Dodaj do ulubionych

hiperstymulacja

05.07.07, 14:35
Jestem z żoną 14 dzień po transferze. Okazało się że ma objawy
hiperstymulacji. Ma dużą ilość płynu w jamie brzusznej i coraz ciężęj się jej
oddycha. Może któraś z pań to przechodziła i może miała podobne objawy. Ile
to może potrwać? Czy można trochę tego płynu upuścić.
Obserwuj wątek
    • frestre Re: hiperstymulacja 05.07.07, 14:49
      tylko czytałam:
      że tydzień, dwa, trzy
      leży się w szpitalu
      • adamos766 Re: hiperstymulacja 05.07.07, 14:54
        Żonka leży 4 dni w szpitalu. Podają jakieś płyny fizjologiczne.Ale nic jej się
        nie polepsza.
        • figoglinka Re: hiperstymulacja 05.07.07, 14:57
          Uuups. Nie zdążyłam. To dobrze, że żona jest pod opieką lekarzy. Na pewno
          pomogą, tylko pewnie te objawy nie ustąpią od ręki. Trzymam za was kciuki.
        • frestre Re: hiperstymulacja 05.07.07, 14:58
          jestem po in vitro w Białymstoku, a tam dziewczyny mówiły,że jeśli przytrafi
          się hiperstymulacja to mam sie pakować i przyjeżdzać do B. bo gdzie indziej to
          nie bardzo wiedzą co z tym zrobić....

ponoć jednak to trochę trwa......

nie pomogę Ci, może zaraz odezwie się któraś z pań nieszczęśliwie przechodząca
          TO.
    • figoglinka Re: hiperstymulacja 05.07.07, 14:56
      Osobiście tego nie doświadczyłam, ale widziałam u koleżanki. Czuła się
      rzeczywiście fatalnie i w końcu wzięła kilka tygodni wolnego i siedziała w
      domu. Chodziła na usg, żeby sprawdzić sytuację z tą wodą. Ale oprócz kiepskiego
      samopoczucia, bólu brzucha i niesamowitych wahań nastrojów nie miała innych
      dolegliwości. Jak są już problemy z oddychaniem to zgłosiłabym sie natychmiast
      do lekarza.
      • magdamajewski Re: hiperstymulacja 06.07.07, 03:32
        za pierwszym razem bylam 14 dni w szpitalu, drugim 9
    • komputermama Re: hiperstymulacja 05.07.07, 22:07
      Ja już niestety miałam dwa razy hiperstymulację. Za pierwszym razem płyny
      zaszęły się zbierać kilka dni po transferze. Dr pocieszał mnie wtedy , że
      często ciąża powoduje hiperstymulację. Kazał natychmiast udać się do szpitala w
      którym spędziłam kilka dni na obserwacji. Okazało się ,że transfer się powódł.
      Obiawy ustąpiły wraz z obumarciem płodu( ale to całkiem z innego powodu).
      Za drugim razem objawy hiperstymulacji wystąpiły w trakcie stymulacji. Podawali
      mi wtedy białko w kroplówce. Zalecono dietę wysokobiałkową i obserwację. Obyło
      się bez szpitala. Wszystkie objawy stopniowo ustąpiły.
      Mam nadzieję ,że u Was wystąpiła hiperstymulacja z powodu ciąży. Życzę
      szybkiej poprawy i powrotu do domku.
      • adamos766 Re: hiperstymulacja 06.07.07, 07:20
        Dziękuję dziewczęta za wiadomości. Troszkę mnie uspokoiły. Dzisiaj p.dr ma
        oglądną żonkę przez USG i mają podjąć decyzję o jakiejś elektrolizie - mam
        nadzieję , że jest to tak zwane białko. Zapomnialem powiedzieć , że żonka leży
        już w szpitalku i nic nie kombinujemy w domu. Tylko że leży ode mnie 160 km. A
        mnie w domu trafia. A dlatego tak daleko leży bo w mojej miejscowości chcieli
        żonkę od razu na stół i kroić. A na nasze pytanie " jak będzię ciąża" lekarz
        odpowiedział że po co komu taka ciążą jak tu jest zagrożenie życia.
        • citri Re: hiperstymulacja 06.07.07, 09:51
          > A na nasze pytanie " jak będzię ciąża" lekarz
          > odpowiedział że po co komu taka ciążą jak tu jest zagrożenie życia.

Boże cóż to za lekarz nie wspomnę że ten lekarz to też cżłwiek... szok!
          • adamos766 Re: hiperstymulacja 06.07.07, 14:34
            Dzięki za miłe słowa.
            Na szczęście "najprawdopodobnie " jest ciążą i możliwe że coś z tego będzie.
            Nasz lekarz prowadzący poprostu się uśmiał z tamtego doktora i powiedział jedno
            słowo " ŚREDNOWIECZE "
            • magdamajewski Re: hiperstymulacja 06.07.07, 23:29
              kroic ale po co? u mnie bylo BARDZO zle za pierwszym razem i skonczylo sie
              na "najgorszym" czyli sciaganiu wody z brzucha i tyle (tez ciaza byla)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka