weighty 18.03.08, 02:37 we wszystkich zrodlach podane jest ze badanie to wykonuje sie do 10 dnia cyklu natomiast termin mojego badania (z przyczym czasowych) wypada w 19 dniu cyklu. czy ktos mial robione hsg tak pozno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka59 Re: hsg w 19 dniu cyklu 18.03.08, 08:16 Tak późne hsg to jednak ryzyko Ja miałam w 10dc i jak ordynator ginekologi policzył że to 10dc to powiedział że "no ewentualnie ale to już za późno jak dla mnie" Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: hsg w 19 dniu cyklu 18.03.08, 08:21 Moim zdaniem zbyt ryzykowne jest hsg tak późno~! Ja miałam badanie drożności/ hycosy/ w 10dc a ok 13-14dc zaszłam w ciązę.......... Także myślę żebyś nie ryzykowała! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenka1 Re: hsg w 19 dniu cyklu 18.03.08, 09:02 wszystko zależy jakie masz długie cykle, można by było cykl odpuścić, nie współżyć, jesli nie masz pewności to nie idź, ale z drugiej strony, tyle się nie udaje, czemu akurat teraz, też miałam taki dylemat Odpowiedz Link Zgłoś
weighty Re: hsg w 19 dniu cyklu 18.03.08, 11:50 cykle mam 28-dniowe. jezeli sobie odpuszze ten cykl to czy jest jeszcze jakies ryzyko dla zdrowia przy tak poznym hcg? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: hsg w 19 dniu cyklu 18.03.08, 13:15 Płód będzie naświetlony a jakie będą skutki to się okaże dopiero po porodzie .Jeśli masz 28 owu masz w połowie więc mogłaś akurat zajść w ciążę.Jakie jest ryzyko dla zdrowia tego Ci nikt nie napisze bo to było wróżenie,gdybanie a z drugiej strony przecież może być wszystko Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha1983 Re: hsg w 19 dniu cyklu 18.03.08, 14:59 nie ryzykuj Kochana, ja miałam w 11dc. i lekaz mówił że to ostatecznośc,co to za lekarz wogóle coś takiego proponuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weighty Re: hsg w 19 dniu cyklu 19.03.08, 00:28 tylko, ze chodzi o to, ze dzisiaj jest moj 4 dzien cylku wiec jezeli zaplodnienia nie bedzie to chyba wszystko powinno byc ok? niestey jezeli chialabym zrobic to badnie w nastepnym cyklu to wolne terminy przypadaja znowu ok 19 dnia mojego cyklu. niestety nie mieszkam w Polsce a w kraju gdzie mieszkam na wizyte u gina czeka sie 3 miesiace dzieki serdeczne za wszystkie posty Odpowiedz Link Zgłoś