magdacierniakbajer 30.03.08, 19:41 jest sens robić betę przy pozytywnym teście sikanym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maksimini Re: warto? 30.03.08, 20:18 Ja zrobiłabym betę a potem raz jeszcze za 2-3 dni żeby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: warto? 30.03.08, 23:04 Jasne, że warto, wiadomo, jakie ciąża ma szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: warto? 31.03.08, 10:16 Moim zdaniem nie warto. Chyba że masz ochotę troche się postresować. Co Ci z tego przyjdzie, że np. dowiesz się, że prawidłowo bądź nieprawidłowo przyrasta? Na tak wczesnym etapie i tak niewiele można zrobić. Nie mówiąc o tym, że akurat przyrastanie bety wcale nie musi mieć wiele wspólnego z "szansami" ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
a-yga Re: warto? 31.03.08, 12:01 Zdecydowanie TAK. Mój gin po usg, teście sikanym kazał jeszcze zrobić betę - to daje pełny obraz Pozdrawiam trzymam kciuki, żeby wszystko było ok Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: warto? 31.03.08, 17:40 a-yga napisała: > Zdecydowanie TAK. Mój gin po usg, teście sikanym kazał jeszcze > zrobić betę - to daje pełny obraz czego? w 8 tc robi sie usg i wtedy jest dopiero jakikilwiek obraz. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: warto? 31.03.08, 17:39 mezatkaap napisała: > Jasne, że warto, wiadomo, jakie ciąża ma szanse... tego zadna beta nie powie. jestem tego zywym przykladem. piekne przyrosty a cztery ciaze poszly w 3,14zdu. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: warto? 31.03.08, 12:05 Z doświadczenia wiem, że nie warto szkoda stresu Ile jest kobiet na świecie które nie wiedzą nawet co to beta i urodziły zdrowe dzieci ******** 80 cykl starań 3 ICSI w P. 4 ICSI nOvum - niech TEN CUD trwa Odpowiedz Link Zgłoś
mari-o981 Re: warto? 31.03.08, 19:05 Ja jestem pewna,że Warto!! beta powinno się podwajać w ciągu 24 godzin, wtedy wszystko jest ok. Wtedy jesteś pewna czy wszystko jest z dzidzią dobrze. Moje beta niestety przyrastało zbyt wolno( Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: warto? 31.03.08, 21:14 mari-o981 napisała: > Ja jestem pewna,że Warto!! > beta powinno się podwajać w ciągu 24 godzin, wtedy wszystko jest ok. nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: warto? 01.04.08, 01:13 mari-o981 napisała: > beta powinno się podwajać w ciągu 24 godzin, wtedy wszystko jest ok. Wtedy > jesteś pewna czy wszystko jest z dzidzią dobrze. Bzdura. Przeżyłam dwie ciąże obumarłe, za każdym razem beta "pięknie się podwajała". Bety nie ma sensu robić, bo ona Ci właściwie nic nie powie. Zrób porządne usg ok. 6/7 tydonia. No i dobry ginekolog powie Ci od razu, czy macica jest prawidłowo, jak na ten wiek ciąży powiększona i rozpulchniona. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: warto? 01.04.08, 07:29 Też myśle że nie warto bo po co?Choć będzie na już przyrastać Ok to i tak nie masz pewności ze cale 9miesięcy ciąża będzie rosła jak powinna niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: warto? 01.04.08, 19:37 Szkoda nerwów i pieniędzy. Moje bety pięknie przyrastały... do 7. tygodnia, a cztery ciąże poszły... Odpowiedz Link Zgłoś