Dodaj do ulubionych

pregnyl a beta?

26.06.07, 13:17
Dziewczyny kochane,
Wiem, ze juz o tym bylo, ale nie moge znalezc - czy w 11 dpo i 13 dni po
pregnylu wynik beta bedzie wiarygodny?
Sikanca nie robie, bo mysle, ze to za wczesnie, ale moze beta bedzie ok?
A i jeszcze jedno - gdyby nie duphaston dzisiaj jest spodziewany dzien @.
Myslicie, ze warto robic, czy jeszcze czekac?!
Ginka mowila, zebym w piatek zrobila sikanca, ale powinnam podjac decyzje, co
z wakacjami i nie chce czekac do piatku.
dzieki!!!
Obserwuj wątek
    • polpotworek Re: pregnyl a beta? 26.06.07, 13:25
      Beta powinna juz byc wiarygodna ale mozesz zaczekac jeszce dzien dwa. Ja
      robilam 14 dni po pregnylu test a nastepnego dnia bete.
      Powiedz mi kiedy odstawilas duphaston? Bo z Twojego postu wydaje mi sie ze
      jeszce za wczesnie na @. Który to dc?
      • polpotworek Re: pregnyl a beta? 26.06.07, 13:26
        Chcialam dodac ze z tego co pamietam to np po transferach robi sie najwczesniej
        bete w 11 dniu, wiec to by byl jakis 13/14 dzien po owu.
      • magdaszy Re: pregnyl a beta? 26.06.07, 13:41
        Dzieki Polpotworku - na Ciebie zawsze mozna liczyc!
        Duphaston biore do czwartku(tak przykazal gin, ale kazal brac 12 dni, a nie
        standardowo 10). W normalnych cyklach (bez Duphastonu) mialam @ w 24-25 dc. I
        wlasnie dzis jest 24, z duphastonem ostatnio bylo 27 dc.
        Chce po prostu juz wiedziec, ze jak nie wyszlo to nie czekam i zyje wakacjami a
        nie ciazasmile
        To myslisz, ze czekac do czwartku/ piatku?
        • polpotworek Re: pregnyl a beta? 26.06.07, 19:20
          Ja bym odczekala do czwartu i poszla na bete. Na duphastonie raczej nie
          dostaniesz @ nawet jesli cykle mialas zawsze krótsze, tylko dopiero po
          odstawieniu. Na test jest za wczesnie ale beta juz w czwartek moim zdaniem
          odpowie na pytanie czy @ dostaniesz teraz czy za rok smile
          Wiem ze jest ci bardzo cięzko bo ja tez chodzilam po scianach przed betą ale
          oplacalo sie poczekac. Chyba ze juz nie wytzrymasz to jtro strzelić te bete...
          kurcze juz sama nie wiem co ci poradzic. Nie chce byś później czula sie
          zawiedziona z powodu czyiś(moich) rad. Moze dziewczyny jeszcze napisza co
          sadzą.
          • magdaszy Re: pregnyl a beta? 27.06.07, 09:01
            Zawiedziona to moge byc wynikiem, a rady sa zawsze na miejscu! Dzieki!!
            W koncu chyba odpuszcze, poczekam do piatku i zrobie dla przyzwoitosci test, bo
            wieczorem zaczelam plamic a dzis mam juz bol kregoslupa ledzwiowego, co
            niechybnie zwiastuje @sad(
            dzieki raz jeszcze - jak widzisz nikt inny nie chcial mi pomocsad
    • martaaa123 Re: pregnyl a beta? 27.06.07, 12:10
      Mysle, ze beta juz bedzie wiarygodna, zwlaszcza ze juz teraz powinno byc sporo
      tych jednostek. Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty, tez cykl na pregnylu
      tyle, ze dzisiaj jest 10 dzien po owu, ale wczoraj nie wytrzymalam i tak
      troszke z ciekawosci zrobilam test sikany no i 2 kreseczkismile) coprawda druga
      bledsza, ale jest. Pomyslalabym, ze to pregnyl, ale w poprzednim cyklu (tez na
      pregnylu) zrobilam bete juz 7 dnia po pregnylu i wynik byl 8 (nie pamietam
      jednostek w kazdym razie norma (0-3) to niby podwyzszona, ale wiedzialam, ze to
      pregnyl jeszcze, ale sama widzisz jak malo bylo tych jednostek. Wiec w Twoim
      przypadku beta na pewno bedzie juz wiarygodna. Pozdrawiam i mocno tzrymam
      kciuki!! Ja ide na bete w piatek jak wytzrymamsmile
      • polpotworek Re: pregnyl a beta? 27.06.07, 13:42
        Mimo tego plamienia śmigaj jutro na bete(lepiej) lub strzel teściora. Mocno
        trzymam kciuki.
        • polpotworek Re: pregnyl a beta? 27.06.07, 13:44
          A tobie marto gratuluje! smile
          • polpotworek Re: pregnyl a beta? 27.06.07, 13:45
            Mam nadzieje ze bata potwierdzi ciąże a nie pregnyl.
      • magdaszy Re: pregnyl a beta? 28.06.07, 10:00
        Cudownie!!!! Zeby ladnie roslo i zdrowe bylo! Daj koniecznie znac, jak beta!
        W koncu nie poszlam na bete, odstawilam duphaston dzis, testu tez nie zrobilam,
        poddalam sie. Od wczoraj mam tak duzy bol w dole kregoslupa, ze nie wytrzymalam
        rano i wzielam ketonal, takze moze i lepiej ze nic nie wyszlo. @ nie ma, ale
        pewnie pojawi sie jutro/ pojutrze, po dupastonie ze dwa dni pewnie jeszcze
        pociagne bez.
        Ten bol w kregoslupie (a moze tylko do niego promieniuje?) mnie niepokoi, ide
        do ginexa dzis.
    • martaaa123 Re: pregnyl a beta? 28.06.07, 10:17

Ja mimo wszytko mam nadzieje, ze jednak Ci sie udalo, sama mi pisalam "musi
      sie udac" moze cos w tym jest...dobrze, ze sie nie nakrecasz w przeciwienstwie
      do mniesmile, trzymam kciuki i jak nie teraz to nastepnym razem, trzeba w to
      wierzyc!! Trzymaj sie cieplutko
      • polpotworek Re: pregnyl a beta? 28.06.07, 13:07
        Magdaszy bo Ci w dupę nakopie. Jaki ketonal!!!!!!! To nie byl dobry pomyśl.
        Nawet jak są objawy na miesiaczkę a ty juz jestes jej pewna to nie rób
        dziewczyno takich rzeczy! Ile kobiet tak robilo a poxniej plakaly po nocach bo
        byly w ciązy! Ja tam i tak trzymam kciuki mimo twojego poddania sie. Nie bierz
        wiecej tego ketonalu puki nie bedzie pewnosci ze miesiaczka jest!!! a nie ze
        sie zbliża bo doslownie Cie wytropię i natlukę!!!
        Trzymaj uszy do gory. A ja trzymam kciuki co by ten kregoslup zwiastowal piekną
        ciążę!!!!!!!!
        • polpotworek Re: pregnyl a beta? 29.06.07, 13:07
          Magdaszy i jak u Ciebie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka