05.07.07, 16:55
Co tam u Ciebie? Coś czujemy ciążowego wink) Ja miałam dzisiaj dziwną sytuację
w środku nocy. Obudził mnie straszny ból - na poczatku myślałam,że mi się śni
przewracam się z boku na bok ale powoli przytomnieję, bo ból okropny!!!
Usiadłam na łóżku ale nic nie mija.Cały dół brzucha tylko dół - aż
promieniuje po uda strasznie boli - kłuje! obudziłam męża ten się
przestraszył zapalił światło i patrzy na mnie a ja ponoć blada i to okropnie.
Zaprowadził mnie do łazienki, usiadłam na sedesie ale nic mi się nie chce!
Idę do sypialni i mu mdleję, pierwszy raz w życiu - wszystko mi się zaczęło
kręcić i robić ciemno przed oczami! Położył mnie do łóżka i powoli zaczęło
przechodzić. Cała akcja trwała ok 15 min!! Potem przeszło jak ręką odjął!
Nagle jak przyszło tak odeszło! Co Ty na to?Głupieję chyba!
Obserwuj wątek
    • miss30 Re: Do Miss 07.07.07, 08:25
      Nie nie kochana nie głupiejesz, wg mnie organizm zaczyna się chyba nastawiać na
      ciążę. Oby to było to i Ci się w końcu udało. Trzymam kciuki.

U mnie ciążowych objawów brak. Mam znowu plamienia od środy (pomimo 3 tab duph),
      nie sądzę żeby to była ciąża, to są po prostu zawirowania hormonów. Nie wiem co
      zrobić, czy brać Clo, czy walczyć teraz o tą dzidzię, bo złożyłam podanie o
      sfinansowanie podyplomówki w Warszawie i tak się zastanawiam, czy odpuścić tak
      na pół roku.
      • miss30 Re: Do Miss 09.07.07, 07:51
        Edytka, co u Ciebie? Kiedy testujesz?,
        Ja już po teście, oczywiście negatyw. Dzisiaj nie wzięłam leków i czekam na @,
        pewnie przylezie jutro. Mam nadzieję, ze chociaż Tobie wreszcie się powiedzie.
        pozdrawiam.
        • tymonka30 Re: Do Miss 09.07.07, 08:39
          Miss sad((( Przykro mi.
          • miss30 Tymonka 09.07.07, 08:43
            Trudno się mówi i próbuje się dalej, postanowiłam to będzie mój ostatni cykl z
            Clo a potem będzie wszystko na luźno, tzn. starania, ale bez leków.
            • tymonka30 Re: Tymonka 09.07.07, 08:55
              A ja myślę już czasem o in vitro. W przyszłym cyklu spróbuję z podwójną dawką
              clo a potem zobaczę. Może do końca roku dam sobie szansę ale szczerze
              powiedziawszy wolałabym coś konkretniejszego.
              • miss30 Re: Tymonka 09.07.07, 09:03
                A ja też myślę o in vitro. Ja też chcę dać sobie czas do końca roku, jak nie
                wyjdzie też zrobię in vitro, też potrzebuję czegoś konkretniejszego - a tu
                strajki, nawet hsg zrobić nie mogę, chyba że im zapłacę (śmiechu warte).
                • edytka45 Re: Tymonka 09.07.07, 09:09
                  W ogóle nie testuję bo nie mam po co! Przylazła @. 24 dniowy cykl teraz był.
                  Teraz w tym cyklu nic nie wezmę i w następnym albo nic albo Clo ale juz
                  odpuszczę sobie monitoringi. Jak nie wyjdzie w ciągu następnych dwóch to
                  dopiero zacznę co robić dalej! Szlag mnie bierze. Powiedzcie mi co to znaczy ze
                  całe moje życie okres zaczynał się od normalnej krwi a teraz ( od tamtego i
                  tego cyklu) przez 2 dni leciutko plamię zanim się rozwinie??
                  • miss30 Edytka 09.07.07, 09:20
                    Bardzo mi przykro, miałam nadzieję, że może chociaż Tobie się uda.

Ja plamienia mam od dawna, ponad 2 lata. Mi powiedziano, że jest to
                    niewydolność ciałka żółtego i trzeba uzupełniać progesteronem.
                    • edytka45 Re: Edytka 09.07.07, 09:23
                      A na ile przed @ masz te plamienia bo 1-2 dni i potem normalnie.
                      • miss30 Re: Edytka 09.07.07, 09:28
                        Różnie jest w różnych cyklach, czasem to jest 7 dni, czasem 2 a ostatnio to już
                        nawet 10 dni przed @. Ja podejrzewam, że u mnie to jest nie tylko problem
                        progesteronu, ale i również estradiolu.
                        • edytka45 Re: Edytka 09.07.07, 09:53
                          A co Ty na to jakbym od nastepnego cyklu sama zaczęła brać DUPHASTON? Jak
                          myślisz? Zrobie sobie coś? Oczywiście nie mów mi że mam iść do lekarza bo już
                          nie pójde przez następne 2 cykle ja się stresowałam tymi wizytami i tym czy cos
                          rośnie czy nie!Boję się ze mogę pochrzanić sobie cykl ale może rzeczywiście coś
                          z tą 2 fazą u mnie nie tak? Podczas ostatniej wizyty pytałam się lekarza czy
                          teraz jak nie wyjdzie to mam brać Clo czy nie a on mówi że nie bo potem mogę
                          doprowadzić do tego że zablokuje czynność jajników na kilka miesięcy jak teraz
                          je tak wyeksploatuje! A moze jednak wezme sobie jeszcze Clo i Duphaston w 2
                          fazie? Zastanawia mnie jeszcze jedno - dlaczego raz podawaja Clo od 3 dc a raz
                          od 5 dc moze u mnie za późno ten 5 dc bo jak juz 10 dc ja mam tak duże
                          pęcherzyki to może spróbuję tym razem od 3 dc - skoro moje cykle sa raczej
                          krótkie! Cholera za dużo myśle! Doradź coś!
                          • tymonka30 Re: Edytka 09.07.07, 11:36
                            Edytka po pierwsze myślałam, że Ty to na pewno nie dostaniesz @ ... buuuu...
                            szlag by to!
                            A jeśli chodzi o duph. to sobie nie zaszkodzisz tylko jeśli nie będziesz robiła
                            monitoringu to możesz sobie zablokować ew. owu jeśli miałaby przyjść później
                            niż zaczniesz brać duph.
                            • edytka45 Re: Edytka 09.07.07, 12:22
                              Dzięki za rade Tymonka bo nie pomyslałam o owu w tym momencie, rzeczywiście nie
                              wiem kiedy bedzie o ile będzie. Tez miałam nadzieje ze tym razem się uda! A tu
                              dupa!Nie jest tak łatwo!A były 2 pęcherzyki buuuuuuuuuuuu
                              • tymonka30 Re: Edytka 09.07.07, 13:31
                                Szkoda, bo w każdym cyklu kiedy jest owu są ogromne nadzieje. Ale niestety to
                                nie jest takie proste z nami. Musimy dalej ciągnąć leczenie... niestety.
                                • miss30 Re: Edytka 09.07.07, 15:32
                                  Ja kiedyś, jak brałam Duph bez Clo, to miałam zapisane żeby brać od 16dc przez
                                  10 dni 2 tab dziennie. I tak brałam. Teraz, jak jestem na Clo u mnie te owu są
                                  najpóźniej w 15dc , więc mi nic nie przyblokowuje. No, ale zawsze lepiej to
                                  sprawdzić.
                                  • tymonka30 Re: Edytka 09.07.07, 16:58
                                    A u mnie raz 13 dc raz 17, różnie wychodziło.
                                  • beniocek Re: Edytka 03.09.07, 21:16
                                    ja też brałam przez pol roku Duphaston ale od czerwca zaczełam dodatkowo brać
                                    Clo ale w sirpniu na wizycie gin powiedział ze Clo wystarczy.Teraz biore Clo od
                                    5 dnia cyklu do 9 dnia po pół tabletki. Lekarz twierdzi że jest co raz lepiej.
                                    musimy być dobrej myśli to nam pozostaje i wszystko bedzie okej
                                    pozdrawiam
                  • edytka45 Re: Tymonka 10.07.07, 12:24
                    Dzisiaj 26 dzien cyklu i to plamienie ktore mialam 2 dni temu zniknęło chyba bo
                    nic nie ma zero. Dziwne.
                    • miss30 Re: Tymonka 10.07.07, 12:34
                      Edytka, czyli Ty jeszcze nie dostałaś @? Plamienia to nie @ (przynajmniej tak
                      jest u mnie). Robiłaś test?
                      • edytka45 Re: Tymonka 10.07.07, 12:39
                        No kurcze nie wiem.Zawsze @ zaczynała mi się od normalnego nagłego krwawienia!
                        Ostatnio tez dwa dni leciutenko plamiłam a potem rozwinęla się @. A teraz 24
                        dc tez dostalam plamienia, wczoraj czyli 25 dc zero, dzisiaj zero!
                        • miss30 Re: Tymonka 10.07.07, 12:41
                          Oj Edytka a może to implantacja. Zrób test i koniecznie daj znać. Jest nadzieja.
                        • miss30 Re: Tymonka 10.07.07, 12:41
                          Oj Edytka a może to implantacja. Zrób test i koniecznie daj znać. Jest nadzieja.
                          • edytka45 Re: Tymonka 10.07.07, 12:46
                            Nadzieja matką głupich ;-( Ja owu miałam w 12 dc czyli w 24 dc było 12 dni po!
                            A implementacja jest ok 6 dni po zapłodnieniu buuuuuuuuuuuuuuuu.
                            • miss30 Re: Tymonka 10.07.07, 12:50
                              Ostatnio był post, dziewczyna miała normalną @ i plamienia po, no i okazało się
                              potem że jest w ciąży. Wszystko jest możliwe. Zrób test i melduj.
                            • edytka45 Re: Tymonka 10.07.07, 12:50
                              Wiecie powiedziałam sobie, że jak Adze (Szklanejpułapce) się uda to mi tez ;-(
                              Aga niech Ci się uda!!!!!!!!!!!!
                              • miss30 Re: Tymonka 10.07.07, 12:55
                                Trzymam kciuki za Was 2. Testujesz?
                              • tymonka30 Re: Tymonka 10.07.07, 13:15
                                Edytka dopóki krew nie poleci to to nie jest @.
                                Jeśli jesteś w ciąży to może to być plamienie w dniu spodziewanej @ (tak by
                                wypadało te 12 dni po owu - faza lutealna) a jeśli nie jesteś to czekaj na
                                krew - choć trzymam kciuki, żeby nie przyszła. Ciebie i Szklanki to ja byłam
                                pewna!
                                • miss30 Re: Tymonka 10.07.07, 13:23
                                  Tymonka ja też ich dwóch byłam pewna. Ja byłam przekonana, że Edytka ma już
                                  normalne krwawienia a ona miała tylko plamienia.
                                  Już naprawdę dzisiaj rano to pomyślałam, że jakoś tak pesymą wieje na forum a
                                  tu jak widzę wszystko się jeszcze może zdarzyć.
                                  • tymonka30 Re: Tymonka 10.07.07, 13:43
                                    Może jeszcze się nasze ziści wink Fajnie by było.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka