elka1979 14.04.08, 19:15 mam za wysoki poziom hormonów przy stymulacji i lekarz twierdzi, że może nie być od razu transferu. Jek długo będzie czekać na transfer mrozaczków. Z objawów zewnętrznych mam duszności, tylko trochę "wydęty" brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miceel Re: transfer, a hiperstymulacja 14.04.08, 19:30 Ja byłam troche przestymulowana i podeszłam dopiero do crio , zresztą szczęśliwie. Do crio możesz podejśc juz w następnym cyklu.Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iw80 Re: transfer, a hiperstymulacja 16.04.08, 12:31 to masz objawy hiperstymulacji. ja zostałam dosyć poważnie przestymulowana (32 komórki). lekarz nie zauważył nadmiernej ilości komórek a poziom hormonów nie wskazywał hiperstymulacji. nie wiem jak to się stało. dano mi wybór: transfer jednego zarodka lub rezygnacja z transferu w tym cyklu. zdecydowałam się na transfer. mója kruszynka została ze mną ale... w 7-dmym tygodniu ciąży wylądowałam w szpitalu z objawami hiperstymulacji. jajniki jak balony (11 cm). teraz jestem w 14-tym tygodniu ciąży a jajniki jescze nie wróciły do swoich rozmiarów. zmniejszają się ale bardzo wolno. mam liczne torbiele, które lekarz powiedział, że jeśli nie znikną to będę miała z nimi problem. czytałam wiele historii, które przechodziły hiper. jeszcze gorzej a niektóre nawet tragicznie. podsumowując ja poczekałabym z transferem. to tylko jeden cykl a można zaoszczędzić sobie wielu nieprzyjemności. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś