Gość: Uluś IP: *.net.Eggs.pl 17.09.03, 22:11 Od 6 tygodni biore po 3 tab. Bromergonu na noc. Dziś wyszedł mi pozytywny test ciążowy i nie wiem, czy mam Bromergon odstawić, czy brać dalej, czy odstawiać stopniowo. Może coś wiecie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: Bromergon a ciąża IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.09.03, 23:28 Wprawdzie jeszcze nie biorę bromergonu, ale już mi go lekarz przepisał. Gdy spytałam, czy mam brać dalej, gdy zajdę w ciążę powiedział, że mam odstawić. Dodam tylko,że chwilę się wahał gdy odpowiadał (może nie spodziewał się pytania), tak więc do końca nie jestem pewna jak to powinno być. A tak poza tym GRATULACJEEEEE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
evy Re: Bromergon a ciąża 18.09.03, 06:34 Byłam (niestety bo poroniłam) w podobnej sytuacji, tj. brałam bromergon i kiedy okazlo się że jestem w ciąży lekarz kazał mi odstawić tabletki. Tak się złożyło, że w tym samym czasie byłam też u innego ginekologa, który potwierdził powyższe. Także wg moich informacji powinnaś odstawić. Ale oczywiście najlepiej będzie jak skontaktujesz się ze swoim lekarzem, bo przecież każda z nas to inny 'przypadek'. powodzenia i gratulacje evy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni_ferek Re: Bromergon a ciąża IP: *.zax.pl 19.09.03, 00:02 Skonsultuj się z lekarzem. Ja zaczełam brać Bromergon tydzień temu. Mój gin twierdzi, że w przypadku ciąży będzie podawana do 6 tyg. Ostatnio widziałam opinię lekarza, który zaleca pacjentkom bromergon do 20 tyg. (!). To było w pytaniach do eksperta na forum nasz_bocian: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6816 Odpowiedz Link Zgłoś
enter14 Re: Bromergon a ciąża 19.09.03, 12:17 Jestem w 8 tygodniu i biorę bromergon. Leczę sie u endokrynologa. Lekarka powiedziała, że powinnam jeszcze przyjmować, ponieważ gwałtowne odstawianie może doprowadzić do podniesienia poziomu prolaktyny i poronienia.Do 6 tygodnia miałam brać po 3 tabletki dziennie, potem po dwie, a zaraz idę na wizytę to powie mi co dalej. Także na razie bierz i idż do lekarza a on ci powie co dalej. Gorąco pozdrawiam.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diuna Re: Bromergon a ciąża IP: *.autocom.pl 20.09.03, 00:19 Potwierdzam opinię, że w przypadku ciąży zalecana jest kontynuacja zażywania Bromergonu. Ostatnio też pytałam mojego lekarza, stwierdził, że pomimo zapisu w ulotce (niewskazane przyjmowanie we wczesnej ciąży) mam kontynuować kurację, jeśli uda mi się zajść w ciążę. Myślę, że jest to indywidualne, w zależności od tego jakie tendencje wykazuje proloaktyna (u mnie bez bromergonu wzrost prolaktyny po tabletce metro.... był ponad 15-krotny, przy zażywaniu jednej tabletki dziennie - 3-krotny - to podobno dobrze). Ponad rok temu byłam w ciąży w 10 tygodniu ciąża obumarła - nie brałam wtedy Bromergonu. Odpowiedz Link Zgłoś
enter14 Re: Bromergon a ciąża 20.09.03, 10:18 do Diuny: U mnie była taka sama sytuacja, zaszłam w ciążę nie biorąc bromergonu i też ciążą obumarła w 10 tygodniu. Teraz mam przyjmować bromergon do 12 tygodnia ciąży.Gorąco pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uluś Re: Bromergon a ciąża IP: *.net.Eggs.pl 20.09.03, 14:09 Dziewczyny dzięki, skontaktowałam się z lek. i nadal mam brać Bromergon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diuna Re: Bromergon a ciąża IP: *.autocom.pl 20.09.03, 21:56 Mam nadzieję, że wkrótce też będę mogła powiedzieć, że powinnam zażywać Bromergon do .... tygodnia ciązy. Na razie, jak w każdym cyklu czekam ...... Pozdrawiam, trzymam kciuki Ps. czy biorąc Bromergon udało Ci się zajść w ciążę naturalnie? (jeśli uznasz pytanie nie niedyskretne, zrozumiem) - pytam, bo moja była wspomagana. Odpowiedz Link Zgłoś
enter14 Re: Bromergon a ciąża 23.09.03, 09:35 Zaszłam w ciążę biorąc bromergon, zupełnie naturalnie, bez wspomagania, już po pierwszym miesiącu zażwanie leków, sama byłam w szoku)Teraz mam brać do 12 tygodnia. Trzymam za was kciuki, to działa!!! P.S. Steraliśmy się " od wieków" Odpowiedz Link Zgłoś
enter14 Re: Bromergon a ciąża 23.09.03, 09:37 To chyba nie było do mnie)))Trochę się rozpędziłam))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uluś Re: Bromergon a ciąża IP: *.net.Eggs.pl 23.09.03, 11:34 Mnie robiono stymulację owulacji za ciężkie pieniądze i albo pęcherzyk nie rósł, albo jak już urósł nie pękał, a wystarczyło, że przez 6 tyg pobrałam Bromergon i naturalnie zaszłam w ciążę Ale byłam pozytywnie zaskoczona I mam zmniejszać stopniowo dawkę bromergonu, teraz biorę 2 tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka7 Re: Bromergon a ciąża 23.09.03, 23:00 Witam ja od 6 miesięcy biorę Bromergon i też staram się zajść w ciązę. Lekarz zalecił mi odstawienie leku jak tylko test ciążowy będzie pozytywny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus22 Re: Bromergon a ciąża 26.09.03, 12:25 dziewczyny, to ja już nie wim, też biorę bromergon 1/2 tabletki od 1,5 miesiąca i staram się o dziecko, jeden lekarz powiedział brać jak pani zajdzie, drugi wlaśnie dziś na wizycie odstawić, cholercia po waszych odpowiedziach też nie mogę wyciągnąć jednoznacznej odpowiedzi. sama nie wiem. 2 miesiące temu, wyszedł mi pozytywny test(blada krecha, a drugi test nic nie wykazał) i po 9 dniach od terminu miesiączki dostałam krwawienia, tak więc nie wiem do końca czy to była ciąża, ale raczej tak i boję się żeby się to nie powtórzyło! i co z tym bromergonem, iść do trzeciego lekarza po opinie? Odpowiedz Link Zgłoś