Dodaj do ulubionych

hsg na żelaznej - u kogo?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 11:26
Do dziewczyn, które miały wykonywany zabieg hsg w św. Zofii! Proszę podajcie
nazwisko lekarza, którego polecacie. Wiem, że jest tam dobra pani doktor, ale
niestety nie znam jej nazwiska. Kto pomoże?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Megan Re: hsg na żelaznej - u kogo? IP: 213.25.125.* 23.09.03, 11:58
      Sandro, a dlaczego na Żelaznej? Ja mieszkam w Warszawie (od niedawna) i
      skierowane mnie z Novum na Madalińskiego, albo na Bielany. Czy słyszałaś coś o
      tych szpitalach.
      Boję się tego badania...
      M.
      • Gość: Sandra Re: hsg na żelaznej - u kogo? do Megan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:45
        Megan, jak będziesz coś wiedziała na temat hsg na Madalińskiego lub na
        Bielanach to napisz proszę. Może pójdę tam...
        Pozdrawiam
    • Gość: Fulvia Re: hsg na żelaznej - u kogo? IP: 212.244.167.* 23.09.03, 12:15
      a czy można na nie iść bez skierowania? a jeśli tak to gdzie najlepiej, w
      którym dniu cyklu i ile to kosztuje, czy może jest to badanie bezpłatne?
      Pozdr.
      Fulvia
      • Gość: Sandra Re: hsg na żelaznej - u kogo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:23
        Ja też mam skierowanie z Novum i polecono mi właśnie Żelazną. Myślę, że to
        zależy który lekarz wypisuje skierowanie. Ja miałam od dr Sowińskiej.

Fulvia: na hsg możesz oczywiście iść bez skierowania. Niestety nie wiem ile
        kosztuje. Po prostu zadzwoń, wszystko Ci powiedzą. Z tego co wiem to badanie
        trzeba wykonać w 7-10 dnia cyklu. Pozdrawiam
    • Gość: Didi Re: hsg na żelaznej - u kogo? IP: *.skandia.de 23.09.03, 13:04
      Ja bylam na zelaznej na lapaoskopii, skierowanie dostalam od dr Sowinskiej ale
      nie sugerowala mi wtedy zelaznej, no ale potem jej b.zachwalam wiec moze teraz
      poleca smile))
      ja bylam u dr. Szymanskiego , b.mily i kompetenty mlody facet, polecam
    • Gość: Megan Re: hsg na żelaznej - u kogo? IP: 213.25.125.* 23.09.03, 13:11
      Ja dostałam skierowanie na HSG na Madalińskiego lub w szpitalu Bielańskim od dr
      Taszyckiej (NOVUM). Z tego co dowiadywałam się w tych szpitalach są to badania
      bezpłatne, trzeba tylko ze skierowanim udać się do przychodni przyszpitalnej.
      Mam zamiar to zrobić w tym tygodniu, tylko który szpital wybrać ????
      Boję się nadal...
      Megan
      • Gość: Sandra Re: hsg na żelaznej - u kogo? do Didi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:14
        Ile kosztował Cię zabieg w św. Zofii?
        • Gość: didi Re: hsg na żelaznej - u kogo? do Didi IP: *.skandia.de 23.09.03, 14:33
          nic, dostalam skierownie od dr Sowinskiej zglosilam a sie z nim na wizyte do
          przychodni i po miesiacu operacja. sama wybralam Zelazna gdyz slyszlam dobre
          opinie o ginekologach tam przyjmujacych... i tyle smile
          • Gość: paula Re: hsg na żelaznej - u kogo? do Megan IP: 213.17.162.* 23.09.03, 15:00
            Megan, boisz sie zabiegu? JA mialam robione hsg 4 lata temu w CZD w Miedzylesiu.
            Lekarz wprowadza przez pochwe i macice taka rurke, przez ktora wlewa kontrast
            do jajowodow. Nie jest to przyjemne, uczulam lekkie uklucie (jak wsuwal rurke)
            i uczucie rozpierania, kiedy wlewal kontrast. A potem robil zdjecia (rtg). Nie
            jest to przyjemne, ale mozna przezyc, bol jest niewielki, jesli wogole mozna to
            nazwac bolem.
            Po zabiegu mialam plamienie i uczucie duzego dyskomfortu, wtedy czulam bol,
            porownywalny z miesiaczkowym, mozna tak powiedziec.
            Nie boj sie, to nie takie strasznesmile
            Pozdrawiam.
            • Gość: Megan Re: hsg na żelaznej - u kogo? do Megan IP: 213.25.125.* 24.09.03, 10:43
              Dziękuję...
              Siedzę w pracy i miło jest dostać kilka słów otuchy od koleżanki z sieci.
              Do tej pory tylko przyglądałam się Waszym rozmowom i uczyłam od Was...
              Całuję!
              Tak bardzo chciałabym, aby nam się udało!!!
              M.
              • Gość: paula Re: hsg na żelaznej - u kogo? do Megan IP: 213.17.162.* 24.09.03, 23:06
                Uda sie, nie dzis to jutro, ale sie uda, no bo dlaczego niesmile
                Pozdrawiam Cie serdecznie
                CZESC!
                • Gość: Megan Re: hsg na żelaznej - u kogo? do Megan IP: 213.25.125.* 25.09.03, 08:47
                  Rozczarowanie bardzo boli, dlatego ja zaczynam się bronić przed tym bólem i nie
                  chcę robić sobie wielkich nadziei. Od 3 lat żyję od cyklu do cyklu i jestem
                  zgnieciona. Teraz też boli mnie brzuch i czuję, że dostanę okres. To HSG jest
                  ostatnim badaniem, które zrobię. Tak teraz myślę...
                  Pa,
                  M.
    • lidek0 Re: hsg na żelaznej - u kogo? 26.09.03, 16:13
      Ja polecam dr Marzenę Padzik Moczydłowską. lezcę sie u niej i jest super
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka