Dodaj do ulubionych

Torbiel po Pregnylu

29.05.03, 11:33
Tak się strasznie cieszyłam. Po stymulacji Clo (5-9dc) i Menogonem (3,5,7,9dc)
uchodowałam PIERWSZE moje pęcherzyki, jeszcze 11dc dwie amp. Menogonu i oda
12dc wielkości 1,9 i 2,0. 13 dc Pregnyl 10000j, 15 dc usg pokazało ziałko
żółte i jeden cały pecherzyk. W zasadzie pomyślałam sobię, że ten jeszcze ma
czas, ale zaczeły sie wieczorkiem straszne bóle. Rano poszłam na usg i
okazało się, że mam torbiel V=42ml , na prawym jajniku pojawił się kolejny
pęcherzyk wielkości 1,9 ,a wcześniej go tam nie było. Od 16 dc biore
Duphaston.
Czy któraś z was podobnie zareagowała na ten zestaw i czy udało się wam zajść
w ciąże. Bo ja się cały czas łudze ,że może z tego pierwszego pecherzyka uda
się, a ta torbiel sama zniknie, a co z tym pęcherzykiem z prawego jajnika ?
Istny kogel-mogel.
Pozdrawiam Magda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Uluś Re: Torbiel po Pregnylu IP: Enigma:* / 192.168.10.* 29.05.03, 15:35
      Jakbym czytała o sobie- ta sama stymulacja-clo i w sumie aż 7 zastrzyków z
      Menogonu, efektem był 20 mm pęcherzyk i moja szalnona radość. Później Pregnyl
      i po paru dnaich USG i wynik 2 niepęknięte pęcherzyki. Brałam przez 10 dni
      Luteinę , ale nic nie pomogło i teraz mam 2 spore cysty i musze chodzić an USg
      i sprawdzać czy, aby nie rosnąsad
      I oczywiście nici z nastpenej stymulacji
      Jaką dawkę Duphastonu bierzesz i przez ile dni?
      Ale jak ten pierwszy pęcherzyk pekł, to masz cszanse na ciążęsmile
      • Gość: uluś Re: Torbiel po Pregnylu IP: Enigma:* / 192.168.10.* 29.05.03, 15:36
        To jeszcze raz jasmile
        Ten drugi pęcherzyk, którego wczesniej nie byłu- u mnie lekarz powiedział, iż
        to skutek Pregnylu
        • mutantowa Re: Torbiel po Pregnylu 30.05.03, 10:59
          Fajnie że odpisałaś. Duphaston przyjmuje od 17 dnia c przez 10 dni po 2 tab
          rano i wieczorem no i jaszcze Bromergon 0.5 tab wieczorkiem przed snem. Czy
          ciebie tez tak strasznie bola te cysty, bo mi strasznie dokuczaja. Ciekawa
          jestem czy one same zejdą , miałam juz torbiel na jajniku i usunieto mi ja
          laparoskopowo. A teraz dr Zamora mówi aby poczekac ,zrobić usg 2 dc podczas
          okresu no i mam ten sam zestaw przyjąć. A mówił jaszcze że i tak mnie czeka 2
          laparo i bedą mi dziurkować jajniki czy coś takiego i mają jeszcze poprzekłuwać
          te małe pecherzyki, które są na nich.
          Strasznie sie boje zrobic test bo słyszałam ze po pregnylu czasami wynik moze
          byc zakłócony, a dodam że strasznie mnie sutki bolasmile. Oj takie łudzenie się no
          nie.
          Pozdrawiam Magda
          • Gość: uluś Re: Torbiel po Pregnylu IP: Enigma:* / 192.168.10.* 31.05.03, 17:57
            Cysty mnie nie bolą, ale nie chca sie zminiejszać, więc dostałąm Lutenyl- lek
            na wyciszenie, który hamuje owulację, rośnieęcie pęcherzyków itd. Więc
            nastpeny cykl mam stracony, ale oby te cysty znikły.
            Czyli bierzesz 2 Duphastony dziennie czy 4 ? I nastpeny cykl masz mieć
            stymulowany w ten sam sposób?
            Życzę, aby tego nastepnego cyklu nie było i, aby ból piersi to było TOsmile))
            • mutantowa Re: Torbiel po Pregnylu 01.06.03, 10:13
              Cześć. Biore 2 dziennie Duphastony, rano zrobiłam test niby to 7 dzień po
              owulacji i jedna kreska tak jak zawsze zresztą. Nic nowego nawet mężowi nie
              powiedziąłam, a on ostatnio uczył się pieluchy zakładać na moim bratanku ,
              który urodził siś tydzień temu.
              Mam nadzieje że te nasze cysty znikną tak szybko jak i pojawiły się.
              Pa Magda
      • Gość: niewazne_kto Re: Torbiel po Pregnylu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 22:19
        Gość portalu: Uluś napisał(a):
        > mam 2 spore cysty
        >
        > nici z nastpenej stymulacji

moja torbiel endometrialna odnowila sie
        poza tym mam nowa torbiel na dotychczas zdorwym jajniku
        szykuje sie do ivf
        pytalam, czy te torbiele uniemozliwiaja ivf
        pani doktor powiedziala, ze w czasie stymulacji bede miala dodatkowa
        biopsje/punkcje* w czasie ktorej nakluja mi te torbiele
        tak wiec torbiele nie wykluczaja stymulacji
        aha, duphaston zamienilam na luteine

pozdrawiam

*przepraszam za ewentualna niefachowosc terminow (nie pamietam, ktorego pojecia
        uzyla moja ginekolozka)
        • Gość: uluś Re: Torbiel po Pregnylu IP: Enigma:* / 192.168.10.* 01.06.03, 12:13
          Ale u mnie nakucie torbieli jest niemożliwe, bo ja nie do in vitro, wiec muszę
          czekać z nastpeną stymulacją aż one znikną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka