Dodaj do ulubionych

Która Klinika w przypadku braku plemników?

09.08.07, 10:01
Jesli macie doswiadczenia, prosze pomozcie. Bierzemy pod uwage
Gamete. Prosze o odpowiedzi.

Obserwuj wątek
    • biszkopcik11 Re: Salve 09.08.07, 18:15
      Nam się udało w Salve, za I razem. Za dwa miesiące nasza córcia
      skończy dwa latka. A ja jestem już po wizycie w celu zaplanowania
      stymulacji do kolejnej AID. Mam nadzieję, że nasza mała niedługo
      będzie miała brata lub siostrę.
      • alix1 Re: Salve 09.08.07, 18:28
        Napisałam do ciebie na priv!
    • biszkopcik11 Re: Która Klinika w przypadku braku plemników? 09.08.07, 18:45
      Alix wysłałam Ci na priw
      • alix1 :) jeszcze raz :) 09.08.07, 18:56
        • biszkopcik11 Re: :) jeszcze raz :) 09.08.07, 19:22
          wejdż na pocztę smile
          • joanna9629 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 12:43
            Biszkopcik 11 a mozna wiedzieć ile płaciliście za całą tą procedurę w Salve i
            kto Wam to wykonywał. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi i wskazówki.
            Niestety mój mąż również nie posiada w nasieniu plemników. Dwa razy mieliśmy
            ICSI w novum i Gamecie. Rozważamy skorzystanie z banku nasienia. Proszę Cię o
            opisanie w miare mozliwości po kolei tej procedury. Leki, badania, itp..Z góry
            dziękuję.
            • biszkopcik11 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 13:02
              Joanna nasze pierwsze podejście to juz ponad 2,5 roku temu. Z tego
              co pamiętam musialam zrobić hormony, HSG i dr rozpisał stymulację.
              Ja od razu poprosiłam o stymulację na dobrych lekach bez względu na
              cenę i dostałam gonal 8 ampułek - nie pamiętam dokładnie ceny ale
              było to około 800 zł, sam zabieg razem z usg w tym dniu chyba 500
              lub 550 + 2-3 usg łącznie wtedy kosztowało mnie to około 1500 zł.
              Teraz mam już rozpisaną stymulację i tak od 2-5 dc clo 1X dziennie
              oraz od 2-8 dnia cyklu merional (446 zł). Teraz AID kosztuje już 750
              zł, do tego znów dojdą ze 2-3 usg (pierwsze 90 zl, kolejne 45zł)
              czyli koszty będą podobne. Ale trudno, żeby tylko efekt był
              podobny smile. Leczę sie u dr Sobkiewicza.
              • joanna9629 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 15:15
                Dziękuję Ci bardzo za odpowiedż. Chciałabym jeszcze zapytać czy wszystkie
                badania robione są tam na miejscu. Czy doktor sam osobiście wykonuje badanie
                USG. Co jeśli badanie wypada w sobotę bądż niedzielę. Przepraszam za te pytania
                ale przechodziłam przez to przystępując do 2 zabiegów i nieraz było to dosyć
                kłopotliwe. Usg robił inny lekarz, jeśli wypadało w niedzielę to juz w ogóle a
                jeżdżąc do Novum ponieważ jestem z Łodzi podawałam wielkości kmórek przez
                telefon,dla mnie po paranoja przy takich pieniądzach.Aha sorry że pytam a brałaś
                pod uwagę Gametę w Łodzi. Dlaczego wybrałaś Salve?
                • biszkopcik11 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 15:48
                  Wszystkie zabiegi i usg robił mi dr Sobkiewicz, w soboty dr
                  normalnie pracuje, z tego co słyszalam to zdarzały się jakieś
                  niedziele w które przyjeżdzał do pacjentek, ale nie doświadczyłam
                  tego osobiście, bo nie było takiej potrzeby. A co do wyboru to po
                  prostu jak zaczynałam starania zaczełam czytać regularnie Bociana i
                  tam miał opinię świetnego specjalisty,który pomógl wielu
                  dziewczynom, zresztą jeśli chodzi o AID to podobno Salve i Kriobank
                  Opinie z Bociana)są najlepsze w Polsce. A co do dr na początku jest
                  trochę zdystansowany, małomówny, trzeba go ciągnąc za język (ale na
                  wszystkie pytania wyczerpująco odpowiada), z czasem (prowadzilam u
                  niego również ciążę)rozgaduje się, zartuje i okazuje się przemilym,
                  ciepłym człowiekiem.
                  • joanna9629 Re: :) jeszcze raz :) 10.08.07, 15:55
                    Dziękuję ci serdecznie za odpowiedż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka