darry4 08.11.07, 19:09 Nie mam doświdczenia z testami - po 2-3 minutach pojawiła mi sie śladowa kreska - ten zarys z prawej strony. Prosze, spójrzcie, jak mam to interpretowac? fotoforum.gazeta.pl/5,2,darry4.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobo_a Re: mój test - prosze zobaczcie 08.11.07, 19:26 witam, zdjęcie trochę mało czytelne, ale coś tam jest, jeżeli nie brałaś żadnych hormonów to możesz się prawie cieszyć, prawie bo test najlepiej powtórzyć z rana za kilka dni a najlepiej jak jest po terminie @ zrobić beta HCG trzymam kciuki, chciałabym na swoim teście też zobaczyć wymarzone 2 krechy Odpowiedz Link Zgłoś
darry4 Re: mój test - prosze zobaczcie 08.11.07, 19:58 Bobo, dziękuje za slowa otuchy. Ja też Ci zycze dwóch porządnych, grubych krech Proszę, piszcie jakie macie doświadczenia z testami - czy jesli sie nie jest w ciązy - to nie pokazuje się NIC, czy zawsze po kilku minutach pokaże sie jakis zarys czy cień drugiej kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia76 Re: mój test - prosze zobaczcie 08.11.07, 22:49 zdjecie rzeczywiście mało czytelne, ale!!......jeśli jest widoczna, choćby blada II kreska i nie brałaś leków typu pregnyl, to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że jesteś w ciaży!!!!!! Mój test był dokładnie taki jak Twój, druga kreska blada - znacznie blada, ale test z krwi zrobiony tego samego dnia (beta) nie pozostawił żadnych wątpliwości!!!! polecam krew, bo to najpewniejszy wynik i życzę pozytywa Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: mój test - prosze zobaczcie 08.11.07, 23:59 ja tę kreskę widzę całkiem dobrze moim zdaniem ciąża! Odpowiedz Link Zgłoś
dobdob0106 Re: mój test - prosze zobaczcie 09.11.07, 07:29 Ja tam widzę kreskę, na moich testach nigdy nic nie było, a u Ciebie jest. Pozdrawiam i po cichutku gratuluję, żeby nie zapeszyć. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: mój test - prosze zobaczcie 09.11.07, 08:22 Mój test wyglądał tak samo, po godzinie zrobilam test z kwi i beta była 123! Gratuluję serdecznie !! Odpowiedz Link Zgłoś
1emama Re: mój test - prosze zobaczcie 09.11.07, 08:46 wedlug mnie jest to kreseczka oznaczajaca test negatywny chyba ze inne sa oznaczenia w ulotce.musisz sprawdzic w ulotce Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: mój test - prosze zobaczcie 09.11.07, 08:50 Dziewczyny zdjęcie można sobie powiększyć klikając na niego Faktycznie jest tam zarys kreski, zrób lepiej betę albo powtórz test z rana Powodzenia ))))))))))) ******** 75 cykl starań 3 programy ICSI/2 transfery ... świat się pomylił...... Odpowiedz Link Zgłoś
darry4 Re: mój test - prosze zobaczcie 09.11.07, 09:33 Bardzo dziękuję za Wasze wpisy - podniosłyscie mnie na duchu. W poniedzialek ide na betę i dam znać. Dzis jestem w 39 dc - a cykle mam średnio 30-40 dni więc sie bardzo nie napalam (staram sie miec poczucie realizmu, chciaż z tym róznie bywa u mnie). Moją nadzieja jest to, ze cykl byl stymulowany, monitorowany i owulacyjny. Owywiscie byl pregnyl, 22 dni temu - wiec to jak pisalyście może byc ślad pregnylu - chociaż, chyba by sie nie utrzymywal az 22 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
fulvia16 Re: mój test - prosze zobaczcie 09.11.07, 12:09 hej ja miałam we wczesnej ciąży właśnie takie blade kreski (w dwóch ciążach), ale miałam też podobne kreski jak w ciąży nie byłam po kilku godzinach od zrobienia testu. Najlepiej zrób betę. Pregnylu już nie powinno być widać, ale nigdy nie wiadomo. pozdrawiam serdecznie Fulvia Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: mój test - prosze zobaczcie 09.11.07, 12:35 Mój zarys drugiej kreski w niedzielę kończy 16 miesięcy)) Powtórzyłam test następnego dnia i wyszedł wyraźniejszy. No i beta! To w sumie podstawa. Moim skromnym zdaniem jesteś w ciąży)) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: bardzo podoba mi się ten wątek- 09.11.07, 12:40 - kolektywnie odczytujemy wynik testu ciążowego. Ja też widzę cień kreski. Znaczy coś jest na rzeczy. Jak dla mnie to możesz być w ciąży, chyba, że jak napisałaś sama pregnyl działa 22 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
darry4 drugi test pozytywny! 10.11.07, 08:55 Witam - dzis rano robilam drugi test, innej firmy i wyszedł jednoznacznie pozytywnie. Wasze typowania były trafione!!!!! Dziekuje za dobrą energie!!!!! Miałam dzis juz testu nie robic, tylko isc w pon. na bete, ale dzis ide na duza impereze rodzinna, gdzie kazą pic wodeczke i jeśc śledziki - wiec juz wiem, zeby tego nie tykac. Aż nie chce mi sie wierzyc... na razie nie dociera.... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: darry4 10.11.07, 11:25 Gratuluję! Napisz jeśli możesz jak długo się staraliście i jaki u was był problem, i co sprawiło tę cudowną wiadomość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darry4 Re: darry4 10.11.07, 21:15 U mnie było tak: przez wiele lat brałam antyki - nie wiedzialam, jaka jestem bezpieczna. Jak mialam 26 lat zdiagnozowano pco, po kilku miesiącach ostawilam antyki i przez ponad dwa lata staralismy sie naturalnie. Kiedy okazalo sie że nic z tego - od pięciu miesiecy sie lecze. Nie mialam owulacji - zadzialalo: clo+fostimon+pregnyl+encorton+metformax+luteina. Cały czas nie dowierzam - poki nie zobacze bety nie uwierze. No i staram sie myslec pozytywnie o wszystkim... pozdrawiam i życze rychło dwóch kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
krocia76 Re: darry4 11.11.07, 16:38 A czy nadal bierzesz luteinę? Jeżli nie to zacznij, bo według mnie już na tym pierwszym teście widać ciążę. Gratulacje i spokojnych 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
krocia76 Re: darry4 11.11.07, 16:40 Ja jestem na tym samym zestawie leków, co prawda dopiero pierwszy miesiąc, ale to pocieszające, że komuś się udało. A ty jak długo byłaś na tych lekach i po jakim czasie ich stosowania udało się? Odpowiedz Link Zgłoś
darry4 Re: darry4 11.11.07, 20:53 Cześ Krocia, na tym zestawie byłam pierwszy wcześniej tylko: clo+ encorton+metformax+duphaston. Ale owulacji nie było. Tak wiec fostimon+pregnyl u mnie to strzał w 10. I Tobie tego samego życzę!!! Luteinę biorę od momentu stwierdzenia pękniecia pęcherzyka. to był pierszy cykl z luteiną (podjęzykowa)- wcześniej duphaston. Ale luteina jest tańsza i -moim zdaniem - bardziej naturalna (ale to tylko na podstawie mniej skomplikowanej ulotki stwierdzam). Na jakim etapie cyklu jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
krocia76 Re: darry4 12.11.07, 17:17 Teraz jestem w 30 dniu cyklu i za moment pojawi się @. W tym miesięcu nie miałam owulacji, bo musiałam przerwać wszystkie leki od ginekologa. Miałam infekcję i brałam antybiotyki i podejrzewam, że to zaburzyło mi cykl. Ale od pierwszego dnia cyklu znów zaczynam i mam nadzieję że i ja niedługo poczwalę się dwoma kreskami. A wiem co to za radość, gdyż trzy razy byłam w cięży (dwa poronienia i trzecia jak najbardziej udana - ma dzisiaj 5 latek i jest najwspanialszym dzieckiem na śiwecie) Odpowiedz Link Zgłoś