Dodaj do ulubionych

Dziewczyny z okolic katowic

17.08.07, 22:07
Cześć laseczki, posyłam Wam gorące buziaczki!!!!!!!!
Jestem ze śląska i chciałabym nawiązać kontakt z kimś z pobliża,
Jestem otwarta i chętna podzielić się z kimś moimi problemami, bo wiem że
tutaj mnie zrozumiecie.

Pozdrawiam pa
Obserwuj wątek
    • anulka59 Re: Dziewczyny z okolic katowic 17.08.07, 22:30
      Napisałam Ci na priv.
    • yasmin27 Re: Dziewczyny z okolic katowic 19.08.07, 16:35
      witajcie dziewczyny!
      ja też jestem z Katowic. Napiszcie proszę gdzie się leczycie i z jakimi efektami
      lub prognozami.
      Pozdrawiam ciepło!
      • kasiunia2124 Re: Dziewczyny z okolic katowic 19.08.07, 16:45
        Cześć.
        Ja się leczę u dr. Cekańskiego w Bytomiu.
        Mam stwierdzone pco i biorę clo, duphaston, metformax, omega-3, kwas foliowy.
        Przez 3 miesiące mam to brać jak nie zadziała to laparoskopia.
        Dzisiaj jest 14 dc więc jestem pełna nadziei że zagnieżdża się dzidzi.
        Pozdrawiam!!!!!!!!!
        • yasmin27 Re: Dziewczyny z okolic katowic 19.08.07, 16:56
          w takim razie mocno trzymam kciuki, i mam nadzieję, że za kilka dni zawieje tu
          dobrymi wiadomościami o dwóch grubych krechach na sikańcu wink))

Ja już jestem po laparo ale niestety wyniki mam niezbyt dobre, dlatego dla nas
          jedyną szansą jest IVF. W tym cyklu powtarzałam hormony, a 23 sierpnia idę na
          wizytę.. Ja jak na razie łykam antyki, ale mam nadzieję, że to będzie już wstęp
          do stymulacji.
          • kasiunia2124 Re: Dziewczyny z okolic katowic 19.08.07, 17:04
            Yasmin napewno się uda trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dlaczego my musimy tyle przechodzić?

• yasmin27 Re: Dziewczyny z okolic katowic 19.08.07, 17:12
              Kasiek nie wiem i sama czasem zadaję sobie to pytanie. Ostatnio miałam trudne
              dni (po ostatniej wizycie w klinice) i gdyby nie mój M to już dawno bym się poddała.
              Chociaż staram się myśleć pozytywnie to nie wiem czemu ciągle mam pod górkę i to
              tak bardzo boli sad
              • kasiunia2124 Re: Dziewczyny z okolic katowic 19.08.07, 19:43
                Yasmin rozumie Cię dobitnie,sama mam mętlik w głowie wiem że ze mną nie ma tak
                źle ale leczę się. A wszyscy w okół mnie nie zdają sobie sprawy że ja naprawde
                jestem chora. Nikt mnie nie rozumie, nikt z rodziny nie miał takich problemów,
                więc wszyscy se myśla no "leczy się bierze tabletki i wszystko będzie ok" A tak
                wcale nie jest ja już mam chorą psychikę i tego się nie da wyleczyć.

pozdrawiam buziaczki trzymajmy się wszyscy za "ręce"
                • assencja1 Re: Dziewczyny z okolic katowic 20.08.07, 18:46
                  Ja się leczę u Bednarskiej-Czerwińskiej. ona jest z kliniki endo-gin na Ligocie,
                  ale długo się tam czeka na wizyte. teraz odkryłam ze ma prywatna praktykę w
                  katowicach i przerzuciałam sie tam, bo szybciej. dostało clo, ale pierwsza
                  stymulacja dała okrągłe zero pęcherzyków. wprost nie umiem w to uwierzyć. mam
                  cysty i w ogóle jestem zaburzona hormonalnie, ale żeby ani jeden pyci? lekkos ie
                  podłamamałam, teraz czeka mnie druga stymulacja i zobaczymy, jak nie to
                  obserwacja w klince całego cyklu...
                  • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 20.08.07, 19:03
                    Witajcie Kochane, i ja sie do Was dolaczam. Tez mieszkam w okolicach Katowic, staramy sie o fasolinke juz ponad rok. W czerwcu podjelismy leczenie w Provicie. Moj mezus ma bardzo slabe wyniki nasionek, ilosc znikoma, ruchliwosc tez tragedia a do tego morfologia... szkoda nawet gadac ;-( z takimi wynikami nie mamy szans na naturalne zapolodnienie.Aktualnie faszeruje go witaminkami i moze pomoze na tyle zeby podejsc do IUI, jesli nie to pozostaje in vitro sad Kolejne badania i wizyta na poczatku wrzesnia i wtedy zobaczymy. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie smile
                    • assencja1 Re: Dziewczyny z okolic katowic 21.08.07, 08:01
                      A moze same witamiki to za mało? mój tez ma nie najlepsze wyniki,
                      ale poszedł do androloga - dr Dokrzewski i dostał Proviron-25 i
                      Pregnyl. jeszcze nie robił ponownych badan,ale jestemy dobrej myśli.
                      Ten dr przyjumue w Chorzowie i w Katowicach, oczywiście prywatnie
                      • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 21.08.07, 09:14
                        assencja1 zgadzam sie z Toba byc moze witaminki nie wystarcza, ale
                        po jednych wynikach nie mozna jeszcze niczego przesadzac ani
                        podejmowac jakis konkretnych dzialan. Zobaczymy we wrzesniu smile
                        • assencja1 Re: Dziewczyny z okolic katowic 21.08.07, 09:39
                          nie, no oczywiscie! ja jestem zdania, ze b.wielu panów ma kiepskie
                          wyniki, ale nigdy tego nie sprawdzali, bo ich partnerki zaszły bez
                          problemu, a to po prostu rachunek prawdopodobiestwa dzialał na ich
                          korzyść i już.poza tym jak to z wynikami bywa to bez brania leków
                          mogą raz wyjsc dobrze a raz źle.
                          a gdzie robicie badania? my w demeter w bytomiu, ale nie wiem czy dl
                          aporównaiania nie zrobić gdzie indziej. tam płacimy ok.120 zł
                          • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 21.08.07, 19:52
                            My robilismy w Provicie. Koszt badan to 110 zl (ogolne+morfologia). Tez sie nad tym zastanawialam czy nie sprobowac jeszcze gdzie indziej wlasnie dla porownania, bo slyszalam ze w klinikach wyniki sa zanizane uncertain Nasz lekarz polecil nam zrobienie rowniez badania na przeciwciała przeciwplemnikowe z surowicy krwi no i mam pewna watpliwosc. U mnie wynik jest ujemny, ale u meza okreslony jako slabo dodatni, czyli jednak jest cos nie tak. Czyzby sam unicestwial plemniki? Slyszalyscie cos na ten temat?
                            • assencja1 Re: Dziewczyny z okolic katowic 21.08.07, 21:00
                              Nie słyszałam o przeciwciałach...dziwne i niebezpiecznie brzmi
                              W sumie o laboratorium Demater słyszłam dobre rzeczy, choć pani laborantka
                              wydajac wyniki powiedziała ze w normie, a moja lekarka oraz androlog że kiepsko.
                              chyba że tak powiedziała na pocieszenie, ale widziała dużo inncych
                              słabszych...mam taką nadzieję. a gdzie oprócz provity można jeszcze zrobić wyniki
                              • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 22.08.07, 08:56
                                Wiem ze wykonuja tez u Frydy przy Mikolowskiej i tam gdzie robilam
                                przeciwciala w Slaskich Laboratoriach Analitycznych Zelazna 1 - na
                                przeciwko CH Silesia. No wlasnie z tymi laboratoriami to roznie
                                bywa... warto potwierdzic wyniki. Najlepiej byloby mniej wiecej w
                                tym samym czasie wykonac w roznych miejscach bo wtedy mozna
                                porownywac, no bo przeciez po 2,3 miesiacach to wyniki rzeczywiscie
                                moga znacznie roznic sie od poprzednich. Pozdrowionka smile
                                • yasmin27 Re: Dziewczyny z okolic katowic 22.08.07, 13:26
                                  ja ostatnio wszystkie badania robię na Żelaznej w ŚLA.

Madzienka1981 witaj w gronie provitówek, może kiedyś spotkamy się w poczekalni wink)
                                  • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 22.08.07, 15:20
                                    Yasmin27 czy dlugo jestes pacjentka provity? Jesli mozna wiedziec to
                                    u jakiego lekarza sie leczysz? Ja mam najblizsza wizyte 4 wrzesnia i
                                    juz cala drze co lekarz powie na te wyniki mojego M na
                                    przeciwciala... wiem ze powinnam myslec pozytywnie ale mam zle
                                    przeczucie ze zostanie nam in vitro. Poza tym na razie i
                                    tak "sprawdzamy" mojego mezusia, a jesli okaze sie ze i u mnie jest
                                    jakis problem? Pesymistka ze mnie straszna, wiem, ale ten rok w
                                    ogole jest jakis pechowy od samego poczatku sad
                                    • yasmin27 Re: Dziewczyny z okolic katowic 22.08.07, 15:36
                                      w provicie leczę się dopiero od maja, ale mam już za sobą kilka wizyt,
                                      laparoskopie i już wiem, że jedyną szansą dla nas jest in vitro - wina leży po
                                      mojej stronie, bo mężulo ma dobre wyniki. Nie traktuję jednak tego jako wyrok,
                                      ale jako nadzieję. Jutro mam kolejną wizytę u dr Kiecki. Boję się strasznie, bo
                                      niestety ostatnio na USG znowu okazało się, że mam cysty, które pojawiły się już
                                      w 14 dniu po laparoskopii sad Jak na razie biorę marvelon, jeśli on nie pomoże
                                      będziemy musieli inaczej rozbić te upiory, bo w przeciwnym razie o stymulacji do
                                      ICSI mogę zapomnieć.
                                      Pewnie żadnym pocieszeniem nie będzie to, że i dla mnie ten rok to jakiś koszmar
                                      i gdyby nie mąż to pewnie już dawno bym dała sobie spokój i dawno bym się poddała.
                                      Pozdrawiam ciepło!
                                      • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 22.08.07, 19:47
                                        Yasmin27 trzymam mocno kciuki za jutrzejsza wizyte smile daj znac koniecznie jak sie sprawy maja. Ja lecze sie u dr Tomanka - jestem dopiero przed trzecia wizyta wiec trudno cokolwiek powiedziec, ale wydaje sie bardzo solidnym fachowcem,a oprocz tego - dusza czlowiek. Jedyna wada to to, ze przyjmuje tylko we wtorki uncertain Pozdrowka smile
                                        • yasmin27 Re: Dziewczyny z okolic katowic 22.08.07, 20:59
                                          Jutro mam wizytę popołudniową na 17:10, i jak tylko wrócę do domu to na pewno
                                          dam znać. Dziękuję za kciuki. Przydadzą się smile

zastanawiam się jak jest z wystawieniem L4 w provicie..
                                          • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 23.08.07, 08:57
                                            Wiesz co w tej kwestii sie akurat nie orientowalam, ale wydaje mi
                                            sie ze powinni wystawiac. Jeszcze raz powodzenia smile
                                          • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 24.08.07, 09:09
                                            Yasmin27 i jak wizyta? Odezwij sie koniecznie smile
    • dronka3 Re: Dziewczyny z okolic katowic 22.08.07, 12:24
      nieśmiało wkraczam w grupę smile
    • yasmin27 Re: Dziewczyny z okolic katowic 24.08.07, 09:36
      już po wizycie i kamień z serca mi spadł wink bo bałam się strasznie. Okazało się,
      że dzieki antykom cysty ładnie się wchłonęły i mogę zacząć stymulację to IMSI big_grin
      Będę szła dlugim protokołem. Jak na razie mam rozpiskę do 13 września.
      Do 4.09 mam brać marvelon, a od 5.09 zaczynam się kłuć diphereliną 0,1 do
      odwołania, równocześnie od 7.09 mam brać lamette przez 10 dni 1x1.

13.09 o dodz.10 mam zbadać estradiol i L, a o godz. 12 mam wizytę w provicie i
      dowiem się co dalej smile

Pozdrawiam cieplutko!
      • elmi18 Re: Dziewczyny z okolic katowic 24.08.07, 10:50
        smile same dobre wieści smilew takim razie do boju! zerknij na pocztę
      • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 24.08.07, 14:03
        No to gratulacje smile bardzo sie ciesze smile zdawaj nam relacje co i
        jak. Ja tez juz nie moge doczekac sie swojej wizyty zeby doktorek
        chociaz okreslil nam jakis plan dzialania. Pozdrawiam serdecznie, a
        od niedzieli zaczynam urlop smile juz nie moge sie doczekac smile
        • yasmin27 Re: Dziewczyny z okolic katowic 24.08.07, 21:38
          relację obiecuję zdawać jak tylko zacznę stymulację, jak na razie jeszcze 10 dni
          antyków smile
          a urlopu zazdroszczę, ja dopiero mam zaplanowany na październik.. chyba, że
          wcześniej pójdę na L4 big_grin

Ty koniecznie napisz jak po wizycie i kiedy zaczynacie staranka smile
          • madzienka1981 Re: Dziewczyny z okolic katowic 05.09.07, 15:51
            yasmin27 zerknij na skrzynke, przeslalam Ci wiadomosc smile
            • yasmin27 Re: Dziewczyny z okolic katowic 05.09.07, 16:23
              już lecę smile

a w ogóle to dziś byłam na pierwszym "szkolącym" zastrzyku diphereliny.
              Niepotrzebnie się tak bałam, bo zupełnie nic nie bolało. Od jutra zaczynam sama
              się kłuć smile
    • amoniaaa hej :) 07.09.07, 09:19
      ja mieszkam zaraz koło katowic wink staramy się już równo 2 lata... Ja
      mam 26 lat, dół psychiczny minął jakieś pół roku temu. Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka