Dodaj do ulubionych

CzerwczowE inseminacje

20.05.07, 19:56
Jak przygotowania? ja najprawdopodobniej w polowie czerwca wink
Obserwuj wątek
    • zxcvb503 Re: CzerwczowE inseminacje 21.05.07, 10:03
      hej citri.Ja też najprawdopodobniej w połowie czerwca ,ale in vitro co prawda to
      nie inseminacja ale zawsze z kimś .Beta 30 czerwca .

pozdrawiam

• citri Re: CzerwczowE inseminacje 21.05.07, 13:43
        No to witam wink
    • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 21.05.07, 16:17
      witaj ja własnie odebrałam zastrzyki w piątek wiec tez zaczynam przygotownia.
      Jest to moje pierwsze podejscie wiec niewiele wiem i boje sie ze cos zostało
      przeoczone bo u mnie nie ma przyczyny wyniki z badan które robilismy są ok i
      lekarz zaproponował nam ivi a z tego co tu na forum czytam to chyba nie mam co
      liczyc ze za pierwszym razem nam sie uda choc bardzo na to licze, Pozdrawiam i
      trzymam kciuki gabi
      • piechcia76 Re: Ja też:( 21.05.07, 18:59
        hej!!! ja też się szykuję na inseminację, jakoś tak w I połowie czerwca, a może
        i dobiję do środka miesiącasmilesmilesmilewszystko zależy od owul.
        Nie biorę ani clo, ani innych leków, bo narazie owulka została stwierdzona na
        femostonie, pęcherzyk sam pękł, ale jak będzie w przyszłym cyklu, to kto to
        wie....
        Podchodzę tak czy siak w medarcie, a Ty? pozdrawiam serdecznie i trzymam zaq
        nas wszystkie kciuki, chociaż, żeby jedna zaciążyła to i tak będzie sukces.
        • aniaresz Re: Ja też:( 21.05.07, 22:57
          Fajnie że tak szybko powstał wątek czerwcowy, powoli się czaiłam żeby założyć taki wątek. Tak więc ja do swojej 2 iui podejdę ok 20 czerwca. Na wizytę jestem umówiona 11 czerwca i zobaczymy jak pęcherzyki będą rosły. Także jestem z wami! Teraz gościnnie zaglądam na majowe iui. Pozdrawiam. ..................
        • citri Re: Ja też:( 22.05.07, 07:04
          Ja chyba na polnej dowiem sie 31 maja
          • zuzanna833 piechcia 22.05.07, 16:31

Witajcie, ja najprawdopodobiej też podejde do IUI w czerwcu. Obecnie jestem po
            laparoskopii i niby powinnam na dniach dostać @ a potem sprawdzimy czy zabiegł
            pomógl i czy coś urosnie. Jesli wszystko bedzie ok to mysla ze wczerwcu
            bedziemy działać. Tak bardzo bym chciała, żeby sie w konću udało. Moja kolejna
            koleżanka mimo ze sie nie starali jest w ciąży. A kiedy w końcu ja bede mogła
            sie pochwalic takim dobrymi wiadomosciami. PIecha a ty sie równiez leczysz u
            dr.Żaka w med ard?? pozdrawiam i trzymajmi kciuki za wspaniały miesiąc czerwiec
            • piechcia76 Re: zuzanna833 22.05.07, 19:12
              nie!! nie leczę się u Zaka, jestem u innego lekarza, a raczej lekarki i bardzo
              sobie ją chwalę - naraziesmile życzę powodzenia i nie dziękujsmilesmilesmile
      • tulcia Re: Do gabibuziak 22.05.07, 21:25
        gabibuziak napisała:

> witaj ja własnie odebrałam zastrzyki w piątek wiec tez zaczynam przygotownia.
        > Jest to moje pierwsze podejscie wiec niewiele wiem i boje sie ze cos zostało
        > przeoczone bo u mnie nie ma przyczyny wyniki z badan które robilismy są ok i
        > lekarz zaproponował nam ivi a z tego co tu na forum czytam to chyba nie mam
        co
        > liczyc ze za pierwszym razem nam sie uda choc bardzo na to licze, Pozdrawiam

Moze sie udac za 1 razem - wierz mi smile
        My mamy 3-letnia coreczke po 1 IUI.
        > trzymam kciuki gabi
        • gabibuziak Re: Do tulcia 23.05.07, 08:06
          Czesc nawet niewiesz jak bardzo mnie ucieszyłaś tą wiadomoscia!!!! Bardzo
          dziekuję !Własnie od dzis zaczynam zastrzyki i mam nadzieje ze mnie sie tez
          uda! Jak córcia ma na imię? ja mam siostrzenice Zuzię ma 4 lata i jest
          rozkoszna smile.Pozdrawiam duzo zdrowia i radosci!!!
          • tulcia Re: Do gabibuziak 23.05.07, 13:22
            Natalie i jest najwspanialsza dziewczynka na swiecie smile
            Trzymam kciuki, zeby udalo sie za 1 razem.
            A co jest u Was powodem decyzji o IUI?
            • gabibuziak Re: Do tulcia :) 23.05.07, 16:02
              Nie ma przyczyny dlaczego nie jestem w ciąży badania wychodza w porządku,i
              lekarz zasugerował IUI trochę sie martwie czy nie jest to naciagnięci, ale jak
              czytam forum to różnie to bywa a ja juz mam dosc chodzenie po lekarzach i
              stwierdzania u was wszystko w porządku szkoda mi poprostu czasu staramy sie w
              sumie 5 lat z czego 3 lata przeleciało na tekstach :"wszystko w porządku
              próbujcie" a ja sie upierałam po kolejnych niepowodzeniach na badania w koncu
              trafiłam do kliniki smile. Szkoda tylko ze nie mam 100% gwarancji ze po IUI bedzie
              malenstwo! POZDRAWIAM I całuski dla Twojego słoneczka Nati wierze ze jest
              najwspanialszą istotką!
        • citri Re: Do gabibuziak 23.05.07, 15:19
          Mnie również ta wiadomość ucieszyła wink
          • gabibuziak Re: Do citri 23.05.07, 16:06
            Citri od razu sie rażniej robi i optymistycznie patrzy smile. Tulcia to będzie
            taki dobry nasz duszek smilei bedziemy z niej brac przykład .pozdrawiam
            • tulcia Re: 24.05.07, 14:23
              Tego Wam zycze smile
              Ja tez wierze w kolejny cud smile
    • tulcia Re: CzerwczowE inseminacje 22.05.07, 21:24
      Witam i ja.
      Tez bede miala inseminacje prawdopodobnie w czerwcu, choc myslalam juz o in
      vitro. Ale moze jeszcze sprobujemy raz z IUI.
      • dziunia78 Re: CzerwczowE inseminacje 23.05.07, 13:58
        Bardzo bym chciała podejść jeszcze raz do IUI właśnie w czerwcu. Mam nadzieję,
        że do Was dołączę.Ania
        • gosif Re: CzerwczowE inseminacje 24.05.07, 18:25
          ja tez chce do Was dolaczyc.jestem po histeroskopii i czekam na nowy
          cykl.podchodze do inseminacji w Novum, a Wy?
          • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 24.05.07, 20:14
            Ja podchodzę do mojej 2iui we Wrocławiu u dr Polaka. Moja 1 iui według mnie była zrobiona idealnie, ale leżałam po iui tylko 10 min, teraz chcę poleżeć dłużej. Nie wiem czy to ma znaczenie ale tak będzie lepiej dla mojej psychiki. Nie wiem od czego zależy powodzenie udanej iui, pewnie psychika też swoje robi, ale myślę że ok 5 razy trzeba spróbować.
            • sylwia142 Re: CzerwczowE inseminacje 24.05.07, 22:17
              witajcie dziewczyny trzymam za was kciuki i wierze ze nam sie uda smile
              Mam pytanie jestem w 7dc, kiedy powinnam umówić się na wizytę żeby próbować w
              tym albo kolejnym cyklu? - jak to będzie wyglądało - dzięki - będzie to moja
              pierwsza inseminacja. pozdrawiam
              • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 25.05.07, 17:47
                Sylwio142.Jeżeli chcesz podejść w tym cyklu to powinnaś już udać się na wizytę. Ja przy 1 iui byłam w 8 dc ale teraz przy 2 iui lekarz kazał mi być w 6 dc, dlatego ponieważ chce mnie wcześniej podstymulować menopurem a wcześniej będę brała CLO. Także idz jak najszybciej do lekarza albo odłóż na kolejny cykl. Powodzenia.
    • martas_sa Re: CzerwczowE inseminacje 28.05.07, 08:16
      moja majowa 1 IUI nie udała sie dzis przyszła @...więc kolejna w czerwcu
      • citri Re: CzerwczowE inseminacje 28.05.07, 14:31
        przytulam... walczymy dalej
        • tulcia Re: CzerwczowE inseminacje 29.05.07, 17:04
          Czy lekarze nie kaza Wam robic miedzy IUI 1-cyklowej przerwy? Mi za kazdym
          razem tak zalecaja, ale moze to kwestia otrzymywanych lekow (jak silne sa).
    • delfinem Re: CzerwczowE inseminacje 29.05.07, 21:04
      Witam!
      Ja liczę, że w czerwcu uda mi się podejść do kolejnej IUI. W tym cyklu miałam
      hsg i teraz czekam @ i szlag mnie powolutku trafia, dziś 32 d.c. a jej ani widu
      ani słychu, a mi tak zależy żeby już zacząć stymulację.
      Milej przechodzić to wszystko w grupie smile
    • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 30.05.07, 12:06
      Witam wczoraj mialam pierwsze usg (pecherzyki 14,5 mm 14 mm, 11mm itp.) biore
      dalej leki i jutro nastepne usg i zobaczymy co dalej,bardzo sie denerwuje bo to
      pierwsze moje IUI i kurcze calą noc nie przespalam nie potrafie nabrac
      dystansu. trzymajcie kciuki, pozdrawiam i powodzenia
      • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 30.05.07, 22:34
        Gabibuziak. Wiem że łatwo mówić ale musisz bardziej wyluzować, a najlepiej nie myśleć o tym że ta 1 iui się powiedzie. Wiesz zawsze bedzie to miła niespodzianka jak się powiedzie. Ja postanowiłam 2 iui zrobić w czerwcu i już planuje 3 i 4 iui po wakacjach. może takie myślenie pomoże. Kto wie, może kiedyś się uda. A ty najlepiej myśl o innych rzeczach. Ja się strasznie nastawiłam że moja 1 iui się uda/ wszystko idealnie- 3 pęcherzyki, nasienie 60mln podane/ ale jak przyszła @ to strasznie się poryczałam i było mi smutno! Pozdrawiam.
        • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 31.05.07, 16:57
          Aniaresz wiem wiecej luzu smile ale jakos marnie mi to wychodzi,choc staram sie
          dzis mialam usg i w poniedzialek pierwsza iui i mam nadzieje ze czerwiec bedzie
          owocnym miesiacem i wszystkie bedziemy smile).pozdrawiam
    • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 31.05.07, 11:54
      No i nie załapałam się na maj...
      Ale za to na 2 iui w Dzień Dziecka smile
      Trzymajcie kciuki smile)))
      • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 01.06.07, 06:56
        Trzymam mocno smile) powodzenia !!!!!
        • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 01.06.07, 17:36
          No i już po smile
          Poszło gładko i szybciutko.Plemniczki lepsze niż za 1 podejściem- no, ale tylko:
          10 mln.
          Pęcherzyk-odwrotnie niż poprzednio- nie pękł, ma 21mm, endo 12.
          Teraz koszmarne 2 tyg. czekania sad
          • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 02.06.07, 07:14
            Bravia1 trzymam mocno kciuki !!!!
            • citri Re: CzerwczowE inseminacje 02.06.07, 08:01
              Ja również czekam na @ dzis 28 dc zdecydowalam siena pierwszy cykl naturalny
              czyli bez stymulacji zobaczymy co z tego wyjdzie
            • bravia1 Ale się wkurzyłam!!! 02.06.07, 11:01
              Szukałam wczoraj gina w mojej miejscowości, żeby zrobić usg w sobotę bądź
              niedzielę. Chciałam zobaczyć czy pękł pęcherzyk po iui. Żaden gin nie pracuje w
              weekendy!Ci prywatni też. Lekarz na dyżurze w szpitalu, rzekł że owszem mają
              usg, ale tak na nim nic nie widać surprised. Jaja jakieś! Więc dzwonię do szpitala w
              Bielsku a tam pani pielęgniarka mówi, że i tak nikt mi nie zrobi usg, bo
              strajkują-żebym się nie fatygowała!!! Co za kraj!
              Tak więc w niedzielę podróż 100 km w jedną str. na usg. Eh!!!
              • gabibuziak Re: Bravia1 02.06.07, 11:20
                w Bielsku prywatnie myślę zebys zrobiła ja jak chodziłam wczesniej to moj gin
                nawet w niedziele mi robił usg ! i niedenerwuj sie trzymam kciuki
                • bravia1 Re: Bravia1 02.06.07, 16:29
                  Eh! Umówiłam się już na wizytę jutro w Provicie. Trudno.
                  Gabi, a jaki lekarz w Bielsku jest godny polecenia wg Ciebie?
                  Nie chodzi mi o leczenie niepłodności, bo jeździmy już do Katowic od 7 m-cy,
                  tylko właśnie taki, który nie sapie jak trzeba zrobić usg w weekend?
                  I czy wiesz coś na temat Ferti-Med'u?
                  Miałam tam zacząć leczenie w zeszłym roku, ale jakoś nigdy nie było Pani Doktor,
                  a jak już się umówiłam to przekładali wizyty. Potem niby mieli jakiś remont i
                  tak w kółko.
                  Więc nie wiem czy ta klinika jakoś normalnie funkcjonuje, czy to jakiś pic na
                  wodę smile
                  • gabibuziak Re: Bravia1 lek.w Bielsku dr.Niemcewicz 04.06.07, 17:32
                    ja chodziłam do dr. Niemcewicza moze nie jest specjalnie wylewny, ale konkretny
                    nie zbywał mnie tylko zrobił wszystkie badania na ktore mogł z kasy chorych a
                    jak wypadło usg jak pisałam wczesniej w niedziele (kontrole cyklu miałam) to
                    przyjał mnie prywatnie u siebie i wziął 20,- zl dostałan nr kom mogłam dzwonic
                    do niego o kazdej porze smile przyjmuje na kase w Beskidzkie centrum medyczne ul.
                    Dąbrowskiego 3/1 (koLo Banialuki) tel. 33/815-74-00 tu równiez przyjmuje p. dr.
                    Kastelik tez jest dobra.Mam jeszce namiary na endykrynolog bardzo dobra
                    osobiscie nie byłam ale mam kolezanki które u niej sie leczyła (wtórna
                    niepłodnosc z 2 miały problemy ale ona chyba tylko prywatnie) A co do Ferti to
                    bylismy umowieni, ale nikogo nie bylo chyba jakas klinika nie za bardzo skoro
                    tak traktuja pacjentów i zrezygnowalismy bo jeszzce człowiek by wydawal
                    pieniądze a to pewnie ludzie z "łapanki". Powodzenia jakby co to pisz.
                    Pozdrawiam pisz.Pozdrawiam
                    • bravia1 Gabi :) ... lek.w Bielsku dr.Niemcewicz 05.06.07, 12:35
                      Bardzo dziękuję za cenne info smile
                      Jakbyś mogła wyślij mi proszę nr na kom. do dr. Niemcewicza, np. na mail gazetowy.
                      I jeszcze namiary na tego sprawdzonego endokrynologa. Zbliża się termin moich
                      badań kontrolnych, więc sie bardzo przyda.
                      A co do Ferti to daruję sobie. Czytałam opinie na boćku o tej klinice i w SAMYCH
                      ANONIMOWYCH jest przedstawiona super, ale jakoś nie wierzę. Nacięłam się. A poza
                      tym to ceny mają z kosmosu!
                      Pozdrawiam cię gorąco smile
                      • gabibuziak Re: Bravia1nr tel. dr.Niemcewicz 05.06.07, 17:28
                        czesc, wiec co endokrynolog to dr. Nycz-Olearczyk ul. Cechowa 16 pon., Sroda 15-
                        17 032/215-84-93 mam kom. jeszcze, ale ją moze Ci podam razem z Dr.
                        Niemcewiczem tylko podaj mi adres e-mail smile to napisze Ci obie komórki smile
                        pozdrawiam
                        • bravia1 Re: Bravia1nr tel. dr.Niemcewicz 05.06.07, 19:26
                          Napisałam na maila gazetowego smile
    • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 02.06.07, 13:41
      cześć może i ja do was dołącze, moja II IUI prawdopodobnie nie udała się(dziś
      rano test negatywny planowana @ jutro), powiedzcie mi czy można mieć w tym
      samym cylku laparoskopię i IUI, pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za to żeby
      nam się w końcu udało, bo dziś mam strasznego doła i jeszcze ta pogoda nic mi
      się nie chce tylko ryczeć
      • cierpliwa79 Re: CzerwczowE inseminacje 03.06.07, 14:53
        witam
        w sumie na iui czerwcowe sie nie łapie jak w temacie--bo miałam 31 maja--
        pierwszą iui --ale wyniki za 2 tyg.. więc już w czerwcusmile nie wiem czy sie
        uda... w naszymprzypadku ze mnąjuest wszystko OK tylko wyniki M nawalają... po
        tym wszystkim miałam wielkiego kaca maralniaka... strasznegosad
      • citri jurkitek 03.06.07, 17:57
        Nie spodkaalm sie by w tym samym cyklu i laparo i IUI
    • szeja A ja mam w poniedziałek czyli jutro w Provicie 03.06.07, 16:20
      A ja mam jutro pierwsze iui i juz nie mogę się doczekać, a co do Ferti - med to
      byłam tam kiedyś ale, pani doktor przyjeżdża tylko końcami miesiąca zresztą
      wiem że w Niemczech nie miała zbyt dobrych opinii, teraz leczy się tam znajoma
      i mówi że się poprawiło ale chyba bym tam nie wróciła bo leczę się w Provicie.
      • citri szeja 03.06.07, 17:59
        Trzymam kciuki wink u mnie dziś 1dc @ przyszla o czasie jutro dzwonię do dr i
        działamy
      • bravia1 Re: A ja mam w poniedziałek czyli jutro w Provic 04.06.07, 11:26
        Szeja!
        Trzymam mocno kciuki smile
        Który lekarz w Provicie robi Ci dziś iui? Mnie prowadzi Kiecka, ale na iui
        zawsze trafiam na Gretkę. Napisz jak poszło smile
        • aniaresz czerwcowe iui 04.06.07, 11:50
          Ja powoli czuję zbliżającą się @ i od 2dc będę brała CLO, a 11 czerwca na podgląd pęcherzykó jak rosną. Pozdrawiam. Może to będzie szczęśliwy wątek
    • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 04.06.07, 17:37
      Witam ja dzisiaj własnie jestem po pierwszej iui i juz chciałabym zeby minęły
      te 2 tyg zeby robic test smile. trzymam kciuki za wszystkie powodzenia !!!!!
      • citri Re: CzerwczowE inseminacje 04.06.07, 18:39
        wink trzymamy kciuki
      • cierpliwa79 Re: CzerwczowE inseminacje 05.06.07, 07:14
        i jak po pierwszym iui się czułas? jak miałam doła strasznego.... okropnego..a
        ty? wszystko OK?
        • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 05.06.07, 17:39
          wczoraj spoko ale dzis mnie brzuch pobolewa i sama niewiem, przedewszystkim to
          chyba górującym uczuciem u mnie jest strach, sama siebie ochrzaniam zebym sie
          uspokoiła smilestrasznie sie boje ze nic z tego nie będzie no i chyba jak kazda
          nie moga sie doczekac kiedy sprawdzic bedzie mozna smile, mam nadzieje ze czerwiec
          jednak bedzie miesiącem owocujacym u wszystkich smile)).pozdrawiam
    • szeja bravia1 04.06.07, 22:15
      Witam cię! Nas też prowadzi dr Kiecko i też on nam robił zabieg, napisz o
      której byłaś może spotkałyśmy się ao tym nie wiemy?
      • citri pierwsze "podgladanko" 14 czerwca tj 12dc 05.06.07, 11:17

• aga_b3 Re: pierwsze "podgladanko" 14 czerwca tj 12dc 05.06.07, 11:21
          Top i ja sie dopisuje, bo IUI majowe sie niestety nie udalo. Znowu jestem pod
          sciana, bo musze miec zabieg najpozniej 13 dc, bo potem maz wyjezdza na
          tydzien. Czyli celuje w 16.06 w Novum smile
          • aniaresz Re: pierwsze "podgladanko" 14 czerwca tj 12dc 05.06.07, 12:05
            aga_b3. Ja miałam dylemat w maju z iui czy podejść, tylko że dr wyjeżdzał na urlop i mógł mi zrobić też do 13dc. Ale nie ryzykowałam bo to jeszcze większy dla mnie stres by był. Także zrobiłam sobie maj luźny a teraz czekam na @ i zaczynam stymulację CLO a ok 6dc mam się zgłosić i pewnie menopur. Wiem że można zastrzykami przyśpieszyć trochę owu, także myślę że macie szanse!!!!!!!!! Powodzenia
      • bravia1 Szeja :) 05.06.07, 12:26
        Ja miałam moja 2 iui 1 czerwca, a Ty zdaje się 4? Tak? Dobrze pamiętam? Byliśmy
        w klinice na 9,00 oddać nasienie i o 10,30 iui smile
        Zawsze "celowałam" na dr. Kieckę, bo darzę Go zaufaniem, ale niestety iui nie
        wypadała na jego dyżur sad
        W niedzielę byliśmy podpatrzeć czy pęcherzyk pękł. No i pękl, tylko zastanawiam
        się, bo w dniu insemianacji endomerium miałam 12 mm, a za 3 dni-podczas
        podglądania pęcherzyka już 9mm. Niewiem czy dobrze rozumuję, ale ono chyba miało
        rosnąć sad
        Czy Ty robiłaś iui na pęknięty pęcherzyk? A jeśli nie to czy byłaś sprawdzać czy
        on pękł? I co powiesz o naszym ginku prowadzącym?
        Pozdrawiam cieplutkosmile
        • szeja bavia1 05.06.07, 13:49
          Jeśli byliście wcześnie wczoraj to napewno się spotkaliśmy, my siedzieliśmy na
          kanapie i miałam czerwoną bluzkę o 10:30 szliśmy na kawę a byliśmy tam o
          10,00,zabieg był ok 12,00. Do dr Kiecka trafiłam poprzez pytania, porady
          dziewczyn piszących na tym forum i tak się zaczęło, raz byłam na usg u doktora
          Tomanka i gdyby nie to że przyjmuje tylko w soboty to pewnie bym się do niego
          przeniosła, chociaż do dr Kiecka nie mam żadnych zastrzeżeń.

W czwartek 11dc byłam na usg jednak pęcherzyki były jeszcze małe jednak
          endometrium względem niego prawidłowe, potem byłam w sobotę 13dc i pęcherzyk
          piękny i na drugi dzień (niedziela rano)zastrzyk pregnylu a, w poniedziałek iui
          ale pęcherzyki nie były jeszcze pęknięte więc myślałam że stanie się to dziś
          rano( od paru lat mierzę codziennie rano temperaturę i przy owulacji jest skok)
          a tu klapa 36,4 czyli nie pewnie nie pęknął, żołnierze nie zadziałająi jestem
          juz załamana, od rana płaczę. W piątek mam przyjechać sprawdzić czy pęknął
          pęcherzyk ale już nie mam sił.
          Pozdrawiam cieplutko.
          • bravia1 Re: bavia1 05.06.07, 16:06
            Słońce my byliśmy 01.06 - nie wczoraj smile
            My też trafiliśmy do dr Kiecki przez opinie dziewczyn z forum.

Ja mialam zastrzyk w czwartek, a na następny dzień iui ok południa. W sobotę
            wieczorem zwijałam się z bólu bo tak mnie bolał jajnik że szok, więc chyba wtedy
            pękał pecherzyk. Czyli od iui minęło prawie 1,5 dnia, więc u Ciebie wszystko na
            dobrej drodze. nie martw sie i nie płacz - to nie pomoże...
            • szeja Re: bravia1 05.06.07, 16:57
              Ups coś nie doczytałam.Teraz pozostało nam czekać a, to czekanie jest najgorsze
              bardzo bym chciała żeby było tego warte. U mnie najśmieszniejsze było to że
              doktor kazał po sobie poprawić ale juz z mężem haha tak mnie tym rozbawiłsmile))
              • bravia1 Re: bravia1 05.06.07, 19:29
                Niezły tekst smile Poprawić z mężem - uśmiałam się smile))))
                Ja nie poprawiałam, bo bolał strasznie jajnik.
                Masz rację, czekanie jest dołujące, ale co nam pozostało?
                • aniaresz czerwcowe iui 05.06.07, 21:55
                  Nam po 1iui też dr kazał poprawić z M w domu, ale niestety nie udało się jakoś. Jak się nie udała to się oskarżałam o to nie poprawienie/ niby skurcze macicy dobrze wpływają/ Po 2iui poprawię i zobaczymy czy to ma rzeczywiście znaczenie. Powodzenia dziewczyny i trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • meganb1 Re: czerwcowe iui 06.06.07, 15:35
                    Witam,
                    ja również dołączam do czerwcowych iui. Pierwsza w maju nie udała się, może tym
                    razem smile
                    • aga_b3 Re: czerwcowe iui 07.06.07, 18:55
                      A ja sie wypisuje z czerwca - wczoraj lekarz powiedzial, ze mozemy sie nie
                      wyrobic ze stymulacja na 13dc (potem m wyjezdza na tydzien) i ze lepiej dac
                      odpoczac jajnikom 1 cykl i wziac sie do roboty w lipcu.

Ja juz i tak nastawiam sie na INV, powiedzialam mu, ze sprobujemy 3 razy,
                      i "idziemy na calosc". Kiedys nie wierzylam, ze mi sie to przytafi, dzis wydaje
                      mi sie, ze WLASNIE MNIE sie nie uda IUI... Poki co nie dopuszczam mysli, ze INV
                      tez sie moga nie powiesc...

Trzymam kciuki za wszystkie IUI w czerwcu! smile
                      • aniaresz Re: czerwcowe iui 07.06.07, 21:15
                        Ja od dzisiaj stymulacja CLO i wizyta w poniedziałek u dr. Za bardzo się nastawiłam na 1iui i teraz do 2iui podchodzę bez emocji, bo widzę że to też loteria jak przy naturalnych starankach. Fajnie że trzymamy się razem, ale coś cicho bardzo na tym naszym wątku. Jak tam dziewczyny nastroje?
    • gabibuziak Re: nie mogę sie doczekać 08.06.07, 08:10
      Aniaresz to ja tu trochę pobazgrole smile. Od poniedziałku minęło zaledwie 4 dni a
      mnie juz skręca , męża zreszta tez i wymyslamy rózne zajecia po pracy zeby nie
      myśleć choc i tak pada pytanie: no jak myślisz będzie? To jest nasza 1 iui wiec
      mamy świdomośc ze to wielka loteria, ale kto wie moze los sie usmiechnie.
      Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie smilei czekam z niecierpliwoscią kiedy bede
      mogła zrobic test smile. I piszcie co u Was kobietki !!
      • citri ja również ale póki co insemki 08.06.07, 08:18
        b o przecież całość skłąda siez małych kroczków wink 14tego pierwsze
        podglądanko wink
        • aniaresz Re: ja również ale póki co insemki 08.06.07, 10:46
          Mój m dzisiaj wstał z bólem ucha/ wczoraj skakał do wody nad jeziorkiem/ i mam stresa czy nie dostanie jakiegoś antybiotyku, bo wtedy z iui nici będą. A ja od wczoraj łykam CLO i to też by było bez sensu łykać i nie podejść do iui. Trzymajcie kciuki żeby wydobrzał do tego czasu, choć jeszcze ok 10 dni do iui, pozdrawiam
      • bravia1 Re: nie mogę sie doczekać 08.06.07, 12:48
        Gabi odpiszesz na maila gazetowego? Chodzi mi o tę Panią endokrynolog.

U mnie dziś 8 dzień po iui. Żadnych objawów sad
        Chociaż po pierwszej iui doszukiwałam się wszystkich i niektóre z nich miałam to
        i tak się nie udało. Więc na razie wychodzę z założenia, ze brak objawów to
        dobry znak wink
        Jestem strasznie przeziębiona i trudno mi się wyleczyć mlekiem z miodem i
        czosnkiem (fuj), ale lekarz zabronił jakichkolwiek leków.
        No i tak sobie czekamy-jeszcze tydzień. Ale tym razem bez dodatkowych emocji jak
        podczas 1 iui.
        Trzymam za nas wszystkie wielgachne kciukasy smile))
        • gabibuziak Re: do Bravia1 08.06.07, 16:11
          witam cos mam z pocztą smile nie moge wyslac wiadomosci sad Endokrynolog przyjmuje
          równiez w Bielsku na ulicy Cechowej (koło Klimczoka)tylko o ile sie orientuje
          to prywatnie a tak to w Czechowicach-dziedzicach najlepiej zadzwon sobie do
          niej i porozmawiaj ja niestety wiec namiarów nie mam na "sprawdzonych"lekarzy,
          jeszcze jedynie słyszałam ze gin dr. Roztoczyński tez jest dobry ! Koleżanka
          miała tez problem z zajsciem (pierwsze poroniła)a teraz spodziewa sie
          trzeciego smile. Miała cos z hormonami, gdyby cos to pisz . Pozdrawiam i trzymam
          kciuki !!!!!!!!
          • aniaresz czerwcowe iui 09.06.07, 21:57
            Ten wątek powinien tętnić życiem a tu strasznie smutno i cicho!!!!!!!!!!!!!!!!! Nam chyba nie jest pisana iui w czerwcu, ponieważ dzisiaj mój M dostał antybiotyk na 10 dni i chyba lekarz mi odradzi. Pójdę na wizytę za 2 dni, bo już zaczęłam CLo i muszę być i tak pod kontrolą, ponieważ nie wiem ile pęcherzyków się wytworzy. jestem lekko załamana i nie wiem co z tym CLO? Czy brać do końca? Już nic nie wiem niestety.
            • citri Re: czerwcowe iui 09.06.07, 22:13
              eeeeeeeeeeee jeszcze sie rozkręcimy wink
              • bravia1 Re: czerwcowe iui 11.06.07, 19:40
                Citri, Gabi jak u Was?
                Jakieś objawy?
                Wy chyba idziecie łeb w łeb? O ile dobrze kojarzę winki jest u was tydzień po iui?
                U mnie dziś 11d po i na przemian dopadają mnie różne uczucia.
                Niestety przeważają te niedobre bo dziś obudziłam się z bólem brzucha jak na tą
                wstrętną @, a od 2 dni bolą mnie piersi sad
                Jeszcze TYLKO 4 dni i się okaże (o ile nie kupię wcześniej testu...)
                A jak u innych czerwcóweczek ?
                • citri Re: czerwcowe iui 12.06.07, 09:22
                  u mnie dzisdopiero 10dc w czwartek pierwsze podgladanko wiec ja jeszcze daleko
                  w polu tongue_out myślę że ok 18 - 20 czerwca insemka wink

od wczoraj czujeże cośzaczyna siędziać w jajniczkach mam nadziejeże pecherzyki
                  rosna bo to naturalny cykl wink
                  • bravia1 Re: czerwcowe iui 12.06.07, 11:26
                    Eh! pokręciłam coś wink
                    18-20 już wkrótce, więc trzymaj się dzielnie i...duzych jajek życzę smile
    • dronka3 dopisuję się do listy... 10.06.07, 13:30
      najprawdopodobniej koło 21.06. - 2 IUI
      • jurkitek czerwcowe iui 10.06.07, 17:43
        witam, ja od środy(06.06) po 1,5tabletki CLO w środę podglądanko, III iui w
        sobotę ale raczej w poniedziłek może będzie pewniejsza bo to będzie 15d, ale to
        się jeszcze okaże, mam nadzieję że wszystkie czerwcowe iui zakończą się dwoma
        krechami na testach
    • natasza.p Re: CzerwczowE inseminacje 10.06.07, 23:14
      Dołączam do grona czerwcowych inseminowanych wink 12 czerwca mam się stawić na
      Polnej. Jestem po stymulacji CLO i Puregonem. Zobaczymy, co z tego wyniknie... smile
      • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 11.06.07, 18:14
        Ja się z wami żegnam, ponieważ dzisiaj z dr uzgodniliśmy że iui nie robimy i że tak będzie lepiej ponieważ mój M ma ostry stan zapalny ucha także bierze silne leki i antybiotyki.Podgląd pęcherzyków był i jest podobno kilka małych także muszę je kontrolować żeby popękały, mam lekkiego doła bo teraz dopiero nam wypadnie po wakacjach we wrześniu. Trzymam kciuki za was i powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 11.06.07, 19:35
          Aniaresz!
          Odpocznij Słońce i naładuj akumulatorki smile
          Mężuś niech wyzdrowieje i... znów do boju!!!
          Powodzenia smile
          • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 11.06.07, 21:01
            czesc bravia1. serdecznie dziękuje. Czas leci i smutno mi troche ze tak wyszło.
            • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 11.06.07, 22:00
              Jasne,rozumiem.. Zawsze smutno jak kolejny miesiąc przepadnie. ale co
              zrobić-tyle przeszłyśmy to i jeszcze trochę poczekamy smile
    • magnolka123 Re: CzerwczowE inseminacje 11.06.07, 21:05
      Witajcie smile
      Jestem po pierwszej IUI. Na razie cierpliwie czekam na efekty . Liczę na to , że
      się uda , a jeśli nie to w sierpniu czeka mnie laparo. Leczenie zaczęłam
      niedawno , ale za to intensywnie. Dzięki Wam nabrałam odwagi i wiedzy .
      Fajnie , że jesteście !
      Trzymam kciuki za wszystkie kobietki , które pragną dzidzi.
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 11.06.07, 22:03
        Hej!
        A kiedy Magnolko miałaś swoją 1 iui? I jak przebiegły przygotowania?
        Trzymam kciuki! Oby się powiodło smile
    • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 07:25
      Witam, kurczę nie czuje zadnych objawów , nielicząc tych które zwaistuja @ ale
      ciągle jej mówie idz precz smile. Korci mnie zeby zrobic test, ale boje sie ze sie
      rozczaruje juz, a tak to jeszcze kilka dni zyje nadzieją.Moze mi doradzicie
      uzbroic sie w cierpiliwosc (bedzie ciężko smile} i poczekac czy moze zrobic
      wczesniej test. Pamiętna chwila była 4.06. to juz tydzien i jeszcze tydzien
      czekania zwariuje. Trzymam kciuki za nas !!!
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 11:29
        Gabi wytrzymaj!
        Wiem, że to trudne i korci żeby zrobic test, ale często ponoć 2 krechy widać
        dopiero po ok 15 dniach od ew zapłodnienia, albo nawet później- czego Ci z
        całego serca zyczę smile
    • gabibuziak Re: Aniaresz 12.06.07, 07:31
      Czesc przykro ze tak wyszło, ale po wypoczynku jak ruszycie do akcji to napewno
      bedzie efekt czego zycze Wam z całego serca . A teraz wypoczywaj, relaks i
      jeszcze raz relaks smile) i odzywaj sie do nas smile)) . Powodzenia !
      • aniaresz gabibuziak 12.06.07, 11:28
        Trzymam mocno kciuki za ciebie i nie puszczam aż nam oznajmisz o ciąży. Napewno dzidzia się już usadawia wygodnie. Ja napewno będę się odzywać. Jestem bardzo uzależniona od tego forum i nie mogłabym tu nie zaglądać. To już nalóg i powoli trzeba się leczyć. hihihi. Szczerze to nie ukrywam że się wkurzyłąm po wizycie u dra bo on znów ma we wrześniu urlop i nie wiem czy się nawet na październik nie przesunie ta moja wyczekana iui. Pozdrawiam
    • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 07:36
      Bravia1 ja tez juz nie moge sie doczekac wlecze sie ten czas jak sie czeka smile!
      Czekam na wiesci trzymam mocno kciuczki !!!!!!!!!! Piąstki są na maksa
      zaciśniętę !!!
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 11:32
        Ściskaj mocno ściskaj - będą potrzebne smile
        Stwierdziłam, że nie kupie testu tym razem tylko poczekam (a zdaje się, że ta
        wstrętna małpa @ czai się tuż za rogiemsad )
    • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 11:59
      Cześć dziewczyny. To i ja się dołączę. Na początku czerwca była już 3cia iui.
      Minął już przeszło tydzień. Jedyna odmienność, jaką odczuwam, to dziwne piersi.
      Trochę inne niż zazwyczaj. Ciężkie. I zaczęły boleć już 4 dni po iui. I bolą
      nadal. To chyba dobrze winknie? (chyba się staję masochistką, ale prawda jest
      taka, że z każdego bólu się ucieszę, jeśli to ma tylko oznaczać ciążę wink).
      Testję ok. 20tego. No i tzymam kciukasy za nas wszystkie. Powodzenia!!
      Kaczucha
    • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 13:06
      Aniaresz mam nadzieje, ze to jednak będzie wrzesien bo najgorsze to to
      czekanie, a co do uzaleznienia od forum to mysle, ze to mała szkodliwosc smile.
      Pozdrawiam i oby szybko przelaciało Ci do wrzesnia. smile)
      Bravia 1
      No to postaram sie kurcze wstrzymac ojjjj cięzko bedzie, ale damy radę smile
      Citri
      Trzymam kciuki i powodzenia !!!!!!!!!
      Kaczucha
      witaj w gronie ja mam to samo jak mnie kłuje lub boli to tez sobie mówie ze to
      nic wszystko z niosę mając nadzieje ze to ciąża smile Tez testuje koło 20 smile
      powodzenia
      • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 13:22
        20sty całkiem niedługo smile Fajnie wiedzieć, że też w tym czasie testujez, razem
        raźniej wink Oby się udało!
        • zuzanna833 Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 15:03
          witajcie kobietki, zaglądam na to forum od kilku miesiecy prawie codziennie.
          Dziś postanowiłam sie dołączyć do grona czerwcowych IUI. Dziś około południa
          podeszliśmy do naszej drugiej IUI. POwiem szczerze , ze za pierwszym razem
          byłam bardziej podekscytowana.Boje sie nastawiać ze na pewno sie uda a za kilka
          dni znów rozpaczać.Przy okazji mam do waś jedno pytanko. Lekarz zapisała mi tym
          razem " duphaston" nigdy tego wczesniej nie brałam , czy on powoduje jakieś
          skutki uboczne.Błagam was trzymajcie swoje piąstki mocno zacisniete za nas .
          Pozdrawiam i przesyłam buziaczki
          • netty2 Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 16:02
            Hej
            Ja po raz pierwszy wlasnie sie szukuje do iui i juz jestem po 3 zastrzyku z
            Gonalu.
            Mam mnostwo pytan, do tych z was, ktore juz troche bardziej doswiadczone w tej
            materii.
            Ja na chwile obecna dobrze sie czuje (zostaly mi jeszcze 3 zastrzyki) i nie
            zauwazam zadnych skutkow ubocznych, a wy ?
            Czy to prawda, ze czesto po gonalu sa blizniaki ? smile
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 16:38
      hej dziewczynki dolaczam do was z dalekiej kanady, dzisiaj mam pierwsza w zyciu
      inseminacje za okolo godzine, trzymajcie kciuki. okropnie sie denerwuje
      • netty2 Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 16:43
        Jollyb, trzymam kciuki !!!!!!! Bedzie dobrze !!!
        • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 12.06.07, 19:02
          juz po. nawet nie bylo tak strasznie. jutro powtorka. czy w polsce tez robi sie
          to 2 dni pod rzad? lekarz powiedzial ze bylo 30.5 miliona plemnikow czy to
          dobrze????
          • netty2 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 09:35
            Joll, nie wiem jak w PL, bo ja tez na obczyznie wink, ale slyszalam o podwojnym
            iui.
            30 mln wszystkich czy tych "dobrych" ?
            • meganb1 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 10:33
              Witam, na będę miała iui w czwartek, a najpóźniej w piątek. Mam nadzieję, że to
              będzie nasze ostatnie podejście i wreszcie zaowocuje fasolką. Pozdrawiam i
              trzymam kciuki za podchodzące do czerwcowej iui oraz testujące smile
          • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 10:54
            Cześć jollyb. Powtórną inseminację robi się czasem, zależy to od tego, jak się
            ma Twoje jajeczko (jajeczka). Ja też miałam iui w jednym cyklu dzień po dniu,
            kiedy w dniu pierwszej inseminacji pęcherzyk jeszcze nie pękł, ale wiadomo
            było, że pęknie lada moment. Wtedy lekarz kazał przyjść po raz drugi następnego
            dnia, kiedy wiadomo było, że jajeczko świerzo uwolnione wędruje sobie
            jajowodem. Zwiększa się w ten sposób szansę na powodzenie. Mam nadzieję, że u
            Ciebie to zaskutkuję. Życzę Ci tego serdecznie smile.

Zuzanno833, po duphastonie nie miałam żadnych problemów, żadnych skutków. Ten
            lek, jak piszą dziewczyny na forum, ma dobre opinie. Powodzenia smile

Hej dziewczyny, ma już którś jakieś podejrzenia, że pewnie się udało? Miło
            byłoby usłyszeć jakieś pozytywne wieści smile
            • netty2 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 13:58
              Pytanie do doswiadczonych.
              Ostatni zastrzyk z gonalu mam we czwartek wieczorem, w piatek badanie krwi i
              usg, czyli kiedy najprawdopodonie bylo by iui ???
              • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 14:21
                Oj, na to pytanie nikt nie zna odpowiedzi wink. Wszystko zależy od tego, jak
                Twój organizm zareagował na stymulację, czyli jak rosną jajeczka. U każdego
                wygląda to inaczej. U nas w klinice, niezależnie od tego ile i jak dużych masz
                jajeczek, zanim zapadnie decyzja o iui najpierw trzeba zrobić test Lh, który
                potwierdza zbliżającą się owulację. Wówczas dopiero dają zastrzyk z pregnylu,
                który przyśpiesza pęknięcie pęcherzyka i następnego dnia jest iui. Także,
                widzisz, nie można tego przewidzieć co do dnia. Chyba, że jesteś po kilku
                regularnych, monitorowanych cyklach z tą samą stymulacją. Wówczas sama wiesz,
                kiedy będzie dobry dzień na iui. Życzę cierpliwości i duuużo optymizmu smile
                • netty2 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 14:34
                  Nie, mialam tylko jeden monitorowany cykl i bez stymulacji.
                  Ale jak dobrze pojdzie, to moze to byc i w niedziele, nie ??? wiem, wiem,
                  trudno powiedziec smile)
                  W piatek rano mam badania krwi na wlasnie LH.
                  • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 15:42
                    haha no, może być i w niedzielę smile) Ale Ci się spieszy wink)
                    A jak nie w niedzielę, to z pewnością w przyszłym tygodniu.
                    Powodzenia!!
    • magnolka123 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 14:06
      Jestem po pierwszej IUI w cyklu naturalnym ( 16 d.c. przy cyklach 28 dniowych )
      , na nie pękniętym pęcherzyku . Żałuję, że nie poczytałam wcześniej o podwójnej
      inseminacji . Gin. wspominał o możliwości powtórki , ale ja "ciemna masa"
      zrozumiałam , że należy to zrobić z mężem . Tak się złożyło , że nawet z m. nie
      poprawiliśmy sad
      Dwa dniu po IUI podczas badania USG lekarz stwierdził ciałko krwotoczne z czymś
      , co jak określił wygląda na początki ciałka żółtego. Pewnie w tym cyklu nic z
      tego nie wyjdzie sad
      Do testowania ponad tydzień .
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 20:09
      HEJ DZIEWCZYNKI JESTEM JUZ PO 2 INSEMINACJACH
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 20:11
      sorry cos mi sie zle wcisnelosmile) jestem juz 2 , wczoraj pierwsza dzisiaj druga
      i musze wam powiedziec ze dzisiaj bolalosad bolalo w trakcie i po przez godzinke
      czulam lekkie skurcze. plemnikow bylo 30.5 po oczyszczeniu to chyba duzo?? no
      coz teraz czekam ale z tego co sie naczytalam to nie mam za wiele sznas po
      pierwszym razie prawda?? sciskam was serdecznie z dalekije kanady
      • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 20:29
        Szanse zawsze sa, dlaczego nie, trzeba byc dobrej mysli! smile Przeciez jest
        sporo dziewczyn, ktorym udalo sie za pierwszym podejsciem.
        Moja ostatnia iui tez bolala. Takie skurcze jak podczas @. I mam nadzieje, ze
        wlasnie ta bolesna zakonczy sie owocnie wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka