Dodaj do ulubionych

LIPIEC 2007 - Inseminacje

• luna67 Re: wiem, ze eureki nie odkrylam... 17.07.07, 18:36
      Witam was kochane dziewczynki, szkoda, ze nie mam czasu z wami pogadacsmile
      (przygotowywania do urlopu, lece z czwartku na piateksmile i nie moge sie
      doczekac). Mam nadzieje, ze internet bedzie w hotelu, to bede zagladac od czasu
      do czasu.

Nowe wiadomosci (no moze dla mniesmile), wyplakalam sie dzisiaj mojej lekarce w
      rekaw, no i narobila mi troszeczke nadzieismile)), gdyz test (ktorym robilam) jej
      zdaniem jest podobno do bani (duzo obiecuje, ale malo dotrzymuje).

Tak ja meczylam, ze wyslala mi faxem normy HCG (kiedy mozna testowac, jest
      uzaleznione od czulosci testu (o ile sa dobre, a to zalezy od firmy)):

Jezeli owu byla np. 8 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 2 mlU/ml

Jezeli owu byla 9 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 3 (norma miesci
      sie w granicach od 1,40 do 8,30)

Jezeli owu byla 10 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 5 (wynik miesci
      sie w granicach od 1,90 do 13,10)

Jezeli owu byla 11 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 17 (wynik
      miesci sie w granicach od 8,00 do 35,00)

Jezeli owu byla 12 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 34 (wynik
      miesci sie w granicach od 20,00 do 59,00)

Jezeli owu byla 13 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 55 (wynik
      miesci sie w granicach od 33,00 do 91,00)

Jezeli owu byla 14 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 89 (wynik
      miesci sie w granicach od 57,00 do 140,00)

Jezeli owu byla 15 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 159 (wynik
      miesci sie w granicach od 100,00 do 252,00)

Jezeli owu byla 16 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 260 (wynik
      miesci sie w granicach od 156,00 do 433,00)

Jezeli owu byla 17 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 433 (wynik
      miesci sie w granicach od 276,00 do 706,00)

Jezeli owu byla 18 dni temu, to wysokosc HCG wynosi przecietnie: 700 (wynik
      miesci sie w granicach od 473,00 do 1033,00)

Dlatego test powinno sie robic w czasie spodziewanej @ (tak jakbym o tym nie
      wiedzialasmile)), swiat byl by nudny, gdyby na nim nie bylo takich
      "madralinskich" (jak np. ja), ktore mysla, ze cos nowego odkryja lub cos
      podwazasmile, lub chca sie pozbyc nadmiaru testowsmile))

Dziewczyny nie testujcie wczesniej, to sa tylko wyrzucone pieniadze w bloto,
      jezeli juz, to zwroccie uwage na czulosc testu (im mniejsza mlU/ml tym czulszy).

Ja testowalam 10 mlU/ml, i wedlug tabeli nie mialo prawa nic wyjsc (jakbym nawet
      byla w ciazy), a na tescie jest napisane, ze wykrywa wczesna ciaze, 6 dni przed
      @ (co za oszustwo!!!) No ale miedzy innymi chcialam sie ich pozbyc (to jest moj
      ostatni cykl staran). Ostatni robie jutro, a w czwartek ide na USG i bete
      (formalnosc za ktora juz wczesniej zaplacilam (jak na badanie labo., to kupe
      pieniedzy), to dlaczego bym miala im darowac (no nie?)smile))

Caluski dla wszystkichsmile)))
    • jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 17.07.07, 19:06
      hej dziewczynki wlasnie mija tydzien od mojej drugiej iui. na razie objawow 0.
      tempki nie mierze zeby sie nie denerwowac. szczerze mowiac przymierzam sie do
      in vitro, musze miec jakies inne wyjscie bo juz nie mam sily tak plakac jak to
      bylo po pierwszej nieudanej iui. ok mam jeden objawsmile jest tzn czuje goraco w
      dole brzucha- ale to pewno moje urojeniasad sciskam was dziewczyny.
      • luna67 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 17.07.07, 20:06
        Jollyb, ty masz przynajmniej nadzieje i jakies objawy (a to goraco to
        dobrze!!!!, mialam przy pierwszej ciazysmile))
        Badz dobrej mysli!!!

U mnie zadnych objawowsad
        Bylam na zakupach no i wstapilam do sklepu z desous, po wybraniu paru egzemplazy
        wybralam sie do przymierzalni..., wciskam na siebie koronkowy biustonosz..., no
        i mi sie nie miesci, ja oczy w roztrzesz..., co jest grane?..., czyzby?...,
        tysiace mysli w ciagu jednej sekundy (no wiecie jakiesmile), ale niestety po
        pewnym czasie silowania sie zorientowalam sie, ze nie ten rozmiar wzielamsmile)))
        W przebieralni mysleli chyba ze jakas wariatka, bo sie sama do siebie smialamsmile
        A juz myslalam, ze sie z porazka pogodzilamsmile
        • citri po wizycie 17.07.07, 20:48
          Po wizycie wieści neutralne pecherzyki nie podrosły za wiele generalnie
          kształtuja się 15 14 13 12 pełen przegląd nie robię sobie nadziei ale w
          czwartek mam się zjawić w przychodni zrobimy USG i dr zdecyduje czy robimy
          podanie czy się wstrzymujemy itd ponieważ stwierdził ze na jego oko to są
          klasyczne siedemnastki i w takiej wielkosci bedą pekać.... zobaczymy co ma byc
          to i tak będzie... tak sobie myśle ze normy normami ale moze ja wyjatek i moje
          pecherzyki wpaśłnie takie ni o rewelacyjnych wielkosciach ;/

i tu moje pytanie do was kochane kobietki jak myślicie powinnam dzis poczwiczyc
          by pomóc tym pecherzykom
          • zoska55 Re: po wizycie 17.07.07, 21:01
            właściwie nie wiem co zrobić aby pomóc im pęknąć, ja ostatnio aby przetrzymać
            pęcherzyki dwa dni to oszczędzałam się na maksa i pomogło pękły wtedy kiedy
            miały- ale to sama sobie wymyśliłam i nie wiem czy to pomogło.
            • citri Re: po wizycie 18.07.07, 08:35
              wieczorkiem poćwiczę bo pregnylu nie miałam podanego, ten cykl to taki bardziej
              obserwacyjny ale jak cos wyjdzie to super! wiec tak na lajcie podchodzę nawet
              nie nastawiam się ze dojdzie do niej....
    • jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 17.07.07, 20:59
      hej Lunasmile ale sie smialam jak czytalam o twojej przygodzie w przymierzalnismile)
      no coz ja zatestuje za tydzien no i zobaczymy,a jesli nici z tego to wracam do
      ukochanje polski na in vitro i tez jestem happy bo tesknie strasznie a in vitro
      musi sie udacsmile bede walczyc do skutku. buziaki
    • netty2 Co nowego ? 18.07.07, 09:22
      Juz 13 dni po iui i nadal wielka niewiadoma. Ale jak pisalam wczesniej,
      poniewaz juz tyle czasu nie mialam okazji sie ponakrecac, wiec...od wczoraj
      pobolewa lnie brzuch,a przeciez @ nie przyjdzie przed piatkiem, bo biore
      progesteron, nie ?
      Wiec jakas tam nadzieja jeszcze w mnie mieszka wink A jak u was?
      Zoska, luna,citri, joll i inne ktorych pseudo nie zapamietalam jeszcze ??????
      • luna67 Re: Co nowego ? 18.07.07, 11:15
        Co u mnie? a nic, pakuje siesmile)) Dzisiaj zuzylam ostatni test, ufff, i jest mi
        jakos lepiej.

Czy widzialyscie na tescie zamiast rozowej, sniezno-biala (odznaczajaca sie od
        tla, a tlo szare) druga linie? bo ja tak, dzisiaj, czy to znaczy "mniej niz
        zero"smile))))
        Szkoda..., naprawde szkodasad((

Trzymam za was wszytkie kciukasy, zeby przynajmniej wam sie udalo i zarozowilo
        sie w oczach od tej drugiej kreseczki:.-)
        • netty2 Re: Co nowego ? 18.07.07, 11:22
          Luna, ale to jeszcze nie koniec.Moja droga, a ty na bete nie skoczysz ?
          Ja mam jeszcze jened test clear blue ,ale nie bede robic. Ide na bete za 2 dni
          i tyle.
          • zoska55 Re: Co nowego ? 18.07.07, 12:13
            Kurcze dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy i dupasad jedna kreska a to jest mój
            27dc, dobrze że dzisiaj przyjeżdża mój mąż to sie mu wyryczę . Do laboratorium
            to chyba nie ma już po co dzwonić. życzę wam dwóch grubaśnych kresek. Pozdrawiam
            i spadam do jutra
            • netty2 Re: Co nowego ? 18.07.07, 12:17
              Nie, Zoska, ty tez mnie nie zostawiaj. Testy sikane so do dopu, czekaj
              grzecznie na bete !!!!!!!!!!!!
              • zoska55 Re: Co nowego ? 18.07.07, 12:31
                masz racje osikam te testy , bete będę wiedziała po g. 15, to albo dam znac
                dzisiaj albo jutro zależy od wyniku
                • netty2 Re: Co nowego ? 18.07.07, 12:33
                  Beta dzis czy jutro ????????????
                  • zoska55 Re: Co nowego ? 18.07.07, 12:37
                    ja bete robiłam w poniedzialek to byl mój 25dc, a wyniki bee miała po południu,
                    trzymnam za ciebie kciuki i ciekaw jestem czy dotrzymasz czy szybciej polecisz
                    na bete. ale wzajemnie sienakrecamy a potem płacz
                    • netty2 Re: Co nowego ? 18.07.07, 12:43
                      Nie, na pewno sie nie szkusze wczesniej na bete, bo i tak mam polecone zrobic
                      21.07, a ze to sobota, to ja ide w piatek (chce sobie kurde w weekend pospac).
                      Nie zapomnij dac znac, plizzzzzzzzz.
                      Trzymam mocno kciuki !!!
          • luna67 Re: Co nowego ? 18.07.07, 13:05
            Jutro jestem umowiona na bete, ktora juz 2 tygodnie temu zaplacilam, robie to
            tylko dla mojego M. Dzisiaj jest 13 dzien po owu i test by na 99% wyszedl
            pozytywny, jakby sie udalosad
            Dzieki Bogu, ze jutro w nocy jade na wymazony, zasluzony urlop, moze dlatego tak
            bardzo nie jestem zrospaczona.

W dalszym ciagu trzymam za wasze kreseczkismile
            • netty2 Re: Co nowego ? 18.07.07, 13:10
              Luna, po 13 dniach nie musi wyjsc na 99%. Ja mialam zastrzyk w czwartek i iui w
              piatek (chyba sie babom nie chcialo sie robic iui w sobote).dlatego ludze sie,
              ze jak owu miala byc po zastrzyku, to moze troche pozniej niz konkretne iui. Ja
              tam dzielnie poczekam do piatku. Luna, ty tez,przynajmniej do jutra.
              • citri Re: Co nowego ? 18.07.07, 13:18
                a po IUI bez pregnylu kiedy mozna testować?
                • netty2 Re: Co nowego ? 18.07.07, 13:19
                  Tyle samo smile
                  • citri Re: Co nowego ? 18.07.07, 13:24
                    netty2 napisała:

> Tyle samo smile

łetam wink))
                    • netty2 Re: Co nowego ? 18.07.07, 13:28
                      No, jednoznaczej odp to chyba nie ma. Pisza baby tutaj,ze hcg z zasztrzyku
                      siedzi 10 dni we kri, a do 10 dnia po owu, nie ma sensu robic testu, bo prawda
                      i tak nie wyjdzie(jesli juz pregnyl tez nie wyjdzie na tescie)
                      • zoska55 no i du...! 18.07.07, 20:28
                        odebrałam swoje wyniki beta poniżej 1 normia od 0-5
                        Powiedzcie mi biorę luteinę jak chciałabym aby przyszła szybciej @ to czy mam
                        przestać brać czy czekać. Normalnie rozpacz, następny cykl odpuszczamy, jedziemy
                        sobie nad morze a potem będę kursowała z mężem do angli wiec może ten wyjazd nad
                        może będzie zbawienny., chociaż przypominam sobie że w zeszłym roku tez tak było
                        i nic nie wyszło. Trzymam za was wszystkie kciuki, pozdawiam
                        • netty2 Re: no i du...! 19.07.07, 09:30
                          Zoska, nie drecz sie. Ja tez jutro bete tylko dla formalnosci zrobie. Wczoraj
                          test znow pokazal tylko jedna kreche (glupia jestem,ale wiedzialam,ze sie na
                          niego skusze-taka idiotyczna nadzieje,nie?- i nie potrzebnie kupowalam dwa) smile))
                          My tez w przyszlym cyklu nic nie robimy, we wrzesniu tez rachej nic, bo mam
                          egzaminy. Moze koniec wrzesnia/poczatke pazdziernika.
                          Jestem troche zla na siebie, ze jednak liczylam,ze to cos da. Nie znosze tak
                          sie na cos nastawic i potem blada du... Wiem, ze iui nie ma 100%
                          skutecznosci,ale...glupia nadzieje,gdzies tam we mnie siedzi.
                          Grrrr,pozloszcze sie troche na siebie i mi przejdzie smile
              • luna67 Re: Co nowego ? 18.07.07, 14:00
                Netty2, ja mialam zastrzyk w srode (04.07, 12 dc), a w piatek byla inseminacja
                (06.07., 14 dc). Wiedzialam, ze sie nie uda, wszystko za pozno, bo owu mialam
                wedlug testow 13 dc (pozytyw 12 dc jeszcze przed podaniem zastrzyku)sad((

Mowilam to mojej lekarce, nie chciala mi zrobic USG (13 dc.), kazala przyjsc na
                insem. 14 dc. I biorac pod uwage, ze jajeczko zdolne jest do zaplodnienia ok. 10
                godz., to nie mialo prawa wyjsc.
                Poszlam tylko za namowa mojego M, ta cala procedura byla dla mnie nie logiczna.

Staralam sie o tym nie myslec, ale szlag mnie powoli trafia, pomalu to do mnie
                docierasad(((((((

Dzwonilam teraz do lekarki, ze test dzisiejszy wyszedl negatywny, ona na to, ze
                mam go powtorzyc 20.07., beta w tym dniu nie jest juz potrzebna, test w tym dniu
                pokazuje juz prawidlowy wynik, i jak wyjdzie negatywnie to mam odstawic
                utrogest. Chcialam ja pogryzc przez telefon, co za tupet, nie chce mi zrobic
                testu beta! za ktorego zaplacilam!!!!!!!!! Ale sie jutro zdziwi.
                • netty2 Re: Co nowego ? 18.07.07, 14:06
                  Luna, ja wlasnie nie wiem, cy dobrze, ze mialam iui jakies 20h po zastrzyku.
                  Ja mialam badane LH i estradiol dzien przed zastrzykiem, wiec chyba lekarz
                  wywnioskowal zbilzajaca sie owu (jesli pecherzyk pekl, bo urosly 2).
                  Pewnie, idz na bete, bedziesz miala jasna sytuacje i juz.
                  Ja sie boje i w testy sikane na razie nie bawic.
                  Jeny, byle do piatkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... smile
                • netty2 LUNA !! 20.07.07, 09:22
                  Ty juz chyba wyjechalas na urlop. Daj znac co z twoja beta !!!!
                  Ja dzis ranuitko bylam na pobraniu krwi. Wynik kolo 14 tej.
    • netty2 Luteina 19.07.07, 09:31
      Zoska, ja juz swoj progesteron rzucilam w kat. Ty chyba tez juz mozesz przestac
      brac.
      Ktory to twoj dzien cyklu ?
      • zoska55 Re: Luteina 19.07.07, 11:00
        dzisij mam 28dc. tez jestem zła że nic nie wyszło,nie mówiąc jak mój mąż
        zareagował na brak ciąży oczywiście że przytulił i ledwo chyba powstrzymywał się
        od łez. Z tej całej złości poszliśmy sobie na duże loty i w końcu mogłam obalić
        sobie piwko, dzisiaj tez to potworzymy.Przez tyle lat starania to był mój drugi
        raz że tak się nastawiłam, zrobiłam dwa testy, betę i cholera nic z tego,chyba
        bęa dzisiaj piwka.Dzisaj wzięłam jeszcze luteinę ale już wieczorem nie będę
        brała. Netty2 napisz mi w jakiej miejscowości sie leczysz bo ja w poznaniu, tak
        konkretnie to od stycznia bo wczęsniej u lekarza w naszej miejscowości tylko
        wyciągnął pieniadze
        • netty2 Re: Luteina 19.07.07, 11:14
          Ja nie jestem w PL.
          Tez jestem zla, ale mi mija.
          Kurde...a co mam zrobic na poprawienie humorku, jak lodow i piwa nie
          lubie ??? wink
          • zoska55 Re: Luteina 19.07.07, 11:21
            To może jakies pyszne winko. Ale powiem szczerze, że nie ma to jak sex z mężem
            nie z przymusu bo jest owulacja i trzeba. Więc zaciągnie partnera co gry i nie
            myśl o tym, ja wczoraj tak zrobiłam i dawno nie było tak dobrze. A to dlatego że
            wiemy że nie kochamy się bo jest owu. A jak nie lubisz piwka i lodów to
            proponuje kupic sobie fajna bieliznę wystarcza majteczkii,
            jeśli nie jesteś z PL to z jakiego świata?
            • netty2 Re: Luteina 19.07.07, 11:30
              we francji wink to zupelnie inny swiat smile
              Nie, no takie gry moja droga, to ja z M; bardzo lubimy i jeszcze w zyciu sie
              nie zmuszalam. Owu czy nie (czesciej nie, ale ...) smile))
              Pojde sobie do fryza i juz wink
              Fajnie, w koncu pojezdze na rowerze w ten weekend.
              • zoska55 Re: Luteina 19.07.07, 11:34
                Ja tez nigdy sie nie zmuszałam ale wiesz, jak jest owu i sie starasz o maleństwo
                to nie ma że cię pępek boli. Ja będę z mężem przejeżdżała przez france w II
                tygodniu sierpnia to ci pomacham. Ma racje rower tez fajna sprawa, ja
                przynajmniej wiem że nie muszę się oszczędzać to popracuje sobie u nas na
                budowie, bo tam to fizycznych zawsze brakuje i poprzestawiam troszeczkę
                majstrów. Właśnie na nich sie wyzyje. Pozdrawiam i życzę miłej jazdy na rowerku
                i nie tylko.
                • citri Po pierwszej insemce 19.07.07, 14:38
                  pecerzyki podrosly do tych siedemnastek tak jak dr przeczuwał śluz ponoc super
                  tylko czekac na pekniecie i owu, jutro spr czy pekły (nie miałam pregnylu bo za
                  male byly by podać) i moze jutro druga proba, bardizje jestem zaskoczonaa ze
                  wógóle do tego doszło niz sie nastawiam ze cos z tego bedzie co ma bycto
                  bedzie wink
                  • netty2 Re: Po pierwszej insemce 19.07.07, 14:43
                    Citri, powodzenia i odpoczywaj.
                    Trzymam kciukasy !!!!!!!!!!!!
                    • zoska55 Re: Po pierwszej insemce 19.07.07, 15:50
                      Ccitri trzymam kciukasy, bądź dobrej mysli
                      • netty2 bedzie beta 19.07.07, 17:22
                        Jutro dma znac co do mojej bety, ale...na cud nie licze.
                        • zuzanna833 netty !! 20.07.07, 16:56
                          Jak tam twoja beta, wiesz juz coś. My tu czekamy na wieści !!Pozdrowienia
                          buziaczki
                          • citri po podgladanku 20.07.07, 17:48
                            Witam Wszystkie Was,

dzis tyle emocji że musze się zdzemnąć no wiec podania drugiego dr nie kazal
                            robic bo pecherzyki pękly )))))))) same pekly bardzo sie ciesze teraz nic
                            innego jak tylko czekać ! wczoraj podanie bylo i najprawdopodobniej wczoraj też
                            pęklt,

narazie cmok dla wszystkich was te co maja sie oszczedzać to niech sie
                            oszczedzaja i to tak serio serio a ja zaleglosci nadrobie jak odpocznę
                            • zoska55 Netty 20.07.07, 19:12
                              Daj znać jak twoja beta.
                              • netty2 Re: Netty 20.07.07, 21:38
                                No, wielkiej niespodzianki nie bylo.
                                Negatywna.
                                Juz sie w iui nie zabawie. Jak drwe lekarza, to sie tylko na in vitro zgadzam,
                                nie ma co.Kazde podejscie kosztuje troche "nadziei", a jak chyba tej nadziei
                                nie mam az tak duzo.
                                Troche sie zasmucilam, ale poszlam rach ciach do fryza, potem na zakupy i
                                koniec smutkow.
                                Buziaki.
                                Citri, sciskam kciukasy, zeby sie udalo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 21.07.07, 05:07
      drogie dziewczyny 11 dni od iui, objawow zero, tylko ten cholerny bol miesni ud
      ktory u mnie jest oznaka nadchodzacej @. nie wiem kiedy robic sikacza?/ bo bety
      nie robie , po prostu nie przezyje kolejnego telefonu i glosu : nie udalo siesad
      no nic albo spokojnie poczekam na okres albo zrobie test , tylko w ktorym dniu
      najlepiej po iui??
      ja juz chyba nie podejde do kolejnej iui , tylko in vitro.
      • citri jollyb 21.07.07, 07:42
        Ja testuję 1 sierpnia to bedzie 13 dni od insemkii sikacz i beta tak mówie
        teraz dwa dni po a nie wiem czy zatydzien nie bede wariować uncertain

Moja to pierwsza insemka wieć jeszcze peniw powtórze dobrze by bylo gdyby
        wlasnie tak jak tym razem dr trafil a jak nie to IVF nie ma co w nieskoncoznośc
        z insemkami
        • jollyb Re: jollyb 21.07.07, 22:00
          no wlasnie citri tak samo mysle, moze sobie jeszcze zafunduje 3 iui(przed samym
          odlotem do polski, zeby tak wiesz do 3 razy sztukasmile a potem to mi sie wydaje ze
          po prostu insemka to nie droga dla nas. bede niedlugo dzownic do dr janeczko w
          krakowie i biore sie za in vitro. powiedz mi kochanie czy co do transferu
          zarodkow to ty sobie sama zyczysz ile ?? ja mam 31 lat wiec nie wiem czy wloza
          mi wiecej niz 1?? ja bym chciala 2 albo 3.na pewno sie dowiem od lekazra ale tak
          pytam. i mam jeszcze jedno glupie pytanie czy test owulacyjny wykaze ciaze??
          wiem ze to glupie pytaniesmile
          dzisiaj moj 11 dzien od iui, moze jutro rano zatestuje???? bety nie robie, mam
          dosc , moze zrobie sikany i czekam z biletem w reku na okressmile
          • netty2 Re: jollyb 22.07.07, 00:32
            Jell, nie rob testu, 11 dni to moze byc za malo.
            Poczejak choc do 13 dnia. Wiem, ze sie chce wiedziec wczesniej, ale...sama
            wiesz ze wynik 11 dnia, nie jest do konca pewny.
            I cyba zrobie tak jak ty, nie chce sie juz bawic w iui, chce in vitro.
            Niespodziewalam sie, ale...dalo mi to w kosc.
            Buziaki,
            Joll, powodzenia jest juz sie skusisz na test !!!
    • aanidaa Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 23.07.07, 00:14
      Hej dziewczyny!
      Dziś 13 dc, po 3 podglądaniach, ostatnie w sobotę i generalnie 4 niezłe
      pęcherzyki, w tym jeden dorodny, na który pan dr się nastawia. 2 godziny temu
      podałam sobie pregnyl. We wtorek zabieg.
      Napiszcie mi proszę o co chodzi z betą? Jak dokładnie nazywa się to badanie
      krwi, kiedy je zrobić, orientacyjny koszt (bo jak rozumiem - ma stwierdzić
      ciążę pewniej niż test).
      pozdrowionka
      ania
      ps. co do ilości zarodków po in vitro - gdzieś czytałam, że podaje się w
      zależności od wieku kobiety 2 lub 3 (3 jeśli kobieta jest starsza - po 32 albo
      34 roku życia); sądzę jednak, że argument, iż nie jesteś stąd powinien być
      wzięty pod uwagę - może uda się podać więcej smile)
      • citri betaHCG 23.07.07, 07:07
        To badanie z krwii które jak mówi mój dr jest jak amen w pacierzu wink poprostu
        najpierw betaHCG jest w krwii a dopiero potem przechodzi do moczu i jest
        wykrywalne testem tzw sikaczem wink

Insemki ja tak planuje do 6 razy jednak zdam sie na prowadzącego mnie dr wink
        • citri dziewczyny jak wyniki? 24.07.07, 07:25

• zuzanna833 Re: dziewczyny jak wyniki? 24.07.07, 09:04
            u mnie raczej kicha , kolejny cykl stracony....Jeszcze nie dostałam , ale nie
            mam zadnych objawów czuje sie jak co miesiac.Takze tylko czekac ja sie pokaże
            ta wstretna @.Nie mam już siły chodzić po tych lekarzasz i co miesiac robic
            sobie nadzieje, że to może własnie w tym miesiącu sie uda.Zastanawiam sie czy
            nie odpuscić, tak bardzo pragne dziecka, ale juz po prostu nie mam siły. Moje
            nerwy sa w strzępkach.A tylko jak myśle o dziecku to magłabym ryczec cały
            dzień. nie mam juz siły. pozdrawiam buziaczki
    • jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 24.07.07, 18:38
      ja juz pisalam wczesniej ze u mnie sikany test wyszedl negatywnie. co prawda
      okresu jeszcze nie dostalam ale mam wszystkie objawy na okres wiec u mnie klapa:
      ( no nic, mam wizyte w krakowie na 29 sierpnia w klinice i bede sie decydowac
      na in vitro, juz wiecej nie chce inseminacji , widocznie to nie sposob dla
      mnie. caluski sle ( jeszcze z kanady)
      • aniaresz Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 24.07.07, 22:26
        jollyb. podobno przed ciążą są podobne objawy do tych @ a testem się nie przejmuj. Mojej znajomej ostatnio test nie wyszedł tydzień po spodziewanej @ a dopiero 2 tyg po @. Także jeszcze nadzieja jest. Trzymam kciuki
    • aanidaa Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 24.07.07, 22:19
      wyniki dopiero za 14 dni
      dziś dopiero była ins
      od dziś leki
      dziewczyny jak czułyście się po zabiegu?
      u mnie sam zabieg bezproblemowo, ale jakieś 2 godziny po zaczął mnie pobolewać
      brzuch i kłuć okolica pęcherzyka, na który się nastawialiśmy, więc nie wiem czy
      to normalne i powinnam się tym przejmować?
      • jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 25.07.07, 03:50
        po pierwszej iui czulam sie fatalnie, pamietam ze przespalam cale popoludnie , w
        ogole jakos tak pobolewal mnie brzuch jeszcze kilka dobrych dni po, no i wyszly
        nici z tego. podczas drugiej iui czulam sie super, zadnego bolu, zadnych zlych
        przezyc no tez klapa, smiem sadzic ze tu nie ma regul, ostatnio mi
        zaprzyjazniony lekazr powiedzial zeby iui zrobic jeszcze 3 raz i potem dac sobie
        kompletnie spokoj, bo jesli przy monitoringu, ktory ja tu mialam codziennie i
        kontrolowaniu codziennie poziomu hormonow(ale mialam sklute zyly) plus leki,
        dobre wyniki meza ciagle nic nie wychodzi to juz raczej nie wyjdzie no i trzeba
        sie decydowac na inv.
        w kazdym razie wam kochane zycze tych cudownych dwoch kresek na tescie a ja mam
        juz bilet(na 15 sierp) ale okresu jeszcze nie mam wiec bylyby jaja jakby sie
        okazalo...ech nie robie sobie nadziei nawet, jak robilam test sikany nawet
        cienia cienai nie bylo.. czekam na @ buzka
        • dziunia78 Mija tydzień po II IUI 25.07.07, 11:18
          A ja nie mam żadnych objawów. Kompletnie nic. Nie boli mnie ani brzuch ani
          piersi. Czuję,że i tym razem nic z tego nie będzie mimo, że pęcherzyk pięknie
          pękł. W sierpniu spróbuję jeszcze raz i jeżeli nie to INV. Pozdrawiam Was
          wszystkie. Ania
          • 777_7s Re: Mija tydzień po II IUI 25.07.07, 20:39
            dzisiaj jest 11 dzień po ins Pierwsze dni okropne bóle brzucha Póżniej spokoj a
            dzisiaj znowu bóle nerwica Cycki mało mi nie wyskoczą przez balkon Testowałam
            już 2 razy Pierwszy pozytywny drugi negatywny W piątek robię test z krwi Czuję
            że wyjdzie negatywny Nie mam żadnej nadzieji Mam takiego doła że chyba dostanę
            na łebPozostaje mi trzymać za Was kciuki Sciskam Was gorąco
            • citri 777_7s przytulam jak cąla reszte na frumku 26.07.07, 09:20
              Do dr dzis wieczorem zostalam w domu bo nie chce by mnie tak bolalo jak wczoraj
              po calej nocy jest zdecydowanie lepiej jednak jak siedze cos mnie tam ciśnie crying

ps. chwilke posiedialam na forum i juz zaczyna boleć siet!
              • citri po lekarzu 27.07.07, 07:15
                Od środy zaczął mnie bolec brzusio w dole brzucha o 15 sie zwoniłam z pracy bo
                juz wysiedziec nie moglam, wczoraj byłam u dr mowi że Torbielków nie ma plynu w
                zatoce też nie, by mogło wskazywać na ból jeszcze dziś i w wekend mam poleżeć
                następna wizyta w czwartek jeszcze przed urlopem dr wtedy ewentualnie powinno
                się cos wyjaasnić, a pozaetm piękne ciałka żólte wszystko popekało co było,
                znów leże bo po wczorajszej podróży do dr jak wrocilam znow bolało.

Pewnie gdyby nie te wszystkie starania to bym to zbagatelizowala i wzieła
                poprostu tabletkę p/c bólową i luzik a tak nie potrafię...

W środe zorbię bete więc wszystko bedzie jasne tym bardziej że wizyta będzie w
                czwartek.

Pozdrawiam
    • aanidaa Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 29.07.07, 19:08
      dziś dzień 5
      pierwsze 2 dni róźnie, pobolewał brzuch, szczególnie jak zbyt długo "biegałam"
      w pracy
      3,4,5 dzień już ok
      myślę sobie, że test zrobię we wtorek i- szczerze- łudzę się, że będzie
      dobrze smile choć nie znajduję dla tego racjonalnego wytłumaczenia
      a co będzie jeśli będzie "-"? wydaje mi się, że rozpaczać nie będę, ale z
      pewnością zasmuci mnie to bardzo
      Rzucam 2 wątki?
      1. czu której z nas w tym miesiącu się udalo?
      2. ile macie lat? - ja 32
      ania
      • citri beta nawet nie 1 :( wszystko to mowi za siebie... 29.07.07, 20:49

• aanidaa Re: beta nawet nie 1 :( wszystko to mowi za siebi 29.07.07, 21:07
          Citri - przykro mi sad
          • zuzanna833 Citri 29.07.07, 22:00
            Bardzo mi przykro, u mnie niestety teżnie wypalił. To była w sumie moja 3 IUI,
            ale 2 po laparoskopii. Chyba w sierpniu zrobie sobie przerwe,musze troche
            odpocząć. Małe wakacje, troszke odpoczynku dla mojej zrujnowanej psychiki.
            Trzymaj sie buziaczki
            • netty2 Re: Citri 30.07.07, 00:47
              Citri, kurde szkoda !!!!!!
              Nastepnym razem sie uda. Musi sie udac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Sciskam cie mocnooooooooooooo.
              • dziunia78 I wstrętna krecha:(((( 31.07.07, 19:04
                Zrobiłam właśnie test (dzisiaj mija 13 dzień od mojej II IUI). Niestety i tym
                razem się nie udało. Zresztą nie spodziewałam się, że będzie inaczej. Nic mnie
                nie bolało, ani piersi ani brzuch. Czułam się i do tej pory czuję bardzo
                dobrze. W sierpniu podchodzę jeszcze raz. Dziewczyny czy komuś się w lipcu
                udało?
                • sangela Re: I wstrętna krecha:(((( 31.07.07, 19:15
                  Witam
                  u mnie dzis 14 dzien od IUI .
                  Rano test negatywny...ale objaów na @ żadnych.
                  Jeszcze tli sie nadzieja smile
                  A moze ten test jakis felerny był ( oby ) ?
                  Pozdrawiam cieplutko .
    • aanidaa Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 31.07.07, 22:56
      6 dzień po IUI, to było wczoraj
      kupiłam test w aptece i nagle zaczęłam się martwić co zrobię jak będzie "-"
      M. nalegał abyśmy zrobili go razem, więc dałam się na mówić
      i nic, jedna krecha !!!!
      wprawdzie dr kazał czekać do 14 dnia i zrobić betę, ale już mi się czekać nie
      chce... nawet o tabletkach zapomniałam...
      hmm... czy jest szansa na pozytywny wynik bety w takiej sytuacji???
      • arhplus Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 01.08.07, 08:03
        U mnie też, niestety jedna kreska....
        • citri beta 14dpo 36,9 02.08.07, 14:34
          Rano robiłam sikanca mgiełkowa kreseczka i to po połgodzine sie pojawił
          stweirdziałam że poajde na betę bo moj dr dzis ostatni dzień pracuje przed
          urlopem i tak bym wiedziała na 100% co i jak wiec pojechałam teraz dzwonilam
          i wynik 36,91!!!!!!!!!!!! maz dzwonil jeszcze raz i potwierdziłą kobieta..
          jestem w szkou dobrze że wizyta dzis u dr bedze wiedzieć coswiecej
          • dziunia78 Re: beta 14dpo 36,9 02.08.07, 15:24
            Citri to cudowniesmile)) Ale się cieszęsmile)) Przynajmniej jednej się udało!!!!
            Trzymam kciuki za Was i życzę żeby beta pięknie rosła!!!! Ania
            pS Czekam na fluidki. Może mnie też się uda w przyszłym miesiącu. Ania
          • edytka45 Re: beta 14dpo 36,9 02.08.07, 15:36
            Citri! Jestem w szoku!! I gratuluję. Śledziłam Twój wątek bo ja też z Poznania
            i kibicowałam Ci.Jakaś nadzieja u mnie teraza wstąpiła!
            Powiedz mi jak Beta wyszła Ci 1 - to który to był Twój dc?? Ja mam dzisiaj 22dc
            staranie było naturalne, zrobiłam test ale 1 cholerna krecha! Teraz w nastepnym
            cyklu tez bedę mieć inseminację na Polnej, jak to wygląda i kto Ci ją robił?Ja
            co prawda leczę się u innego lekarza - ale chyba to wyglada tak samo?? Miałas
            USG przed inseminacją?? A nasienie było podane przed i po czy tylko raz??Sorry
            za 100 pytań do ale jak się jest przed 1 raz... wink
            • citri Re: beta 14dpo 36,9 02.08.07, 18:13
              beta 1 była 10dpo czyli 26dc, beta dzisiejsza 14dpo czyli 30dc
              usg przed insemka było robił dr derwich i tylko raz podane bo pecherzyki pekly
              wzorcowo
    • aanidaa Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 02.08.07, 22:22
      citri - GRATULACJE !!!!
      cieszę się bardzo
      gdzie robiłaś zabieg bo nie znalazłam tej informacji,
      Poznań, ale w jakiej klinice?
      pozdrawiam
      Ania
      ps. poznanianka aktualnie spod Szczecina smile
      • netty2 Citri !!!!!!!!!!!1 02.08.07, 22:47
        Kochana, zabojczo !!!!!!!!!
        Gratuluje !!!!
        Nawet nie wiesz jak sie ciesze, kurde w koncu komus sie udalo w lipcu>
        JA troche mniej sledze ten watek,bo sama sie troche odcielam od tematu.
        My czekamy do konca wrzesnia, wiec moze sie zalapie na watek pazdziernikowy.
        Buziaki i jeszcze raz, citri superrrrrrrrrrrrrrrr!!!
      • citri Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 03.08.07, 09:35
        aandiaa na polnek wink
        dziękuje wsyzstkim za wszystko teraz tylko utrzymac i by sie rozwijała
        • citri Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 03.08.07, 09:36
          *polnej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka