ewela221 09.08.07, 10:01 Jesli macie doswiadczenia, prosze pomozcie. Bierzemy pod uwage Gamete. Prosze o odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biszkopcik11 Re: Salve 09.08.07, 18:15 Nam się udało w Salve, za I razem. Za dwa miesiące nasza córcia skończy dwa latka. A ja jestem już po wizycie w celu zaplanowania stymulacji do kolejnej AID. Mam nadzieję, że nasza mała niedługo będzie miała brata lub siostrę. Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopcik11 Re: Która Klinika w przypadku braku plemników? 09.08.07, 18:45 Alix wysłałam Ci na priw Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9629 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 12:43 Biszkopcik 11 a mozna wiedzieć ile płaciliście za całą tą procedurę w Salve i kto Wam to wykonywał. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi i wskazówki. Niestety mój mąż również nie posiada w nasieniu plemników. Dwa razy mieliśmy ICSI w novum i Gamecie. Rozważamy skorzystanie z banku nasienia. Proszę Cię o opisanie w miare mozliwości po kolei tej procedury. Leki, badania, itp..Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopcik11 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 13:02 Joanna nasze pierwsze podejście to juz ponad 2,5 roku temu. Z tego co pamiętam musialam zrobić hormony, HSG i dr rozpisał stymulację. Ja od razu poprosiłam o stymulację na dobrych lekach bez względu na cenę i dostałam gonal 8 ampułek - nie pamiętam dokładnie ceny ale było to około 800 zł, sam zabieg razem z usg w tym dniu chyba 500 lub 550 + 2-3 usg łącznie wtedy kosztowało mnie to około 1500 zł. Teraz mam już rozpisaną stymulację i tak od 2-5 dc clo 1X dziennie oraz od 2-8 dnia cyklu merional (446 zł). Teraz AID kosztuje już 750 zł, do tego znów dojdą ze 2-3 usg (pierwsze 90 zl, kolejne 45zł) czyli koszty będą podobne. Ale trudno, żeby tylko efekt był podobny . Leczę sie u dr Sobkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9629 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 15:15 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedż. Chciałabym jeszcze zapytać czy wszystkie badania robione są tam na miejscu. Czy doktor sam osobiście wykonuje badanie USG. Co jeśli badanie wypada w sobotę bądż niedzielę. Przepraszam za te pytania ale przechodziłam przez to przystępując do 2 zabiegów i nieraz było to dosyć kłopotliwe. Usg robił inny lekarz, jeśli wypadało w niedzielę to juz w ogóle a jeżdżąc do Novum ponieważ jestem z Łodzi podawałam wielkości kmórek przez telefon,dla mnie po paranoja przy takich pieniądzach.Aha sorry że pytam a brałaś pod uwagę Gametę w Łodzi. Dlaczego wybrałaś Salve? Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopcik11 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 15:48 Wszystkie zabiegi i usg robił mi dr Sobkiewicz, w soboty dr normalnie pracuje, z tego co słyszalam to zdarzały się jakieś niedziele w które przyjeżdzał do pacjentek, ale nie doświadczyłam tego osobiście, bo nie było takiej potrzeby. A co do wyboru to po prostu jak zaczynałam starania zaczełam czytać regularnie Bociana i tam miał opinię świetnego specjalisty,który pomógl wielu dziewczynom, zresztą jeśli chodzi o AID to podobno Salve i Kriobank Opinie z Bociana)są najlepsze w Polsce. A co do dr na początku jest trochę zdystansowany, małomówny, trzeba go ciągnąc za język (ale na wszystkie pytania wyczerpująco odpowiada), z czasem (prowadzilam u niego również ciążę)rozgaduje się, zartuje i okazuje się przemilym, ciepłym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9629 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 15:55 Dziękuję ci serdecznie za odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś