Dodaj do ulubionych

Zyć mi się już nie chce

16.07.07, 14:19
Mam długi protokół do IVF, dziś 10 dzien stymulacji i tylko 2 pęcherzyki 3-ci
wystartował ale stanął w miejscu prawy jajnik strajkuje, już nie mam siły
staram się o dzidzie ok 10 lat i wiecznie kłody pod nogi. Czy któraś z Was
miala robioną punkcje przy dwóch pęcherzykach? i czy się udało?
Obserwuj wątek
    • citri przytulam 16.07.07, 14:31
      ja nie IVF ale też pęcherzyki mi strajkują crying
    • netty2 Re: Zyć mi się już nie chce 16.07.07, 15:14
      Kotek ,nie mozna sie poddawac !!! Trzeba walczyc do upadlego !!
      Ja tez ci nie powiem co i jak do in vitro, ale ja do iui bylam stymulowana
      miesiac !!!
      Citri, powiedz sama, czy ja nie jestem fenomenem ? smile
      • lusiasia 2 pecherzyki 16.07.07, 17:56
        ja mialam podejscie za granica, wyhodowalam 2 pecherzyki i procedure do in
        vitro przerwano (dofinansowane in vitro)
        moglam zaplacic i doprowadzic do konca, wybralam inseminacje, bo to tez zalecal
        lekarz (inseminacja sie nie udala)

po tym fakcie odwiedzilam klinike w Polsce i tam mi powiedziano ze in vitro by
        zrobili, bo jak twierdza nie zalezy im na wynikach
        zrozumialam to tak ze szanse owszem byly male, ale warto bylo probowac

decyzja zalezy od ciebie
        nastepnym razem moze byc lepiej ale moze tez byc tak samo albo gorzej
        ta sa jednak tylko 2 pecherzyki czyli mozna otrzymac liczbe zarodkow: dwa,
        jeden lub zero

ja na dzien dzisiejszy nie zaluje ze nie zrobilam in vitro na 2 pecherzyki
        • mayaxx Re: 2 pecherzyki 16.07.07, 18:06
          u mnie bylo podobnie jak u lusiasia. w lutym 2006 rozpoczelam stymulacje do IVF
          gonalem-f. wyhodowalam 4 pecherzyki. stwierdzilam, ze to za malo i podeszlam do
          IUI, ktora sie nie udala. w tym roku mam za soba 2 podejscia do IVF. gin
          zwiekszyl mi dawke gonalu i mialam 11 pecherzykow (za pierwszym i drugim
          razem). za 1 razem 3 zaplodnily sie same i 3 przez ICSI. za 2 tylko 3
          zaplodnione, 2 przetrwaly. niestety, nigdy wczesniej sie nie dowiesz, czy
          komorki sa dobre, ile sie zaplodni i ile przezyje. trudna decyzja. powodzenia!
          mayaxx
          • kotekk75 Re: 2 pecherzyki 17.07.07, 08:22
            No właśnie mam dylemat doktor mówi żebym podeszła do zabiegu ale może im zalezy
            na kasie a z drugiej strony się boje bo jest tylko 2 i że się nie zapłodnia i
            strace pieniądze i nie będzie na drugie podejście. Gdyby nie te pieniadze to
            zdecydowałabym się bez zastanowienia. Pozdrawiam
            • mama38 Re: 2 pecherzyki 17.07.07, 12:43
              miałam dokładnie tą samą sytuację z tym że u mnie był jeden duzy pecherzyk,
              jeden 11 mm który nie chcial rosnąć ( po 24 amp. menopuru sad ) Pobrano dwie
              komórki, jedna sie zaplodniła. jestem 4 dzień po transferze, czekam. Ja
              zdecydowałam sie kontynuowac bo ze wzgledu na wiek (40) marne szanse że sie
              lepiej wystymuluje.
              Pozdrawiam
              A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka