jurkitek 22.05.07, 21:50 cześć powiedzcie mi po ilu nie udanych inseminacjach lekarz zalecił zrocic ten zabieg bo mi po dwóch czy nie mogę ich mieć więcej zanim zdecyduje się na laparo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathrinn82 Re: laparoskopia 22.05.07, 22:25 ja nie miałam żadnej iui przed laparo Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: laparoskopia 22.05.07, 22:55 Zdecydowanie polecam najpierw laparo, potem IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: laparoskopia 23.05.07, 07:40 Witaj ja miałam 3 iui przed laparoskopią Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Re: laparoskopia 23.05.07, 08:17 Witaj Ja po 3 nieudanych inseminacjach dostałm skierowanie do HSG a potem miałam zrobioną laparoskopię i histeroskopię. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka28 Re: laparoskopia 23.05.07, 09:02 Moim zdaniem robienie inseminacji przed wcześniejszej laparoskopii to nie do końca przemyslana decyzja. Jeśli przy laparo okaze się ze masz niedrozne jajowosy pieniadze przeznaczone na tamte próby były wyrzucone a o nerwach, nadziei i rozczarowaniu nie wspomne. A miałaś robione HSG? Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: laparoskopia 24.05.07, 08:10 oczywiście że miałam robione hsg przed skierowaniem na iui doktor pytał czy miałam hsg i jaki wynik tego badania Odpowiedz Link Zgłoś
akinom29 Re: laparoskopia 23.05.07, 14:51 Ja nie mialaz zadnej IUI.Ginka musiala mnie przebadac, ze tak powiem "do konca"zeby jak pojde dalej miec komplet badan. Odpowiedz Link Zgłoś
amryta78 Re: laparoskopia 23.05.07, 18:33 Ja miałam już 3 inseminacje, ale wcześniej HSG obydwa jajowody drozne, wyniki moje i męża w porządku. Lekarz powiedział mi że zrobi do 6 IUI jak nie będzie efektu to dopiero laparoskopia. Nie bardzo mi się chce tak długo czekać ale wole sprobować bo laparoskopia to zawsze ingerencja w organizm. Nie mam żadnych torbieli, stymuluje sie super, nawet bez tabletek zawsze mam owulację i piękne pęcherzyki.Mąz tez ma ok żołnierzyki, więc będziemy czekali. Widocznie tak musi być. Jeszcze tylko 4 dni i okaże się czy jestem w ciąży czy tym razem nie. Pozdrawiam was wszystkie i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jurkitek Re: laparoskopia 23.05.07, 21:34 witam, nie miałam ani laparoskopi ani histerioskopi, żaden lekarz do którego chodziłam nawet o tym nie wspomniał dopiero po I inseminacji w Mysłowicach(to porażka)i teraz w Novum, czy laparoskopie robiłyście u siebie w szpitalu (maiłyście jakieś skierowanie od lekarza ginekologa) czy to robi się w klinice,dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: laparoskopia 24.05.07, 08:12 Ja miałam skierowanie od lekarza i laparo robiłam w klinice w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
nieviasta77 Re: laparoskopia 24.05.07, 10:27 Ja mialam laparoskopie przed inseminacjami. Odpowiedz Link Zgłoś