m-a-la 06.08.08, 19:33 Tym razem ja sprobuje z nowym watkiem. Mam nadzieje, ze okaze sie szczesliwy Ja juz jestem po antykach, w trakcie stymulacji do ICSI. Za 2 tygodnie powinno byc juz po wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggi1973 Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 06.08.08, 20:08 Dołączam i ja! Z tym, że u mnie stymulacja będzie pod koniec sierpnia. Teraz czekam na @ i zaczynam zażyważ przez 21 dni regulon. Mala, a gdzie podchodzisz? Ja we Wrocławiu dr.Polak. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 07.08.08, 09:12 Witaj pewnie cala procedura wypadnie Ci na wrzesien, ale czas szybko leci Ja podchodze w Invimedzie u dr Dworniaka, jest calkiem ok. Maz dzielnie robi mi zastrzyki, jednak sama chyba nie dalabym rady wbic sobie igly... choc jest malutka. Niestety mam juz pare siniakow od tych zastrzykow, z czego jeden od pielegniarki w Invimedzie... W sumie na razie nie widze jeszcze zadnego dzialania, typu puchniecie itp. Oby jak najszybciej to bylo za nami! Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 07.08.08, 23:44 hej Mala - chciałam tylko napisać, że trzymam kciuki. Zastrzyki teraz wydają się trudne,ale szybko się o tym zapomina. Wszytko będzie dobrze. Trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.08.08, 12:06 Hej Dziejba! Dzieki za kciuki Ja tez caly czas trzymalam za Was kciuki i teraz tez trzymam, zeby Wam pieknie te 9 mc minelo! I przede wszystkim spokojnie. No i jeszcze raz serdecznie gratuluje fasolki Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 07.08.08, 23:56 witajcie dziewczynki, ja też u dr D w invimedzie , 19 dzień antyków, od @ gonal + decapeptyl. Jakie bierzesz leki mala? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.08.08, 12:10 Widze, ze mam ta sama droge co Ty Thusday. Po antykach, od 1 dc decapeptyl 0,1 rano, a od 3 dc doszedl do tego po poludniu 150 gonal f. W sobote mam wizyte, to zobaczymy jak sie stymuluje. Mam nadzieje, ze wszysko ok Troche sie tylko martwie, bo to chyba jest krotki protokol, a wyczytalam, ze przy krotkim protokole jest mniejszy odsetek uzyskanych ciaz... Ale generalnie to ja jestem straszna optymistka w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.08.08, 16:25 właśnie wczoraj zaczęłam myśleć że to chyba krótki protokół - piewszy raz podchodze i nie mam jeszcze rozeznania. wydawało mi się że z antykami jest długi, ale to chyba nie od tego zależy. Także mamy tak samo, tylko ja jestem jakieś 1,5 tygodnia później 1 podląganko pewnie będę miała za jakieś 10-12 dni. Jaką masz dawkę Gonalu? Trochę przeszkadza mi to że dali mi 225 i zero informacji jak ją sobie przygotować, a mój 3 dc może wypaść 15 -17 sierpnia i wtedy nikt mi zastrzyku nie zrobi... Będzie dobrze Też jestem optymistką Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.08.08, 16:26 w sensie jestem 1,5 tygodnia wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.08.08, 16:45 Dziewczyny Nie wiem co jest przyczyna w waszych zabiegach ale jesli wiecie to prosze odpowiedzcie mi na pytanie na moim dzisiejszym watku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=83153890 Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.08.08, 17:32 Ja niestety nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytania... Moze sprobuj u eksperta na forum bociana..? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.08.08, 17:37 Gonal mam w dawce 150 (2 x 75). Tez oczywiscie nie dostalam zadnej informacji, @ wypadla mi w niedziele, wiec pojechalam do Limu i tam bardzo mila pielegniarka wszystko wyjasnila mi i mojemu mezowi. A 3 dc wypadl mi w tygodniu wiec pojechalismy do Invimedu. Tam juz mniej mila pielegniarka tez wszystko nam wyjsnila. To wszytsko jest potem bardzo proste W razie czego sluze rada Ja to sie boje ze mi punkcja wypadnie 15 - 17 sierpnia... Ciekawe co wtedy...? Ale jutro pewnie wszystko bede juz wiedziala, przynajmniej mniej wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.08.08, 20:01 no to napisz koniecznie ciekawe czemu mam większą dawkę ? może większa jestem ;p ja mam medicovera - ciekawe czy tam potrafią wstrzykiwać gonal - czynni są też w niedziele więc może sprawdzę.. albo powiesz mi jak tą drugą i trzecią w moim przypadku dawkę połączyć z pierwszą i sama sobie zrobię pielęgniarki w invimedzie naprawdę nie są pierwszej klasy Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 09.08.08, 13:35 Jestem juz po podgladanku. Chyba wszystko ok (jakos nie trafiam na zbyt rozmownych lekarzy...). W 5 dniu stymulacji gonalem mam ok 10 pecherzykow. To chyba nienajgorzej. Prawdopodobnie punkcja bedzie po dlugim weekendzie Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 10.08.08, 23:58 to fajnie, kiedy kolejna wizyta? mam do Ciebei pytanko teoretyczne - czy w razie gdybyś miała jakieś wątpliwości, źle się czuła itd. dr D pozwolił Ci do siebie dzwonić? Albo powiedział żeby gdzieś dzwonić, do invimedu czy gdziekolwiek? bo się trochę zaniedbana czuję z tymi zastrzykami i doinformowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online prosze przeczytajcie 11.08.08, 09:14 dziewczyny jesli ktoras ma taki problem przy jakich wynikach nasienia (morfologia, jak wysoka patologia) kazali wam dac spokoj sobie z IUI tylko ISCI lub IMSI lub przy jakich probach IUI same zdecydowalyscie, ze inseminacja to szkoda czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: prosze przeczytajcie 11.08.08, 12:37 niestety, nie pomogę w podjęciu decyzji, u mnie sprawa była oczywicsta - tylko ICSI/PESA,TESA życzę powodzenia w poszukiwaniu swojej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: prosze przeczytajcie 11.08.08, 12:54 dziekuje za chec pomocy powodzenia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: prosze przeczytajcie 11.08.08, 12:53 Ja tez niestety nie pomoge. U nas morfologia i ruch nienajgorzej, ale liczba plemnikow w 1 ml to od 500 tys do 2 mln, a przy takiej liczbie o niczym innym poza ICSI nie ma mowy... Czytalam, ze po spreparowaniu nasienia powinno byc przynajmniej ok 3 mln plemnikow do IUI. Moze sporoboj sobie to jakos obliczyc, albo zapytaj lekarza. Znalazlam cos takiego: "W nasieniu po „wypłukaniu” powinno być minimum 1-3 mln ruchomych plemników. Jest jednakże wiele danych wskazujących na to, że rozsądny odsetek ciąż (tzn. taki dla którego stosunek skuteczności do poniesionych kosztów dla inseminacji jest bardziej korzystny niż dla zabiegu in vitro) uzyskuje się dopiero przy 5-10 mln ruchomych plemników. Skuteczność wynosi wtedy 10-15 %". www.emama.eu/index.php/leksykon-ciazy-a-z/inseminacja/ Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: prosze przeczytajcie 11.08.08, 12:56 M mial w jednym badaniu nawet 93% patologii (( Ruchu A 5% (( Ale dzieki za odpowiedz Moze jeszcze ktos sie odezwie... Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: prosze przeczytajcie 11.08.08, 13:04 a probowalas o to zapytac eksperta na bocianie? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: prosze przeczytajcie 11.08.08, 16:48 wole nie bo poki co to zadnego IMSI sobie nie wyobrazam nie obrazcie sie ale w koncu cos tam moj M ma wiec i tak robie IUI zobacze po ktorej dam spokoj tak tylko chcialam spytac przepraszam, ze weszlam w watek Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: prosze przeczytajcie 11.08.08, 21:10 Bardzo taktowna jestes... Z tego co sobie przypominam to zapytalam, czy prosilas o rade eksperta na bocianie, ale dobrze wiedziec, ze Twoj maz "w koncu cos tam ma", gratuluje... Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.08.08, 12:47 U mnie teraz wizyty beda co 2-3 dni, przy kazdej badanie estradiolu. Lekarz potem dzwoni i mowi czy zostajemy przy tej samej dawce gonalu. U mnie na razie bez zmian. Tez szczerze mowiac nie wiem czym jest podyktowana dawka... Informacja jest na marnym poziomie... Niestety prawie wszedzie gdzie bylismy jest tak samo... Zawsze trzeba lekarza ciagniac za jezyk... Tylko, ze to sie powoli staje meczace. Dr D dal nam swoja wizytowke na jednej z pierwszych wizyt (z dwoma nr kom), ale nie wspominal nigdy nic o dzwonieniu do niego. Na jedej z ostatnich wizyt, jak mialam sie umowic na kolejna w 1 dc, kazal zadzwonic do siebie, a nie do recepcji. Natomiast nigdy nie bylo mowy o telefonach w razie naglych sytuacji... Ale czytalam, ze dziewczyny do niego dzwonia z roznymi pytaniami i generalnie nie ma z tym problemu. Mam nadzieje, ze nam sie nie przytrafi zadna nagla sytuacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.08.08, 14:00 też mam taką nadzieję , ale wolę wiedzieć co w razie czego robić, żeby nie panikować ja też mam wizytówkę, ale własnie nigdy nie powiedział że mogę gdzieś zadzwonić, gdybym się czymś niepokoiła, no cóż, nie będę się na zapas przejmować ;p W novum informacja była lepsza wg mnie..no ale mają na przykład "przerwe wakacyjną" co mnie rozwala zupełnie - bo ja właśnie w wakacje mam czas na takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.08.08, 15:17 Gonal F - instrukcja dla blondynek (zanim ktos sie obrazi - ja tez jestem blondynka ) www.fertilitylifelines.com/serono/products/gonalf/vial/instructions.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.08.08, 16:25 1 dawke to prosto, problem jest jak mam zmiksować 3 czy używam nową wodę ? czy tylko nowy proszek? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.08.08, 21:03 Uzywasz jednej wody, powtarzasz 3 razy ta sama czynnosc jedynie zmieniajac proszek. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.08.08, 21:13 czyli z następnych opakowań zużywam tylko proszek? A różową igłę biorę tą samą czy nową? Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.08.08, 21:14 I jeszcze - decapeptyl - w to samo miejsce mniej więcej co gonal wstrzykujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.08.08, 21:26 Dokladnie, z kolejnych opakowan tylko proszek, duzej igly nie zmieniasz, uzywasz caly czas tej samej. Ja pierwszy raz jak zobaczylam ta duza igle o malo nie padlam... Na szczescie do wklucia jest malutka Plus tego jest taki, ze mimo kilku dawek gonalu, zastrzyk jest jeden. Pielegniarka powiedziala mi, ze zastrzyki nalezy robic ponizej pepka, na obszarze przypominajacym usmiech Wiec wszystkie zastrzyki robimy obok siebie ponizej pepka, moj brzuch zaczyna przypominac sitko Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 12.08.08, 00:19 to jeszcze dla pewności: do drugiej fiolki z proszkiem wstrzykuje roztwór wody+proszku z 1-szej dawki i pobieram podwójny proszek z pojedynczą wodą - czyli tak jakby większe stężenie, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 12.08.08, 20:01 Czesc dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć, to będziemójdrugi raz, pierwszy niestety nieudany. Teraz czekam na @, a już ją czuje w kościach i mam nadzieje, że najpozniej w czwartek będzie i zaczynam zastrzyki. Tez jestemu Dr D, też protokół krótki. Poprzednim razem bardzo źle się stymulowałam, teraz zmieniliśmy dawkę leków. Naszym problemem jest nasienie męża - 40% nieruchomych, obniżona liczebność i duża ilość patologicznych plemników. Mam nadzieję, że drugi raz będzie szczęśliwy Nigdy nie miałam problemów z dzwonieniem do Dr. Myślę, żeon tak nie mówi, żeby go też nie zasypywac tysiącem pytań okażdej porze dnia i nocy, ale telefon daje i można dzwonić, zawsze oddzwania jeśli wcześniej nie odbierze. Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 12.08.08, 21:02 witaj ulala, ja dzisiaj dostałam @, jutro zaczynam więc zastrzyki ... pojadę do invimedu, żeby 1-szy mi pokazali i poproszę o instrukcje jak robić gonal, bo 1-dzy gonal wypadnie mi w piątek a to święto i nomen omen moje 30 urodziny . Mam nadzieję że dostanę na nie wymarzony prezent! Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 12.08.08, 21:22 hej, zastrzyki to tak na prawde, mały pikuś. Dodam, że całe zycie bałam i boje się igieł a przy poprzednim INV sama wszystkie zastrzyki strzelałam i właściwie powinnam dostać medal jakby zastrzyki miały mi zapewnić sukces mogę robić i 10 dziennie w dowolne miejsce zazdroszcze już @, ja coś czuję, że powitam już jutro rano.... milych snów Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 12.08.08, 21:30 zastrzyki również mogę sobie sama robić o ile wiem jak po prostu ktoś mi powinien pokazać, ja się z lekka cykam narkozy, bo nigdy nie miałam, jeśli można by to przejść bez narkozy to mogę sobie zrobić zastrzyk w oko , no ale nie można, więc nie ma co się cykać . pozdr. thurs Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 13.08.08, 09:54 Witaj Ulaula Wy tak Dziewczyny nie szalejcie z tymi zastrzykami Chociaz i ja bym sie dala cala pokluc za pozytywny efekt Mam juz za soba kilka samodzielnych zastrzykow, bo meza akurat nie bylo i rzeczywiscie to nic strasznego. Fajnie Thursday, ze juz zaczynasz zastrzyki. Teraz bedzie z gorki A ja mam zmniejszona dawke gonalu do 1 ampulki i jutro pewnie dowiem sie juz co i kiedy. Jednoczesnie nie moge sie doczekac i bardzo sie boje No i postanowilismy (cztaj ja postanowilam) skorzystac z akupunktury. Pewnie to wywalone pieniadze, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 13.08.08, 10:32 fajnie, że finiszujesz a ile tych pieniędzy na akupunkturę trzeba wywalić ? I gdzie ją robią w invi? Ja miałam lekką pokrzywkę po 1-szym zastrzyku, ale widzę że już znikła . Mąż mi zrobił, nie chciało się nam jechać... Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 13.08.08, 16:19 Gratuluje pierwszego zastrzyku Na akupunkture zdecydowalismy sie u Hanny Kowalczyk, znalazlam ja na bocianie. Moim zdaniem drogo, pierwsza wizyta 120 zl, kolejne po 70. Chyba, ze podala cene za nas dwoje (jade z mezem)... Jesli nie to nawet w Novum jest taniej (niestety urlop...). Ale nie zamierzamy brac duzo tych zabiegow, zaledwie kilka, wiec mysle ze nie wydamy wiecej jak ok 500 zl. Duzo sie naczytalam o tej akupunkturze i moze warto sprobowac... Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 13.08.08, 23:51 no to 3mam kciuki żeby pomogła. A który już masz dzień stymulacji? Ja sobie poczytałam na noc o protokołach i coraz bardziej nie wiem czemu mam krótki protokół... to moje 1-sze podejście, mam 29 lat (do piątku ), problemem u nas jest brak plemników, fsh w porządku... - leo why? nie to że mam coś przeciwko, w sumie fajnie że to już... ale skoro 80% to protokół długi, krótki jest w wyjątkowych przypadkach a lekarze są niechętni - to czemu ja ? Ja rozumiem że jestem wyjątkowa, ale czy to tak od razu widać Zaczynam gadać głupoty, idę spać... do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
anitaja Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 14.08.08, 16:11 mogę się przyłączyć? jestem już po antykach, aktualnie wyciszacze - diphereline (długi protokół) II podejście Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 14.08.08, 19:56 ja tez podchodze na krotkim, więc next - obie jestesmy wyjatkowe tez w sumie nie wiem czemu, ze mna ok, maz malo plemnikow. Jakis czas temu czytalam sobie duzo na ten temat i wydedukowalam, ze dlugi proptokol stosuje sie, gdy istnieje ryzyko hiperstymulacji, np przy PCO lub przy end. Ale moze sie nie znam, chyba zapytam lekarza. A u mnie cisza - @ nie ma, a tak liczylam ze dzisiaj... czuje sie ewidentnie jak na @ i nie chce zeby mnie tak przetrzymywała.... mam nadzieje na jutro. Tymczasem zycze spokojnego dlugiego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 15.08.08, 13:32 Po pierwsze - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN THURSDAY! Pogoda nieciekawa, ale zycze zeby to byl dla Ciebie piekny dzien i zebys niedlugo dostala cudowny prezent Witaj Anita Mam nadzieje, ze tym razem wszystko sie uda! Dziewczyny, a u mnie same rewelacje! Wczoraj mielismy wizyte u dr D i... koniec stymulacji!!! Wieczorem byl zastrzyk na pekniecie pecherzykow i jutro rano punkcja! Mega szybko W sumie 10 dni stymulacji gonalem... Mam ok 10 pecherzykow, wiec mysle, ze w sam raz W poniedzialek transfer! Nie spodziewalam sie, ze to tak szybko sie potoczy To teraz trzymajcie kciuki za mnie i za moje jajeczka a ja trzymam kciuki za Wasza stymulacje! Cala jestem w skowronkach ) Milego dlugiego weekendu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 15.08.08, 14:02 mala bardzo dziękuję! I się b. cieszę że już jutro punkcja - o której godzinie? Z Twojego posta bija taka radość że aż mam uśmiech na twarzy i mocno trzymam kciuki za udany transferek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 16.08.08, 11:43 Dziekuje za kciuki Punkcje mialam rano, bylam naprawde zestresowana, ale zupelnie niepotrzebnie. Przyjechalismy sporo wczesniej wiec mogam wziac czynny udzial w sprawach mezowskich Potem zostalam zaprowadzona do przebieralni (dobrze miec swoja koszulke mimo ze na miejscu wszystko jest), nastepnie do pokoju z lozkami i musialam wypelnic ankiete dla anestezjologa. Potem welfron i na duzy fotel ginekologiczny. Doslownie po paru sekundach od podania usypiacza zasnelam i obudzilam sie juz na lozku, po ok pol godz. Troszke jestem jeszcze kolowata i pobolewa mnie podbrzusze, ale generalnie nic strasznego Pobrano mi 8 pecherzykow, wiec w sumie nie za duzo, ale mam nadzieje, ze to wystarczy. W poniedzialek wszystkiego dowiemy sie przed transferem, szkoda troche ze nie dzwonia z informacjami wczesniej... A jak u Was klucie? Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 16.08.08, 13:46 no to super że już po!! i dobrze że mi mówisz że to nic strasznego.. A jaki jest anestezjolog? Bo ja bym chciała jakiegoś troskliwego co zrozumie że się cykam narkozy i mnie uspokoi - narkoza jest tylko przy anestezjologu? Czy lekarz też jest obecny? Kłucie idzie świetnie, igła Gonalowa jest wg mnie dużo milsza no i po Gonalu nie mam pokrzywki a po Decapeptylu zawsze przez godzinkę od zastrzyku... Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.08.08, 12:26 Musze przyznac, ze caly wczorajszy dzien po punkcji bylam troche obolala, wiec planujcie ten dzien tak zeby caly moc wypoczywac. Z kliniki na razie nie dzwoniac, wiec mam nadzieje, ze to oznacza tylko dobre rzeczy Anestezjolog byla w moim przypadku kobieta i dosc sympatyczna, ale bez przesady, pielegniarka byla za to super mila i bardzo uspokajajaca. Jak mi zalozyli welfron, to musialam czekac az przyjdzie lekarz i jak przyszedl to na fotel i usypianko, wszystko bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.08.08, 11:24 ulala jak @? Przyszła wreszcie? mala - już juto trasnfer - mocno zaciskam kciuki, za przecudne zarodeczki! Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.08.08, 20:05 hej dziewczyny! Mela - trzymam kciuki za jutrzejszy transfer, zobaczysz jakie tocudowne uczucie wiedziec ze zaroki sa juz w domu na pewno bedzie dobrze. Next -nie wiedzialam,ze masz urodziny - WSZYSTIEGO DOBREGO u mnie @ od wczoraj, dzisiaj byl pierwszy zastrzyk, jutro dzwonie do leakrza i ustalamy co dalej, pewnie czwartek - piatek wizyta i dalej juz z gorki Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.08.08, 21:02 dzięki za życzenia ! z tego co widze to dr D zleca wizytę na krótkim protokole w 7 dniu brania zastrzyków , ale może będziesz miała wcześniej. Napisz jaką dawkę Ci dr zalecił . Jutro przewozimy bioptat męża z novum do invimedu, a we wtorek mam 1- sze podglądanie pęcherzyków, ciekawa jestem ile ich będzie.. to mój 1-szy raz i zupełnie nie mam pojęcia ile jestem w stanie naprodukować . Póki co nic nie czuję - z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej zaczynam myśleć czy tam się coś w ogóle dzieję. Choć myślę, że tak - mój organizm zazwyczaj grzecznie reaguje na leki - szybko i bez efektów ubocznych. Oby było i tak tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 18.08.08, 14:45 mala jak tam? nie trzymaj nas w napieciu.. ile sie zapłodniło, jakie, ile podali, jak było, i w ogóle ? ja rano przewiozłam nasze bioptaty i aspiraty , może się minęłyśmy ? Trochę mnie rozwaliło, że Pani na recepcji nie ma pojecia co to jest bioptat i na co to ma być pojemnik i nic nie wiadomo, że miał być w ogóle - na szczęście w labie wiedzieli więcej, ale do profesjonalnego onsługiwania to jeszcze daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 18.08.08, 16:56 Mela - caly czas trzymamy kciuki - napisz jak poszlo i jak sie czujesz. Next - umowilam sie na wizyte z Dr napiatek, to bedzie po 5 zastrzykach w 7 dniu cyklu - na wieczor w piateknie mam juz lekow i dr dpiero mi da na wizycie. Biore teraz Menopur 1x dziennie 3 ampulki. Pewnie w piatek okaze sie co i jak i kiedy. Juz nie moge się doczekać. Ciekawa jestem ile Ty wychodowalas jajeczek - bede wypatrywac wiesci od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 19.08.08, 13:20 kurcze, już się zaczynam martwić czy u małej wszystko ok ja jestem po 1-szym podglądanku, dr stwierdził ze jak na 4 dawki gonalu jest wszystko jak powinno być, endometrium też ok. W czwartek kolejna wizyta. Pęcherzyków jest coś ok.8 w kazdym jajniku, ale ile z tego podrośnie i co dalej, to jeszcze nie wiadomo. Może w czwartek będzie wiadomo więcej . Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 19.08.08, 16:59 Czesc Dziewczyny Przepraszam, ze trzymalam Was w takim napieciu, ale nie bylam w najlepszej formie.... Bardzo dziekuje za Wasze kciuki Generalnie wszystko ok, ale moglo byc lepiej... Transfer mielismy po poludniu, po pierwsze bylo opoznienie, ale niech tam... Potem zostalismy poproszeni do gabinetu dr D. I tu pierwszy wielki minus dla kliniki, za to ze nie dzwonia wczesniej z informacja... gdyby to robili mielibysmy czas na przemyslenie, a tak, musielismy podjac decyzje w ciagu 1 minuty. Dr poiformowal nas o efektach - z pobranych 8 komorek do zaplodnienia nadawalo sie 6 z czego zaplodnilo sie 5 albo 4 z czego uzyskano 3 prawidlowe zarodki (pozostale nie dzielily sie). Dr stwierdzil, ze 2 zarodki sa dobre, a 1 raczej slaby. Gdy zapytalam o klase zaczal cos tlumaczyc i w efekcie nie powiedzial jakiej sa klasy, ani ilu komorkowe. Sama sobie wydedukowalam, ze 2 zarodki sa klasy B, a ten jeden bidulek klasy C (nie wiem czy slusznie). Dr zasugerowal podanie 3 zarodkow! Bo ten jeden taki slabiutki, 2 nie najlepsze, wiec to zwiekszy szanse... No i zdecydowalismy sie na 3 Mam nadzieje, ze chociaz jeden z nami zostanie... Na koniec dr zapytal, czy nie mamy jeszcze jakis pytan, ale w takiej sytuacji ciezko myslec trzezwo i niestety caly czas czuje sie kiepsko doinformowana (tak ogolnie, biorac pod uwage wszystkie wizyty)... Np. myslalam, ze wazne jest moje endometrium... a lekarz sprawdzil je tylko raz podczas wszystkich wizyt i to na samym poczatku... Rozumiem, ze hipotetycznie sie nie pogarsza.... Sam transfer to znowu nic strasznego. Kompletnie nie boli, prawie w ogole nic nie czuc i trwa 5 minut Potem lezenie pol godzinki i do domku juz z babelkami Staram sie myslec pozytywnie, ale jakos ta rozmowa z lekarzem przed transferem nie nastawila mnie pozytywnie... Nie mamy zadnych mrozaczkow, wiec jakby poszlo zle tfu tfu tfu to cala procedura rusza od nowa. Dr zrzucil to na karby kiepskiego nasienia (bylo 300 tys w 1 ml), ale mysle, ze wina lezy tez po stronie krotkiego protokolu. Z jednej strony to oszczednosc pieniedzy dla nas i ja sie bardzo martwilam co zrobic z wieksza iloscia zarodkow, ale dobrze by bylo miec jakiegos mrozaczka, chocby dlatego, ze nie wiem, czy za pare lat beda jeszcze jakies plemniczki... Tak czy siak teraz nie martwie sie czy beda trojaczki (chciaz bardzo balam sie nawet blizniat), tylko zeby choc jeden babelek ze mna zostal. Mam straszny metlik w glowie, ale powoli zaczynam sobie wszystko ukladac. Oby teraz wytrzymac 2 tyg do testowania Widze Thursday, ze u Ciebie bardzo ladny wynik 16 pecherzykow to calkiem sporo! Pewnie w czwartek juz dowiesz sie kiedy powinna wypasc punkcja Teraz ja trzymam kciuki za Was Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 19.08.08, 21:53 m-al-a - w Twojej sytuacji tez bym się zdecydowała na 3 sztuki, zreszta jesli mi sie uda wyprodukowac wiecej jajeczek niz ostatnio (2 szt) to prosze o podanie 3 szt o razu. Najwyzej beda trojaczki a szanse są większe. 3mam mocno kciuki za Ciebie. Next- wyprodukowalas pikenie - zazdroszcze, ja dowiem sie w piatek ile u mnie jest, pobolewaja mnie jajniki - mysle ze to dobry znak, poprzednio nie mialam zadnych objawow i efekt byl mocno mierny. 3majcie sie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
moja-muza Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 19.08.08, 21:56 Hej dziewczyny. Piszecie o krótkich protokołach wyjaśnijcie mi na czym to polega i ile kaski można zaoszczędzić biorąc pod uwagę, że wszystko się uda za pierwszym razem? Wszystkim wam po transferach życzę spokoju i cierpliwości, a tym przed powodzenia to wcale nie takie straszne jak by się mogło wydawać. Ja po ostatnim transferze (5) z mrożaczków zaciążyłam ale teraz się martwię czy wszystko będzie dobrze. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 19.08.08, 23:07 m-a-l-a gdzie Twój optymizm? Będzie ok, nie potrzebnie po jednej nie udanej rozmowie masz jakieś wątpliwości, zwłaszcza że przecież nic takiego się nie stało - masz podane 2 dobre zarodki i jeszcze 1 extra. Też bym wzieła wszystkie. Nie martw się tylko myśli o swoich bąblach w brzuszku - są już z Tobą i oby tam zostały!! Trochę mnie zdołowała mnie myśl, że mogłam dostać krótki protokół ze względu na kasę ... kurczę mam nadzieję, że dr wziął pod uwagę jakieś wzgledy medyczne, bo chwała Bogu nie mam problemu z płaceniem za ivf i nigdy nie rozmawiałam z nim podczas tych 3 wizyt o kasie.. więc chyba to nie to zdecydowąło??? Chyba bym się wściekła gdyby lekarz w ten sposób chciał mi "oszczędzić" bo wole oszczędzać zdrowie a nie kase... No i odpowiadając na pytanie pod spodem - nie mam bladego pojęcia ile i czy w ogóle jest to jakaś oszczędność - nigdy nie rozmawiałam ile by to kosztowało na jakim protokole - po prostu doktor zapisał Decapepty; i Gonal i rozpoczęliśmy procedurę.. Nawet wydawało mi się że skoro brałam antyki to jestem na długim, ale zorientowałam się że to jednak krótki . A dlaczego nadal pozostaje dla mnie zagadką i mam nadzieję że jest dla mnie korzystniejszy... Bardzo szkoda że dr nie znał klasy zarodków - dla nas to arcy ciekawe, a ich to jakby nie obchodzi. Trochę tak samo było dzisiaj u mnie z pęcherzykami - własciwie to nie wiem czy jest ich dokładnie 16, bo dr nie powiedział sam, ja się dopytałam i usłuszalam no w jednym 8 i w drugim, "gdzieś tak też z 8" więc może 6 a może 10 pewnei.. oj, nie ma co się przejmować ile bedzie tyle będzie i tak tego przecież nie kontroluje M-a-l-a a powiedz testowanie dopiero za 14 dni? W novum wiem że każą po 11 dniach..? I co jak będzie wynik dodatni ? Idzie się jeszcze do invimedu, mówią coś o tym? A co jak wynik ujemny? Też coś mówią? Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Jestem totalną debilką............. 20.08.08, 08:32 Dziewczyny, nie wiem, mam zaćmę umysłową, nie wiem jak to się stało, ale okazało się, że źle biore leki. Zamiast 3 ampułki leku i 1 rozpuszczalnik to ja na dowrót. Jestem taka wkur.... na siebie i na wszystko, nie wiem co teraz, lekarz powiedzial, ze jest szansa, przemowilismy sie na sobote, ale mam ochote walic glowa w sciane. Czemu jak debilka tak bralam??????????????????????????? czy jest jeszcze szansa na wyprodukowanie kolejnych pecherzykow jak zaczynam brac wlasciwa dawke pozniej?????????????????? nie moge znalezc miejsca sobie - doradzcie cos, proszę bo zaraz zwariuje Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: Jestem totalną debilką............. 20.08.08, 09:12 Ula, ja sie tak dobrze nie znam, ale na logike to wydaje mi sie, ze po prostu stymulacja potrwa dluzej i moze zwieksza Ci dawke, ale wydaje mi sie, ze tylko tyle i to nic straconego... Tak to czesto bywa.... Ja czesto z gabinetu wychodzilam otumaniona, bo tak przezywalam wszystko i potem liczylam, ze moj maz wszystko zapamietal i zrozumial Trzymam kciuki zeby poszlo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: Jestem totalną debilką............. 20.08.08, 10:06 dzieki m-a-la za pocieszenie. mi sie wydawalo ze rozumiem, ale widac niekoniecznie. Taka jestem zla na siebie, no ale teraz pozostaje mi tylko czekac do soboty...... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: Jestem totalną debilką............. 20.08.08, 10:58 ula, ważne że się zorientowałaś! ile tych niskich dawek wzięłaś? Szanse myślę że jeszcze są - trzymam kciuki za sobotę. Ja Ci się jakoś nie dziwię - sama miałam wielki problem co do czego itd. I nie zdziwiłabym się jakby się okazało że źle biorę bo od samego początku robimy sobie zastrzyki sami - nikt niczego nie pokazał a dla mojego męża to pierwsze zastrzyki w życiu, choć przyznaję że ma talent - zero siniaków, niczego - brzuszek taki sam jak przedtem. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: Jestem totalną debilką............. 20.08.08, 11:23 w sumie wziełam 3 dawki zbyt małe - zamiast 225 jednostek - brałam 75j. Sama juz nie wiem jak to sie stalo, jestem skołowana. Zupelnie nie. Znaczy wiem - ale to totalne zidiocenie. Nie wiem jak wytrzymam do soboty z nerwów. Mam nadzieje, ze jeszcze nic straconego. Jednak jak to trzeba sie dowiadywac łopatologicznie wszystkiego. Zaczyna mnie to przerastac Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: Jestem totalną debilką............. 20.08.08, 11:51 niestety, z tym dowiadywaniem to świeta racja, nie ma co liczyć że ktoś sam z siebie powie ale ula, myslę że jakby nie było szans to dr by powiedział - po co miałabyś sie dalej kłuć i się narażać i do tego tak stresować - skoro dr kazał kontynuować to nadzieje są - bierz leki i się nie stresuj - przecież dawki się modyfikuje w trakcie protokołu .. Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 20.08.08, 09:49 Dzieki Dziewczyny za pocieszenie juz mi lepiej Odpoczywam i dbam o moje babelki Poprosilam dr o zwolnienie na 2 tyg, bo mam beznadziejna prace i mega stresujaca. Nie byl tym pomyslem zachwycony, stwierdzil, ze to nic nie zmieni, ale dal to zwolnienie... A dla mnie nie ma teraz nic wazniejszego. I w nosie mam prace. Co do krotkiego protokolu, to na 100% dr nie zleca go ze wzgledu na kase. U mnie, wydaje mi sie, chodzilo o zaoszczedzenie czasu. Mialam podchodzic w lipcu i gdy poszlismy na wizyte zeby ustalic leki, okazalo sie, ze mam torbiel...Gdybym dostala dlugi protokol, skonczyloby sie to we wrzesniu. Chociaz dr nigdy nie zapytal, czy nam sie spieszy... No i u mnie byla bardzo mala dawka gonalu (najpierw 2 ampulki, potem 1 amp) i to tez moze byc powod malej ilosci pecherzykow... Teraz to juz niewazne, trzeba patrzec do przodu A co do oszczednosci - przy dlugim protokole leki potrafia wyniesc do 5 tys, mnie przy krotkim protokole i malej dawce gonalu wyniosly 2 tys... Ale tu naprawde nie o oszczednosc chodzi, ale o jak najwieksza skutecznosc... Thursday, dr znal klase zarodkow, wszystko mial przed soba rozpisane, na pewno tez z ilu komorek sie skladaja, ale ja nie moglam tego rozczytac a on tak zamotal odpowiedz, ze w koncu niewiele powiedzial konkretnie... Nie wiem dlaczego.... Widzisz, tak jest u nich z informacja... i ta sama sytuacja z tym co dalej po testowaniu.... Mam jechac do Invimedu na bete w sobote (13 dpt), nie ma wczesniej zadnych weryfikacji. I to tyle co wiem... Nie wiem, czy sa dalej jakies wizyty, jesli tak to pewnie juz odplatne... Kiepsko z ta informacja, ale majac na uwadze ilosc pacjentow, to nie bardzo mozna sie dziwic.... Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 20.08.08, 10:55 no to jak znal to już lepiej , nie ma co się przejmować - dla nas po prostu nasz przypadek jest najwazniejszy a dla nich jak każdy inny - nie ma co się dziwić, chyba zawsze będziemy miały niedosyt. No ale dobrze że ten krótki chociaż nie ze względu na kasę - ja miałam identycznie jak Ty i też mi się wydaje że chodziło bardziej o czas. Pojechaliśmy w lipcu i powiedzielismy co nam dolega. Dr się pyta ok - to kiedy Państwo chcą spróbować, a ja na to : teraz . No i się okazało że mam torbiel - musialam brac primolut, potem antyki i dopiero po antykach dał mi ten krótki. Więc pewnie też dlatego że chciałam : już. Dobrze że odpoczywasz, robotą sie nie przejmuj, najważniejsze są bąble. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaa30 Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 19.08.08, 17:13 Hej dziewczyny czy możecie mi powiedzieć jakiej wielkości powinno być endometrium aby wziżść pirwszy zastrzyk Puregon i którego to dnia miesiączki u Was było Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 21.08.08, 16:38 m-a-l-a jak tam? Jak się czujesz? ula, ja też mam kolejną wizytę w sobotę - punkcja pewnie w pon.-wt. Dr mówi że stymulacja przebiega prawidłowo, dzisiaj powiedział że pęcherzyków jest "tak po 6 w kazdym" więc ile ich jest naprawdę to chyba zostanie tajemnicą , no nic coś ok.12 pewnie... choć ostatnio było ok.16.. tak czy inaczej cieszę się że wszystko przebiega prawidłowo i że już finiszuje. Choć ta narkoza... brrr - ale staram sie myślec o niej pozytywnie, w końcu to chyba nawet mneijszy zabiej niż usunięcie ósemki rosnącej w bok, który przeszłam, co prawda bez narkozy, ale trwał godzinę...a tu 20-30 minut i po wszystkim, PRAWDA ? Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 21.08.08, 17:16 zazdroszcze ilosci pecherzykow, ja niestety boje sie ze bedzie znowumaloi nie wiem czy w ogole podchodzic w tym cyklu, zobacze co bedzie w sobote. Starsznie sie boje i i nie moge doczekac, bo dla mnie oczekiwanie jest najgorsze. A narkozy sie nie boj, ja sie straszliwie bałam, ale po fakcie stwierdzam, ze nie bylo czego sie bac. Zastrzyk nie boli, potem zasypiasz, nie ma krecenia w glowie czy cos, tylko bach i spisz a potem sie po prostu budzisz. Takze glowa do gory! M-al-a - co u Ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 21.08.08, 17:19 ula, dzięki to miła że nie tylko ja się boję a ile miałaś pęcherzyków poprzednio? I ile udało się zapłodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 21.08.08, 17:21 miłam tylko dwa pęcherzyki, więc wyobrażasz sobie mój stres.... zapłodniły się oba, ale niestety żaden ze mną nie został Niestety podejrzewam, że poprzednio teżmogłam te dawki leków źle przyjmować. Nie mogę powiedzieć na sto procent, bo miałam inny zestaw, ale jestem prawie pewna, że menopur brałam źle....... beznadziejny ze mnie przypadk Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 21.08.08, 17:41 o kurcze i myślisz że się do konca nie zorientowałaś? Dobrze że już teraz bierzesz ok (!). 2 komorki to rzecyzwiście b. mało jak na stymulacje - jeśli teraz bierzesz prawidłowo to pewnie będzie więcej !! pozdr. thurs Odpowiedz Link Zgłoś
sonik-790 chlamydia 22.08.08, 09:18 Witam wszyskie staraczki i trzymam kciuki aby się udało. Mam pytanko do dziewczyn które podchodza w INVIMED w Warszawie do ICSI.Dziewczynki napiszcie proszę czy zlecono wam badanka na obecność chlamydii przed zabiegiem. Ja byłam w tym tygodniu u dr bo równiez bede podchodziła do ICSI,ale dopiero we wrześniu a w między czasie kopie na bocianie i wyczytałam ze ta chlamydia jest bardzo niebezpieczna, ja poki co nie dostałam skierowania na badanie może jeszcze dostanę ale prosze o odpowiedź czy wy robiłyście to badanie z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 22.08.08, 10:03 Hej To czekanie jest naprawde okropne.. ale jakos staram sie nie wariowac Objawow ciezko sie na razie doszukac, piersi bola coraz mniej po stymulacji, czasem mam lekkie bole troche jak na okres, ale mysle ze to wszystko dzialanie lekow. Jeszcze tylko tydzien Nie jestem pewna jak sie liczy dni po transferze... Czy jesli transfer mialam w poniedzialek to dzis (piatek) jest 5 dpt, czy poniedzialku nie wliczam i jest 4 dpt...? Pogubilam sie... Thursday, jeszcze chwila i u Ciebie tez bedzie po wszystkim Powyzej 10 pecherzykow to naprawde niezly wynik A narkozy, tak jak napisala Ula, w ogole nie ma sie co bac. Zasypiasz w ciagu ulamka sekundy i wybudzenie jest bardzo lagodne. Wyrywanie zebow to przy tym horror Ula, staraj sie nie martwic (jak to latwo doradzac ) iloscia pecherzykow. U mnie tez nie bylo za wiele, ale goraco mam nadzieje, ze te 3 babelki w zupelnosci wystarcza! Co do badan, to oboje mielismy zlecone infekcje, w tym chlamydie. Badania chyba sa wazne 1 mc (lub max 3, nie pamietam juz). Odpowiedz Link Zgłoś
sonik-790 do ma-l-a 22.08.08, 10:14 sorki że pytam czy to badanie robiliście z krwi czy posiew? bo ja chodze do dr R i w związku z tym że moje pierwsze ICSI było nieudane w innej klinice to miałam większość badań ale tego akurat nie i doktor póki co nic nie mówił że mam je wykonac kazal zrobic narazie tarczycowe badanka może jak juz dojdzie do konkretów to zleci? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: do ma-l-a 22.08.08, 10:20 Robilismy badania z krwi. Dr D zlecil te badania jakos na poczatku, jak zdecydowalismy sie na ICSI. Pamietam, ze dosc dlugo czekalismy na wyniki (Lim i Luxmed). Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: do ma-l-a 22.08.08, 15:46 ja nie mialam nigdy zleconych tych badan , miama toxo, rozyczke, tarczyce, prolaktyne i jakies inne hormony. Dr D invimed Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 23.08.08, 12:53 Czesc dziewczyny! Udalo sie - mam 6 pecherzykow i jestem calaw skowronkach, wszystkoidzie zgodnie z planem. Pytalam tezlekarza o naciecie otoczki (AH) - powiedzial, ze oni badaja grubosc otoczki zawsze przed podaniem i jesli jest taka potrzeba to nacinaja. Takze jest ze tak powiem w standardzie. Kolejna wizyta we wtorek i wtedy juz rozpiszemy kiedy bedzie TEN dzień M-al-a -jak sie czujesz? pewnie weekendowo odpoczywasz - to odpoczywaj spokojnie, rozpieszczaj się ile się da/ Next -co u Ciebie? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 23.08.08, 19:11 ula to rewelacja, sedecznie gratuluję! u mnie ok, dzisiaj był w invi taki rozgardiasz i doktor taki zalatany, że w sumie nie chciało mi się nawet pytać ile mam tych pęcherzyków w końcu, ile mam tyle mam. Dr zapomniał że mój mąż ma mieć biopsje i w ogóle chaos na maksa. Naczekałam się, doktor wyznaczył punkcje pon.-wt. w zależności od popołudniowego estradiolu, potem zadzwonił i dzisaj kazał wziąć 2 gonale zamiast 3 (wiec chyba estradiol nie taki zły, bo by mi skrócił stymulację do dzisiaj), jutro pregnyl o 22:15 - też słabo że nie podpowiadają gdzie w niedziele o 22:15 zrobią mi zastrzyk, bo pregnylu zabronili mi samej robić, ale na szczeście w medicoverze jest dyżur i mi zrobią. No i we wtorek, 9:45 jest moja chwila . Cieszę się że to już, bo troszkę jestem już tym zmęczona i lekko mnie już pobolewa brzuch i plecy i chyba zaczynam mieć dość ;/. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 23.08.08, 19:19 Rozgardiasz był na maksa, czekałam godzinę, cała w nerwach wydaje mi sie ze to przez to ze jakas laska przyszla na punkcje po sniadaniu, a nie mozna przeciez nic jesc prez 6 godzin bo jest znieczulenie... no ale coz, pewnie nie doczytala, jak ja z tymi zastrzykami. Ciesze sie ze juz we wtorek bedziesz miala punkcje, ja we wtorek mam wizyte kontrolna wiec pewnie znowu sie gdzies miniemy na korytarzu Transfer pewnie bedziesz miala w czwartek, 3 mam mocno kciukasy! Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 23.08.08, 19:27 naprawdę przyszła po śniadaniu? to chyba jej nie dali narkozy ? kurcze, a jakbym tak coś we wtorek zjadła... ;p tak tak, mijamy się pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 25.08.08, 17:29 Hej dziewczyny, a co tu taka cisza? Next jak tam nastroj przed jutrzejszym wielkim dniem? Zazdroszcze Ci ze to juz, choc imoja punkcja lada moment. Ale tak chcialabym już miec to za sobą..... M-al-a - jak sie czujesz? 3mam za Nas wszystkie mocno kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 25.08.08, 17:47 To ja sie zglaszam U mnie 8 dpt (chyba... czy moglybyscie zerknac na moj post wyzej i mi podpowiedziec?) Na razie cisza... Brzuch mnie czasem pobolewa jak na @, czasem cos zakuje w jajnikach, bol piersi prawie ustapil... Sama nie wiem co to bedzie... Szczerze mowiac to bardzo sie boje... Nie potrafie wypatrzec zadnych objawow. Ciezkie to czekanie.... Thursday, trzymam kciuki za wazny dzien Ula, calkiem ladnie z pecherzykami, niepotrzebnie sie martwilas Pozdrawiam Was cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 25.08.08, 17:56 na mój gust to u Ciebie 7 dpt - transfer miałaś 18 -sprawdziłam w poniedziałek - a to przecież dzień 0.Kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 25.08.08, 18:30 dziekuje Ula Caly czas nie moglam dojsc, czy wlicza sie ten dzien transferu, czy nie... Czyli 7 dpt. W takim razie testuje 12 dpt, czyli w sobote. Chociaz pewnie nie wytrzymam... moze sprobuje ok czwartku... Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 25.08.08, 18:12 dziewczyny, mam ogromna ochotę wyjechać po transferze (kilka dni po) na wakacje, na tydzien do Grecji, spokoj, lenistwo - bez szarzowania sie, myslicie, ze to nie zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 25.08.08, 18:34 Mi sie zawsze wydawalo, ze ciaza to nie choroba... Ale teraz to sama nie wiem... Chyba bym nie zaryzykowala. Chyba teraz wole chuchac na zimne... Tak na zdrowy rozsadek, to spokojnie mozna robic wszystko co dotychczas, tylko, ze ja w tej kwestii zdrowy rozsadek stracilam pare mc temu... Musisz postapic zgodnie ze swoja intuicja Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 25.08.08, 19:02 ula, ja nadal myśle że to nie choroba i nie przypuszczam żeby wyjazd na tak wczesnym etapie mogł mieć jakikolwiek wpływ, ale najlepiej zapytaj lekarza. m-a-l-a zazdroszcze ja na pewno nie wytrzymam do 12 dpt, 9 dnia juz sobie zaplanowałam gdzie pojde na betę a ja... staram się być dzielna "narkoza jest bardzo miła, uspokajająca i tak w ogóle to aż nie mogę się doczekać aż ją dostanę " Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 25.08.08, 19:06 dziewczyny i jeszcze jedno - czy przed punkcją lub tranferem mierzą jeszcze estradiol? Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 25.08.08, 19:41 mi z tego co pamietam nie badali, bylam na badaniu przed decyzja kiedy ma byc punkcja i wtedy mialam badany, potem juz nie. Jutro bede miala badany, i pewniepunkcja czwartek, piatek. Ale tez nigdy nie mialam probemow ze zlyi wynikami badan Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.08.08, 09:47 Ja ostatni estradiol mialam w dniu, w ktorym dr zdecydowal o zastrzyku z pregnylu. Thursday, bardzo mi sie podoba Twoje podejscie do znieczulenia Dziewczyny.... Straszne to czekanie... Chyba jajko zniose... I martwi mnie coraz mocniejszy bol jak na @....... Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.08.08, 13:30 dziewczyny możecie być ze mnie dumne ;o) Pobrali mi 18 komórek, w tym 17 dojrzałych - dr dopiero teraz przyznał że to była dość silna stymulacja, mam nadzieję że nie będę miała z tego powodu problemów.. No ale nie to teraz najważniejsze. Narkoza to sekunda - zdążyłam powiedzieć że jakąś siarkę czuję w gardle Pani spytała "tak?" I więcej nic nie pamiętam . Trwało to do 5 sekund . Obudziłam się nagle i wszystko było ok, nie było jakiegoś wybudzania po prostu otworzyłam oczy i już. Mężowi zrobili biopsje w obu jądrach, bo plemniki z 1-szego jądra nie były zadowalające dla embriologa, ale z drugiego podobno znacznie lepsze , choć ogólnie są leniwe podobno, mam nadzieję że przy icsi to nie ma znaczenia. Jutro mogę zadzwonić do dr zapytać się ile zapłodniło. Cieszę się że już po wszystkim . Trzymam teraz kciuki za Was za pobieranie i testowanko . Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.08.08, 14:18 Gratuluje Thursday! Mozesz byc dumna z takiej ilosci jajeczek Trzymam kciuki zeby wszystkie pieknie sie zaplodnily! Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.08.08, 14:56 next - BRAWO - 17 dojrzałych to spora gromadka, taka z Ciebie nioska! Kiedy transfer Cię czeka? 3mam kciuki bardzo mocno już za Was obie. Ja dołącze się na sam koniec bo punkcje mam dopiero w piątek a transfer w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.08.08, 16:17 dzięki dziewczyny . Transfer w czwartek, ale już jutro dowiem się jak idzie ;o). Oby te plemniczki wiedziały co mają robić . Mnie nawet prawie nic nie boli, nie brałam jeszcze żadnego leku - troszkę pobolewa może ale tak naprawdę to się z lekka nudzę tym odpoczywaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 27.08.08, 11:32 Dziewczyny, musze dzisiaj miec zastrzyk z pregnulu o 21:30 - troche sobie nie wyobrazam zrobic go sama/ z mezem, bo dali mi do tego starsznie wielka igłe - co mam robic? gdzie moge poprosic o zrobienie zatsrzyku o takiej godzinie????? Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 27.08.08, 11:44 mi nawet zabronili robić go samej/ przez męża a wypadało mi w niedziele o 22:15 - dr powiedział żeby poszukać, żadnej wskazówki : (, na szczęście mi się udało w medikoverze na bitwy warszawskiej, masz jakis abonament? Jeśli nie to powinni ci zrobić odpładnie i bez abonamentu ale lepiej zadzwonić, zapytać gdzie jest dyżur i czy można. Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 27.08.08, 12:33 Tego zastrzyku nie mozna robic samodzielnie, bo podobno wazne jest precyzyjne podanie... Ja mam abonament w Limie i tam mi zrobili ten zastrzyk. Na Domaniewskiej jest dyzur calodbowy. Zaczyna byc z gorki A ja czekam... Chyba jutro skusze sie na bete... Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 27.08.08, 14:20 m-a-l-a to trzymam kciuki, Ty testujesz ja mam transfer Mam 11 dzieciaczków To chyba ok? Bałam się, bo te plemniki przy azoo nie wiadomo do czego są zdolne , ale okazało się że wiedzą co robić. Uffffffffffff!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 27.08.08, 15:23 hej dziewczyny next - no to pieknie z tymi dzieciaczkami, imponujacy wynik! Bede z calych sil trzymala kciuki za Ciebie jutro M-al-a - za Ciebie tez trzymam kciuki, choc nie wiem czy ta beta nie za wczesnie, szczegolnie po pregnylu, ale doskonale rozumiem Twopja niecierpliwosc jak sie czujesz? Umówiłam się na zastrzyk w medicoverze na Ochocie - nie wiedzialam, ze tak dluga tam sa czynni. Poprzednio mialam inny lek i zapodalismy go sami w domu, ale nie mial taaaaaaaakiej igly Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 27.08.08, 18:17 Thursday, piekny wynik! Nie moze sie nie udac Teraz zeby dzieciaczki pieknie rosly! Jutro 10 dpt wiec juz powinno byc wiadomo... Tylko ten bol jak na @, chociaz dzis bardziej to klucie prawego jajnika.... Coz.. Teraz wszystko w rekach Boga... Odpowiedz Link Zgłoś
misia322 Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 27.08.08, 22:18 mala trzymam mocno za ciebie kciukasy )))i za reszte babek starających sie )daj znac jutro jaka beta ) Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 28.08.08, 09:22 Misia, wielkie dzieki! A co u Ciebie? Jak sie czujesz? Ja nie wiem czy dzis robic ta bete... Zrobilam sikanca i oczywiscie nie wyszedl... co bylo do przewidzenia... ale tak czy siak nie potrafie zbyt pozytywnie myslec.... A bylam naladowana pozytywna energia az chyba za nadto do wizyty w gabinecie dr D przed transferem... cala energia ze mnie uleciala... Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 28.08.08, 15:57 Nie robie bety... W moim miescie nie ma nawet jednego punktu, gdzie wynik podaja tego samego dnia... Tam gdzie mam abonament wynik jest po 4 dniach roboczych... Absurd. Ale zrobilam estradiol i progesteron, wynik jutro popoludniu. Dzis bole @ nie przyszly... Caly dzien cisza. A co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 28.08.08, 16:08 m-a-l-a nie przejmuj się na zapas ! W sobote idz na betę i wszystko w rękach Boga . Jestem po transferze, podano mi 2 śliczne zarodki. Dr mówił że jest b.dobrze, że mamy 8 zarodków, pozostałe 6 są klasy 1/2 a te 2 są klasy 1. Powiedział też że gdyby były klasy 3 lub 4 to w invimedzie nawet takich nie mrożą. Są jeszcze 3, ale ich los stoi pod znakiem zapytania, dają im szanse do jutra. Więc będę miała 6 - 9 mrozaczków. No ale najważniejsze są bąble w brzuchu . Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 28.08.08, 16:30 Thursday, ciesze sie, ze juz po wszytskim! Teraz najdluzsze 2 tygodnie w Twoim zyciu zycze Ci zeby szybko zlecialy. Teraz zaciskam kciuki za zarodeczki, zeby pieknie sie wgryzaly! No i fantastyczny wynik z mrozaczkami! Trzymaj sie cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 28.08.08, 17:11 Next - pieknie się spisałać, teraz pozostaje czekanie - z doswiadczenia wiem,ze pierwszy tydzien to maly pikus, aledrugi ciaaaaaagnie sie w nieskonczonosc. Mimo wszystko zazdroszcze juz tego etapu, ja dopiero jutro mam punkcje. Juz nie moge sie doczekac, no i nie ukrywam, ze nerwy tez sa. M-ala-a - koniecznie zrob bete,no trudno czeka sie 1 dzien,alezdaje sie ze nie masz wyjsca,musisz poczekc. 3mam z calych sil kciuki i czekam na wyniki! Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 28.08.08, 17:16 Ula, kciuki za punkcje! W sobote mam bete w Invimedzie i wynik od razu tego samego dnia, wiec bez sensu robic gdzie indziej. Poczekam Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 28.08.08, 20:45 ula, jutro jest Twój dzień! Trzymam mocno kciuki i bez nerwów - ja przeżyłam narkozę to Ty nie masz co się bać . Fajnie, że to już jutro . Napisz koniecznie jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 28.08.08, 20:47 dziewczyny zadam jedno głupie pytanie, ale muszę - czy Wam też pozwolili 10 minut po transferze robić siku? Sorry że wyjeżdżam z takim tematem, ale nie daje mi spokoju czy nie było to za wcześnie (poczekałam 15 minut, WC, potem 30 minut leżenia). Niby pielegniarka powiedziała 10 minut poleżeć, potem siku, potem jeszcze 15 minut, no ale... zrozumcie Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 29.08.08, 08:13 Thursday, dokladnie tak. Ja tez lezalam dluzej Ula, zaciskam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 29.08.08, 12:54 hej, hej - juz jestem nie bylo zle, usmialam sie tylko, bo spiac jeszcze, juz po punkcji oswiadczylam pielegniarce, ze snilo mi sie, ze spie w pracy mam 4 komórki, nie za duz, ale i tak 2x wiecej niz poprzednio. Mam nadzieje, ze wszystkie sie pieknie zaplodnia. Teraz leze sobie na kanapie, zjadlam ciacho, pije herbatke i mam zamiar leniuchowac i czekam na poniedzialek. nie pamietam jak bylo po trasferze u mnie, ale chyba dlug czekalam na pierwsze siku bo myslalam ze mi pecherz peknie ale juz nie pamietam, za duzo to nerwy i przezycia, zeby potem takie drobiazgi pamiatac. 3majcie sie dziewczyny! M-ala- bede czekala w sobote na wiesci, 3mam mocno kciuki. Bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 29.08.08, 21:30 Witajcie dziewczyny.No to i ja się dopiszę do waszego wątku.W lipcu miałam moje pierwsze ICSI byłam w ciąży, ale biochemicznej.Jutro mam tranfer 2 zarodków (mrożaczków).Mam nadzieję, że przetrwają rozmrażanie. Leczymy się w warszawskim Invimedzie. Trzymam za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 30.08.08, 10:25 Ula, trzymam kciuki za randke! fajnie ci wypadła te punkcja i transfer, masz gratisowy długi weekend . m-a-l-a jak tam? Mam nadzieje, ze ta sobota będzie dla Ciebie szczęśliwa! Dorottis witaj, powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 30.08.08, 17:42 Niestety nie udalo sie... Za duzo szczescia w zyciu chyba szkodzi... Bo nam do szczescia brakuje tylko dziecka... Los jak dotad byl dla nas bardzo hojny, ale to by bylo chyba na tyle... Mam nadzieje, ze w koncu nam sie uda i ze nie bedzie to trwalo zbyt dlugo. Na razie podnosimy sie, otrzepujemy z kurzu i idziemy dalej... Moze za dwa cykle... Ula, zaciskam kciuki za poniedzialek Thursday, badz cierpliwa, nie testuj za wczesnie Mocno kibicuje Dorottis, znowu sie spotykamy na chwile Mam nadzieje, ze tym razem Wam sie uda. Mocno zaciskam kciuki! Tak informacyjnie napisze tylko, ze nie mialam zadnych objawow, ok 6 dpt przestaly zupelnie bolec piersi, przez caly czas odczuwalam lekkie bole jak na @, a 8 i 9 dpt bole @ przez prawie caly dzien bardzo mocne, od 10 dpt zupelna cisza... Temperatura przez caly czas po trasferze 37-37,2. Nie mam zadnych mrozaczkow, wiec wszystko rusza od nowa... Za ok 3 tyg wizyta u dr D. Ula, Dorottis, jesli macie jakies pomysly co by zbadac, sprawdzic, zrobic przed tym drugim razem, bede Wam bardzo wdzieczna... Pozdrawiam Was cieplutko i trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 30.08.08, 18:12 m-a-l-a bardzo mi przykro mam nadzieję że następnym razem los będzie łaskawszy i bardzo się cieszę że już macie plany! Nie jest nam łatwo, ale nie możemy się poddawać, w końcu nastanie nasza chwila. Co do testowania - przecież to nie ma wpływu na ciążę jeśli jej nie ma to i tak nie będzie - nie pojawi się nagle po 12 dniach, a jak jest to i tak będzie, więc myślę że mogę testowac wcześniej, żeby zobaczyć czy jest jakaś nadzieja i na co się nastawić, ale zrobie tylko beta hcg, na sikańce rzeczywiście szkoda nerwów. Sciskam Cie mocno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 30.08.08, 18:19 Thursday, chodzilo mi tylko o to, ze 9 dpt moze jeszcze wyjsc zerowa beta i niepotrzebnie sie zestresujesz... Ja zaluje, ze zrobilam sikanca... ale licze, ze ja wyczerpalam zla passe na ten watek, bo i tak nas malo Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 30.08.08, 19:25 m-a-l-a z tego co się orientuję jak w 9dpt zobacze zerową betę to niestety w 12 dpt nie mam na co liczyć ... co innego jak zobaczę wysoką - wówczas mogę się jeszcze rozczarować, ale trudno - wg mnie robienie testów jest fajne dla ciekawości, zdaje sobie sprawę że może być różnie . Przecież jak będę w ciąży to będę niezależnie od tego ile zrobię testów przez ten czas, nie ? A przynajmniej będę wiedziała na co się przygotowywać, wolę aby dopadła mnie ta wiadomość w domu, niż w klinice... jakakolwiek by nie była.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 30.08.08, 20:50 Malu strasznie mi przykro.Wiem co teraz czujesz.Musimy wierzyć, ze kiedyś się uda. Dziś miałam transfer 2 mrożaczków.Ty leczysz się u dr D w Invimedzie a ja u dr K.Chodziłam kiedyś do dr D, nawet był ok.Koleznka namówila mnie na dr K. Wiesz pytałam czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania, ale dr nic nie kazała.Pewnie dlatego, ze u mnie już dużo wykryto tj. wysokie FSH, wrogi śluz, przeciwciała jądrowe i tarczycowe no i podwyższoną homocysteinę.Ja wiem, ze w związku z powyższym mam ryzyko poronień nawykowych. A teraz znów najdłuższe 2 tygodnie oczekiwania.Z Pozdrawiam wszystkie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 31.08.08, 09:56 m-al-a- bardzo mi przykro! Nie poddawaj się i walcz dalej -bardzo wierze ze w koncu sie uda - Tobie i wszystkim innym! Muszę Ci powiedzieć,że przy poprednim nieudanym INV mialam takie same objawy jak Ty - glownie chodzi mi o te dwa dni silnego bolu jak na @ -mi nic nie pomagalo, wzielam cale opakowanie nosy,apap i nic, myslalam, ze zwariuje. Wlasciwie wtedy juz stwierdzilam, że nic z tego. Ostatnio pytalam o ten bol lekarza, ale powiedzial, ze to nie ma znaczenia. Niestety w tym wzgledzie dokoncamu nie wierze M-al-a - 3maj sie cieplutko i walcz dalej! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 01.09.08, 11:52 Dziekuje za Wasze wsparcie Probujemy wyciagnac z tego jakies wnioski, juz zapisalam nas na badania genetyczne, pojde tez tak na wszelki wypadek do dr Jerzak, moze zleci jakies badania. Nie wiem tylko czemu dr D kazal przyjsc nam dopiero za 3 tyg. Ja nie chcialabym czekac... No ale trudno, przeznaczymy ten czas na badania. Ula, juz po transferku? Spokojnych 2 tygodni... Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 01.09.08, 14:32 czesc, ja juz mam swoje dwa dzieciazki ze soba, zaplodnily sie 3 komorki, wszystkie idealnie sie dziela i lekarz nie polecal zabrania ze soba 3, wiec jedna kruszynke zamrozilismy. jestem wjatkowo spokojna jak na siebie, dlatego poleniuchuje sobie chwile i gotuje pyszny obiadek z nostwem zelaza zdecydowalisy sie jednak wyjechac, wylatujemy 5tego, wracamy 12tego akurat na testowanie m-al-a - mysle, ze dr chce abys przysza w drugiej fazie cyklu zeby zobaczyc czy wszystko ok. mysle, ze m-c przerwy dobrze Wam zrobi. next - a Ty jak sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 01.09.08, 15:16 Ula, super Ja też myślę, że kolejny raz podejdę do tematu dużo spokojniej... Urlop na pewno dobrze Wam zrobi Życzę miłego leniuchowania! Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 01.09.08, 19:09 ula gratuluję! super !! u mnie nuda, nic się nie dzieje . A czuje się dobrze, dziękuję . Mam nadzieję, że jak wrócisz będziesz mogła przeczytać, że będę mamą . Pierwszą betę pewnie zrobię w sobotę - koniec 9 dpt. Myślę że da mi wskazówkę. Oficjalnie mam zrobić 9., ale to jeszcze kupa czasu, na szczęście moja praca jest tak absorbująca że czas mknie aż sie nie obejrzę . Odpowiedz Link Zgłoś
misia322 Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 01.09.08, 23:12 witajcie babki) mala przykro mi ze sie nie powiodło..i dokładnie wiem co czujesz(ja jestem po czterech porazkach i wiem jak to boli....dziewczyny zycze powodzenia i wytrwałosci )dorotis trzymam kciuki i napisz prosze gdzie robiłas pzreciwciała i reszte badan,bo sama sie zastanawiam czy nie powinnam jeszcze zrobic dodatkowych badan...w sumie hsg ok histeroskopia tez z immunologi tez nie najgorzej no tylko prolaktyna podwyzszona i powracające bakterie,....dorotis napisz gdzie je robiłas i ile cie to kosztowało jak masz ochote to napisz na gg 3881984 pozdrawiam was wszystkie paaa Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 02.09.08, 11:27 Witaj misiu. Jeśli chodzi o przeciwciała to robiłam w laboratorium na ul. Wilczej w W-wie. Koszt to ok. 100zł za jedno przeciwciało.Ja robiłam jądrowe, tarczycowe, jajnikowe i chyba kardiolipidowe no i homocysteinę. A poza tym to miałam HSG, test na wrogość śluzu i badania hormonalne. Mi wyszły przeciwciała jądrowe i tarczycowe i podwyższona homocysteina.Dlatego przed i po transferze biore steryd, clexane i acard. W sobotę miałam transfer 2 mrożaczków w Invimedzie, zostały mi jeszcze 2. Teraz najgorszy czas czyli czekanie, ale już jakoś spokojniej pochodzę.Tym razem normalnie pracuję.Staram się nie przemeczać. Mogę się odezwać wieczorkiem na gg.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 02.09.08, 13:39 Hej Dziewczyny Ja się wzięłam za działanie pełną parą To mnie trzyma w pionie. Jestem mocno skupiona na zrobieniu badań i to mi pozwala nie myśleć o porażce... Chociaż są i trudne chwile... Moja przyjaciółka jest w 3 mc ciąży i dziś mi opowiadała o tym jak oglądała swoją dzidzię na usg fikającą koziołki... Serce wtedy pęka... Miałam wielką nadzieję, że będziemy razem chodzić z wielkimi brzuchami... Ale potrafię się cieszyć jej szczęściem, więc nie jest ze mną tak źle.. Postanowiłam zrobić histeroskopię, bo kiedyś lekarz wspomniał mi coś o dwurożnej macicy, a mam możliwość wykonania jej na nfz w szpitalu bródnowskim. Wiecie coś może? I mam pytanko: czy robienie testu PTC w przypadku ICSI ma jakikolwiek sens...? Misia, witaj, kiedy ruszasz? Jesteś bardzo dzielna, mam nadzieję, że już więcej nie będziesz musiała przezywać tego bólu... Ula, Dorottis, Thursday, cały czas zaciskam kciuki za pozytywny wynik testowania! ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r pytanie do wszystkich 02.09.08, 12:36 Hej dziewczyny. Cxy ktoras z was podchodzila do ivm??? Ja jestem juz po, podali mi 2 zarodki wv invimedzie i w poniedzialek mam zrobic betke. Czy mialyscie moze kucia w podbrzuszu????? i jakies objawy ciazowe??? pozdrawiam. Trzymajcie sie cieplutko i za wszystkie trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: pytanie do wszystkich 02.09.08, 18:27 m-a-l-a bardzo dziękuję i cieszę się z Twojej siły, jest naprawdę budująca ! margolciu, ja mam robić we wtorek, ale nie wytrzymam ;p. Objawów nie szukam, nie widzę, nie wierzę . Na tak wczesnym etapie wszystkie objawy są urojone . (to oczywiście tylko opinia). Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r Re: pytanie do wszystkich 02.09.08, 19:54 No hej thursday. Dziekuje Ci slicznie za odp. Lekarz powiedzial mi,ze w przypadku ivm, objawy ciazowe moga wczesnie wystapic, a to dlatego gdyz organizm dostaje szoku hormonalnego, a w przypadku pco typowym czyli wtrorny brak miesiaczki wystepuje duzy niedobor hormonow.( i wlasnie ja to mam). U mnie wystepuja kucia w podbrzuszu i dzis mialam zawroty glowy wiec nie wiem juz sama. Trzymam za ciebie i wszystkie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: pytanie do wszystkich 02.09.08, 23:28 no to trzymam kciuki aby objawy były ciążowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 12:35 witajcie, jak Wam leci ? Ja przyznaję że to chyba prawda, że 1 tydzień to luzik, bo z każdym dniem tego nic nie robienia więcej myślę i mniej wierzę ... Minął dokładnie tydzień. W sobotę spróbuję zrobić betę. Ula a Tobie życzę wspaniałych wakacji!! pozdr. thurs Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 13:08 hej next,my z mezem wlasnie jestesmy w ferworze , prasowania i wyjadania wszytkiego z lodowki zeby sie nie zmarnowalo. Niestety te zaczyam miec czarnemysli, znowu sie akis glupot naczytalam i teraz sie denerwuje. Szzegolnie ze dzisiaj 3dpt (mam wrażenie jakby minal tydzień) i zaczal mnie bolec brzuch jak na @. Sama nie wiem czy to dobrze, czy zle, ale mnie to troche martwi. Bede trzymala za Ciebie kciuki z całych sił. Na pewno jak uda mi się gdzieśdorwać internet to zajrze na forum z gratulacjami!!! 3majcie się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 13:08 Hej Thursday! Teraz to się dopiero będzie dłużyło... Rzeczywiście drugi tydzień jest chyba trudniejszy... Już się człowiek doczekać nie może Mam nadzieję, że Ci się to oczekiwanie skróci do soboty Czekamy na dobre wieści! ________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 14:56 dzięki dziewczyny ! ula w ciepłych krajach czas szybciej zleci! gdzie lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 15:06 m-al-a - widze ze juz robisz kolejne plany - bardzo się cieszę, że już coś postanowiłaś. Next - jade do Grecji, na Krete. Jakos szybko mi poszlo to pakowanie Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 15:54 ja z malej tez jestem dumna ! grunt to nie dać się załamać - mam nadzieję że stać by mnie było na to samo! Ale tak działają optymistki, jeszcze tego samego dnia mają nowy plan . Ula, poproszę relacje z powrotu! Słonca, spokoju i zasłużonego wypoczynku życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 16:15 Nawet nie wiedziałam, że może być tak miło jak się przeczyta o sobie takie pozytywy Dobrze się dowiedzieć, że jestem optymistką Ale to trochę też takie działanie obronne. Pozwala skupić się na przyszłości i nie beczeć nad rozlanym mlekiem... A ciężko jest czasami, chyba to jakiś dowcip losu, bo PO PROSTU WSZĘDZIE widzę ciężarne, albo małe dzieci... Ula, wypoczywaj! Też bym poleniuchowała na jakiejś ciepłej plaży... Thursday, kciuki zaciśnięte! Dorottis, a co u Ciebie? ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 18:11 hej dziewczyny. U nmnie 10 dpt. Zrobilam dwa testy ciazowe i...........wyszly dwie kreseczki )))Sama w to nie wierze. W poniedzialek betka. Thursday jak samopoczucie i reszta dziewczyn?????? Mala, jesli widzisz same ciezarne to dobrze wrozy )). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 18:30 margolciu, super ))) bravvooooooo!!!!!!!! GRATULUIJĘ !!! cudowna wiadomość! m-a-l-a to jest właśnie optymizm - zamiast beczeć szukać nowych rozwiązań, optymizm i odwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: pytanie do wszystkich 04.09.08, 19:40 margolciu, a powiedz skąd decyzja u Was o ivm i czym się to różniło? Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r Re: pytanie do wszystkich 05.09.08, 00:07 U nas przyczyna podejscia do ivm jest pco zaawansowane tzn brak miesiaczki i co za tym idzie brak owulacji. Poszlismy do Dr Rokickiego z polecenia z karowej, przedstawilismy wszystkie badania, on mnie zbadal i stwierdzil,ze nie ma co mnie meczyc psychicznie i fizycznie hormobami i nnymi metodami by zajsc w ciaze gdyz moze to pogorszyc moj stan zdrowia i stwierdzil ze najwieksza szanse na dzidzie daje nam ivm, wiec z mezem postanowilismy nie czekac i od razu podeszlismy do tego i jak widac chyba z sukcesem. Zobaczymy w poniedzialek. Thursday pytasz sie czym to sie rozni ale od czego?????? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: pytanie do wszystkich 05.09.08, 00:23 hej, no od icsi, albo standardowegi ivf i dlaczego nie zlecają tego każdemu skoro można się mniej męczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r Re: pytanie do wszystkich 05.09.08, 01:15 Po 1 - przy zwyklym ivf jestes faszerowana hormonami przez dlugi czas,a przy ivm nie jedynie trzy dniowe branie hormonu gonalu w zastrzyku na stworzenie pecherzykow. po 2- przy ifv masz wieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze niz przy ivm, z powodu braku protokolu hormonalnego. po 3 - kobiety majace pco nie moga podchodzic do zwyklego ivf, gdyz moga sie przestymlowac przez hormony po 4 - ivm jest dla pacjentek z pco czyli zestpol policystycznych (wielotorbielowatych)jajnikow, co za tym idzie na jajnikach sa nierozwiniete pecherzyki i dzieki ivm pecherzyki te sa pobierane i dojrzewaja w labolatorium i sa zapaldniane,a nastepnie powstale zarodki wstrzykiwane sa do macicy tak jak z reszta przy zwyklym ivf. Ale najwieksza roznica od innych sposobow zajscia w ciaze jest brak hormonow, ktore moga bardzo zle wplynac na kobieye z pco, grozi jej hiperstymulacja!!!!!!! Duzo jest o tym w interncie i na stronie kliniki invimed. Mam nadziej,ze co nie co wytlumaczylam )))) Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r Re: pytanie do wszystkich 05.09.08, 01:19 a IVM nie zalecaj kazdemu, gdyz sie nie uda. Jedynie kobiety majace pco lub kture slabo sie stymuluja, gdyz na jajnikach maja duze ilosci pecherzykow nierozwinietych, ktore podczas owulacji nie moga peknac i one sie zbieraja i zbieraj i zbieraja..... W moim przypadku to nawet nie mialam miesiaczki i oczywiscie owulacji, lecz jajniki tworzyly te pecherzyki,lecz one biedne sie nie rozwijaly i nie pekaly. Dzieki ivm mozna pobrac te pecherzyki, doprowadzic do dojzewania i zaplodnienia w labolatorium... Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: pytanie do wszystkich 05.09.08, 09:39 Margolcia, GRATULACJE!!! No w końcu dobra wiadomość na naszym wątku ) Oby takich więcej! Thursday ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: pytanie do wszystkich 05.09.08, 17:38 Zmykam na weekendzik Będę odcięta od świata, więc mam nadzieję, że w poniedziałek będę czytała same dobre wieści Thursday! ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 06.09.08, 13:35 hej, jest chyba nieźle w 9 dpt beta 11,44. normy: poza ciążą: do 5,3 3 tydzień: 5,6-71,2 4 tydzień: 9,5-750 żeby tylko rosła Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.09.08, 11:27 Wygląda obiecująco! Po cichutku gratuluję ) Kiedy powtórka bety? Trzymam kciuki żeby pięknie przyrastała! ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.09.08, 12:17 oficlajnie jutro, ale jestem pełna nadziei, bo wczoraj becia była 24,6, a dzisiaj widziałam bardzo bardzo bardzo słabą kreskę, prawie jej nie było ale jednak jak się mocno wpatrzeć to jej cień był . Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.09.08, 12:39 No to wygląda na bardzo ładny przyrost Gratuluję coraz śmielej ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
anitaja Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.09.08, 13:19 gratuluję, najwazniejsze, ze nie spada!!! ja do testu mam jeszcze tydzień, chociaz tez zastanawiam się nad 9dpt, jan nie wytrzymam to zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 08.09.08, 15:43 No hej dziewczyny, wlasnie dzwonil do mnie lekarz z wynikami, a wiec............... w 14 dpt betka 281!!!!!!!!!!!!! Nie wierze!!!!! Udalo sie )))))))))))). Lekarz powiedzial,ze beda prawdopodobnie blizniaki. Thursday wyglada na to,ze dolaczysz do mnie Traymam kciuki!!!!!! Mala za ciebie tez trzymam kciuki, zycze ci z calego serca bys miala mala fasolke w sobie ))i zobaczysz nastepnym razem sie uda, trzeba wierzyc!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 09.09.08, 15:53 Margolcia, piękna betka! Gratuluję! Thursday, jak tam przyrastanie bety? No i jak Twoje samopoczucie? Jak objawy? Dorottis, chyba lada dzień testujesz? Nie ukrywać się Dziewczyny proszę mi tu z dobrymi wieściami jak najszybciej! A ja, dla porównania, zapisałam się z mężem do nowo otwartej w Wawie placówki gdańskiej Invicty. Zresztą bardzo chciałabym już porozmawiać o tym z jakimś lekarzem, a dr D kazał nam przyjść najwcześniej za 3 tyg po testowaniu... ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 09.09.08, 18:00 Margolcia i Thursday, gratuluję! Margolcia, nawet podwójnie ) Mam do wszystkich pytanie, które od wczoraj mnie męczy. Czy jak zaczynałyście stymulcję, któraś miała torbiel? Ja miałam zacząć wczoraj, hormony były ok ale na jajniku urosła ok.20mmm torbiel. Doktor kazał mi brać jeszcze do piątku decapeptyl i zrobi kolejne usg. Powiedział, że torbiel powinna się wchłonąć a jesli nie to i tak zaczynamy. Dziewczyny, nie wiem czy to dobrze, czy nie będzie to niebezpieczne i czy nie wpłynie na efekty inv. Proszę napiszcie jak było u Was. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 09.09.08, 18:53 m-a-l-a chyba się udało : 9dpt 11,44 11dpt 24,6 12dpt 71,1 Jeszcze to do mnie nie dociera, nie wiem kiedy dotrze, czuję się tak normalnie, i choć bardzo się powinnam cieszyć to ... chyba się jeszcze boję... maggi1973 - teraz jak i w lutym jak chcialam startować miałam torbiele... W lutym i tak nie wystartowałam z innych przyczyn, a teraz najpierw dr dał mi Primolut Nor na wchłoniecie, potem niestety antyki żeby się żadna torbiel nie zrobiła i dopiero protokół. Nie wiem czy jest taka koniecznosć, ale u mnie tak po prostu zalecił lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 09.09.08, 19:01 poprawka nie 11 dpt a 10 dpt - 24,6 w 11 nie robiłam bety Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 10.09.08, 15:21 mała ja się wtrące choć nie pisze z Wami ale przyznam ze podczytuje, ja miałam torbiel ale dostałam ovitrel na pęknięcie, moze był to pęcherzyk cięzko powiedziec, pękł i mogłam kontunuowac prygotowania, kiedys tez podchodziłam z torbielą mój gin mówił ze ona nam przy ICSI nie przeszkadza. A teraz jestem w ciąży, to początki bo dopiero 16 dpt ale zaczynam w to wierzyc!! Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 10.09.08, 15:22 a jeszcze jedmno, do dnia dziesiejszego nie mam objawów, a moja beta w 10 dpt 260, tak chyba to ciąża wieloracza Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.09.08, 11:19 Szalejecie Dziewczyny z ta beta Niech rośnie! Ja już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza... tak bardzo chcę żeby ktoś choć trochę mi coś wytłumaczył... W tym tygodniu Invicta, a w przyszłym Invimed. Będę miała porównanie Dorottis, Invicta otworzyła placówkę na Złotej, przyjmuje tam prof. Łukaszuk. Po wizycie zdam relację. Co do torbieli, ja też ją miałam przed rozpoczęciem stymulacji i dr przepisał mi duphaston, potem antyki i dopiero kolejny cykl stymulacja. Mam nadzieję, że przy drugim podejściu nic nam nie stanie na przeszkodzie... ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.09.08, 11:20 Dorottis, zaciskam kciuki i czekam na wieści! ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 09.09.08, 18:54 Margolcia, Thursday moje gratulacje ) Oby Wam beta ładnie rosła. Malu a gdzie jest ta nowa klinika Invicta w Warszawie i jak ceny? Ja testuję w czwartek, ale jakoś mam złe przeczucia.Nic mnie nie boli, piersi troszkę powiększone.Brzuch mam cały posiniaczony od clexane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.09.08, 15:38 CZeść dziewczyny.No i niestety moje złe przeczucia sprawdziły się.Dziś robiłam betę i niestety nie udało się( Malu ty też leczysz sie w invimedzie?Ja chodzę do Karwackiej.Zastanawiam się czy powinnam zrobić badania genetyczne? Sama nie wiem...U mnie problemem są przeciwciała jądrowe, tarczycowe, wysokie FSH i wrogi śluz.Czy tobie proponował dr D te badania genetyczne czy sama chcesz je zrobić.Mi nawet steryd i clexane nie pomagają.Malu a byłaś u dr Jerzak?Zastanawiam się czy sie do niej wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.09.08, 16:07 Dorottis, jest mi bardzo bardzo przykro... Ściskam Cię mocno i życzę żebyś miała dużo siły! W końcu nam się kiedyś uda... Naprawdę zasmuciła mnie Twoja wiadomość... ale musimy wierzyć, że będzie dobrze Nasze pierwsze podejście było w Invimedzie, drugie raczej też będzie u dr Dworniaka, ale zastanawiam się nad Invicta, która teraz otworzyła placówkę w Wawie. W tym tygodniu mamy wizytę w Invikcie, pod koniec przyszłego w Invimedzie. Chcę porównać. Jeśli chodzi o badania to dr D nie kazał robić prawie żadnych badań przed 1 podejściem (poza hormonami i infekcjami), a teraz ja wszystko planuję na własną rękę Jesteśmy już z mężem zapisani na badania genetyczne w Łodzi (na nfz), ja kariotyp, mąż CTFR, AZF i kariotyp. Próbuję też wkręcić się na histeroskopię na nfz, może się uda (kiedyś lekarz wspomniał mi o dwurożnej macicy...). Zapisałam się też na koniec września do dr Jerzak, może coś podpowie. I jak już porobimy te wszystkie badania (swoją drogą jestem ciekawa czy dr D coś zleci), to w listopadzie/grudniu chcielibyśmy próbować drugie podejście. ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 11.09.08, 16:15 dorottis , bardzo mi przykro . Ja bym podpowiedziała novum - w invimedzie nie zlecają żadnych badań, jak nie ma problemów za dużych to się udaje - jak mi, jak są nie wierzę żeby się w nie zaangażowali. Mimo że to klinika, dzięki której osiągnęłam swój cel, to wiem że osiagnełam go w dużej mierze dzięki novum, które zaangażowało się we wszystkie badania. Do invomedu poszłam z informacją co nam jest i czego potrzebuje - wykonali to i jestem w ciąży . Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 13.09.08, 14:05 Witajcie dziewczyny! Next-ogromne gratulacje - baaaaardzo sie ciesze z Twojego sukcesu!!!!!!!!!!!!! U mnie niestety porażka (( jest mi bardzo ciezko, przed chwila rozmawialam z dr i on chce probowac do skutku, badania - po co badania, zastanawiam sie nad zmianą kliniki. Mysle o Novum, ale przerażająmnie dojazdy - mieszkam na Białołęce - i dojazdy na Puławska - a jest ich kilka to masakra. Sama nie wiem, na razie wypłakuje swoje żale w rękaw i czekam aż przyjdąnowe siły do walki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 13.09.08, 17:19 ula przykro mi. Mam nadzieję, że siły szybko wrócą !!! Trzymaj się cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
anitaja Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 13.09.08, 18:59 niestety, mnie też się nie udało 11dpt, beta>0,1 Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 16.09.08, 14:22 Przykro mi Dziewczyny... Och, coś jednak nie za szczęśliwy ten nasz wątek... Nie pozostaje nam jednak nic innego jak wierzyć... Pozdrawiam Was cieplutko! ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed? może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 16.09.08, 15:56 next - czy Ty mozeszmi polecic jakiegolekarza na pierwsza wizyte w Novum? Jakies badania sobie przygotowac, czy juz ten lekazr mnie pokieruje? zaczynam myslec co dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 16.09.08, 17:40 Dziewczynki glowy do gory !!!!!!!!!!!!!!!!!! ))))))) Trzeba wierzyc i byc slinym. Nie wolno sie poddawac. Pozdrawiam was goraco. Ja jutro mam pierwsze usg i zobaczymy czy niunkisie pieknie rozwijaja. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.09.08, 14:09 Ula, a może spróbuj Invikte i prof. Łukaszuka? Ja odniosłam bardzo pozytywne wrażenie. Są w centrum na Złotej. ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed? może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.09.08, 15:37 Malu rozumiem, ze jesteś już po wizycie w Invictie?Napisz proszę co Ci powiedzieli, czy zalecali jakieś dodatkowe badania.Sama jestem przed dylematem co dalej robić.Miałam 2 nieudane transfery i czekają na mnie ostatnie 2 mrożaki.Nie wiem czy powinnam zrobić np badania genetyczne czy moze histeoskopie itp.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.09.08, 18:40 margolciu napisz koniecznie co było na wizycie ! Ja mam za 2 dni pierwszą. Który to Twój dzień po transferze jest? ula - mogę na pewno polecić androloga, co do ginów - tam nie ma prowadzącego trafia się do różnych, złą opinię ma dr Cz - facet. Dobrą ma np.Starosławska Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.09.08, 21:02 no hej next. Niedwano co wrocilam od lekarza, a wiec nie jest to ciaza blizniacza, niestety jest jedna fasolka, ktora sie pieknie rozwiaja.Bylam nastawiona na blizniaki, po tym co dr powiedzial, no ale coz, dobrze ze jest jedno szczescie te wyczekane. To jest cos pieknego, widzisz na monitorze swoje najukochansze malenstwo....)) Cos niesamowitego, sama zobaczysz!!! Dr Rokicki, powiedzial,ze jest to 5 tydzien ciazy. Bylam zdziwiona, gdyz transfer maluszkow mialam 25 sierpnia. Ale dr uswaidomil mnie,ze zupelnie inaczej sie liczy ciaze po ivm nizeli w naturalnej ciazy. A jak tam sie czujesz koachana????????? U mnie o dziwo widac juz maly brzuszek, mam mdlosci, piersi mi rosna ja oszalale, no i oczywiscie mam zachcianki w szczegolnosci na rzeczy kwasne, slone i ostre )))))) Pozdrawiam Cie cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.09.08, 21:06 zazdroszczę widoków !!! Muszą być wspaniałe. A czy widać już może serduszko? Czy to za wcześnie? Ten 5 tydzień to ciekawe, nie wiesz czy dotyczy to też icsi? Nie słyszałam o tym wcześniej. Czuję się wyjątkowo normalnie - może jestem bardziej śpiąca, ale zwalam to na końskie dawki progesteronu raczej. Nic więcej się nie zmieniło.. Powiedz mi jeszcze co dr dalej zalecił - kolejną wizytę? Jeśli tak to kiedy? A jakieś badania może? pozdr. thurs Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia84r Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 17.09.08, 21:34 Nie wiem czy to dotyczy icsi. Nie mam zielonego pojecia. Nastepne usg mam 29 wrzesnia. Caly czas musze brac luteine, estofem i duphaston no i oczywiscie witaminke b i kwas foliowy. Juz widac serduszko na usg )))) cos pieknego. Widzisz kazda kobiwta inaczej przezywa ciaze, roznimy sie..... Nie ma reguly n przebieg ciazy. To daj znac jak u ciebie wizyta. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 18.09.08, 18:09 hej Mala - myslalam o Ivikcie, ale tam na stronie jest napisane zeby przyjsc juz z cala masa badan, a ja chcialabym najpierw porozmawiac a nie badac sie, chcialabym zeby mi lekarz wytlumaczyl co i jak. Myslisz ze to ma sens? My wlasciwie nie mamy zadnych atualnych badan, bo robilismy je przed pierwsza IUI (tez nie za duzo) a to bylo w lutym. W przyszlym tygodniu bede jeszcze kontaktowala sie z lekarzem z Poznania, poleconego przez brata mojego meza, ktory u niego robil INV i udalo sie. Zobaczymy. A Tobie co dr mowil? zalecil dodatkowe badania? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 18.09.08, 19:06 Hej! Obiecuję jutro opiszę co i jak w Invikcie. Ogólnie ja jestem zadowolona, mąż jest bardzo zadowolony, ja chyba bardziej sceptycznie do wszystkiego podchodzę Bardzo mocno skłaniamy się ku zmianie, ale jeszcze czeka nas wizyta u dr D. I na szybciutko: badania dopiero nam tam zlecono, tez niewiele mieliśmy. Thus, trzymam kciuki za jutrzejsze usg ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed? może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 18.09.08, 19:13 hej Mala - to w takim razie czekam na informacje do jutroa napisz mi jeszcze czy poszliscie tylko wlasnie pogadac czy juz do przodu, w torym dniu cyklu poszlas? Next - 3mam kciki Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 18.09.08, 20:04 ula, m-a-l-a bardzo Wam dziękuję ! Przyznaję że mam stresa przed wizytą na której mam zobaczyć po raz pierwszy maluszka. Boże, żeby wszystko było dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 19.09.08, 13:52 Obiecałam, więc proszę bardzo Nasza pierwsza wizyta w Invikcie. Poszliśmy, bo słyszeliśmy dobre opinie i chcieliśmy mieć porównanie do poprzednich naszych wizyt w innych placówkach. Poszliśmy tak po prostu pogadać, w środku cyklu, na właściwą wizytę trzeba przyjść w 1-3 dc (mimo to miałam zrobione usg). Na pierwszy rzut bałagan w recepcji... tzn. pielęgniarki wszystkiego się dopiero uczą, ze wszystkim się strasznie wloką... ale rozumiemy, że się dopiero rozkręcają, więc jesteśmy cierpliwi. Wizyta u prof Łukaszuka. Dość sympatyczny lekarz, który wzbudził nasze zaufanie. Różnica nr 1: wizyta nie trwa 5 min tylko ok pół godziny, pierwszy raz nam się coś takiego zdarza. Różnica nr 2: lekarz nie kartkuje naszych wyników (hormony i badania nasienia), tylko uważnie je czyta. To główne różnice. Poza tym lekarz pyta o moją @ i na wiadomość, że trwa bardzo krótko i są plamienia przed i po, zleca badanie rezerwy jajnikowej. Zleca mi też jakieś dodatkowe badanie z krwi(nie pamiętam jakie), za które plus za wizytę płacimy ok 300 zł. Po raz pierwszy też w końcu ktoś wyjaśnia nam co oznacza wysokie FSH u męża i nie pyta, tylko wręcz każe zamrozić nasienie, bo niedługo może go nie być w ogóle. Jest zdziwiony, że nie mamy badań genetycznych. Każe zrobić mi kariotyp, u męża AZF, CFTR i kariotyp plus defragmentację DNA plemników i wyjaśnia dlaczego. Mówi, że jeśli defragmentacja wyjdzie kiepsko, trzeba będzie zrobić biopsję przed kolejnym ICSI, bo tak znajdziemy zdrowe plemniki. W życiu nikt nam nie przedstawiał takiego scenariusza, nas to przekonuje. Odpowiada na wszystkie pytania i nie czujemy się jak głupole, które zadają dziecinne pytania, a niestety to się zdarzało w innych placówkach. Lekarz był też zdziwiony, że nie mam zdjęć podanych przy pierwszym ICSI zarodków, ani nie wiem ilu były komórkowe i jakiej klasy. Ogólnie jesteśmy pozytywnie nastawieni, chociaż rozumiemy, że przecież muszą jakoś zdobyć nowych klientów, ale przynajmniej się starają. Mam wrażenie, że tam się lepiej nami zajmą i chyba zaryzykujemy zmianę. ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invimed? może listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 19.09.08, 18:14 m-a-l-a z tego co piszesz, to poziom novum, w invimedzie na pewno tego nie ujrzałam . Ja jestem po wizycie, widać było tylko i aż pęcherzyk ciążowy - 5,8 mm. Dr kazał się zapisać na wizytę za 2 tygodnie i wtedy powinno być widać serducho, dzisiaj dla mojej ciąży było za wcześnie. Także jeszcze 2 tygodnie zanim poczuję się 100% ciężarną. W każdym razie dr powiedział, że obraz jest prawidłowy, ale chyba i ja i on wiemy że mogłoby być już coś widać więcej.. Cóż poczekamy 2 tygodnie . Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 20.09.08, 12:05 hej Mala, dzieki za szczegolowa odpowiedz. Zaskoczylo mnie, ze mozna zbadac rezerwe jajeczkowa, dr D jak sie pytalam (zle sie stymuluje i powiedzial, ze byc moze mam obnizona rezerwe) powiedzial, ze nie ma jak........... dodatkowo dodam, zejak teraz sobie mysle, to my wlasciwie nie mamy zadnych badan hormonalnych, moje sprzed roku (i cholercia nie moge ich nigdzie znalezc)a maz nie mial zleconych zadnych badan...... wlasciwie decyzje o zmianie kliniki juz podjelam, zobacze jeszcze co powie poleconynam lekarz z Poznania (mamy dzwonic w poniedzialek) i chyba przejde sie do Invikty. Next - nie badz taka niecierpliwa - jeszcze przed Toba kilka ladnych miesiecy ciazy - wiec dwa tygodnie nie robia roznicy - wierze ze bedzie OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 23.09.08, 13:40 Decyzja podjęta. Następne i mam nadzieję ostatnie ICSI w Invikcie. W podjęciu decyzji bardzo pomógł nam dr Dworniak... Przyznam szczerze, że myślałam, że jego podejście sprawi, że być może nie będziemy chcieli zmieniać kliniki, albo że przynajmniej będziemy mieli poważne wątpliwości... Niestety wizyta u dr D okazała się totalną porażką, a ja jestem strasznie rozczarowana... Nie spodziewałam się takiego podejścia... To była nasza pierwsza wizyta po porażce i liczyłam chociaż na odrobinę wyjaśnień, wniosków, pomysłów na kolejny raz... Zawiodłam się bardzo... Wizyta trwała 10 min i to raczej ze względu na to, że zadawaliśmy pytania. Dr nie miał NIC kompletnie do powiedzenia... Jego wypowiedź można podsumować jednym jego stwierdzeniem, że ich zadanie ogranicza się do połączenia komórki jajowej z plemnikiem i do umieszczenia zarodka w macicy... poza tym to na nic nie mają wpływu... Przerażające... Na moje pytanie co może być odpowiedzialne za niepowodzenie, stwierdził, że może to być wiele czynników i ciężko to stwierdzić, np. to że się słabo stymulowałam, może mam obniżoną rezerwę jajnikową. Nie przyszło mu jednak do głowy żeby zlecić badanie... Chociaż w sumie i po co, skoro musiałby mnie odesłać do konkurencji, bo oni tego badania nie wykonują. Zapytałam też co można zmienić w stymulacji, odpowiedział coś wymigująco, a na moje pytanie jaka jest różnica między krótkim, a długim protokołem, kazał mi się w to nie zagłębiać... DRAMAT. Nie zlecił też żadnych badań (poza FSH, prolaktyną i TSH u mnie), ale i tu znowu po co, skoro jeśli na przykład mamy jakieś wady genetyczne, to oni nie wykonują badań preimplantacyjnych, wobec czego nic by to nie zmieniło, albo ja bym musiała odejść do konkurencji. Chociaż Novum postępuje uczciwie i mimo że nie wykonują badań preimplantacyjnych to chyba prawie zawsze zlecają genetykę. Wczoraj przy okazji badań genetycznych w Łodzi, pani genetyk nam to świetnie wyjaśniła: jeśli mamy wady, które nam pozwalają normalnie funkcjonować, a są jedynie przeszkodą przy poczęciu, to każde in vitro jest jak loteria, bo komórka jajowa i plemnik albo będą prawidłowe i będzie piękna ciąża, albo nie (i tu poronienie bądź brak implantacji). I tak by można w nieskończoność powtarzać zabieg, aż może się uda. A mając wiedzę o tych wadach możemy np. wykonać badania preimplantacyjne i zwiększyć swoją szansę na ciążę. Tym samym zmniejszyć liczbę zabiegów in vitro, zmniejszyć koszty, ból i rozczarowanie. Konkluzja nasuwa mi się jedna. Invimed polecono mi jako klinikę, w której szybko i bez zbędnych ceregieli wykonają in vitro. I tak się też stało, tylko że chyba mają tam w nosie efekty, to już mój problem, a oni w każdej chwili są gotowi wykonać kolejne in vitro. Novum natomiast przedstawiono mi jako naciągaczy (niepotrzebne koszty związane z badaniami, a przez to i długi czas oczekiwania na zabieg). Jak się jednak okazuje te zbędne ceregiele mogą się okazać dość ważne, a naciąganie na badania może się okazać niczym w porównaniu z kosztami kolejnych zabiegów in vitro. Może się uda za pierwszym razem, a może za trzecim. Nie lepiej jednak od razu wiedzieć na czym się stoi, przed czym się bronić i na co zwrócić uwagę....? Teraz wolałabym poczekać chwilę, wydać troszkę więcej pieniędzy (choć np. genetykę zrobiliśmy na nfz) i wykonać badania typu genetyka, ocena rezerwy jajnikowej, defragmentacja DNA plemników. Cieszę się, że mam trzeci wybór poza tymi dwiema klinikami, choć po wizycie u dr D jestem przekonana, że gdyby nie było Invicty, poszlibyśmy do Novum. ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invicta grudzień 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 23.09.08, 13:47 To było trochę off topic... do tego strasznie się rozpisałam, ale mam nadzieję, że komuś pomoże Teraz pewnie trochę odpocznę, a w grudniu kolejne starania. Trzymam za Was Dziewczyny kciuki, Thursday nie stresuj się, musisz być teraz pełną optymizmu mamą Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 23.09.08, 15:37 m-a-l-a ja się w zupełności z Tobą zgadzam. W invimedzie po prostu połaczyli komórkę i plemnik, na nic więcej nie można liczyć, w ciąży jestem (mam nadzieję ;p) zdecydowanie dzięki novum. Nie chce myśleć co by było gdybym od razu poszła do invimedu. Oni jednak się nie znają lub b. mało angażują. Moja beta rośnie, ale nie wytrzymam do wizyty za 2 tygodnie... jednak za bardzo się stresuje , odwiedzę gina w medicover, może mi to pomoże, a może zrobi wcześniej usg... ? Tak bym chciała widzieć że moja kruszynka sie rozwija Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 23.09.08, 16:30 Thursday, jeśli beta ładnie przyrasta, to naprawdę nie powinnaś się zamartwiać. Stres jest Ci teraz zupełnie niepotrzebny... Oczywiście łatwo mówić, ale musisz się postarać wyciszyć a skoro tak się denerwujesz to rzeczywiście wcześniejsza wizyta jest wskazana, tylko nie daj się zwariować! Trzymam kciuki ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invicta grudzień 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
duda102 do ma-l-a 23.09.08, 19:29 czy mozesz mi powedziec cos wiecejo badaniach zleconych przez lekarza w invikcie...ja planuje podejscie do ivf w invimedzie ale przerazilas mnie swoim postem...mozesz cos wiecej powiedziec o warszawskiej invikcie Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: do ma-l-a 24.09.08, 10:22 Duda, niewiele więcej mogę póki co napisać, bo jesteśmy po jednej wizycie w Invikcie. Jednak lekarz nas przekonał, mamy do niego większe zaufanie niż do dr D. Tak jak pisałam, Invimed działa szybko i bez zbędnych ceregieli. Novum i jak się okazuje również Invicta są nastawieni bardziej na diagnostykę, a potem na działanie. Przed pierwszym podejściem, kiedy myślałam, że u mnie jest wszystko ok, byliśmy pewni że się uda i chcieliśmy jak najszybciej mieć zabieg. Invimed nam to umożliwił. Teraz widzę, że jednak warto uzbroić się w cierpliwość i zrobić badania. Kosztuje to trochę więcej pieniędzy i czasu, ale mam nadzieję pomoże i nam i lekarzowi lepiej przygotować się do zabiegu. Invimed to taka fabryka, raz dwa i masz zabieg, nie udało się to zaraz masz następny i tak pewnie do skutku, albo do załamania psychicznego lub bankructwa... Nikt się nie zainteresuje dlaczego się udało i co by sprawdzić, poprawić, żeby następnym razem się udało. A badania, które teraz zlecił nam dr Łukaszuk w Invikcie to: ja - kariotyp, anty-Műllerian hormon (AMH) i Inhibina B (te dwa ostatnie to badanie rezerwy jajnikowej, bo słabo odpowiedziałam na tymulację) mąż - kariotyp, AZF, CFTR, test SCSA (fragmentacja DNA plemników) ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invicta grudzień 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
cannel Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 24.09.08, 10:02 witajcie dziewczyny; wspolczujé wam wszystkim ,to straszne co my przechodzimy ,ja czekam na wynik 6 IUI ostatniej i prawdopodobnie wkrotce dolàcze na stale do was ... tak bardzo mam dosc ,ale za daleko zaszlam zeby sié teraz wycofac... bojé sié podejscia do in vitro i moze kolejnej porazki,trzymam za was wszystkie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.09.08, 13:04 Kochane no w końcu. Doczekałam się - widziałam dzisiaj przepiękne serducho mojego maleństtwa. Jest śliczne. Wszystkim Wam życzę, abyście i Wy wkrótce je zobaczyły!!! Naprawdę warto o to powalczyć przeszczęśliwa, thurs Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.09.08, 14:20 Thursday, gratulacjony Teraz już będzie z górki, pięknej i spokojnej ciąży Ci życzę A u nas lekka masakra... Mam fatalne wyniki Inhibiny i AMH, bardzo obniżona rezerwa jajnikowa... Ale dobrze, że mam te wyniki, bo teraz będzie można lepiej dobrać stymulację. ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invicta grudzień 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.09.08, 17:36 hej, cóż to znaczy z tą inhibiną i amh? Co się wtedy robi, inna stymulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.09.08, 17:46 Dają obraz rezerwy jajnikowej, niski wynik oznacza niską rezerwę. Na razie wiem tyle, że będę mieć problemy ze stymulacją i uzyskaniem komórek jajowych... ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invicta grudzień 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.09.08, 17:59 pewnie wieksze dawki przyjmiesz, mnie tak wystumulowali że mam jeszcze 10 czekajacych dzieciaczków Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 26.09.08, 18:25 Malu mam pytanko.Możesz mi napisać ile kosztowały Cię te 2 badania na ocenę rezerwy jajnikowej i czy długo czeka się na wynik.Pytam, bo mam wysokie FSH co już daje obraz, ze jest obniżona rezerwa jajnikowa FSH 12-16 (.Z tym, ze podczas mojego in vitro udało się uzyskać 14 komórek.Miałam 6 zarodków.Chciałabym się przebadać, zeby sprawdzić czy faktycznie ta rezerwa jest obniżona.A ty jakie miałaś FSH? Thursday moje gratulacje, mam nadziej ę, ze teraz będziesz miała z górki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 27.09.08, 11:49 Dorottis, te dwa badania (AMH i Inhibina B) kosztowały coś ok. 200 złotych. Wynik był po niecałych dwóch tygodniach. Moje FSH jest w normie, ogólnie hormony mam w normie. Wydaje mi się, że lekarz zlecił to badanie po obrazie moich @ i kiepskiej stymulacji. A co u Ciebie? Jakie plany? ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invicta grudzień 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 29.09.08, 12:12 Dzięki Malu za odpowiedź.Zapisałam się na wizytę do Invicty na niedzielę.Mają teraz bezpłatne konsultacje, więc pódę i wypytam o wszystko.A co do moich planów, to zdecydowałam, ze podchodzę w tym cyklu do moich ostatnich 2 mrożaczków.Rozmawiałam z dr K i stwierdziła, ze skoro już i tak wiadomo dlaczego u mnie sie nie udaje (wysokie FSH, przeciwciała, podwyższona homocysteina), to nie ma co szukać dalej.Może ma racje, sama nie wiem.Dziś idę na wizytę i pewnie za 2,3 dni będę miała transfer.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 29.09.08, 12:42 Dorottis, po pierwsze to trzymam kciuki za transfer Skup się na razie na pozytywnym myśleniu i nie zawracaj sobie głowy badaniami i innymi klinikami, bo mogą się okazać niepotrzebne Co do Invicty to wyczytałam, że raczej jest sens iść tylko do dr Łukaszuka, mam nadzieję, że konsultację masz u niego. Zaciskam kciuki! ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invicta grudzień 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 29.09.08, 17:40 Czesć Malu.Byłam na wizycie u dr K i musimy przełożyć transfer bo okazało się, ze dr za późno kazała mi przyjść na monitoring i jestem juz po owulacji.Mogłam ją mieć wczoraj, dokładnie nie wiem kiedy pęcherzyk pękł.Dr woli nie ryzykowac, bo podobno najlepiej zrobić transfer 2 dni po owulacji.Trochę jestem na nią zła, bo ostatnio też tak było kazała mi przyjść za 6 dni no i byłam juz po owulacji, ale wtedy chciałam podejść do transferu no i klapa. A co do Invicty to idę do prof. Łukaszuka.Może lepiej, że tak się złożyło.Posłucham jego opinii, może zleci jakieś badania.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: sierpniowe ICSI/IVF/IVM 30.09.08, 09:45 Dorottis, też bym była zła... Mocno to nieprofesjonalne... Ale nie ma tego złego... Powodzenia! ____________________ I ICSI Invimed sierpień 2008 - 3 bąbelki, żaden z nami nie został... II ICSI Invicta grudzień 2008 Odpowiedz Link Zgłoś