lilyan Kalendarium 02.07.07, 12:02 W oczekiwaniu na rozdwojenie… 10.10.2007. słoneczko – nasz dobry duszek będzie córa !!! ??.??. populek – widziała już spontaniczne ruchy maleństwa 27.12.2007. majorka – cierpliwie czeka na grudzień i uparcie podczytuje… 31.01.2008. marcy_83 – „proces montażu zakończony” , twierdzi, że jest małym zombie... ??.??. arrabellka – (1) widziała serduszko - to prawdziwy cud… dziecko będzie śpiochem ??.??. miska0703 – betka w 12 dpt: 163,6 Testujące: 25.06. jag_2002 – (2) czekamy z niecierpliwością… ??.??. katja15 – (3) teraz czekamy na betę… sikanec pozytywny 02.07. sun32 – (2) boi się iść na betę… a tu przecież tyle kciuków zaciśniętych… 07.07.. gosia1705 – (1) przepiękny ośmiokomórkowiec… cała nadzieja właśnie w nim… „transfer udany” ??.??. szklanapulapka2 – na bank ją odwiozą do psychiatryka w kaftanie bezpieczeństwa Kolej teraz na transfer: ??.??. rejka – mrozaków nie będzie… no więc przecież właśnie teraz musi się udać!!! przeziębienie zażegnane ??.??. … Punkcja: 02.07. mayaxx – 10:30 - no i jaka z niej kurka nioska?? ??.??. kiedy następna randka z chłopakami??? Inne ważne daty: 12.06. szyszka - kariotyp i 10 tyg czekania na wyniki – oby do sierpnia… szybko czas minie 02.07. zxcvb503 – wizyta!!! 02.07. misiama – wizyta!!! Czekają na swoja kolej (w porządku alfabetycznym): agineczka – w tym cyklu podchodzi do kriotransferu, czeka na @ bardzochce - będzie walczyć długim protokołem od końca maja !!! edaliti28 – czeka do sierpnia i podejdzie z „mroczkow”… julia56 - ma juz plan B, hsg i wakacyjna ciąża kinga38 – odpocznie, uspokoi się i wróci może już w lipcu. jesteśmy z Tobą!!! lilian – zbiera o Was informacje i nie nadąża pisać… loubna – powróci do działań już po wakacjach… lusiasia – we wrześniu powrót! mbw78 – dołączyła do naszego grona ruszając z antykami misiama – walczy o zmianę nicka na misiaMAMA zxcvb503 – będzie wakacyjna ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan sun :-*** 02.07.07, 15:37 cieszę się, że ktoś się cieszy )) trzymam za Ciebie kciuki, nie bój się bety, przecież to właśnie na nią tak czekamy wszystkie skoro jest wytęskniona, wyczekana, to przecież musi być taka jak trzeba, czyli WWWIIIEEELLLKKKAAA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Kalendarium 02.07.07, 12:25 > ??.??. szklanapulapka2 – na bank ją odwiozą do psychiatryka w kaftanie > bezpieczeństwa Śmiejta się, śmiejta... żeby tam chociaz komputer był... Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan szklana... 02.07.07, 16:01 szklanapulapka2 napisała: > > ??.??. szklanapulapka2 – na bank ją odwiozą do psychiatryka w kafta > nie > > bezpieczeństwa > > Śmiejta się, śmiejta... żeby tam chociaz komputer był... Komputer jakoś przez kraty przeciśniemy, Ty się lepiej w bezprzewodowy internet zaopatrz, bo nie wiem jak wtedy do Ciebie kabelek dociągniemy I powiedz mi w końcu kiedy testujesz, bo ja same znaki zapytania mam w kalendarium... Odpowiedz Link Zgłoś
rejka Re: Kalendarium 02.07.07, 12:26 hej, ja miałam już transfer, w sobotę ) 16.07 mam przyjść na badanie krwi a reszta się zgadza ) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Sun 02.07.07, 13:28 Skarbie nie bój sie. Ja mam taki wewnetrzny spokój co do Ciebie )) Bedzie dobrze ))) Jestem z Toba duchem. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx po punkcji 02.07.07, 15:34 hej dziewuszki, jestem po punkcji! pobrano mi 11 komorek (identycznie jak za 1. razem). jutro po poludniu dowiem sie, ile sie zaplodnilo. tym razem robimy tylko IVF, bo parametry mojego M sie poprawily. teraz uciekam na kanape, bo jak siedze, to mnie brzuch boli. sun - dzieki za kciuki. kiedy wreszcie testujesz? pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Kalendarium - po korektach 02.07.07, 15:35 W oczekiwaniu na rozdwojenie… 10.10.2007. słoneczko – nasz dobry duszek będzie córa !!! ??.??. populek – widziała już spontaniczne ruchy maleństwa (3cm) 27.12.2007. majorka – cierpliwie czeka na grudzień i uparcie podczytuje… 31.01.2008. marcy_83 – „proces montażu zakończony” , twierdzi, że jest małym zombie... ??.??. arrabellka – (1) widziała serduszko - to prawdziwy cud… dziecko będzie śpiochem ??.??. miska0703 – betka w 12 dpt: 163,6 Testujące: 25.06. jag_2002 – (2) czekamy z niecierpliwością… ??.??. katja15 – (3) teraz czekamy na betę… sikanec pozytywny 02.07. sun32 – (2) boi się iść na betę… a tu przecież tyle kciuków zaciśniętych… 07.07.. gosia1705 – (1) przepiękny ośmiokomórkowiec… cała nadzieja właśnie w nim… „transfer udany” ??.??. szklanapulapka2 – na bank ją odwiozą do psychiatryka w kaftanie bezpieczeństwa 16.07. rejka – mrozaków nie będzie… no więc przecież właśnie teraz musi się udać!!! Kolej teraz na transfer: ??.??. … Punkcja: 02.07. mayaxx – 10:30 - no i jaka z niej kurka nioska?? ??.??. kiedy następna randka z chłopakami??? Inne ważne daty: 12.06. szyszka - kariotyp i 10 tyg czekania na wyniki – oby do sierpnia… szybko czas minie 02.07. zxcvb503 – wizyta!!! 02.07. misiama – wizyta!!! Czekają na swoja kolej (w porządku alfabetycznym): agineczka – w tym cyklu podchodzi do kriotransferu, czeka na @ bardzochce - będzie walczyć długim protokołem od końca maja !!! edaliti28 – czeka do sierpnia i podejdzie z „mroczkow”… julia56 - ma juz plan B, hsg i wakacyjna ciąża kinga38 – odpocznie, uspokoi się i wróci może już w lipcu. jesteśmy z Tobą!!! lilian – zbiera o Was informacje i nie nadąża pisać… loubna – powróci do działań już po wakacjach… lusiasia – we wrześniu powrót! mbw78 – dołączyła do naszego grona ruszając z antykami misiama – walczy o zmianę nicka na misiaMAMA zxcvb503 – będzie wakacyjna ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: Kalendarium - po korektach 02.07.07, 16:56 loubna tak mi przykro... katia gratulacje !!!sun na bete! i to juz ! szklana Ty to masz nerwy oczywiscie mocno cały czas kibicuje i przesyłam fluidki dla wszystkich dziewczyn czekających na bete , gosi , rejce , sun, szklanej mayaxx ale dałas czadu ! a co u marcy ? pozdrawiam Was gorąco arrabellka Odpowiedz Link Zgłoś
misiama po wizycie 02.07.07, 17:28 to aj juz po USG. pecherzykow sporo, ale nie za duze - ok.10mm, ale jest ich z 10. zwiekszylismy dawke gonalu. natepne USG - czwartek sun - wez zatestuj!!!!!! szklana... - trzymasz sie jeszcze? mayax - BRAVO!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edaliti28 Re: witam wszystkich serdecznie 02.07.07, 18:24 czesc nie bylo mnie zaledwie dwa dni i juz tyle sie tu na zbieralo loubna bardzo mi przykro wiem co sie stoba teraz dzieje ale pamietaj bedziesz mama sciskam cie mocno. katja gratulacje z scalego mijego serca bedziesz mama wiesz jakie ty masz szczescie.i teraz dla wszystkich co beda testowaly zycze zycze wam tylko tylko = = = = = = = = = = = = = takich krsek na testach i wiary i tylko wiary jak nie teraz to potem pozdrawiam mocno i jak zawsze trzymam za was kciuki pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: witam wszystkich serdecznie 02.07.07, 18:52 Wlasnie weszlam do domu. Otoz udalo sie- beta 393..Jakie sa w sumie normy?? Dziekuje Wam za wszytskie gratulacje. Ciesze sie ogromne, ze jestescie... Arabelko, Sloneczko jaka Wy mialyscie pierwsza bete? Ancksunamun, kochana jestes..wiesz??? Sun i jak? Znasz juz wyniki? Gosia, Szklanapulapko jak sie czujecie? Mayaxx trzymym kciuki za Twoje komoreczki. Sporo Ci ich pobrali! Loubna trzymaj sie..mysle o Tobie. Co teraz zamierzasz? Edaliti28, Rejka, Mayaxx, Misiama..wszystkim Wam dziekuje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: witam wszystkich serdecznie 02.07.07, 18:57 Zapomnialam dodac, ze trzymam za Was wszytskie kciuki!!! Wiecie co..jakos nie moge w to uwierzyc, ze moglo mnie "to" szczescie spotkac...Poza tym, dzis w aptece kupilam witaminy dla kobiet w ciazy i tez sie jakos dziwnie czulam, bo jak dotad.. przywyklam do zakupowania zastrzykow, strzykawek itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: witam wszystkich serdecznie 02.07.07, 19:03 katja!!! gratualcje!!! pozwól ze lykne sobie troche twoich fluidkow, mniam, mniam, pyszne)) Odpowiedz Link Zgłoś
loubna katja 03.07.07, 09:21 kochana, bedziesz miala czas przywyknac do tych witaminek )) strasznie sie ciesze, ze Ci sie udalo! nie moge sie doczekac kiedy i ja bede biegac do apteki po te witaminki ja mam w tym tygodniu wizyte u mojej ginki i obgadamy strategie dzialania (tzn czy jakies badania, kiedy ICSI). mam nadzieje ruszyc z kopyta w pazdzierniku. teraz juz doszlam do siebie, zaczynam myslec pozytywnie i ladowac akumulatorki do dalszego dzialania zycze Ci spokojnej "podrecznikowej" ciazy i lekkiego porodu koniecznie zagladaj do nas i informuj o wszystkim na biezaco! Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Katja:))) 02.07.07, 20:11 Boże, nawet nie wiesz jak się cieszę!!! Beta śliczna - ja miałam 356 w 3tc, potem 3 dni później 1610. Jutro rano napiszę ci maila - mamy sporo do nadrobienia na privie, ale wiedz, że czytałam wszystkie twoje posty i modliłam się, żeby tym razem ci się udało! Wiedziałam, że ci się uda! Po prostu wiedziałam)) Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 No niestety nie mam się czym pochwalić... 02.07.07, 20:46 U mnie niestety znów się nie udało (( Powodzenia dziewczyny. Będę trzymać za Was kciuki. Już czas zniknąć z wątku Proszę prowadźcie go dalej bo wielu osobom pomaga. My z Julą odpadamy chwilowo. Dziękuję Wam za wszystko, jesteście kochane * Łzy mi kapią. Trudne to wszystko. Bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Re: No niestety nie mam się czym pochwalić... 02.07.07, 20:56 Tak bardzo mi przykro Rycze razem z Tobą. To niesprawiedliwe. Brak mi słów by wyrazic to co czuje. Musi Ci sie udac jak nie tym razem to nastepnym bo jestes cudowna kobietka i zasługujesz na dzidziusia. Bedzie nam tu Ciebie brakowało (((((( Zagladaj prosze do nas. Ściskam Cie mocno i przytulam. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: No niestety nie mam się czym pochwalić... 02.07.07, 21:19 Nie płacz Skarbie. Takie życie Wiesz co Gosiu... Ja jednak muszę tu zaglądać. Będę mniej pisać ale nigdzie stąd nie idę. Przecież Wy też potrzebujecie wsparcia. Ja zawsze mogłam na Was liczyć. I będę Was wspierać z całych sił. Dziś się wyryczę a jutro stawiam się na baczność. Buziaki dla Ciebie i całego naszego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Sun... 03.07.07, 08:44 strasznie mi przykro, tak mocno zaciskałam kciuki za Twój sukces, ale jak widać zaciskałam i tak za słabo... wyrycz się i wracaj szybko Odpowiedz Link Zgłoś
loubna Re: No niestety nie mam się czym pochwalić... 03.07.07, 09:26 Sun... (( brak mi slow... mam nadzieje, ze bedziesz walczyc dalej po odpoczynku? ja juz sie pozbieralam. ide do ginki obgadac plany na przyszlosc. przytulam mocno, trzymaj sie i wracaj tu do nas! Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Tak mi przykro 02.07.07, 21:31 Sun trzymaj się wypłacz się dzisiaj to pomaga ale od jutra głowa do góry. Wiem, że Ci się uda. Cały dzień dzisiaj o Tobie myślałam tak długo się nie odzywałaś. I proszę nie znikaj pomagasz tylu ludziom. Jesteś potrzebna. Całuski. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Tak mi przykro 02.07.07, 22:24 Melduję, ze jeszcze mnie nie wywieźli, ale to kwestia czasu...). Sun, bardzo, bardzo mi przykro, zostań z nami, Kochana Katja, wiedziałąm, ze musi być dopbrze. beta wysoka, cudownie))). A ja testuję w 14 dpt. (o ile sie odważę). To będzie przyszły poniedziałek 8.07.Chcę najpierw zrobić sikańca, a potem betę, nie wiem tylko czy stresik mi pozwoli. Już nie raz tak sobie obiecywałąm, że zrobie w danym dniu, a jak przychodziło co do czego, to nie odważałam sie, dopiero kiedy spóźniała sie @. Kiedy byłam w ciaży z adasiem, to test wymusiły na mnie (dosłownie) koleżanki z tego forum po 10 dniach od planowanej miesiaczki!!!!!!!!!!. To był horror dopiero!. No ale wtedy byłam po iui, brałąm tylko folik i luteinę, a teraz biorę poważniejsze leki, które w razie stwierdzenia ciąży mam odstawić, lub brać dalej. Tak więc będę musiałą zrobić ten teścik w terminie @. Poza tym leki mi sie skonczą i lepiej wydać 12 zł. na sikańca, niż 50 na leki. Co do samopoczucia, to na szczęście wczorajszy incydent sie nie powtórzył. Nie plamiłam więcej, rano zadzwoniłam do mojego lekarza, który powiedział, ze takie plamienia się zdarzają w tym czasie i jeśli nie ma świeżej krwi to nie ma powodu do zmartwień. Zobaczymy!. Cycki bola mnie bardzo (szczególnie wieczorem), brzuch tak od przypadku do przypadku, a to zaboli jak na @, a to zakłuje, a potem kilka godzin cisza. Chwilami czuję sie tak, jakbym miała za moment dosłownie dostać okres, potem to przechodzi. Oby to były dobre znaki... Niepotrzebnie zaczynam sie nakręcać chyba... Nie udało mi sie 10 iui, niezliczona ilość naturalnych prób, więc... dlaczeóż miałoby sie udac teraz???. Test zrobie, pod warunkiem, ze psychiatryku będą dawać )). Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 KATJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 02.07.07, 23:08 Kochanie, wielkie gratulacje! To IUI była czy IVF? Rany, ale cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
loubna szklanapulapka, 03.07.07, 09:30 tak wtrace mimochodem , ze ja wlasnie mialam takie objawy w pierwszej ciazy (tej szczesliwie zakonczonej) z piersiami: pamietam bardzo dobrze, ze piersi mnie bolaly zwlaszcza wieczorem!!! mam nadzieje, ze u Ciebie to tez bedzie dobry znak trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: SUN 03.07.07, 11:00 sun, wyplacz sie, kochana i glowa do gory! walczymy dalej!!! rozumiem doskonale Twoj bol, bo juz 2 razy przez to przechodzilam. wiem, ze jest Ci teraz bardzo baaaardzo ciezko! szkoda, ze to wszystko takie wirtualne i ze nie mozemy gdzies wyskoczyc na kawke przytualam wirtualnie i jestem z Toba myslami, mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Katja :-)))))))))))) 03.07.07, 11:09 Katja - gratuluje i zycze Ci z calego serca wszystkiego NAJ!!! powiedz, mamy trzymac kciuki za podwojne, czy za potrojne szczescie??? misia - ktory to u Ciebie dzien stymulacji? 10 pecherzykow to dobry wynik. urosna jeszcze po gonalu, zobaczysz! mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: SUN 03.07.07, 11:10 sun jestes tu potrzebna nie zostawiaj nas następnym razem bedziesz miałą się czym pochwalic całuje Cie bardzo mocno Odpowiedz Link Zgłoś
misiama mayaxx 03.07.07, 11:40 dzis wieczorem bedzie 8 zastrzyk. stresuje sie tylko rozmiarem tych pecherzykow - oby urosly Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: mayaxx 03.07.07, 11:53 misia, ja wzielam 10 zastrzykow gonalu (225 jedn.) i 11 dnia 2x choragon. potem dzien przerwy i punkcja. jesli u Ciebie stymulacja przebiega podobnie, to masz jeszcze ok. 5 dni i kilka zastrzykow. to duzo dla takich pecherzykow. urosna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: mayaxx 03.07.07, 12:11 ja zaczelam od 150, teraz mam 225 - byle do czwartku Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: SUN 03.07.07, 11:44 mayaxx naznosiłas tych jajeczek aż miło mój dzidzius jest bardzo grzeczny. Nie mam żadnych nudności. O mdłości przyprawiją mnie tylko zapach piwa i papaierosów, ostatnio też kawa nie pachnie mi za ładnieDużo jem... za dużo! dzis mi się nawet śniło że poszłam do mc donalda ze swoim chlebem razowym żeby cheesburgera mi do niego m włożyli a nie do bułki ! a tak wogóle jestem raczej fanką zdrowego żywieniaa nie fast foodów ! Do tego wszystkiego bardzo dużo spię, muszę, cały czas jestem zmęczona , to podobno przechodzi i nie należy z tym walczyc, wiec nie walczę... Ruchu dostarczają mi tylko i marsze do toalety, ale mysle że to wcale nie tak mało i niejedna niecięzaran nie moze się takim pochwalic ze względu naczęstotliwośc tych wycieczek do łazienki. katja ja nie miałamrobionej bety , w novum robią hcg - w 14 dpt 732 gosiu a jak tam Twoje samopoczucie do soboty juz tylko3 dni : ) Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka misiama 03.07.07, 11:47 misiama a luveris na dojrzewanie dostałaś ? jakiej wielkości masz te pecherzyki ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: misiama 03.07.07, 11:49 biore luveris co drugi dzien. pecherzyki 8-10mm. urosną??? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 03.07.07, 11:56 Cześć dziewczyny. Dziękuję za wszsytkie dobre słowa. Zbieram się i walczę dalej. Która z Was leczy się w Novum? Kogo polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 03.07.07, 12:23 misiama ! jasne że urosną Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 03.07.07, 12:25 sun , chodzę do doktor Starosławskiej i ją Ci polecam z całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Lilyan 03.07.07, 12:59 julia, zupełnie nie wiem czym sobie zasłużyłam, ale dziękuję za dobre słowo * a dzielna jest tu każda dziewczyna, bo trzeba naprawdę dużo siły, żeby walczyć tak jak my wszystkie na naszym wątku... julia, powiesz jakie masz plany?? zupełnie nie wiem co się u Ciebie dzieje... to ja coś omijam, czy po prostu sobie od naszej tematyki odpoczywasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Lilyan 03.07.07, 14:26 Ja póki co mam czerwone światło od trzech lekarzy... od lekarza ze szpitala, od naszego dr. D i od Pani dr. do której przypadkiem trafiłam na wizytę po zabiegu, u której chyba zostanę, bo szybko działała jak miałam małe problemy "poszpitalne". Moje plany ograniczają się więc na razie do czekania na zielone światło, wszyscy zgodnie kazali czekać 3 m-ce, więc mam nadzieję, że dostanę je we wrześniu. A wtedy z całych moich zapasów mrozaków zacznę tworzyć dwie drużyny piłkarskie... jak już nie będzie żadnych niepowodzeń to powinno wystarczyć mrozaków właśnie na taką gromadkę DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lilyan 03.07.07, 15:08 Super że masz dużo mrozaczków i że u dr D się udają kriotransfery. Majorka jest przykładem Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Tym razem zakończy się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Lilyan 03.07.07, 15:20 Na razie martwię się tylko tym kiedy tak naprawdę dostanę zielone światło... chciałabym jak najszybciej. A później zrobię wszystko co będę mogła żeby tylko się udało Łącznie z leżeniem plackiem przez pierwsze 3 m-ce... Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 03.07.07, 12:56 Arrabelko jestem umówiona do Starosławskiej Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 03.07.07, 14:16 dziewczyny, jestem kompletnie zalamana!!! wlsanie zadzwonilismy z M do kliniki, zeby dowiedziec sie ile komorek sie zaplodnilo (dla przypomnienia to moje trzecie podejscie: 1 nieudane IVF/ICSI, 1 nieudany kriotransfer). TRZY. 3 z 11. jak to mozliwe?! dlaczego tylko 3? ale to jeszcze nie wszystko... powiedzialam, ze w takim razie chce miec jutro transfer 3 zarodkami (jednego nie zamrazaja). na to pan z laboratiruium, ze zaznaczylam na formularzu 2 zarodki, wiec trzeciego juz nie ma! a przepraszam, gdzie jest do cholery!!!???????? wiec zadzwonilismy do mojego gina, zeby spytac, czy moze on wie, gdzie jest trzeci zarodek? najpierw powiedzial, ze na pewno jest, potem, ze nie ma w komputerze dzisiejszych informacji z laboratiorium, a potem, ze jedem zarodek nie byl dobry, ale 2 pozostale sa OK, wiec nie musimy sie martwic. dziewczyny, przeciez oni mnie oszukuja!!! cos zrobili z moim zarodkiem!!! buuuu, ja chyba zaraz zwariuje... jutro transfer o 13. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 03.07.07, 14:37 O Boże, mayaxx, gdzie Cię tak potraktowali??? to okropne, co piszesz... Jak mógł im "zginąć" jeden zarodek??????????. Przecież to śmierdzi jakimś szwindlem na odległość!!!. Oby te dwa okazały sie chociaż szczęśliwe... Ale sprawy tego jednego zarodka bym nie odpuściła. Jeszcze niew iem jak, ale JAKOŚ, muszą sie z tego wytłumaczyć i go znaleźć. Podpytam męża jak przyjdzie, co by zrobił w takiej sytuacji. On ma czasem fajne pomysły. Pozdrawiam i przytulam mocno. Życze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
basiader Re: Mayaxx 03.07.07, 15:20 Szkoda, ze nie masz tej rozmowy nagranej... Byłby dowód, ze kręcą. Nagrałabym i panie, które poinformowały Cię o 3 zarodkach i p. dr, który nadal nakręcał spiralkę kłąmstwa. Moze udałoby Ci sie coś wywalczyć przez Rzecznika Praw Pacjenta. Karygodne, naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Mayaxx 03.07.07, 15:22 Sorki pisałąm z nicku mojej mamy. Prosiła, zeby sprawdzic jej pocztę i zapomniałąm sie przelogować. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: Mayaxx 03.07.07, 15:43 jestem w jednej z berlinskich klinik. nie mam pojecia, jaka ma renome na tle innych. sprobuje jutro popytac, czy ktos widzial moj zarodek i wie gdzie jest... napiszcie mi prosze, ile mialyscie komorek i ile z nich sie Wam zaplodnilo? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Mayaxx 03.07.07, 16:19 Mayaxx u mnie z 4 dojrzałych komórek zapłodniły się wszystkie. Zawalcz tam jutro Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Mayaxx 03.07.07, 16:23 U mnie na 8 pobranych zapłodniło się 6 (powstało 5 ośmiokomórkowców i jeden 6 komórkowiec). Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Lilyan 04.07.07, 12:46 dobrze to ujęłaś. Trochę odpoczywam od tematu. Skierowałam energię zupełnie gdzie indziej, żeby nie zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
rejka Re: Mayaxx 03.07.07, 18:23 Ja miałam 21 pęcherzyków a tylko 6 komórek. Zapłodniło się 5, żadna nie nadawała się do zamrożenia. Dziwne to z tymi komórkami, bo właściwie to dopóki cię nie poinformują ile się zapłodniło, nie powinni nic z nimi zrobić, na wypadek, gdybyś zmieniła decyzję Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: Mayaxx 03.07.07, 19:41 sun, będziesz na pewno zadowolona z doktor Starosławskiej. To ciepła i wyjątkowa osoba. kiedy się wybierasz ? z tego co wiem do 10 lipca jest na urlopie Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Mayaxx 03.07.07, 19:47 kurde, zapomnialam o stresie zwiazanym z zapladnianiem mayaxx, musisz sie zadowolic blizniakami powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Re: Mayaxx 03.07.07, 20:30 Mayaxx to co sie wydarzyło to jakaś śmierdzaca sprawa. Jak to nie wiedzą co z Twoim zarodkiem. Przyko mi ze tak Cie potraktowali. Tyle musimy znieśc. Trzymaj sie kochana. Zaciskam kciukasy za transferek. Misiama Twoje pecherzyki urosną na pewno wiec nie denerwuj sie na zapas. Sun trzymaj się Skarbie. Życze Ci aby zmiana kliniki i gina zaowocowała w bardzo szybkim czasie . Takich przypadków jest bardzo dużo ze w jednej klinice sie nie udaje kilka razy a po zmianie za pierwszym razem sie udaje. I TEGO właśnie Ci zycze z całego serca. Arabelko tak do soboty zostały tylko 3 dni a wraz ze zbliżajacym sie terminem testowania wzrasta mój strach.... Cycki pobolewaja ale całe, brzuszek czasami pobolewa a czasami nie. Mam jakies kłucia to chyba w jajnikach. A z drugiej strony to moze wszystkie te objawy to progesteron. Dziewczyny bardzo sie boje. Pozdrawiam Was wszystkie. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: dlugie.. 03.07.07, 21:59 Sun strasznie mi przykro...W zasadzie brakuje mi slow..Musisz byc jednak silna i nadal walczyc..Wierze, ze i na Ciebie przyjdzie czas i w koncu sie uda. Wiem, ze sa czasem takie chwile, ze trudno sobie wyobrazic, ze “to” sie moze zdarzyc (znam to doskonale z autopsji!!!), ale trzeba pomimo wszytsko nadal probowac. Wierze w Ciebie i wiem, ze znajdziesz w sobie kolejna sile do walki..Trzymaj sie cieplo..i wiedz, ze o Tobie..mysle.. Wczoraj jak odebralam wynik bety czakalam na kolezanke, ktorej sie niestety nie udalo. To bylo jej siodme (i jak jeszcze niedawno twierdzila-ostatnie) podejscie. Kazdy moze sobie jakas granice wyznaczac, ale prawda jest taka, ze bedzie walczyl tak dlugo, az sie uda. Teraz..ona zamierza jechac do Polski i tam probowac. Umowilam ja do Invimedu, do doktora Rokickiego, bo ma mase pozytywnych opinii w necie…Poza tym mysle, ze powinna przejsc jakies badania dlaczego sie nie udaje..Co sadzicie o tym adresie?? Tej kolezance jest obojetnie gdzie jest klinika...Liczy sie skutrecznosc.. Loubna doczekasz sie, doczekasz..i Ty kiedys bedziesz w aptece kupowac witaminiki dla kobiet w ciazy Super, ze ladujesz akumulatorki i obmyslasz dalszy plan dzialania!!! Kiedy masz dokladnie wizyte? Ciekawa jestem co Ci powie ginka. Gosia, Szklanapulapko..Mialam podobne objawy do Waszych. W drugim tygodniu po transferze brzuch bolal mnie dokladnie jak na @. Bolal dosc mocno, po czym przestawal i tak "w kolko"… Mysle, ze sikanca mozecie zrobic juz w niedziele. Mi juz wtedy pokazal wlasciwy wynik. Zycze i Wam dwoch kresek na tescie!! Jak sie psychicznie czujecie? Mayaxx..Jestem w szoku po tym co przeczytalam o Twoich zarodkach. To chyba jakas kpina-informuja Cie, iz zaplodnily sie trzy komorki..a potem nagle okazuje sie, ze sa tylko dwie.. Mi pobrano podczas punkcji piec komorek i zaplodnily sie trzy. Zdecydowalam sie na transfer wszytskich..(dwoch 8-komorkowcow i jednego 6-komorkowca). Prosze sprawdz poczte. Wyslalam Ci wiadomosc na priva. Misiama nie denerwuj sie. Pecherzyki urosna na bank…Zobaczysz! Ancksunamun dziekuje Ci za tak cieple slowa i za maila! Odezwe sie do Ciebie wkrotce Ah jak super, ze jestes!!! Julia dziekuje za gratulacje Fajnie, ze sie odezwalas. U mnie to bylo IVF. Co u Ciebie? Arrabellka czy ty tez jestes taka senna? Ja najchetniej to bym spala non stop. Budze sie jak musze "isc siku"..Poza tym, mam to samo z zapachami. Teraz to nawet "odrzuca" mnie od ulubionych perfum.. Liyan jestes bardzo dzielna, wiesz? W sumie zanim sie obejrzysz a nadejdzie wrzesien..najwazniejsze, ze masz sporo mrozakow!! Uda sie! Musi!! Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: dlugie.. 03.07.07, 23:09 Gosia, Szklanapulapko..Mialam podobne objawy do Waszych. W drugim tygodniu po > transferze brzuch bolal mnie dokladnie jak na @. Bolal dosc mocno, po czym > przestawal i tak "w kolko"… Mysle, ze sikanca mozecie zrobic juz w niedzi > ele. > Mi juz wtedy pokazal wlasciwy wynik. Zycze i Wam dwoch kresek na tescie!! Jak > sie psychicznie czujecie? > Czesc katja! Ja psychicznie wymiękam(:. PObolewa mnie brzuch jak na @, to znów przestaje, cycki bola szczególnie wieczorem. Testuję w poniedziałek, moze już cos. bedzie konkretnego wiadomo.Tobie natomiast raz jeszcze serdecznie gratuluję i życze spokojnych 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Re: dlugie.. 04.07.07, 08:00 Katja ja niby psychicznie dobrze sie czuje ale cały czas poziom adrenaliny rosnie Boje się bardzo tej chwili prawdy. Nie wiem czy nie zrobię sobie sikańca w piatek wieczorem ale to bedzie dopiero 11 dpt wiec nie wiem czy nie za wczesnie. Cycki bola dzis od samego rana i to tak jakos dziwnie. Tylko jeden Bóg zna sobotnią prawde. Katja jeszcze raz Gratuluje Ci z całego serca i Życze spokojnej ciąży. Cmok Odpowiedz Link Zgłoś
loubna Re: dlugie.. 04.07.07, 10:03 kochana jestes do lekarza ide juz jutro, ale teraz, gdy nabralam juz troche dystansu do tego, co mi sie przydarzylo, nie spiesze sie juz tak z kolejnym ICSI. moze nawet przeloze go na przyszly rok... psychicznie bym nie wytrzymala teraz ciazy. na razie zrobie badania, uloze plan dzialania, ale mysle, ze odczekam pare miesiecy. dobrzebyloby zeby synek troche podrosl, bo roczniak to bardzo absorbujace dziecko, ktoremu nie da sie wytlumaczyc, ze mama zle sie czuje ) zycze spokojnych 9 miesiecy! Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan katja 05.07.07, 13:50 katja15 napisała: > Liyan jestes bardzo dzielna, wiesz? W sumie zanim sie obejrzysz a nadejdzie > wrzesien..najwazniejsze, ze masz sporo mrozakow!! Uda sie! Musi!! Dzięki katja Odliczam dni... i wierzę że się uda Tak jak napisałaś: "Musi!!" Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 04.07.07, 09:33 Arrabelko jestem umówiona na połowę sierpnia. Gosiu i Katjo dziękuję za dobre słowo. Próbuję się pozbierać Trzymam za Was kciuki dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 04.07.07, 10:54 sun, bardzo Ci kibicuję Bedziesz zadowolona, bo to przemiła kobieta i świetny specjalista. katja spalabym na okragło i ciągle jestem zmęczona. Dzis pierwszy raz wymiotowałam , a jeszce wczoraj sie chwaliłam że nie... byłam na jednej i jedynej wizycie w Invimedzie u dr Rokickiiego ... Szybko uciekłam do Novum, ale co osoba to inne doświadczenie. gosiu sobota to bedzie 12dpt ? nie wytrzymasz do 14 ? 12 moze jeszcze nie wyjsc, a szkoda niepotrzebnego rozczarowania... a czuje w kosciach że ta Twoja dzidzia juz się umiejscowiła na dobre 8 miesięcy w brzuszku mayaxx to okropne co Cię spotkało, ale w tej chwili najważniejsze sa dwa zarodki które zostały i Ty. Nie mozesz się denerwować, i tak nic nie zmienisz i nie wygrasz z nimi... ja wiem że to straszne, ale tak będzie lepiej dla Ciebie i dzieciaczków Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 04.07.07, 10:58 mayaxx - trzymaj sie! arrabellko - spij ile sie da))) pozdrawiam was dziewuszki Odpowiedz Link Zgłoś
edaliti28 Re: zycze wszystkim powodzenia 04.07.07, 11:59 czesc dziewczyny zycze wam wszystkim powodzenia trzymam kciuki za was ja jade teraz na tydzien do polski do mamy i mojch cudownych dzieci bartusia natalki i karolinki tak bardzo tesknie zanimi bo nie widze ich na codzien sa takie kochane i bardzo sie ucieszyly ze przyjedzie ciocia madzia juz nie moge sie doczekac zapomnie o moich problemach. pozdrawiam serdecznie i jak zawsze bede myslec o was i trzymac za was kciuki kiedys nam sie uda do nasepnego piatku causki magda Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Czesc dziewczyny 04.07.07, 12:45 SUN, jest mi strasznie przykro. brak mi słów. wierzę, że jesteś dzielna i widzę, że już podjęłaś następne kroki. jestem z tobą całym sercem. Mayaxx, u mnie pobrano 6 i zapłodniły się wszystkie. moim zdaniem postępowanie twojej kliniki budzi zastrzeżenia... trzymam kciuki za wszystkie oczekujące na testowanie specjalne pozdrowienia dla julii i lilyan! śledzę Was cały czas dziewczyny! Katja, gratulacje, dbaj o siebie. moze to blizniaki? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Czesc dziewczyny 04.07.07, 15:40 Sun! czuję się bardzo dobrze. nic mi nie dolega, mąż mówi tylko, że trochę marudzę ale poza tym OK! w przyszły czwartek mam wizytę i usg. Czytałam,ze wybrałaś Novum - uważam,że to bardzo dobry wybór. kiedy się tam udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Czesc dziewczyny 04.07.07, 16:02 Cieszę się bardzo że wszystko w porządku z dzidzią Marudzić masz prawo Ja próbuję coś robić dalej bo chyba nie umiem odpuścić Boję się że edno się rozrośnie i szanse ciągle będą maleć Zrezygnowaliśmy z wakacji aby mieć na Novum. Powinnam dozbierać do września na ICSI. Wizytę mamy u dr Starosławskiej 14 sierpnia. Powoli chcę zrobić część badań bo w N wymagają ich całą masę Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb503 Re: Czesc dziewczyny 04.07.07, 17:43 dziś miałam punkcję.Wszystko w porządku pobrali mi pęcheżyków ,w poniedziałek transfer.Nic mnie boli ,nie plamię. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Czesc dziewczyny 04.07.07, 20:30 witam was wszystkie dziewczyny i z góry was przepraszam że się ostatnio nic nie odzywałam ale ostatnie 2 tygodnie miałam tak zakręcone że szok! bezprzerwy miałam coś do zrobienia i niestety nie nadążałam was czytać. dziś wieczorem postaram się was doczytać i pewnie od jutra znowu będę miała zaległości bo jutro się pakuje a pojutrze jade nad morze na 10 dni do sopotu pozdrawiam was wszystkie zaraz musze znaleść ostatnie kalendarium to odrazu będę na bierząco Odpowiedz Link Zgłoś
rejka @*_*@ 04.07.07, 17:33 Cześć dziewczyny Dziś wraca Ciastek i robię się na bóstwo Problematyczne będzie znalezienie jakichś fajnych ciuszków, bo brzuch mi bardzo urósł i najbardziej pasują mi spodnie i spódnice z gumką w pasie oraz luźne obszerne sukienki. Majtki również mnie cisną. Też zrobiłyście się takie duże? Normalne siedzenie przy stole bywa na dłuższą chwilę uciążliwe, najlepiej mi w pozycji półleżącej. SUN powodzenia i wysłałam ci maila na gazetowego Katja poradź koleżance zrobienie badań genetycznych. Zarodki nie zagnieżdżają się w macicy w przypadku błędów. Z tego, co pamiętam z naszej wizyty u genetyka, to jest 5, które mogą wystąpić, z czego tylko w jednym możliwa jest ciąża i poród - zespół Downa. Przy pozostałych 4 dochodzi bardzo szybko do naturalnego poronienia. Jeśli będziesz chciała mogę ci przesłać prywatnie więcej informacji. szklana postaraj się zrelaksować, wysoki poziom hormonów stresu nie sprzyja ciąży. Wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale postaraj się. Doszukiwanie się złych znaków we wszystkim co się dzieje, tylko cię nakręca. Mi radzono spokój, jogę, zieloną herbatę i pozytywne nastawienie. loubna wypoczywaj i zbieraj pozytywną energię gosia a ty masz termin testowania na 7.07,lekarz go wyznaczył? Mi powiedziano, że wynik jest miarodajny dopiero po 14 dniach od transferu a u ciebie to będzie 12 dzień. misiama, mayaxx powodzenia dobrze, że jesteście niejako we dwie (dwie w tym samym czasie cyklu) podobnie jak gosia i szklana przechodzicie wszystko synchronicznie Mnie niestety nie udało się wstrzelić w żadną parę Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Rejka!!! 04.07.07, 19:38 Rejka bede Ci bardzo wdzieczna za przeslanie mi wiecej informacji na priva. Z gory bardzo dziekuje. Jutro przyjezdza do mnie ta kolezanka, to jej przekaze wszytskie informacje. Jestem pewna, ze Twoj M bedzie pod wrazeniam po Twoich zabiegach robienia sie na bostwo. Twoje przygotowania zmotywowaly i mnie. Tez postanowilam sie "upiekszyc" na przyjscie moego M z pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Plamię:((((( 04.07.07, 20:24 To jest 9 dpt. Po powrocie z pracy zauważyłam bladoróżowa plamkę. Czy to już koniec mojej nadziei? Tak bardzo się boję, że juz po wszystkim (((( Dziewczyny czy któraś tak miała. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Plamię:((((( 05.07.07, 09:02 Gosiu plamki to zazwyczaj był dobry objaw. Nie martw się słonko bo wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: Plamię:((((( 05.07.07, 09:38 Gosiu mi w 6 dpt tez pojawila sie plamka krwi, ale maciupenka..takze nie martw sie. Wszytsko bedzie ok. Kiedy ostatecznie robisz sikanca? Mialamn punkcje i transfer dokladnie tydzien przed Toba i Szklanapulapka i test zrobilam w niedziele(tj. w 13dpt)...a termin bety mialam na 14dpt. Zatem moze lepiej jak poczekasz przynajmniej do soboty albo najlepiej do niedzieli..Mi na poczatku pojawil sie cien tej drugiej kreski.. A Ty Szklanapulapko prosze nam w poniedzialek bete robic, bo jak nie, to przyjedzie do Ciebie specjalna delegacja z forum zaciagnie Cie do laboratorium wlasnorecznie!!!!!!!!!!!!... Zxcvb jak sie czujesz po punkcji??? Sloneczko udanych wakacji nad morzem...Ale fajnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rejka Re: Plamię:((((( 05.07.07, 09:29 Gosia, jeszcze mocniej ściskam kciuki na pewno będzie dobrze, musi być Odpowiedz Link Zgłoś
loubna gosiu 05.07.07, 09:44 juz Ci odpisalam na drugim watku - takie plamienie (malutko, rozowe lub jasnoczerwone) to jest implantacja! ja mialam to samo - 9 i 10 dpt po kropelce takiej jasnorozowej na wkladce i to wszystko. bedzie dobrze )) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Dziękuję :))) 05.07.07, 09:57 Sun, Katja, Rejka, Loubna dzięki zasłowa pocieszenia. Ale sie wczoraj zryczałam, że dzis oczki podpuchniete. A tu jak na złość zadnej z Was nie było na watku. Dzis po nocy wkładka czyściutka. Mam głeboka nadzieję ze to dzidzia sie zagnieżdza i kokosi. Ale zeby az tak mamusie zsstresować. Jestescie kochane. Napisze potem bo musze brac sie do roboty. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Odzywam się 05.07.07, 10:30 Straciłam wątek na tym wątku długo się nie odzywałam ( od kwietnia, po niudanym ivf).W czerwcu miałam transfer mrozaczków i wygląda na to, że się udało. Wiem, że od dwóch kresek do dzidziusia droga daleka, więc mówię Wam baaardzo po cichu...i mam nadzieję.Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
loubna wiec jako pierwsza 05.07.07, 10:59 tez tak po cichu ) zycze spokojnej dziewieciomiesiecznej drogi do dzidziusia )) gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: do tych z was które znają kake:-D 05.07.07, 11:42 dziewczyny mam dla was superową! wiadomość! )))))))))))))))))))))))))))) właśnie dostałam sms-a od kaki że: 03 lipca o godz.12.40 kaka urodziła córeczke-rozalke waga 1300 i synka-leonka waga 1100. napisała że już u nich była i dzieciaczki są malutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: do tych z was które znają kake:-D 05.07.07, 11:46 Jejku już? ))) Słoneczko ale wszystko w porządku z maluszkami? Takie maleńkie są... Który to był tc? Proszę pozdrów Ją serdecznie. Niech ucałuje dzieciątka! Odpowiedz Link Zgłoś
loubna co prawda nie znam 05.07.07, 14:15 ale z calego serca gratuluje! trzymam kciuki, zeby wszyscy szybciutko znalezli sie w domu. zycze zdrowia malenstwom! tez jestem ciekawa, ktory to byl tc? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: do tych z was które znają kake:-D 05.07.07, 14:30 sun32 napisała: > Jejku już? ))) > Słoneczko ale wszystko w porządku z maluszkami? Takie maleńkie są... > Który to był tc? Proszę pozdrów Ją serdecznie. Niech ucałuje dzieciątka! sun z kaką i dziećmi jest wszystko ok jej córeczka rozalka urodziła się z wagą 1300 a synek leonek z wagą 1100. dzieci są maleńkie ale jest dobrze. zrobili jej cesarke 3 lipca, i o godz.12.40 dzieciaczki były już na świecie najprawdopodobniej w sobote już ją wypuszczą do domu ale nie wiem czy samą czy z dziećmi? pewnie narazie samą ale tego nie wiem na 100% a który to był jej tydzień ciąży to prawde mówiąc nie wiem dokładnie. ale termin porodu miała tak jakoś na koniec sierpnia początek września teraz następna w kolejce jest szarlota-też z blizniakami sun a możesz mi napisać jak poszło u ciebie? udało się? bo mam tak duże zaległości że nie daje rady doczytać myślałam że dzisiaj doczytam ale nie mam kiedy bo ciągle mam coś do roboty- musze się spakować na jutrzejszy wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: do tych z was które znają kake:-D 05.07.07, 14:20 no ja wymiękam... wzruszyłam się strasznie... no i strasznie się cieszę a najbardziej to tych bliźniaków zazdroszczę ja też tak chcę!!! a ja myślałam, że ona z wątku grudniowego i po wakacjach urodzi... a tu taka niespodzianka GRATULACJE !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: do tych z was które znają kake:-D 05.07.07, 14:35 lilyan napisała: > no ja wymiękam... wzruszyłam się strasznie... no i strasznie się cieszę > a najbardziej to tych bliźniaków zazdroszczę ja też tak chcę!!! > > a ja myślałam, że ona z wątku grudniowego i po wakacjach urodzi... a tu taka > niespodzianka > > GRATULACJE !!!!!!!!!! lilyan kochanie bo tak właśnie miała urodzić (po wakacjach) )) no ale najważniejsze że już ma to za sobą i dzieciaczki ma już przy sobie ja jak dostałam od niej rano sms-a to też się prawie popłakałam i troche przestraszyłam bo uświadomiłam sobie jak ten czas leci a ja jestem tylko miesiąc za nią ale mam nadzieję że donoszę michaline do końca września ale przez to że kaka urodziła wcześniej to sobie uświadomiłam że jak wróce z wakacij to nie ma się co ociągać tylko muszę się brać za wyprawke dla michaśki bo niegdy nie wiadomo kiedy się zacznie rodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: do tych z was które znają kake:-D 05.07.07, 14:43 no to mnie pocieszyłaś, że jednak z moją pamięcią nie jest jeszcze tak źle... mam nadzieję, że maleństwa kaki czują się dobrze i że wszytko z całą trójką w porządku... a swoją drogą ciekawe czy kaka kupiła już całą wyprawkę... no to słoneczko, kiedy najbliższe zakupy??? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: do tych z was które znają kake:-D 05.07.07, 15:13 lilyan napisała: > no to mnie pocieszyłaś, że jednak z moją pamięcią nie jest jeszcze tak źle... > mam nadzieję, że maleństwa kaki czują się dobrze i że wszytko z całą trójką w > porządku... > > a swoją drogą ciekawe czy kaka kupiła już całą wyprawkę... no to słoneczko, > kiedy najbliższe zakupy??? kochanie z tego co wiem to z kaką i dziećmi jest wszystko ok no wiadomo, dzieci są malutkie i muszą jeszcze dojść do siebie ale wszystko jest na dobrej drodze najważniejsze że są w bardzo dobrym szpitalu w łodzi w ,,matce polce" więc są w dobrych rękach co do zakupów to ja z wakacij wracam 16 lipca a 18 jade na wizyte do łodzi do mojego ginka i tak sobie myśle że może wtedy po lekarzu pojedziemy do ,,manufakury" i może już troche ubranek dla michśki kupimy no chyba że będziemy tak spłukani po wakacjach że jeszcze chwile będziemy musiali się wstrzymać to wtedy w najbliższym czasie pojedziemy na zakupy ale jeszcze napewno w lipcu powiem ci lilyan że mi się termin porodu teraz przesunoł o 3 dni. przedtem miałam pierwszy termin na 10.10 a na ostatniej wizycie okazało się że michalinka jest większa i termin porodu przesunoł mi się teraz na 07.pazdziernika)) jak tak co wizyta będzie mi się termin przesówał to coś czuje że urodze pod koniec września)) lilian, wiesz co? zrobione przez ciebie kalendarium jednak jest cudowny)) bo jak mnie tu nie bylo przez ten tydzień to już się tu tyle wydażyło że za nic na świecie nie mogłam was doczytać. ale znalazłam ostatnie twoje kalendarium i teraz już znowu jestem w temacie sun kochanie właśnie doczytałam że się nie udało:'-((( tak mi przykro skarbie przytulam cię mocno do siebie i trzymaj się kochanie. jak tylko dojdziesz do siebie i odpoczniesz troche to walcz dalej skarbie o swoje bejbi bo warto walczyć o swoje szczęście. marcy tobie też bardzo współczuje straty jednego dzidziusia:'-((((((((((((( ale najważniejsze że drugi bobasek czuje się dobrze-wszystko będzie dobrze kochanie. pytałaś się o badania. zawsze skarbie rób zlecone badania przed samą wizytą u ginka. arabelko a co u ciebie kochanie? ja ostatnio mam takie zakręcone te dni że cholera! troche was zaniedbałam i jutro znowu znikam na 10 dni to już czuje jakie znowu będę mieć zaległości:-0 no ale mam nadzieję że kalendarium zrobione przez lilyan mnie urotuje pozdrawiam cię kochanie zresztą pozdrawiam was wszystkie dziewczyny przesyłam wam 1000 całusków i do poklikania za 10 dni)) ja już spadam bo się zabieram za pakowanie od samego rana i jakoś się nie mogę za to zabrać Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: do tych z was które znają kake:-D 05.07.07, 15:14 lilyan)) z tego co wiem to kaka zdążyła kupić wszystko dla dzieci)) ale kupiła już wszystko dużo, dużo wcześniej i tak trzeba chyba zrobić-kupić wszystko wcześniej i być spokojnym Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 sylvia22 05.07.07, 13:27 gratulacje, bardzo się cieszę! dbaj o siebie. o was! Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb503 Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 05.07.07, 13:38 no i się załapie w tym wątku i to nawet z betą mam nadzieje,w poniedziałek (w dniu mich imienim mam transfer ,a 10 lipca 3 rocznice ślubu więć może się uda (i będzie prazencik),mam taką nadzieje licze na to. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb503 Re: IVF,ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny 05.07.07, 13:40 zapomniałam dodać ,że pobrali mi 14 zarodków Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Zxcvb 05.07.07, 13:56 Z-ka piękny wynik Trzymam kciuki za Wasz prezencik ) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 troche sie uspokoiłam 05.07.07, 14:09 Na szczescie nie plamię a co by sie w tym utwierdzac to do łazienki biegam co chwilę. Cycki pobolewają a brzuszek w mniejszym stopniu. Dziewczynki powiedzcie mi prosze bo lekarz napisał mi na rozpisce wykonanie testu krwi w 12 dpt. Z drugiej zas strony test powinien być wykonany po terminie spodziewanej miesiączki. A niby jak to ja mam obliczyc ten termun? Transfer miałam w 29 dniu cyklu ale to chyba nie ma zadnego znaczenia bo liczą sie dni od transferu. Zgłupiałam z Tym wszystkim ) Buziaczek Odpowiedz Link Zgłoś
loubna Re: troche sie uspokoiłam 05.07.07, 14:21 test z krwi wykrywa bardzo wczesna ciaze. sikany moze nie wykryc ciazy nawet w dniu spodziewanej miesiaczki, a czytalam historie, ze nawet i pozniej... bezpieczniej robic test z krwi. w 12 dpt jest wiarygodny. zycze "wypasionej" bety! Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: troche sie uspokoiłam 05.07.07, 16:17 Gosiu test w 12 jest już wiarygodny. Będzie dobrze. Nie martw się Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Kalendarium 05.07.07, 14:38 W oczekiwaniu na rozdwojenie… 10.10.2007. słoneczko – nasz dobry duszek ucieka zaraz do Sopotu na całe 10 dni… ??.??. populek – widziała już spontaniczne ruchy maleństwa (3cm) 27.12.2007. majorka – (1) podobno zrobiła się marudna, ale przecież ma do tego prawo 31.01.2008. marcy_83 – „proces montażu zakończony” ??.??. arrabellka – (1) widziała serduszko, a pierwsze mdłości ma już za sobą ??.??. miska0703 – betka w 12 dpt: 163,6 ??.??. katja15 – (3) teraz czekamy na betę… sikanec pozytywny ??.??. sylvia22 – po kriotransferze czerwcowym chwali się dwiema kreskami baaardzo po cichu...i ma nadzieję na spokojne 9 m-cy… Testujące: 07.07.. gosia1705 – (1) „transfer udany” - kciuczymy za „wypasioną” betę!!! ??.??. szklanapulapka2 – na bank ją odwiozą do psychiatryka w kaftanie bezpieczeństwa 16.07. rejka – musi się udać!!! @*_*@ będzie piękną mamą ??.??. mayaxx – po transferze 04.07. czekamy niecierpliwie na dobrą wiadomość !!! Kolej teraz na transfer: 09.07. zxcvb503 – załapie się w tym wątku kurka nioska: 14 zarodków!! ??.??. … Punkcja: ??.??. kiedy następna randka z chłopakami??? Inne ważne daty: 12.06. szyszka - kariotyp i 10 tyg czekania na wyniki – oby do sierpnia… szybko czas minie 10.07. zxcvb503 – 3 rocznica ślubu, liczymy na prezencik od losu 12.07. majorka – wizyta kontrolna 14. 08. sun32 – wizyta u dr Starosławskiej (Novum), a do tego czasu mnóóóóstwo badań… Czekają na swoja kolej (w porządku alfabetycznym): edaliti28 – czeka do sierpnia i podejdzie z „mroczkow”… julia56 – odpoczywa od tematu, żeby nie zwariować, ale cały podczytuje cichaczem * lilyan – nie nadąża pisać… ale planuje drużynę piłkarską… albo dwie… loubna – zrobi badania, ułoży plan działania… odczeka parę miesięcy… lusiasia – we wrześniu powrót! mbw78 – dołączyła do naszego grona ruszając z antykami misiama – walczy o zmianę nicka na misiaMAMA pęcherzyki jeszcze urosną !!! sun32 – ** będzie walka o ICSI, nasza sun nie potrafi odpuścić dzielna dziewczyna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: Kalendarium 05.07.07, 15:04 lylian jak zwylke jestes niezastapiona gosieńko , ależ takie palmki to fantasyczny objaw , implantacji zarodka ) skoro lekarz powiedział Ci że test z krwi masz zrobic 12dpt , zrób tak w tym wątku któras dziewczyna pisała , że dzień ostatniej miesiaczki oblicza się od dnia punkcji odejmując czternacie dni Gratulacje dla Sylwi i najlepsze życzenia dla kaki i maluchów arrabellka Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Kalendarium 05.07.07, 15:17 lilyan)) dzięki kochanie za kalendarium teraz już jestem na bierząco Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: Kalendarium 05.07.07, 16:28 slonce - udanego urlopu i duzo slonca!!! sylvia22 - niesmialo gratuluje!!! robilas krew czy test domowy? misia... i jak, rosna??? kiedy punkcja??? zyxc... - dobrze Cie zrozumialam - mialas pobranych 14 komorek i wszystkie zaplodnione?? zaraz Cie wpiszemy na forumowa liste rekordow Guinessa!!! apropos, jesli wczoraj mialas punkcje, to dlaczego transfer dopiero w poniedzialek? 5 dni pozniej? u nas robia 2, najpozniej 3 dnia po punkcji. moj zarodek przepadl jak kamien w wode - niczego sie nie dowiedzialam. kazdy opowiada inna wersje. podczas transferu nie chcialam dyskutowac z ginem na ten temat. ale nie daruje!!! zapytam o to w najblizszym czasie. usciski, mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb503 Re: Kalendarium 05.07.07, 16:46 mayaxx 14 zarodków ,ale nie wiem ile zapłodnionych myślę ,ze tak długo czekam na transfer bo to z hodowlą do blostocytów (chyba ze się mylę),a będę miała podane 2 zarodki.Powiedzcie czy zgadzałyście się na wyryfikacje po transferze(kontrola E2 ,progersteronu i beta HCG, bo my się zgodziliśmy ,ale może zrezygnować to będzie kosztować około 420zł9nie widze w tym sensu).Lecze się w invikcie w gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx zxcvb 05.07.07, 18:16 hmmm, pierwsze slysze o weryfikacji. czemu to ma sluzyc? spora kasa. u nas sie czegos takiego nie praktykuje. ale jak widac, co kraj, to obyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb503 Re: zxcvb 05.07.07, 18:32 nie wiem czemu to ma słuszyć ,też się zdziwiłam ,ale spytam się lekarza czy mogę z tego zrezygnować szkoda mi pieniążków prawie 420zł + dojazdy to już coś (mało to to nie jest)a sprawszić mogę sama przez betę . Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Liyan:-)) 05.07.07, 16:32 Liyan..U mnie beta z poniedzialku wynosi 393 Rejka dziekuje Ci bardzo..Wiesz za co Jestem Ci ogromnie wdzieczna!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiama urosły:))) 05.07.07, 20:02 urosly, jest ich duzo)) trzeba je jeszcze podkarmic dzien lub dwa. jutro kolejne USG, to sie dowiem, kiedy punkcja. troche mi ulzylo. no i cieszy wysyp ciezarowek)) Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: urosły:))) 05.07.07, 20:32 misiama ! to cudownie podkarmiaj, podkarmiaj Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Re: urosły:))) 05.07.07, 20:49 Misiama ciesze się z Tobą. Niepotrzebnie sie denerwowałaś... wiem tylko łatwo sie mówi. Arabelko jak Twoje dolegliwosci ciążowe. Jak samopoczucie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: urosły:))) 06.07.07, 08:32 misiama napisała: > urosly, jest ich duzo)) trzeba je jeszcze podkarmic dzien lub dwa. jutro > kolejne USG, to sie dowiem, kiedy punkcja. troche mi ulzylo. > no i cieszy wysyp ciezarowek)) bardzo się cieszę z dobrych wiadomości teraz już będę o Ciebie ciut spokojniejsza. podkarmiaj i pisz nam tu szybko kiedy mamy kciuczyć za punkcję i tranfer !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Boje sie :((( 06.07.07, 08:42 Dzis 11 tpt i znów niewielka plamka na wkładce ale bardziej w czerwony niż różowy (((( W 9 dpt też była niewielka plamka ale bladorózowa. Boje sie bardzo, ze jest to zaczątek @. Dziewczynki czy to jest mozliwe ze jeszce trwa zagniezdzanie sie dzidzi, czy raczej koniec złudzeń. Jutro testuje ale czuje sie jak balonik z którego uchodzi powietrze ((((. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
loubna kochana! 06.07.07, 08:58 spokojnie. ja sprawdzilam w moim "dzienniczku" sprzed dwoch lat: plamienie implantacyjne zaczelo sie u mnie popoludniu 9 dpt, bylo 10 i jeszcze 11 dnia rano byla kropelka!!! nie trac nadziei - mi to wyglada dokladnie na implantacje ) i trzymam kciuki z calej sily!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: kochana! 06.07.07, 09:22 Gosiu, ja też miałąm dwa razy plamienie (tylko wcześniej w 3 i 6 dpt). U mnie to było plamienie brązowe. No i właśnie wyczytałam, że jesli jest brązowe lub bladoróżowe, to dobry znak, bo to implantacja. Nic nie przyśpieszymy. Trzeba czekac.Mnie wczoraj wieczorem i dzis troszke kłują jajniki, piersi w zasadzie przestały boleć (tylko wieczorem), nie plamię. Ja testuję w poniedziałek (o ile wytrzymam bez @) i też sie boje okrutnie. Trzymam kciuki, to juz niedługo! Odpowiedz Link Zgłoś
rejka czesc dziewczyny :))))) 06.07.07, 10:14 cześć dziewczyny Katja nie ma sprawy słoneczko wypoczywaj mayaxx - dziwny ten twój przypadek, normalnie archiwum X zxcvb leż masz tych komórkowców a też miałam transfer 5 dnia, bo zarodki rosły do stadium blastocysty arabelka co u ciebie? lilyan twoja kalendaria są niezastąpione sun jak samopoczucie? misiama trzymam kciuki za hodowlę gosia, szklana ja właściwie nie mam żadnych objawów. Piersi bezbolesne, nie powiększone, brzuch bolał po transferze przez dzień, dwa. Czasem, jak dużo chodzę, to mnie zakłuje z prawej strony, ale wystarczy usiąść na chwilę i mija. Właśnie z prawej strony miałam podane zarodki. Dużo piję, spaceruję i staram się nie denerwować. Przede mną jeszcze 10 dni Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: czesc dziewczyny :))))) 06.07.07, 11:24 gosiu spokojnie, to z pewnością plamienie impalntacyjne )) rejka jedz dużo suszonych morelek Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Re: czesc dziewczyny :))))) 06.07.07, 11:49 Dzieki dziewczyny za słowa pocieszenia. Martwie sie bo te kropeczki sa w kolorze czerwonym a nie brazowym ani bladorózowym (((. Z drugiej zas strony przy wszystkich 3 inseminacjach dopóki brałam dufaston to nawet plamienie sie nie pojawiało. Teraz biore cały czas dufaston i luteine 3x1. Cycki cały czas mnie bolą brzusio dzis o wiele mniej. A do jutra jeszcze tyle godzin. Boje się. Do kibelka biegam co chwile. Rejka odpoczywaj, leniuchuj i rozpieszcaj się. A razem z morelkami jedz orzechy laskowe - na zagniezdzenie sie dzidzi. Trzymam kciuki. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: czesc dziewczyny :))))) 06.07.07, 11:55 czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo -podczytuje was caly czas ale jakos nie mialam weny na czytanie najpierw odnosnie weryfiklacji w nvicie -ja uwazam ze to ma sens wiem ze w innych klinkach to nie jeste praktykowane ale ja sie zdecydowalam i nie zaluje - dlatego ze monitorujac pozim hormonow lekarze okreslaja ci na biezaco dawki lekow -wg mnie to dziala ale zrobisz jak chcesz..... no i czlowiek sie nie denerwuje tak bardzo -ja juz na drugiej weryfikacji wiedzialm ze powinno sie udac bo beta byla okolo 40 -a na 3 w 10dpt juz 160 tak ze ja bym polecala te weryfikacje -tym bardziej ze je mozna zrobic telefonicznie -wtedy robisz badania u siebie - przesylasz wyniki do invicty a lekarz dyzurny do ciebie oddzwaia i podaje ci dawkowanie lekow.... dziewczynki ktorym sie udalo -katia, arabelka -jeszcze raz gratuluje sun - tak bardzo mi przykro gosiu nie trac nadziei mayaxx - ja bym zmienila klinike po tym co sie stalo.... prosze was trzymajcie za mnie kciuki w poniedzialek rano -mam wizyte - i strasznie sie boje czy wszystko jest ok z dzidziusiem nie mam takich zlych przeczuc jak ostanio ale boje sie jak cholera po tym co ostanio sie stalo jesli mozecie pomodlcie sie za mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
rejka Re: czesc dziewczyny :))))) 06.07.07, 13:12 marcy pewnie, że będziemy trzymać ) od tego jesteśmy przecież a jeśli cyfra przy nicku to wiek, to moja młooodsza siostra ma tyle samo lat i przylatuje do nas w odwiedziny za tydzień, już się nie mogę jej doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
rejka coś optymistycznego - bo smutno mu ostatnio 06.07.07, 13:33 Wiem, że mogę się wydawać opanowaną osobą na tym forum, ale wierzcie mi, też panikuję. Ogólnie staram się to jakoś ujarzmić, ale różnie z tym bywa. Jestem zodiakalnym bykiem i trochę trwa, zanim stracę równowagę, ale jeśli już, to jestem jak lawina )) Samopoczucie wkracza w krytyczną fazę, a tu na dodatek kolejne dwa dni będę sama, bo podróż służbowa w pon i wt nagle wypadła. Dlatego też Ciastek zaplanował rejs statkiem. Płyniemy, jemy, tańczymy, bawimy się i płyniemy z powrotem. Tak więc przez w-end raczej mnie nie będzie. No może wejdę na chwilę, by pogratulować Gosi bety )))) a teraz udam się po stosowną torebkę, bo żadna z posiadanych nie wygląda na żeglarską (dobra wymówka nie jest zła) ) P.S. Jem orzechy i migdały, nektarynki, różowe grejpfruty ale morelki mi umknęły, choć faktycznie były już w wątku polecane. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Gosiaczku! 06.07.07, 14:15 Rejka, trzymam ogromne kciuki za Ciebie Gosiu, a jaki będziesz robiła teścik jutro? Betę czy sikańca? No i jak Twoje plamienie? mam nadzieje, ze przeszło całkowicie i to były tylko te dwa razy. To naprawde dobrze wróży Trzymam kciuki bardzo mocno. Buźka. Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Sun Marcy Kaka Mayaxx 06.07.07, 14:48 Sun32 ( ( Marcy kurcze szkoda tego jednego, ale moze tak miało być .... mayaxx no trochę to dziwne z tym zarodkiem, normalne jest to że komórka się zapładnia a potem nie dzieli, czyli nie jest ok, ale u mnie wszystkie trzymano do dnia transferu nawet te niezapłodnione i mogłam je zobaczyć na monitorze ... A nie chcesz podejść w Szczecinie ? Kaka GRATULACJE Ale się zdziwiłam , kaka jest z naszego grudniowego wątku , chciała byc pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Szklanapułapko 06.07.07, 14:56 Agniesiu biegam co chwile do łazienki i sprawdzam czy nie pojawiły sie nowe kropelki krwi ale na szcescie czyściutko. Tak te plamienia miałam dwa razy w 9 dpt wieczorkiem bladoróżowa i 11 dpt czyli dzis rano kilka czerwonych kropeczek. Jakby okres oczekiwania na testowanie wynosiłby dłuzej to chyba bym sfiksowała. Cycki bola mnie dzis od samego rana brzuszek dzis niewiele tylko czasami cos zakłuje. A jutro jade na krew bo tak mam wpisane w rozpisce od doktora ale mam nieodparta pokuse dzis wieczorem zrobić sikańca. Agnieszko a jak Twoje samopoczucie objawy te same. Trzymamy więc kciuki za siebie nawzajem )) Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Szklanapułapko 06.07.07, 15:17 Gosiaczku, ja cierpliwie czekam do poniedziałku. Na rozpisce też napisane, żeby zrobić test z krwi w 10 dpt lub z moczu w 14dpt. Wiesz, ja nigdy nie śpiesze sie z testami, nie lubie ich robić. W czasie cąłej mojej 8 letniej batalii o dziecko zrobiłam dosłownie ze 3 testy - w tym jeden udany. Pozostałe dwa negatywne wywarły tak silną depresję, ze... już wolałam sie rozczarować @. Dlatego teraz też najchetniej nie robiłąbym, poczekałabym, aż @ sie spóźni parę dni po tranferze.Gdyby nie to, ze w razie czego musze odstawić estrofem, to naprawdę bym poczekaął. I tak, szczrze mówiac, chyba ostatecznie zrobię teścik we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Szklanapułapko 06.07.07, 15:27 ale na Twój wynik czekam z niecierpliwościa. Mamy podobne objawy. mnie tylko piersi nie bolą zbyt mocno, tylko całe i tak jakoś... w środku (i to jak uciskam). A jak u Ciebie z sikaniem? Zwiększyła sie częstotliwosc? Ja pamiętam, ze w ciaży z Adasiem to latałąm jak głupia co pół godziny. Teraz nie mam takich częstych wizyt sikańcowych, chociaż musze przyznać, zę dzis w nocy to 3 razy latałam, ale to chyba z nerwó już. Trzymaj sie i dawaj znać, jak wynik. Może sikniesz dziś wieczorem? 9tylko wg. mnie to za wcześnie i lepiej sie nie stresować - no ale to twoja decyzja. W każdym razie CZEKAM) i kciuki trzymam a ż do zbielenia palców:0). Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Gosiu! 06.07.07, 15:27 ale na Twój wynik czekam z niecierpliwościa. Mamy podobne objawy. mnie tylko piersi nie bolą zbyt mocno, tylko całe i tak jakoś... w środku (i to jak uciskam). A jak u Ciebie z sikaniem? Zwiększyła sie częstotliwosc? Ja pamiętam, ze w ciaży z Adasiem to latałąm jak głupia co pół godziny. Teraz nie mam takich częstych wizyt sikańcowych, chociaż musze przyznać, zę dzis w nocy to 3 razy latałam, ale to chyba z nerwó już. Trzymaj sie i dawaj znać, jak wynik. Może sikniesz dziś wieczorem? 9tylko wg. mnie to za wcześnie i lepiej sie nie stresować - no ale to twoja decyzja. W każdym razie CZEKAM) i kciuki trzymam a ż do zbielenia palców:0). Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Szklanapułapko 06.07.07, 15:42 A z tym sikaniem to trudno u mnie powiedzieć bo ja z reguły czesto sikam taka juz moja uroda duzo pije płynów i potem duzo sikam wiec nie wiem. Dzis to sikam co pół godziny ale to pewnie stres. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Re: Szklanapułapko 06.07.07, 15:35 Agnieszko ja tez nie robiłam wiele razy testów. Przy pierwszej i drugiej inseminacji a przy trzeciej nie a to dlatego ze przy dwóch pierwszych robiłam sobie testy w 25 dniu cyklu do tego wieczorem i obydwa wyszły pozytywne. Druga kreseczka była bledsza ale była a potem wielkie rozczarowanie ... @ przylazła. Ale mysle sobie ze ja tu już na nic nie mam wpływu. Co ma być to bedzie a poza tym to jutro mam wolne od pracy a w ponniedziałek musiałabym się spóźnić i nie chce juz sie zwalniać. No i jeszcze najwazniejsze przez sobote i niedziele "oswoję" się z wynikiem jutrzejszego testu. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Szklanapułapko 06.07.07, 16:54 Będę trzymać bardzo mocno kciuki. O której możesz mieć wyniki bety? Ja niestety z betą muszę sie wstrzymać, bo u mnie to jak w najgorszej dziurze (mimo że mieszkam w sporym mieście). Nigdzie nie robią badań z natychmiastowym wynikiem tylko odsyłaja do Łodzi i wynik z poniedziałku jest np. w czwartek. Mnie to średnio pasuje, bo do czwartku to ja powinnam mieć tę betę juz ze 2 razy sprawdzona. Dlatego zrobie w pn. sikańca (cały czas zastrzegam, ze JAK WYTRWAM BEZ @). Jeśli test płytkowy wyjdzie pozytywnie to wtedy pójdę na bete i będe spokojnie czekać na wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Gosiu! 06.07.07, 20:21 No i jak, siknęłaś, czy czekasz do jutra? Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Gosiu! 06.07.07, 22:26 kurcze dziewczyny, wy juz sie do testowania zabieracie??? alez zlecialo! trzymam kciuki za II kreseczki ja mam punkcje najprawdopodobniej w poniedzialek. jutrzejsze USG zadecyduje. pecherzykow jest sporo)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Misiama 06.07.07, 22:52 Kurcze, wiesz co, chętnie bym sie z Tobą zamieniła. Na serio dużo lepiej zniosłam te wszystkie przygotowania, zastrzyki, nawet fizycznie boląca punkcję (po zabiegu) i transfer (jakkolwiek podejście personelu ohydne). Te 2 tygodnie czekania to dopiero KOSZMAR. Mimo tylu niepowodzeń 11 iui jeszcze sie nie uodporniłam. czasem zastanawiam sie, skad we mnie bierze sie tyle wiary? Nie potrafie pogodzic sie z porażką i, nawet jeśli organizm wysyła inne sygnały i na głos mówię, ze na pewno nici z tego, to gdzies głęboko w podświadomości jest zakorzeniona głęboka, ogromna nadzieja, ze... a moze jednak? Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Gosiu czekamy !!!!!!! 07.07.07, 10:08 Gosiu, denerwuję sie razem z Tobą i za Ciebie. Czekam (na pewno razem z dziewczynami) na wyyyyyyyyyysooooooooooką betke. Pisz szybko co i jak. Jesteśmy z Tobą, Kochana!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: Gosiu czekamy !!!!!!! 07.07.07, 12:01 Gosia pewnie sama cala w nerwach czeka na wyniki. GOSIU, WSZYSTKIE TRZYMAMY KCIUKI!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: Gosiu czekamy !!!!!!! 07.07.07, 13:13 I ja po to wlaczylam komputer, by sprawdzic czy juz wiadomo co u Gosi...Skoro jeszcze nie..to ide na drzemke. Od jakiegos czasu jestem okropnie senna..Praktycznie codziennie musze w ciagu dnia spac.. Trzymam nadal kciuki!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Gosiu czekamy !!!!!!! 07.07.07, 13:52 to jeszcze ja sie wtrace jestem z watku grudniowek,ale tez ciekawi mnie jak gosi poszlo gosia - daj znac trzymamy kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Niestety nie udało się :(((((((( 07.07.07, 15:12 Tak jak w tytule. Rano zrobiłam sikańca była jedna kreska.... ale jeszcze miałam nadzieję. Telefon od doktora odebrał mąz ja za bardzo się bałam czułam to od wczoraj. Po raz kolejny usłyszelismy "Przykro mi ale tym razem tez nie wyszło" Nawet nie mam siły płakac (((((((( Dziękuje za wszystkie trzymane kciuki. Pozdwawiam Was serdecznie. Nie wiem co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: Niestety nie udało się :(((((((( 07.07.07, 16:27 gosiu...tak bardzo mi przykro. nie poddawaj sie, wypłacz, wykrzycz i dalej walcz bo MUSI się w końcu udac, cholera jasna ! Całuję i ścskam Cię z całych sił i jestem z Tobą... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 Re: Niestety nie udało się :(((((((( 07.07.07, 18:09 Dziekuje arabelko. Wracalismy z mezem z zakupów telefon cały czas trzymalam w reku i czekałam na wiesci w pewnym momencie spojrzałam na zegarek w telefonie była 13.13 i wtedy zadzwonił... Nie jestem przesadna ale nim maz odebral wiedziałam .......Od dzis nienawidze tej liczby.... Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Niestety nie udało się :(((((((( 07.07.07, 18:46 Kuźwa, dlaczego tak mało zależy od nas, a konkretnie nic nie zalezy ?????????????????????????????? Dlaczego inne rozmnażają sie jak króliki, traktując każde dziecko jak zbędny balast, wywalają na śmietniki, topią w rzekach, a człowiek zadłuża sie wydaje ostatnie pieniądze, kosztem własnych marzeń rezygnyuje ze wszystkiego, po to by usłyszć "niestety i tym razem sie nie udało" To za którym, kuźwa, ma sie udać??????????? U mnie dzis znów brązowa kreska na bieliźnie. Nie wiem, czy dlatego że proces implantacji jeszcze sie nie skonczył (12 dpt ????????), czy za szybko szłam do autobusu 9byliśmy u znajomych), czy dlatego, ze dźwignęłam Adasia, czy dlatego... że to leki hamują @, która stara sie wszelkimi siłami przypałętać. Też jestem załamana dzis. Gosiu, trzymaj sie. Ty juz przynajmniej wiesz na czym stoisz i załozę sie, że będziesz znów próbować. Oby szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Niestety nie udało się :(((((((( 07.07.07, 21:32 Gosiu, tak mi przykro(( Odpowiedz Link Zgłoś
misiama szklanapulapko 07.07.07, 21:33 wytrwasz do poniedzialku z testowaniem??? kochana, mam nadzieje, ze tobie sie uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: szklanapulapko 07.07.07, 22:35 Misia, ja może wytrwam, ale moja @ nie wiem. Jeśli przylezie, to testować nie będę. W poniedziałek będzie mój 14 dzień po transferze. Do tej pory nie wiem, kiedy powinna przyjśc @, gdyby sie nie udało. Mnie zwykle żadne leki nie były w stanie zahamować miesiączki. Jeśli sie nie udało, przytarabaniała sie dokąłdnie o czasie. Dlatego nie wiem, co myśleć tym razem . Wg. OM @ powinna byłą zjawić sie wczoraj, zaś jesli liczyć 14 dzień po transferze - w poniedziałek. Najchętniej odczekałabym jeszcze kilka dni od tego poniedziałku i zobaczyła, czy @ będzie sie spóźniać. Niestety, prawdopodobnie w razie ciąży (haha,ale ze mnie naiwniak), będe musiaął odstawić niektóre leki, dlatego zatestować muszę, chcę czy nie chcę, choć baaaaaaaaaardzo tego nie lubię. Wytrzymałam 2 tygodnie (a Wy ze mną), to wytrzymam jeszcze jeden dzień. Poniedziałku boję sie strasznie, boję się własnej reakcji na kolejną porażkę, boje sie, ze znów zawiodę męża (który jest ANIOŁEM - nie dosć że bez przerwy chodzi i powtarza, ze jeśli sie nie uda, to nic sie nie stanie (a pomijam fakt, ze wstaje za mną, kiedy tylko zleze w nocy z łóżka i niby idzie sie napić herbaty, a badawczym wzrokiem sprawdza, czy aby nie idę po podpaskę), to dzis powiedział, ze odłożył trochę pieniążków i tak czy siak, niezależnie od wyniku wkrótce jedziemy na kilka dni w góry, zeby odpocząć i nabrać dystansu). Muszę wytrwać i wierzę, co tu ukrywać - wierzę, ze może jednak los spłata nam dobrego figla... Miałąm identyczne objawy jak Gosia, więc w sumie mogłam przestać sie łudzić, ale mimo wszystko i wbrew zdrowemu rozsądkowi jakaś tam nadzieja jeszcze sie kolebie. PS. Nawet piersi już dziś zupełnie przestały boleć, nawet teraz wieczorem ich nie czuję. Brzuch pobolewa, więc łyknęłam nospę i zaraz idę spać. Wiem, ze i tak jestem megaszczęściarą, bo mam wspaniałego męża, mam 3 letniego bardzo ko0chanego Synka, tylko.... co poradzę, ze tak bardzo nie chcę, by pozostał jedynakiem???? Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: szklanapulapko 07.07.07, 22:45 kurcze - alez ty jestes silna!!! musi sie udac!!! dobrze ze masz wsparcie meza tylko w tych gorach sie nie przemeczaj - ciezarnym nie wolno)) Odpowiedz Link Zgłoś
meggii791 Re: Niestety nie udało się :(((((((( 08.07.07, 09:31 gosia zycie dalej pedzi ja mam za soba 4 lata prob,4 lata nieudanych prob,4 lata placzu i blagania boga zeby i mnie pomogl . nie zalammoj sie ja bylym na granicy wytrzymalosci i u kresu moich staran maz stwierdzil ze to warjactwo przymusowo dostalam od mojego meza i lekarza rok palzy od 2 miesiecy ponownie sie starymy ale juz bez obsesji. 11.07 mam dostac @ czekam jak na szpilkach ale stwierdzilam ze nie ma sensu warjowac.jezeli dostane to trudno tak mialo byc jezeli nie .....to i tak dalsze walki bo mam juz za soba poronienie. gosia moja wielka rada do ciebie -prosze nie rob tego bledu co ja bo ja stracilab 4 lata zyciy na pogon za czyms co niszczylo mnie od srodka. nie bierz przykladu ze mnie. sciskam cie mocno i trzymam kciuki w dalszych staraniach meggi79 Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Misiama 07.07.07, 21:31 rozumiem cie dobrze - ja mialam 6 IUI, raz zatestowalam, potem dalam sobie spokoj teraz szykuje sie na wtorek, kurde mam nadzieje, ze nie popekaja do wtorku!!! ale chyba lekarz wie , co robi Odpowiedz Link Zgłoś
batutka gosia 07.07.07, 22:03 nie wiem co mam napisac, bardzo mnie zasmucilo to co napisalam, bo tak bardzo bylam pewna, ze Ci sie uda szkalanapulapka ma racje - to niesprawiedliwe, ze tak nam trudno te ciaze przychodza (albo i nie) - ja staralam sie ponad 5 lat i jeszcze pamietam ciagle comiesieczne porazki - w koncu sie udalo i dlatego caly czas bede jednak wierzyc, ze i Tobie sie uda - musi, nie rezygnuj z marzen i dzialaj dalej, musi sie w koncu udac fatalnie, ze te zabiegi takie drogie i nie ulatwia nam to staran, ale jesli tym razem zebraliscie pieniadze to i zbierzecie na nastepne invitro - wazne tylko zebys sie nie zalamala i probowala dalej... powodzenia Ci zycze i duzo sily Odpowiedz Link Zgłoś
batutka misiama 07.07.07, 22:49 ja mialam to szczescie,ze ualo mi sie za 1-szym razem uwazam, ze to cud - a w sumie nie wierzylam,ze mi sie uda - tyle lat staran, ciagle zmiany lekarzy i taka niespodzianka, ze udalo sie za 1 razem i dlatego wierze, ze skoro mnie sie udalo (a juz w to nie wierzylam), to musi sie udac wszystkim - nie za 1 razem, to nastepnym, ale musi, nie ma innego wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: misiama 07.07.07, 22:59 dzieki wielkie - termin mam na 10 pazdziernika ale juz sie nie moge doczekac i w sumie dalej nie wierze, ze jestem w ciazy - jeszcze to do mnie nie dociera - chyba te lata niepowodzen sa temu winne, ze ciagle boje sie o noje dziecko, drze o te swoja ciaze, zeby wszystko bylo dobrze i jak juz bede miala swoje malenstwo na rekach to sie w koncu uspokoje ale chyba tak juz jest, ze cenimy ogromnie to, co nie przychodzi nam z latwoscia i boimy sie to stracic - mam nadzieje tylko, ze nie bede mama trzesawka Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: misiama 07.07.07, 23:23 a chlopczyk czy dziewuszka??? wszystko bedzie dobrze! ale strach o dzieciatko chyba nie zniknie w chwili jego narodzin spytaj swojej mamy... tak to juz jest jakos urzadzone. poglaskaj swoj brzuszek ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1705 batutka 07.07.07, 23:45 Dziekuje za te ciepłe słowa. Boli bardzo... dusza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: batutka 07.07.07, 23:55 sciskam Cie i pamietaj ze zawsze jestesmy z Toba Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: Gosiu.. 08.07.07, 09:09 Tak bardzo mi przykro..Tak bardzo wierzylam, ze Ci sie uda. Musisz byc silna.. Pozdrawiam Cie serdecznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
meggii791 Re: nosek do gory 08.07.07, 09:19 witaj batutko batutko nie martw sie ,zycie plata nam figle ale czasem i jest dla nas laskawe strach o to malenstwo nigdy ci nie zniknie bo po urodzeniu bedziesz sie o malenstwo nawet i wiecej obawiac. zycze ci wiele szczesci oraz wielu lez radosci mam nadzieje ze porod bedzie dla ciebie najpiekniejsza chwila w twoim zyciu i pierwszy moment jak zobaczysz tego malego kochanego szkraba bedzie momentem na ktory cale zycie czekalas i bylas przygotowana. i nie martw sie za duzo.czas ciazy jest sam w sobie tak pieknym okresem ze powinnas sie nim cieszyc. wiec .........nosek do gory i badz dumna z tego co masz i nie boj sie. pozdrawiam meggi79 Ps. ja sie tez urodzilam w padzierniku Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: nosek do gory 08.07.07, 14:18 meggii - wielkie dzieki za cieple slowa masz racje - teraz sie boje o moje malenstwo, a po porodzie pewnie bede miala inne leki, no, ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle i wiecej bedzie we mnie radosci niz strachu pozdrawiam Ci serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: nosek do gory 09.07.07, 08:04 goisu -tak bardzo mi przykro -przytulam cie mocno szklana - trzymam kciuki z calych sil i czekam na wiesci ja za 20 min ide na wizyte i strasznie sie boje czy z drugim dzidziusiem wszystko ok mam nadzieje ze lakarz mi zrobi usg bo MUSZE wiedzic czy wszystko jest w porzadku trzymajcie kciuki prosze Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Kalendarium 09.07.07, 08:50 W oczekiwaniu na rozdwojenie… 07.10.2007. słoneczko – nasz dobry duszek ??.??. populek – widziała już spontaniczne ruchy maleństwa (3cm) 27.12.2007. majorka – (1) podobno zrobiła się marudna, ale przecież ma do tego prawo 31.01.2008. marcy_83 – „proces montażu zakończony” , kciuczymy za dzisiejszą (09.07.) wizytę kontrolną !!! ??.??. arrabellka – (1) widziała serduszko, a pierwsze mdłości ma już za sobą ??.??. miska0703 – betka w 12 dpt: 163,6 ??.??. katja15 – (3) beta 02.07 = 393; podsypia coraz z częściej ??.??. sylvia22 – po kriotransferze czerwcowym chwali się dwiema kreskami baaardzo po cichu... Testujące: 09.07. szklanapulapka2 – szklana… nie daj się prosić, podziel się radością !!! 16.07. rejka – musi się udać!!! @*_*@ będzie piękną mamą ??.??. mayaxx – po transferze 04.07. czekamy niecierpliwie na dobrą wiadomość !!! będzie drążyć jeszcze temat zaginionego zarodka… Kolej teraz na transfer: 09.07. zxcvb503 – załapie się w tym wątku kurka nioska: 14 zarodków!! ??.??. … Punkcja: 10.07. misiama – pęcherzyki urosły !!! ??.??. kiedy następna randka z chłopakami??? Inne ważne daty: 12.06. szyszka - kariotyp i 10 tyg czekania na wyniki – oby do sierpnia… szybko czas minie 10.07. zxcvb503 – 3 rocznica ślubu, liczymy na prezencik od losu 12.07. majorka – wizyta kontrolna 14.08. sun32 – wizyta u dr Starosławskiej (Novum), a do tego czasu mnóóóóstwo badań… Czekają na swoja kolej (w porządku alfabetycznym): edaliti28 – czeka do sierpnia i podejdzie z „mroczkow”… gosia1705 – tulimy z całych sił… julia56 – odpoczywa od tematu, żeby nie zwariować, ale cały podczytuje cichaczem * lilyan – nie nadąża pisać… ale planuje drużynę piłkarską… albo dwie… loubna – zrobi badania, ułoży plan działania… odczeka parę miesięcy… lusiasia – we wrześniu powrót! mbw78 – dołączyła do naszego grona ruszając z antykami misiama – walczy o zmianę nicka na misiaMAMA sun32 – ** bo będzie walka o ICSI, nasza sun nie potrafi odpuścić dzielna dziewczyna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Kalendarium - wniosek porządkowy 09.07.07, 09:04 lilyan napisała: > W oczekiwaniu na rozdwojenie… > ??.??. populek > ??.??. arrabellka > ??.??. miska0703 > ??.??. katja15 > ??.??. sylvia22 > > Testujące: > ??.??. mayaxx Z uwagi na fakt, iż podczas kciuczenia nie da się wykonywać innych czynności niż tylko klikanie przy kompie wskazujące na coraz większe zniecierpliwienie wywołane oczekiwaniem na dobre wieści, foremki muszą sobie rozplanować zajęcia pozaforumowe... Dlatego też wyżej wymienione ciężarówki aktualne i potencjalne uprzejmie prosze o podanie dat w celach porządkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Wniosek: 09.07.07, 08:51 Wnioskuję o założenie nowego wątku... ten już spowalnia... Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Gosia 09.07.07, 09:38 Gosiu strasznie mi przykro (( Byłam pewna że się udało, te Twoje bóle brzucha i piersi... Było odwrotnie niż u mnie a skoro u mnie klapa to myślałam że Tobie się poszczęściło. Nie wiem co powiedzieć ((( To był Twój pierwszy program? Z jakiego powodu? Przytulam Cię najcieplej jak potrafię, chciałabym dodać Ci jakoś sił * Odpowiedz Link Zgłoś
rejka Gosia 09.07.07, 09:40 czytałam już w niedzielę rano, ale mogę odpowiedzieć dopiero dziś.... tak mi przykro, aż trudno uwierzyć, że się nie udało ((( przecież miałaś same dobre symptomy, wszystkie dziewczyny, którym się udało pisały, że u nich też było i krwawienie i bolący brzuch i wrażliwe piersi Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: Gosia 09.07.07, 09:55 > > Testujące: > ??.??. mayaxx hej lylian! melduje sie poslusznie: testuje 17.07, czyli 13dpt (wyniki wieczorem). nowy watek - jestem ZA. ktora zalozy? Odpowiedz Link Zgłoś
rejka nowy wątek 09.07.07, 10:08 kto założy? może ktoś ze szczęśliwą ręką, komu się udało by te dobre fluidy i takie tam na wszystkich przeszły mam doła strasznego a na dodatek jestem sama, Ciastek wraca dopiero jutro wieczorem ( nic tylko biegam do toalety i oglądam swoje majtki, no grób i mogiła, dziś 28 dc, 9 dpt i tydzień wyczekiwania przede mną Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Nowy wątek - zapraszam 09.07.07, 10:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=65599493 Odpowiedz Link Zgłoś