Dodaj do ulubionych

Bromergon a ciąża

IP: *.net.Eggs.pl 17.09.03, 22:11
Od 6 tygodni biore po 3 tab. Bromergonu na noc. Dziś wyszedł mi pozytywny
test ciążowy i nie wiem, czy mam Bromergon odstawić, czy brać dalej, czy
odstawiać stopniowo.
Może coś wiecie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: Bromergon a ciąża IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.09.03, 23:28
      Wprawdzie jeszcze nie biorę bromergonu, ale już mi go lekarz przepisał. Gdy
      spytałam, czy mam brać dalej, gdy zajdę w ciążę powiedział, że mam odstawić.
      Dodam tylko,że chwilę się wahał gdy odpowiadał (może nie spodziewał się
      pytania), tak więc do końca nie jestem pewna jak to powinno być. A tak poza tym
      GRATULACJEEEEE!!!!!!
    • evy Re: Bromergon a ciąża 18.09.03, 06:34
      Byłam (niestety bo poroniłam) w podobnej sytuacji, tj. brałam bromergon i
      kiedy okazlo się że jestem w ciąży lekarz kazał mi odstawić tabletki. Tak się
      złożyło, że w tym samym czasie byłam też u innego ginekologa, który
      potwierdził powyższe. Także wg moich informacji powinnaś odstawić. Ale
      oczywiście najlepiej będzie jak skontaktujesz się ze swoim lekarzem, bo
      przecież każda z nas to inny 'przypadek'.
      powodzenia i gratulacje
      evy
    • Gość: reni_ferek Re: Bromergon a ciąża IP: *.zax.pl 19.09.03, 00:02
      Skonsultuj się z lekarzem.
      Ja zaczełam brać Bromergon tydzień temu. Mój gin twierdzi, że w przypadku ciąży
      będzie podawana do 6 tyg.
      Ostatnio widziałam opinię lekarza, który zaleca pacjentkom bromergon do 20 tyg.
      (!). To było w pytaniach do eksperta na forum nasz_bocian:
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6816
      • enter14 Re: Bromergon a ciąża 19.09.03, 12:17
        Jestem w 8 tygodniu i biorę bromergon. Leczę sie u endokrynologa. Lekarka
        powiedziała, że powinnam jeszcze przyjmować, ponieważ gwałtowne odstawianie
        może doprowadzić do podniesienia poziomu prolaktyny i poronienia.Do 6 tygodnia
        miałam brać po 3 tabletki dziennie, potem po dwie, a zaraz idę na wizytę to
        powie mi co dalej. Także na razie bierz i idż do lekarza a on ci powie co
        dalej. Gorąco pozdrawiam.smile)
      • Gość: diuna Re: Bromergon a ciąża IP: *.autocom.pl 20.09.03, 00:19
        Potwierdzam opinię, że w przypadku ciąży zalecana jest kontynuacja zażywania
        Bromergonu. Ostatnio też pytałam mojego lekarza, stwierdził, że pomimo zapisu w
        ulotce (niewskazane przyjmowanie we wczesnej ciąży) mam kontynuować kurację,
        jeśli uda mi się zajść w ciążę. Myślę, że jest to indywidualne, w zależności od
        tego jakie tendencje wykazuje proloaktyna (u mnie bez bromergonu wzrost
        prolaktyny po tabletce metro.... był ponad 15-krotny, przy zażywaniu jednej
        tabletki dziennie - 3-krotny - to podobno dobrze). Ponad rok temu byłam w ciąży
        w 10 tygodniu ciąża obumarła - nie brałam wtedy Bromergonu.
        • enter14 Re: Bromergon a ciąża 20.09.03, 10:18
          do Diuny:

U mnie była taka sama sytuacja, zaszłam w ciążę nie biorąc bromergonu i też
          ciążą obumarła w 10 tygodniu. Teraz mam przyjmować bromergon do 12 tygodnia
          ciąży.Gorąco pozdrawiamsmile))
          • Gość: uluś Re: Bromergon a ciąża IP: *.net.Eggs.pl 20.09.03, 14:09
            Dziewczyny dzięki, skontaktowałam się z lek. i nadal mam brać Bromergon.
          • Gość: diuna Re: Bromergon a ciąża IP: *.autocom.pl 20.09.03, 21:56
            Mam nadzieję, że wkrótce też będę mogła powiedzieć, że powinnam zażywać
            Bromergon do .... tygodnia ciązy. Na razie, jak w każdym cyklu czekam ......
            Pozdrawiam, trzymam kciuki
            Ps. czy biorąc Bromergon udało Ci się zajść w ciążę naturalnie? (jeśli uznasz
            pytanie nie niedyskretne, zrozumiem) - pytam, bo moja była wspomagana.
            • enter14 Re: Bromergon a ciąża 23.09.03, 09:35
              Zaszłam w ciążę biorąc bromergon, zupełnie naturalnie, bez wspomagania, już po
              pierwszym miesiącu zażwanie leków, sama byłam w szokusmile)Teraz mam brać do 12
              tygodnia. Trzymam za was kciuki, to działa!!!
              P.S. Steraliśmy się " od wieków"
            • enter14 Re: Bromergon a ciąża 23.09.03, 09:37
              To chyba nie było do mniesmile)))Trochę się rozpędziłamsmile)))
            • Gość: Uluś Re: Bromergon a ciąża IP: *.net.Eggs.pl 23.09.03, 11:34
              Mnie robiono stymulację owulacji za ciężkie pieniądze i albo pęcherzyk nie
              rósł, albo jak już urósł nie pękał, a wystarczyło, że przez 6 tyg pobrałam
              Bromergon i naturalnie zaszłam w ciążęsmile Ale byłam pozytywnie zaskoczonasmile
              I mam zmniejszać stopniowo dawkę bromergonu, teraz biorę 2 tabletki.
    • optymistka7 Re: Bromergon a ciąża 23.09.03, 23:00
      Witam
      ja od 6 miesięcy biorę Bromergon i też staram się zajść w ciązę. Lekarz zalecił
      mi odstawienie leku jak tylko test ciążowy będzie pozytywny.

Pozdrawiam
    • kaktus22 Re: Bromergon a ciąża 26.09.03, 12:25
      dziewczyny, to ja już nie wim, też biorę bromergon 1/2 tabletki od 1,5 miesiąca
      i staram się o dziecko, jeden lekarz powiedział brać jak pani zajdzie, drugi
      wlaśnie dziś na wizycie odstawić, cholercia po waszych odpowiedziach też nie
      mogę wyciągnąć jednoznacznej odpowiedzi.
      sama nie wiem.
      2 miesiące temu, wyszedł mi pozytywny test(blada krecha, a drugi test nic nie
      wykazał) i po 9 dniach od terminu miesiączki dostałam krwawienia, tak więc nie
      wiem do końca czy to była ciąża, ale raczej tak i boję się żeby się to nie
      powtórzyło!
      i co z tym bromergonem, iść do trzeciego lekarza po opinie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka