Dodaj do ulubionych

prolaktyna i bromergon

06.07.07, 09:01
Dziewczyny zastanawiam się nad tym czy przy ma sens branie bromergonu gdy
prolaktna w normie?Biorę clo i zastanawiam się czy bromergon by mi jeszcze
nie pomógł?Wiem ze powinnam pogadać z ginem i zrobię to na następnej wizycie
ale może wy napiszecie jak to było u was?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • beti1977 Re: prolaktyna i bromergon 06.07.07, 09:10
      A jaki dokładanie masz wynik i jakie normy w labie, w którym badanie robiłaś?
      • anulka59 Re: prolaktyna i bromergon 06.07.07, 09:28
        Wynik mam 8,35ng/ml a norma z labolatorium to 4,79-23,30.
        • edytka45 Re: prolaktyna i bromergon 06.07.07, 09:57
          Ania moja rada to bierz! Ja miałam tak samo, jak miałam podwyższoną brałam a
          potem zrobiłam badanie i w normie.Lekarz kazał odstawić!Za miesiąc znów
          zrobiłam badanie i znów wysoka i pecherzyki nie pękały. Teraz biorę już 2
          miesiąc (1 miesiac 1 tab a teraz 0,5 tab) i pęcherzyki pękają modelowo! Teraz
          też byłam na Clo miałam 2 pęcherzyki i pękły same bez pomocy.Zresztą na ulotce
          nawet jest napisane że wskazane jest branie BROMKU przy leczeniu klomifenem
          czyli Clo.Jak bierzesz Clo to weź i Bromek, potem możesz ewentualnie przerwać
          jak odstawisz Clo ale kontroluj cały czas Prolaktyne (ja jak mam wysoką to
          piersi są jak kamienie i bolą okropnie)
    • beti1977 Re: prolaktyna i bromergon 06.07.07, 11:13
      Jeśli wcześniej miałaś podwyższoną prolaktynę i dlatego zażywałaś bromek a teraz
      go unormowałaś to chyba mimo wszystko niestety będziesz musiała nadal go zażywać
      no chyba, że lekarz zdecyduje żeby np zacząć zmniejszać dawkę.
      A jeśli to jest pierwszy wynik to nie ma najmniejszego sensu zażywania bromka bo
      prolaktyna jest idealna.
      • beti1977 Re: prolaktyna i bromergon 06.07.07, 11:16
        Prolaktyna ma niestety to do siebie, że mimo że się ją unormuje lekarstwami to
        pieronica po odstawieniu leków znowu się podnosi. Ja tak miałam mimo, że bromek
        zażywałam 8 miesięcy i poziom po bromku był super to odstawienie na 3 miesiące
        spowodowało znowu wzrost prolaktyny.
        • polpotworek Re: prolaktyna i bromergon 06.07.07, 12:36
          Z tego co wiem jest wielu lekarzy którzy zalecaja pol tabletki przy normatywnej
          prolaktynie. Tak tez bylo i u mnie.
          • anulka59 Re: prolaktyna i bromergon 06.07.07, 19:41
            Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Miałam właśnie podwyższony poziom prl i brałam
            i biorę bromek ale co gin powie nie wiem.Kiedyś jak odstawiłam bromek niestety
            prolaktyna wzrosła więc chyba będzie yak jak piszecie-zostanę przy bromku i
            tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka