Dodaj do ulubionych

Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś?

10.07.07, 10:47
Czy brałyście taki zestaw leków? Jak się czułyście? W jakich dniach
przyjmowałyście te leki?
Obserwuj wątek
    • dziunia78 Re: Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś? 10.07.07, 11:40
      Miss ja brałam ten zestaw przez trzy miesiące. Niestety bez żadnych efektów.
      Pęcherzyki rosły, pękały (po Pregnylu), ale ciąży jak nie było tak nie ma.
      Jeśli chodzi o dni to CLO brałam od 3 do 7 dc po dwie tabletki, estrofem od 9
      dc po jednej do 13 dc a duphaston od 15 do 25 też dwie tabletki. Jeśli chodzi o
      samopoczucie to dobrze znosiłam wszystkie te leki. Jedynym skutkiem ubocznym
      jaki zaobserwowałam była pogłebiająca się wada wzroku. Lekarz powiedział, że to
      od CLO. Mam nadzieje, że u Ciebie jednak ten zestaw to będzie strzał w 10.
      Który to Twój cykl starań?
      • miss30 Re: Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś? 10.07.07, 11:58
        Dziunia, ja teraz będę 4 cykl na Clo+Pregnyl+Duphaston (3 nieudane). W ostatnim
        cyklu miałam zaburzenia podobne do takich, które są przy niedoborze estradiolu
        (uderzenia gorąca, nerwowość), mam plamienia pomimo przyjmowania Duphastonu.
        Stąd moje pytanie, czy może warto by spróbować brać ten estrofem. Z jakich
        powodów Ty go brałaś?
        • dziunia78 Re: Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś? 10.07.07, 12:29
          Brałam estrofem na poprawę endometrium. Mam owulację bez leków i endo wówczas
          bardzo dobrze rośnie a przy CLO było max 5mm. Ja od tego cyklu biorę Lamettę.
          Podobno działa trochę lepiej niż CLO. Mam nadzieję, bo już powoli tracę wiarę,
          że kiedykolwiek się uda.
          • miss30 Re: Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś? 10.07.07, 12:35
            A co to jest ta Lametta, też Clomifen?
            • dziunia78 Re: Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś? 10.07.07, 13:35
              Lametta to podobnie jak CLO lek na stymulację owulacji. Podobno przynosi lepsze
              efekty od CLO i daj mnie skutków ubocznych. Zobaczymy jak to będzie.
              Przygotowuję się do II IUI. A Ty leczysz się w jakiejś klinice?
    • miss30 Re: Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś? 10.07.07, 13:48
      Na początku roku jeździłam do Salve do Łodzi (3 m-ce), ale koszty trochę mnie
      wykańczały, więc stwierdziłam, że stymulacje i monitoringi będę przeprowadzać u
      siebie w mieście. No i tak wychodzi, że zaraz będzie 4 cykl ze stymulacją.
    • martyna_ajp Re: Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś? 11.07.07, 10:35
      miss30 napisała:

> Czy brałyście taki zestaw leków? Jak się czułyście? W jakich dniach
      > przyjmowałyście te leki?

Witaj miss30, ja brałam CLO+Duphaston+kwas foliowy+bromergon miałam mdłości i
      zwracałam, byłam nerwowa, teraz jestem w 7 tygodniu ciąży i wogóle się nie
      denerwuję - zupełnie inna kobieta smilesmile
      • martyna_ajp Re: Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś? 11.07.07, 10:37
        martyna_ajp napisała:

> miss30 napisała:
        >
        > > Czy brałyście taki zestaw leków? Jak się czułyście? W jakich dniach
        > > przyjmowałyście te leki?
        >
        > Witaj miss30, ja brałam CLO+Duphaston+kwas foliowy+bromergon miałam mdłości i
        > zwracałam, byłam nerwowa, teraz jestem w 7 tygodniu ciąży i wogóle się nie
        > denerwuję - zupełnie inna kobieta smilesmile
        ----------------------
        CLO BRAŁAM PRZEZ JEDEN CYKL
        DUPHASTON OD LISTOPADA DO CZERWCA I BIORĘ TERAZ TEŻ
        MAM LEKKEI BÓLE W PODBRZUSZU - BO ROZRASTA SIĘ MACICA I MDŁOŚCI LEKKIE BEZ
        WYMIOTÓW
    • anis30 Re: Clo+Estrofem+Duphaston - brał ktoś? 13.07.07, 21:57
      ja bralam tylko clo od 2 do 6 dnia cyklu i duphaston od 16 do 25 dnia cyklu pomoglo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka