr Zimmera ale dr Polak jest typowo od niepłodności i myślę że u niego się skończą moje starania. Powodzenia. Myślę że powinnaś się skonsultować z innym doktorem ale to czy chcesz kolejne iui to twoja decyzja. Próbuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: MAJOWE IUI 17.05.07, 20:48 Witaj meganb1 na naszym watku Wczoraj mialas iui, czyli tak jak ja i Arhplus Aniaresz masz racje..psychika ma tu decydujace znaczenie. Niestety nie da sie jej wylaczyc (a szkoda!)..Trzeba sobie samemu to jakos w glowie "poukladac"...Moze dobrze, ze teraz Twoj lekarz ma urlop..postaraj sie zregenerowac sily i przygotowac do dalszej walki.. Sami z M powoli myslimy o adopcji..Mieszkamy w Niemczech. Myslalam o dziecku z Polski, ale jak sie okazuje adopcja zagraniczna w Polsce jest dosc skomplikowana tzn podlegaja jej dzieci, dla ktorych nie mozna znalezc rodzin w Polsce tzn. z uposledzeniami, HIV'em itd..Smutne to jest... Poki co walczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: MAJOWE IUI 17.05.07, 22:44 katja15. Dlaczego myślicie już o adopcji? Przecież są teraz inne metody żeby mieć wymarzonego dzieciaczka, ale może dobrze że myślicie o adopcji bo na chwilkę mózg się wyłączy i się uda naturalnie tzn iui. Ale masz racje że to jest smutne że jest taki problem z adopcją w Polsce. Przecież jest tyle dzieci które nie mają opieki, ale ta pieprzona Polska niestety. Tragiczne są zazwyczaj wszystkie formalności papierkowe. Albo też słyszałam że wywiad z sąsiadami, to już wogóle porażka. Powodzenia, trzymam mocno kciuki żeby się wam udało bez adopcji. U mnie 3 lata starań ale wierzę że wkońcu któraś iui się powiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
meryli Re: MAJOWE IUI 18.05.07, 11:10 Ja wczoraj zaczęłam stymulacje do 2.IUI biore CLO 2 razy dziennie po jednej tabletce IUI najprawdopodobniej 27/28 maja jeszcze tak dużo czasu a ja już bym chciała już..... musze uzbroić się w cierpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b3 Re: MAJOWE IUI 18.05.07, 12:49 Bylam dzis u lekarza sprawdzic pecherzyki. W 11 dc mam 3: 14mm, 12mm, 11mm i czwarty mmniejszy. Podlamalam sie, bo wyglada na to ze 4 menopury i 1/2 CLO przez 5 dni praktycznie nic nie daly... Lekarz jak ogladal historie moich stymulacji (dotychczas tylko CLO) zalamal rece, ze u mnie nie ma zadnej reguly... Po poronieniu takie pecherzyki to ja mialam czasem i bez stymulacji... Najgorsze jest to, ze IUI MUSZE miec w poniedzialek, 14dc, bo potem maz wyjezdza na kilka dni. I tak jest kochany, bo mial leciec juz w ponidzialek, ale poszedl do szefowej i oznajmil, ze doleci dzien pozniej z powodow osobistych. A za miesiac znowu go wysylaja na drugi koniec swiata w DOKLADNIE "tym" terminie". Dzis wzielam kolejny Menopur, jutro jeszcze jeden, a w niedziele po poludniu Pregnyl. Jak myslicie, jest szansa, zeby uroslo? Jakie mialyscie pecherzyki w momencie IUI? Odpowiedz Link Zgłoś
meryli Re: MAJOWE IUI 18.05.07, 14:27 JA podczas 1.iui miałam jeden pęcherzyk dominujący 25mm (iui - nieudana) To nie ma reguły i wielkość tak na prawdę nie ma znaczenia ponoć pęcherzyki pękają bardzo różnie nieraz przy 18mm a nieraz dopiero przy 30mm. Ja na przykład mając pęcherzyk 18mm. na drugi dzień lekarz zlecił zastrzyk na pęknięcie a w drugim cyklu miałam pęcherzyk 21,5mm i dopiero na drugi dzień zastrzyk. A miałaś robione badania - LH i estradiol bo ponoć te badania są najważniejsze w ocenie czy owu się zbliża ... A co do sznsy czy urosną to myśle że TAK bo jesli średnio rozsną 2 mm na dobę to w twoim 14dc. będize miał dominujący ok 20mm - będzie dobrze!!!Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus aga_b3 18.05.07, 14:32 Hej! Ja do IUI brałam na początku menopur (7 ampułek) - pęcherzyki słabo rosły, dopiero po zmianie na fostimon zaczęly rosnąć. Może lekarz powinien zmienić ci leki (w fostimonie nie ma lh, jest tylko fsh-jeśli dobrze pamietam)). Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b3 Re: aga_b3 18.05.07, 15:05 To moj pierwszy cykl stymulowany gonadtropinami, wydawalo mi sie, ze podzialaja nawet w malej dawce. Bo u mnie problem jesttaki, ze pecherzyki rosna za wolno, jak ubieglym roku zaczelam brac CLO to maksylamlna dawke mialam 1 tabletke dziennie. Wtedy pecherzyk w 12dc mial 20mm, zaszlam w ciaze, ale skonczylo sie pustym pecherzem i poronieniem. Teraz tez bralam CLO, ale po 1/2 tabletki i, wstyd sie przyznac, przez 4 dni zamiast 5, bo balam sie przestymulowania (ze niby ten Menopur tak mocno zadziala...). No i nie wyszlo za bardzo, poza wieksza iloscia. W czerwcu pewnie odpuszcze stymulacje z braku meza... Czemu kurcze nie ma zamrazarek nasienia do IUI, zeby te wyjazdy naszych mezow nie przeszkadzaly nam w rozrodzie?! )) Odpowiedz Link Zgłoś
gabibuziak Re: MAJOWE IUI 19.05.07, 14:12 Witam ! ja dopiero zacznę zastrzyki i przejdzie mi IVI na czerwiec . Staramy sie z meżem 4,5 roku i pierwsze IVI. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: MAJOWE IUI 19.05.07, 16:47 Gabibuziak! Czyli razem podejdziemy w czerwcu do iui. Ja teraz śledzę majowy wątek tylko i trzymam kciuki za dziewczyny, a w czerwcu żeby czasu nie marnować to robimy 2 iui. Właśnie mam remoncik w domu i staram się nie myśleć o czrwcowej iui. A jakie zastrzyki będziesz brała? Menopur może? Ja będę brała w czerwcu CLO 1,5 tabl. dziennie i w 6dc mam się zgłosić do dr, pewnie dostanę menopur. Powodzenia wszystkim w staraniach. Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: MAJOWE IUI 20.05.07, 19:21 Ja nie tez mieszkam w Polsce i wiem ze adopcja dziecka w takim kraju jak niemcy (lub inny, moze u mnie jest jeszcze gorzej) tez jest bardzo trudna U mnie prawie zadna matka biol. nie da do adopcji dziecka obcokrajowcowi (czyli np mi) Odpowiedz Link Zgłoś
gabibuziak Re: MAJOWE IUI 21.05.07, 13:58 Witaj Aniaresz!! ja również trzymam za wszystkie kobietki !!! Co do zastrzyków to od 2dc mam podawac sobie 1/2 ampułki pregnylu a od 4dc kurcze nie mam przysobie teraz tej nazwy ale napisze Ci z domu i w 8/9 dc na usg i nie bardzo wiem co dalej ja niemam zadnego CLO nie mam pojęcia co to jest czy mozesz mi napisac cos o tym bo czesto to sie tu pojawia.Tak wogóle to sie trochę stresuje bo to moje pierwsze podejscie i za bardzo niewiem jak to wszystko sie potoczy pozdrawiam trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: ja mam jutro IUI-trzymajcie kciuki 20.05.07, 20:06 Lusiasia U mnie jest taka sytuacja, ze moj maz jest Niemcem ..no a ja Polka. Myslalam, ze bedzie latwiej o dziecko z Polski..ale jak sie okazuje-nie. Poki co, dowiadujemy sie jak wyglada adopcja w Niemczech, ewentualnie w innych krajach (Litwa, Ukraina)...i poki co walczymy o wlasne. Skad jestes jezeli moge zapytac? Jak wyglada starania u Ciebie? Podchodzisz tez do iui teraz w maju? Aniaresz Jak sie czujesz? Jak remont? Regenerujesz sily??? Bede w czerwcu trzymac kciuki za Twoja iui Gabibuziak Witaj Aaaaaaa37 Powodzenia jutro!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meganb1 Re: MAJOWE IUI 20.05.07, 20:03 dziewczyny, czy to normalne że po iui brzuch pobolewa, tak jak przed @? Uczucie to nie jest tak mocno bolesne jak przed @, ale występuje. A może to wpływ progesteronu, który lekarz mi przypisał. Jeszcze trochę, bo dopiero 30 maja będę testowała i ciekawi mnie ta sprawa. To była moja pierwsza iui, więc nie mam doświadczenia w tym zakresie. Będę wdzięczna za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: MAJOWE IUI 20.05.07, 20:12 Teraz w maju mialam 3 iui. Za kazdym razem (zaraz na drugi dzien..i teraz tez) odczuwalam pobolewanie w dole brzucha. Dodatkowo mialam takie uczucie.. "ciezkich piersi". W moim przypadku wiem, ze to normalne..ale jak czytalam niektore dziewczyny nic takiego nie odczuwaja. Pozdrawiam Cie serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
meganb1 Re: MAJOWE IUI 20.05.07, 20:23 u mnie co prawda nie występuje uczucie "ciężkich piersi", ale to zawdzięczam zapewne progesteronowi. Wiem że pęcherzyk pękł, bo lekarz potwierdził na usg i zastanawia mnie to "dziwne uczucie " w podbrzuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: MAJOWE IUI 21.05.07, 07:59 Mialam miec in vitro, mialam mega dawke hormonow (jak do iui) i wyprodukowalam tylko 2 pecherzyki, zrobilam iui bez przekonania, wlasciwie to nadal lezka mi sie pojawia w oku (mialam miec w tym tygoniu punkcje/transfer), ale zycie zaskakuje nie wierze niestety w iui, mialam 2 nieudane i powiedzialam sobie dosc zaczelam caly program in vitro 1.4, do in vitro nie doszlo, teraz przyjdzie mi testowac po iui 1.6 (taki mam termin umowiony na bete) ogolnie wszystko wygladalo do iui "obiecujaco", ale 7 % a 30-40% powodzenia mowi samo za siebie, trzeba tylko do in vitro miec jajeczka... jestem nadal na lekach jak po in vitro, wiec raczej nie moge o tym zapomniec, a bardzo bym chciala o tym wszystkim nie myslec my jak juz moja nadzieja na "wlasne" dziecko przestanie istniec, bedziemy myslec o adopcji, ale skad to nie mam pojecia ( adopcja zagraniczna jest strasznie droga od 2000 do 60 000 euro) nawet leczenie w najdrozszej klinice prywatnej jest tansze! a ja myslalam glupia ze jakby co to adoptujemy... dzis mi sie przysnilo nawet, ze zaadoptowalam dziecko niepelnosprawne (czyt. watek na froum adopcje) Odpowiedz Link Zgłoś
martas_sa Re: MAJOWE IUI 21.05.07, 16:52 Proszę o informację czy komuś udała się IUI ) oraz również o info te mniej radosne...razem raźniej ) Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Re: MAJOWE IUI 21.05.07, 18:32 Moja pierwsza IUI -27 kwietnia-nieudana(( 31 maja -mam nadzieję- będzie druga A testowanie przypadłoby na... 15 czerwca- czyli - naszą 5 rocznicę ślubu Ale byłby prezent Odpowiedz Link Zgłoś
alcia152 Re: MAJOWE IUI 21.05.07, 19:04 Czesc Dziewczyny!!! Malo kiedy pisze ja z tych czytajacych ale postanowilm dolaczyc do majowych IUI. To bedzie drugie podejscie ,pierwsza niestety sie nie udala. Mysle,ze na tej drugiej sie skonczy,biore clo juz 6miesiacy to troche dlugo,no zobaczymy co powie doktor.,IUI powinna sie odbyc w ten czwartek. bravia1-15czerwiec to moje urodzinki a 12 czerwiec to moja3 rocznica slubu. MIiejmy nadzieje ze szczesliwy ten czerwiec bedzie dla nas wszystkich,jeszcze dodam ze w czoraj zobaczylam parke bocianow-moze jakis znak? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
meganb1 Re: MAJOWE IUI 21.05.07, 19:43 witam, ja iui miałam 16 maja i testuję 30. Może spróbuję już sprawdzić betę 28, bo coś mi podpowiada że nie wytrzymam z ciekawości Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b3 Re: MAJOWE IUI 21.05.07, 21:16 A ja dzis po 1 IUI Na niepekniety pecherzyk 21mm (Pregnyl byl wczoraj ok. 17:00), ale pamietam ze bylo kilka mniejszych pecherzykow, wiec moze te pekly? W kadzym razie rano poprawka, a potem maz frunie w delegacje Lekarz w Novum powiedzial, ze bardzo dobre nasienie, ale jak spytalam ile tego bylo to stwierdzil, ze juz sie tego nie mierzy. A u Was jak bylo? Nie robie sobie nadziei, ze to IUI sie uda, ale trzeba probowac... Za ktoryms razem wyjdzie ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: MAJOWE IUI 21.05.07, 22:52 Gabibuziak. ClO jest to lek stymulujący / to jest jego nazwa skrócona/ Poszukaj w wyszukiwarce o nim, jest sporo. Nie wiedziałam że pregnyl się bierze tak szybko, bo ja dostałam na pęknięcie pęcherzyka, któy musi mieć już większe rozmiary. do stymulacji są różne leki ale dziwi mnie ten pregnyl. Napewno tak masz prać? Może się upewnij jeszcze. Ja czekam do czerwca zniecierpliwiona. Katja15. Dzięki za wsparcie, ja już po remoncie i mam dość. Było to tylko malowanie, ale więcej tego wynoszenia i przygotowywania niż malowania. Fajnie się tak mieszka jak jest czyściutko. Teraz już mogę zachodzić w ciążę bo mieszkanko przygotowane i czyściutkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
27ania1 Re: MAJOWE IUI testowanie 22.05.07, 09:30 Witajcie, Widze ze duzo dziewczyn podeszlo do IUI w tym miesiacu. Doradzcie kochana po jakim czasie po iseminacji testujecie?? Ja mialam IUI 11 maja dzisiaj 28dc jeszcze nie testowalam i zastanawiam sie czy juz sprobowac czy lepiej jeszcze poczekac kilka poniewaz poprzednie cykle byly 32-34 dc i niewiem czy np dzisiaj jutro wynik bedzie wiarygodny. Nie mam narazie zadnych objaw oprocz tego ze od kilku dni w dzien mam wysoka temp a temp mierzona rano dzisiaj spadla o 0.1 A jak U Was? JUz testowalyscie? Pozdrawiam z upalnej Wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
meganb1 Re: MAJOWE IUI testowanie 22.05.07, 10:29 witaj, możesz spróbować dzisiaj zrobić betę. To badanie jest najbardziej wiarygodne i powinno już dać Tobie info o ewentualnej ciąży, czego zresztą życzę Jeśli wytrzymasz oczywiście, możesz testować jutro. Ja testować będę 28-29 maja. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
27ania1 Re: MAJOWE IUI testowanie 22.05.07, 10:35 dzieki, niestety na bete nie dam rady pojsc poniewaz za pare godzin lece juz na wakacje i nie ma sensu. poczekam moze kilka dni, w tamtym miesiacu nie robilam testu bardzizej mnie to doluje niz jak widze ze dostalam@ POZDRAWIAM I TRZYMAM ZA WSZYSTKIE KCIUKI Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen12 UDAŁO SIĘ!! 22.05.07, 13:56 Po 4 IUI mam II kreski i beta 201!!!! dziewczyny walczcie bo warto, trzymam za wszystkie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
martas_sa Re: UDAŁO SIĘ!! 22.05.07, 14:09 Oxygen12 GRATULUJĘ !!! ) kochana cieszę sie że Ci sie udało.. buziaki dbaj o siebie i o maleństwo ) Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: UDAŁO SIĘ!! 22.05.07, 14:42 Oxygen12 dołączam się do gratulacji!! Dabj o siebie! Dajesz nam nadzieje a ja tez testuje 30 maja! Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen12 Re: UDAŁO SIĘ!! 22.05.07, 15:35 dodam wam jeszce że mój m miał morfologię 3% i ruchliwośc poniżej normy także nie traćće nadziei, dzięki oby wszytsko było dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gabibuziak Re: MAJOWE IUI - Aniaresz 23.05.07, 07:55 Czesc Aniaresz masz racje zle napisałam lek to jest PUREGON 1/2 ampułki od 2 dc /chyba zaduzo czytałam i utrwaliła mi sie nazwa pregnyl/ co do drugiego leku to od 4dc DECAPEPTYL 100jed.no i tak jak pisałam 8,9 dzien usg. od dzis zaczynam sie wkuwac . A u Ciebie na jakim etapie? bo mieszkanko czeka na jeszcze jednego lokatora ! Pisz zebym w miare na bierząco była trzyma kciuki. Pozdrawiam i cieszesie ze maj tak ładnie "owocuje" gratuluje dziewczyną dużo zdrówka!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Alcia152 23.05.07, 21:17 Cześć! I jak u Ciebie? jutro Twoja 2 iui? Czy coś się zmieniło? Trzymam kciuki, żebyście mieli wymarzony prezent na 3 rocznicę ślubu a my na 5 ) Boćki to ja mijam codziennie w drodze do pracy, ale skurczybyki nic nie przynoszą Oby te Twoje były dobrym zwiastunem! Trzymam kciuki i daj znać co przyniesie jutro! Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
aga280 beta 117 11 dni po iui! 22.05.07, 15:58 miałam iui 10.05. wczoraj czyli 21.05. beta 117, jutro kolejne badanie. Dziewczyny czy ta beta jest o.k.? Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: beta 117 11 dni po iui! 22.05.07, 16:22 Aga! Baeta jest super!!! Gratuluje z całego serca! Jej jaki dzis dzien! Dbaj o siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b3 Re: beta 117 11 dni po iui! 22.05.07, 18:23 Ale ekstra wiesci! Dwie ciaze po majowych IUI!!! Oby bylo nas wiecej! ) Odpowiedz Link Zgłoś
alcia152 Re: beta 117 11 dni po iui! 22.05.07, 19:00 Dziewczyny Wielgachne Gratulacje Super wiesci! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b3 Re: beta 117 11 dni po iui! 22.05.07, 20:19 Wracam wlasnie z USG - pecherzykl pekl, wiec moze ta IUI okaze sie "strzalem w 10"? ) Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen12 Re: beta 117 11 dni po iui! 22.05.07, 21:44 aga280 gratulacje!!! napewno dobra beta, ja mam 201 ale robiłą 16 dni po, jutro też idę na jeszcze jedną, dziewczyny oby ten maj był szczęsliwy dla wszytskich Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Gratulacje dziewczyny. 22.05.07, 23:56 trzymam za was wszystkie kciuki i się cieszę że są pozytywne wiadomości. Gratuluje i czekam na resztę takich wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Oxygen12 napisz czy po iui odpoczywałaś dużo? I czy poprawiliście sexikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gabibuziak Re: MAJOWE IUI 23.05.07, 09:03 Trzymam kciuki!! ja tez bede miec pierwsza ale w czerwcu teraz przygotowania POWODZENIA !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Gabibuziak! 23.05.07, 11:31 Trochę teraz żałuję że nie podeszłam w maju do iui ale cóż siła wyższa- urlop dra. Widzę że ten wątek jest naprawdę szczęśliwy jak już są 2 dziewczyny z super betą. A jeszcze trochę dziewczyn zostało. Myślę że nasz czerwcowy też będzie szczęśliwy i dla nas ostatni jeśli chodzi o starania. Jeśli chodzi o mnie, to czekam spokojnie do 11 czerwca wtedy mam wizytę przed 2 iui i się okaże jak przyrastają pęcherzyki. Dodam, że dzisiaj czuję z prwej strony ból na owulację to postaram się tego nie zmarnować a nóż...................... się uda bez iui. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabibuziak Re: Aniaresz 23.05.07, 12:00 Napewno sie uda, a jak sie czyta takie wiadomosci , ze maleństwo jest to choc sie boje to juz chciałabym i tez mam nadzieje ze czerwiec na wiele przyniesie ja 29 lub 30 maja ide na usg zobaczymy co bedzie dalej. Pozdrawiam i dawaj zaraz znac jak tylko cos sie wydarzy )) Odpowiedz Link Zgłoś
martas_sa Re: MAJOWE IUI 23.05.07, 08:48 matko chce mi sie wyć (( zaczynają sie symptomy zapowiadające tą wredotę...czemu ((( kiedy to się skończy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen12 do aniresz 23.05.07, 13:57 nie odpoczywałm, ani nie poprawialiśmy chyba dopiero tydzień po IUI współzyliśmy, po 3 IUI odpoczywałam miałm urlop i nic nie wyszło więc się wkurzyłam i powiedziałm ze pierniczę, popalałm fajki popijałm piwko, byłam pewnw że się nie uda bo miałm zwykłe objawy @ Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen12 Re: do martas 23.05.07, 13:58 martas_sa napisała: > matko chce mi sie wyć (( zaczynają sie symptomy zapowiadające tą > wredotę...czemu ((( kiedy to się skończy ??? ja też miałm wszystkie objawy na @ wszystko normalnie jak przed każdą @, teraz wiem że się nie ma żadnych objawów ciązowych tak wcześnie, jeszce mnie tak mocno brzuch bolał ze była pewna że @ przyjdzie, także poczekaj spokojnie i narazie się nie łam Odpowiedz Link Zgłoś
27ania1 Re: MAJOWE IUI 26.05.07, 19:32 Gratuluje wszystkim dziewczyn ktora sie udalo. Nam niestey sie nie powiodlo tym razem dzisiaj juz dostaam @ nawet nie robilam testu bo dostal 2 dwa dni przed terminem to byla nasza pierwsza iui i teraz daje sobie luz od lekarzy szpitali lekow. obecnie jestesmy na wakacjach wiec o tym za bardzo nie mysle. pozdrawiam z aten,buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: MAJOWE IUI 26.05.07, 20:33 Hej, bardzo mi przykro... ja tez mam złae przeczucia, test w środe trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: MAJOWE IUI 27.05.07, 10:20 Hej dziewczynki ja w piątek wróciłam z Białegostoku, miałam dwie inseminacje - przed i po owulacji. Jednak pomimo cyklu stymulowanego menopurem, wyhodowałam tylko jeden pęcherzyk (czyli nic nadzwyczajnego, bo ja mam swoją owulację). Wydałam masę kasy i wcale nie ma we mnie nadziei, bo nasienie słabe a i nastawienie psychiczne do d... Ja będę testować około 5.VI Odpowiedz Link Zgłoś
alcia152 Re: MAJOWE IUI 28.05.07, 16:05 Witam DZiewczyny!!!! JA dzis o 19 mam IUI zaczynam sie troszke denerwowac,miejmy nadzieje ze ta druga przyniesie efekt lyrica-trzymam za Ciebie kciuki ,ja niestety zawsze mam jeden pecherzyk nawet jak sa dwa to i tak peka tylko jeden,a pomimo tego lekarz daje mi szanse...trzeba wierzyc mortas_sa- bardzo mi przykro,wiem co czujesz... -przytulam mocno Buziaki Dziewczyny mam jeszcze pytanko -czy jak podchodzicie do IUI to macie sluz plodny?ja bardzo malutko nawet nie pomogl wiesiolek,ah. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
alcia152 Re: MAJOWE IUI 28.05.07, 16:13 bravia1-moja IUI PRZESUNELA SIE DO dzisiaj cos pecherzyk nie chcial rosnac byla wielka rozpacz ale lekarz kazal przyjsc w sobote i cos drgnelo i powiedzial aby jeszcze sprobowac,bo tak wogole to zasugerowal odpoczynek od leczenia przynajmniej wakacyjny,tak wiec jak narazie druga i mam cichutka nadzieje ze ostatnia BUZIOLE Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Czy jest sens? 28.05.07, 17:03 ja właśnie wróciłam z Provity i mam mętlik w głowie.Moją 1 iui miałam 28 kwietnia, lekarz wykonujący ją powiedział, że marna ilość nasienia ale nie jest wykluczone, że sie nie uda. Zrozumiałam wtedy, że mówił o 5 mln plemników uzyskanych po spreparowaniu. Dziś mój lekarz mówi, że nie było ich 5 mln tylko PÓŁ MILIONA!!!!! Jetem w szoku! Nie wiem czy wtedy z przejęcia źle zrozumiałam, czy tamten lekarz źle przekazał. Mój gin zaproponował "wyjątkowo" jeszcze 1 iui dla potwierdzenia, bo dziwne jest to dla niego, że przy 80mln uzyskali tylko pół. Badania DNA również kwalifikowały nas do iui. Nic z tego nie rozumiem. Nie wiem czy jest sens wydawać kasę na iui przy takich ilościach, jak skuteczność " zaczyna się" przy ok 10 mln? Poradźcie... Mam pęcherzyk 18,5 mm, 9 - endo, śluz płodny. W pogotowiu 2 ampułki Pregnylu. LH na chwilę obecną 6,73. Cykl naturalny. Alciu... zatem kciukasy na sobotę Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: MAJOWE IUI 28.05.07, 20:41 przykro mi bardzo, ja czekam, ale wcale nie tęsknię... Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: MAJOWE IUI 30.05.07, 16:15 Nie udało się.... może sprobuje w czerwcu... Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: MAJOWE IUI 31.05.07, 06:42 może następnym razem się uda... ja wciąż czekam... jeszcze mam tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: MAJOWE IUI 31.05.07, 07:20 a ja mam jeszcze jeden dzien ( wlasciwie 1,5 do wyniku) gdybym byla odwazna to zrobilabym sobie sama test dzis (nawet kupilam), ale dobrze zyje sie z ta niewiadoma, ma sie nadzieje... ostatnio stwierdzilam ze bylabym zdolna przerwac cale leczenie, wyrzucic wszystkie strzykawki, lekarstwa itp tylko wlasnie tej nadzieji ze moze teraz nie umialabym sie pozbyc wiec jeszcze 1,5 dnia mojej nadzieji ze moze teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: MAJOWE IUI 31.05.07, 12:56 i ja myślałam już o teście, ale wytrzymam jeszcze, choć nie wiem jak długo... Odpowiedz Link Zgłoś
alcia152 Re: MAJOWE IUI 31.05.07, 20:23 arhplus- bardzo mi przyko ze sie nie udalo-przyulam lusiasia -powodzenia i zycze wysokiej bety dronka-dasz rade-ja jakies2 tygodnie musze sie jeszcze pomeczyc do testowania,jutro ide na podgladanko czy pecherzyk pekl mam nadzieje ze tak bo jak wrucilam z IUI to klul mnie jajnik gdzie byl dominujacy pecherzyk Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: MAJOWE IUI 01.06.07, 14:54 Beta "0" ale jak to maz mi wlasnie zadzwonil zyjemy dalej... Nic na to nie poradze ze sie nie udaje, to byla 3 iui (z stymualcji z niedoszlego in vitro) mialam teraz tabletki na przeciwciala, progesteron dopochwowy, 2 pecherzyki pekniety i niepekniety, sperma ok i tyle jest warta iui troche to smutne ale zgodne z tym co mowia lekarze 5-10% powodzenia ( czyli 90 % niepowodzenia) to w sumie trzeba miec naprawde szczescie Mam nadzieje ze moje kolejne in vitro dojdzie chociaz do punkcji! zeby chociaz tyle, ale to dopiero jesienia...ale na iui sie juz nie skusze Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: MAJOWE IUI 01.06.07, 15:13 Lusiasia bardzo mi przykro..Wiem co czujesz...czasem nawet jak nam sie samym wydaje, ze sie nie udalo (iui)..i potem zobaczy tego potwierdzenie w postaci jednej kreski cz "0" bety…to jest najbardziej dobijajace..Wiem to po sobie… Ale musimy walczyc nadal…zatem glowa do gory! Co zamierzasz teraz? Podchodzisz do in vitro? Zobaczysz ..jutro poczujesz sie lepiej… Ps Osobiscie jestem totalnie zrazona do iui i od jutra biore zastrzyki do in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: MAJOWE IUI 01.06.07, 15:20 Niestety, jest gorzej niż moglam sie spodziewać- mam torbiele na jajnikach... pęcherzyki nie pękły... chyba tez postawie na in vitro - ale to dopiero jak wygram z torbielami.... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina158 Re: MAJOWE IUI 01.06.07, 15:47 ja miałam wczoraj 3 insem.mam nadzieje że wszystko będzie ok.i za 2 tygodnie 2 kreski Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: MAJOWE IUI 01.06.07, 15:48 Nie mieszkam w Polsce i teraz jede na wakacje min do Polski Tam ide na konsultacje do prof Radwana (lodz) i do Nowum ( nie wiem jeszcze do kogo), moze dodatkowo Jerzak ( na te moje przeciwciala, ale mysle ze to nie to) moze zbadam przysadke ( bo mam zapewne jakies zaburzenia, ale tylko jak mi lekarz zaleci i jak ma sens to badania = tzn mozna leczyc) pozniej mysle czy robic in vitro w Polsce? czy probowac tutaj? tu gdzie mieszkam tez ide na konsultacje (ale jesienia-zima) o tym co bylo nie tak przy moim in vitro (stymulacja - porazka) i co trzeba zmienic, jak beda mieli jakis realny plan to moze jeszcze raz sprobuje "kolo" domu ( bo mi sie srednio usmiecha latanie (doslowne) na punkcje itp) a jak sie nie uda to bedziemy zyc bez dzieci, glowa muru nie przebije zdaje sobie sprawe z szans i z skutkow ubocznych tego leczenia, wiec probowac owszem trzeba, ale trzeba tez umiec powiedziec sobie dosc moze adoptujemy (daje sobie jeszcze 5 lat na podejcie tej decyzji) narazie dostalam sie na moich studia na przedmiot dodatkowy i zmieniam zawod :- wiec bede miec co robic (wlasnie dzis dostalam odpowiedz i bylam pewna ze beta bedzie 0, dla rownowagi: dobra i zla wiadomosc) Jak sie czlowiek zaczyna starac to nie mysli ze sie nie uda, jak sie nie udaje to idzie do lekarza i znowu zaczyna wierzyc, ale jak leczenie nie przynisi rezultatu to wlasciwie jest w punkcie wyjsca na dobra sprawe nic nie moze oprocz probowania, trzeba tylko pamietac o tym ze zycie ma sie tylko jedno, i nie warto stracic najlepszych lat u lekarza musze znalezc rownowage miedzy leczeniem i zycie, pogodzic sie z tym ze dziecko moze nie jest mi dane, tak chyba bedzie latwiej Odpowiedz Link Zgłoś
alcia152 Re: MAJOWE IUI 01.06.07, 16:29 lusiasia-zgadzam sie z Toba w 100%co napisalas na koncu postu Mam dola wlasnie wrucilam od lekarz i pecherzyk po IUI nie pekl tak wiec du.......z czerwcowego testowania Odpowiedz Link Zgłoś