kar1980 01.02.08, 16:19 Dziewczyny prosze o rade gdzie w Warszawie mozna zrobic HSG prywatnie bo zalezy mi na czasie w miare nie drogo i dobrze?Które miejsce polecacie?A drugie pytanie to czy je sie robi w jakims okreslonym dniu cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imbirka Re: gdzie HSG?.... 05.02.08, 23:17 Ja dziś miałam na Żelaznej, 200 zł, trzeba mieć skierowanie i wynik jałowego posiewu z szyjki macicy. Badanie robi się do 10 dc po ustaniu krwawienia. Dają zastrzyk domięśniowy (pyralgina z papaweryną), badanie jest dość nieprzyjemne, ale nie bardzo bolesne. Da się wytrzymać. Personel miły, jedyna uwaga - Panie nie przedstawiają się i mają odwrócone identyfikatory, więc nie wiadomo z kim masz do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kar1980 Re: gdzie HSG?.... 13.02.08, 15:03 imbirka a czy mozna tam zadzwonic na ta żelazna i ewentualnie zarezerwowc masz tam moze telefon?Rozumiem ze to skierowanie od Dr moze byc z prywatnej kliniki tak sie zastanawiam czy sie wyrobie ide do Dr 4dc tam jest w jakies okreslone dni to HSG na ŻELAZNEJ i czy sa duże kolejki?Ostatnie pytanie ten posiew jałowy mozna go zrobic na wizycie u gina?Z gory dziekuje za odpowiedź pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: gdzie HSG?.... 13.02.08, 23:37 Telefony masz tutaj: www.szpitalzelazna.pl/index.php?id_page=72 Trzeba zadzwonić do pracowni RTG i zapisać się na dzień, w którym będziesz miała 8-10 dc. Kolejek chyba nie ma, ale ja się zapisywałam z 2 tygodniowym wyprzedzeniem. Posiew najlepiej zrobić pod koniec poprzedniego cyklu, na wynik czekasz ok. 7 dni. Możesz zrobić w przychodni przyszpitalnej za 50 zł, nie wszyscy lekarze mają dostęp do laboratorium i pobierają wymaz. Skierowanie może być od prywatnego gina. Wygląda na to, że się wyrobisz na przyszły cykl - teraz weź skierowanie, zrób posiew, i zapisz się na badanie. Gdyby posiew nie wyszedł jałowy (odpukać) to odwołasz. Z tym posiewem to chodzi o to, że kontrast wstrzykiwany jest pod ciśnieniem, i może "przepchać" bakterie w górę jajowodów, a to może spowodować infekcję. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kar1980 Re: gdzie HSG?.... 14.02.08, 12:35 bardzo Ci dziękuje za odpowiedz Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś