Dodaj do ulubionych

icsi - dlugi protokol

13.10.03, 08:51
no to ja juz wiem...

w piatek bylismy z mezem w novum u dr zamory, podczas spotkania ustalony
zostal dlugi protokol przygotowawczy do icsi (niestety ostatnie wyniki meza
znowu byly nienajciekawsze sad

doktorek powiedzial ze jestesmy przygotowani. balam sie ze czegos nie
bedziemy mieli - a tu, wszystkie wyniki sa i do tego wszystkie bardzo dobre
(no poza ta wspomniana iloscia armii meza - ale 3mln do icsi wystarczy!)

dzis jestem juz po pierwszym zastrzyku (diphereline 0,1) i po pierwszej
tabletce encortonu

na 28.10 jestem umowiona na wizyte u dr lewandowskiego

coz, maszyna ruszyla...
w myslach mebluje pokoj dla blizniakow - trzymajcie za mnie kciuki - ja
wierze ze sie uda (i mam nadzieje ze ze sie nie zawiode)
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: icsi - dlugi protokol IP: 195.94.206.* 13.10.03, 08:57
      Na pewno się uda. Trzymam kciuki.
      Będę pilnie śledziła Twoje posty, w przyszłym tygodniu idziemy do Novum,żeby
      poruszyć machinę przygotowawczą do icsi.
      Trzymaj się ciepło.
      ewa
      • Gość: agata30 Re: icsi - dlugi protokol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 09:15
        To maszyna ruszylasmile Bedzie dobrze. Ja tez na dlugim protokole. Dzis 12
        dipherelinke sobie strzelilam smile
    • Gość: aga Re: icsi - dlugi protokol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 09:20
      Ja zaczęłam długi protokół do ICSI 7 .10. Dzisiaj mąż zrobił mi 7 zastrzyk.
      Martwi mnie tylko jedno - po 4 zastrzykach zaczęłam plamić - w 3 dni po
      skończeniu Marvelonu. Czy powinnam się tym martwić????????
      • larvva Re: icsi - dlugi protokol 13.10.03, 09:25
        ja mialam plamienie w trakcie brania mervelonu (ale to ponoc normalne)

u ciebie to inna historia - wyglada na to ze poprostu masz miesiaczke - czyli
        prawidlowo. po tabl anty zazwyczaj w kilka dni po ostatniej tabl pojawiala sie
        miesiaczka.

zaraz pewnie napisza inne dziewczyny, ktore juz to przeszly.
      • Gość: asiakasia aga IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 12:20
        tak, jak pisze larvva,
        po ok. 4 dniach diphereline, czyli po 3 dniach nie_brania marvelonu (lub innej
        pigulki anty) POWINNA wystapić miesiaczka,
        czyli wszystko jest OK wink

polecam swój wątek o stymulacji:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=7923740
    • Gość: asiakasia larvvo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 12:22
      trzymam kciuki
      za stymulację
      i za potem

pozdrawiam serdecznie wink
    • Gość: kathrin78 Re: icsi - dlugi protokol IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.03, 12:38
      Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że będziesz pisać na bierząco, bo temat mnie
      bardzo ciekawi (też będę podchodzić do ICSI - wszystkie znaki na niebie i ziemi
      na to wskazują smile)
    • larvva Re: icsi - dlugi protokol 13.10.03, 14:05
      dzieki dziewczyny za kciukasy i mile slowa.
      wam rowniez zycze powodzenia w staraniach!
      ja tym razem mam tak silne przeczucie/wiare ze sie uda... ale wasze kciuki
      bardzo mi sie przydadza - caly czas pamietam ze to tylko (az) 30% szans (no...
      na blizniaki jeszcze mniej wink))

pozdrowko dla wszystkich
      • Gość: karolinek Re: icsi - dlugi protokol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 15:49
        zycze ci zeby te zastrzyki szybko zlecialysmile I zeby gonal nie byl taki nie
        dobry dla organizmu (jak to u mnie bylo). Ja w srode mam punkcje i niech juz
        to wszystko szybko minie i dobrze sie skonczy.
        Pozdrawiamsmile
        • larvva Re: icsi - dlugi protokol 15.10.03, 09:24
          dzieki
          zycze tobie powodzenia

generalnie dobrze reaguje na wszystkie leki - mam nadzieje ze i tym razem
          bedzie ok smile

choc juz zalozylam, ze moge miec mglosci, wymioty i bog wie co - wszystko
          zniose - byle by byl efekt w postaci ciazy a pozniej bobasa wink))
    • femalespirit Re: icsi - dlugi protokol 13.10.03, 21:40
      Trzymam kciuki Larwo, znamy sie z innego forum i nie sadzilam, ze bedziemy sie
      spotykac na tym, ale coz, zycie bywa przewrotne. Trzymaj sie cieplo i
      powodzenia smile
      • larvva Re: icsi - dlugi protokol 15.10.03, 08:50
        witaj!
        dzieki za kciuki - tobie rowniez zycze powodzenia
        pozdrawiam cieplo
    • Gość: aga Re: icsi - dlugi protokol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 11:31
      Też trzymam kciuki, za ciebie i za siebie. Ja mam wizytę u dr Lewandowskiego
      21.10, a tymczasem dokładam starań, aby ta "kondycja psycho-fizyczna" była
      coraz lepsza....Pozdrawiam
      • larvva Re: icsi - dlugi protokol 15.10.03, 09:07
        czyli mamy bliskie terminy
        trzymam i za ciebie kciuki

daj znac w jaki sposob dbasz o swoja kondycje psycho-fizyczna - moze cos
        wykorzystam wink)

pozdrawiam
        • Gość: aga Re: icsi - dlugi protokol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 12:28
          Moje dbanie o siebie polega na dogadzaniu sobie pod względem jedzenia, jestem
          bardzo szczupła i chciałabym przytyć ok. 2,3 kg - (jak tu robić zastrzyki w
          fałdę na brzuszku jak jej właściwie nie ma). A poza tym 3 tyg. temu kupiłam
          małego pieska i przeprowadziłam się do nareszcie własnego domku pod lasem, więc
          zaczęłam chodzić na długie spacery (chociaż zrobiło się strasznie
          zimno).Wczoraj zaczęłam brać Gonal - 2 amp. i dalej 3/4 amp. Diph., narazie
          czuję się bardzo dobrze, a dr. Lewandowski stwierdził po badaniu, że bardzo
          dobrze reaguję na stymulację i będzie dużo komórek do pobrania...pozdrawiam

• larvva Re: icsi - dlugi protokol 24.10.03, 16:19
      kilka ostatnich dni spedzilam w domku "pod pierzynka" bo mnie zlapalo
      przeziebienie - kurowalam sie wiec dzielnie. no i (ufff) wyzdrowialam. mam
      nadzieje ze juz w tym sezonie nic mnie nie chwyci, bo planuje miec zabieg isci
      i pozniej oczywiscie byc w ciazy - wiec jak tu chorowac, no nie?

we wtorek wizyta u dr lewandowskiego

ciekawe co bedzie
      pewnie bedzie dobrze (tzn musi byc dobrze!)

imiona dla blizniakow tez wybrane wink
      • Gość: aga Re: icsi - dlugi protokol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 12:32
        Dzisiaj wzięłam 5 zastrzyk z Gonalu. Jak narazie czuję się świetnie. W środę
        kolejna wizyta u dr Lewandowskiego...Na wszelki wypadek ubieram się ciepło...
        • Gość: awa Re: icsi - dlugi protokol IP: *.oaza-dd.com 27.10.03, 21:02
          Cześć dziewczyny!
          Ja też jestem od niedawna na długim protokole - dziś był 5 dzien z Diphereliną.
          Mam pytanie o miesiączkę. Brałam Marvelon (1-20 dc) od 21 Dipherelina i po
          trzech dniach dostałam okres. Mam nadzieję, że to miesiączka, ale są to raczej
          marne plamienia, może troszke większe niz przy stosowaniu samego Marvelonu. Czy
          u Was też ten okres był taki słabiutki, czy może są to skutki lekarstw a
          miesiaczka dopiero przede mną?
          Dzieki za odpowiedź.

awa
          • Gość: aga Re: icsi - dlugi protokol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:06
            U mnie było tak samo, po 4 dniach zaczęłam plamić - to była bardzo skąpa
            miesiączka...więc nie masz powodów do zmartwień, wszystko w porządku. Pozdrawiam
    • Gość: Agag Re: icsi - dlugi protokol IP: *.net.external.hp.com 28.10.03, 14:33
      Czesc Dziewczyny!
      dlugo, naprawde dlugo zbieralam sie, zeby odwazyc sie napisac cokolwiek. Nie
      mialam tyle odwagi co Larwa czy Piegoosek, zeby opowiadac na forum o swoich
      marzeniach, nadziejach etc. A przechodzimy wszystko prawie jednoczesnie. Larwe
      to byc moze nawet kiedys spotkalam na korytarzu w Novum (Zamorek, teraz
      invitro - wszystko to samo).
      To tak gwoli wprowadzenia.
      No ale dlaczego jednak pisze?! No bo mi sie kurcze udalo wink))) Po latach
      staran, po poltorarocznym leczeniu w Novum, przy pierwszym podejsciu do
      invitro. Dzis jest 20 dzien po transferze, piatek bedziemy ogladac "hodowle" ;-
      ) Wszystko jest bardzo dobrze, hormony super itd. itd. Ale wiecie co jest
      najgorsze, czy moze raczej najdziwniejsze?! Mialam wyobrazenia jak bardzo bede
      sie cieszyc, gdy zobacze dwie upragnione kreski. Myslalam, ze wpadne w
      blogostan i w ogole odlece. A tu okazuje sie, ze nie moze do mnie dotrzec ta
      cudna informacja; W ogole nie moge w to uwierzyc.
      Warto jednak, mimo tych wszystkich niepewnosci, doswiadczyc tego cudu.
      ...musialam cos napisac, zebyscie byly dzielne!
      Sciskam Was mocno!
      • larvva Re: icsi - dlugi protokol 29.10.03, 11:17
        no to gratulacje!!
        wczoraj siedzac w poczekalni patrzylam po dziewuszkach i zastanawialam sie
        ktora z nich moglam spotkac na forum wink)

ja od dzis mam mniejsza dawke diph (3/4 zamiast 1) a w piatek rozpoczynam
        gonal. narazie powolutku od 1 i 1/4 dawki 06.11 kolejna wizyta u dr L podczas
        ktorej zobaczymy co dalej
        wyniki mam bardzo ladne, tak wiec dr ocenil moje szanse na 40-50%
        a te wyniki sa super...poza aca - te sa podwyzszone, ale mam sie nie martwic -
        wiemy wczesniej wiec beda w odpowiednim czasie leki

ja jestem bardzo zdeterminowana (o ile mozna mowic tu o determinacji wink)
        poprostu musi sie udac i tyle
    • Gość: Agag Re: icsi - dlugi protokol IP: *.net.external.hp.com 29.10.03, 11:55
      Ja bralam 2amp gonalu i 3/4 diph.(od czasu gonalu) - wiec mysle, ze u Ciebie
      jest znacznie lepiej. Poczatkowo L. mowil, ze sa 4 dobre pecherzyki i jeden
      mniejszy - okreslil na 4+, ale wiedzialam, ze to zadna rewelacja, ale
      wystarczy. Po punkcji okazalo sie, ze jest 7! dorodnych jajeczek. Wszystkie sie
      zaplodnily, ale jedno uznali za niepoprawne, bo zaplodnilo sie dwoma plemnikami
      (hmmm...) - maz sie cieszyl, ze silna armia wink
      Rozgadalam sie, a chcialam powiedziec, ze przy tych 4-ech pecherzykach L.
      powiedzial mi, ze jesli tylko jajowody sa moim problemem, to w polowie jestem
      w ciazy. Wiec glowa do gory! Aczkolwiek wiem, ze to takie czcze gadanie, nad
      nerwami nie sposob zapanowac.

Wiesz co?! jakos czuje, ze bedzie u Ciebie dobrze wink Poza tym, nie ma zadnych
      powodow zeby nie mialoby byc dobrze. Ja zaczelam tak do siebie mowic, zeby
      dozyc do piatku i zeby na usg wyszlo, ze sa dwa(tak dwa! marze o
      tym!) "szczupaczki".
      PA!

• larvva Re: icsi - dlugi protokol 30.10.03, 18:06
        zobaczymy co u mnie wyjdzie. jestem pelna pozytywnych mysli i wiary w
        powodzenie przedsiewziecia.
        oby slusznie wink
        no i tez mi sie po glowie kolace ciaza zdublowana wink)
        imiona wybieramy dla parki, mamy kilka zestawow, choc wiadomo, ze do porodu to
        sie zmieni z piecset razy.

rozmawiajac z najblizszymi caly czas uzywam liczby mnogiej, mowie w trybie
        oznajmujacym, jakby to juz bylo pewne ze jest...
        tak czuje
        mam nadzieje ze te odczucie nie bedzie falszywe

jutro rano pierwszy gonal. niestety tym razem taka nowosc przetestuje sama, bo
        maz jest na spotkaniu firmowym... przy dipherelinie dzielnie mi asystowal (a
        wlasciwie przez prawie 2tyg bawil sie w pielegniarza wink))

coz jeszcze wam moge napisac... na czas przygotowan dostalam zwolnienie
        lekarskie (ze wzgledu na prace za granica polski, klopotliwe sa przyloty co 2-3
        dni na sprawdzanie wplywu gonalu...). mam nadzieje ze dzieki temu rewelacyjnie
        sie zrelaksuje (choc juz od dluszego czasu przeszlam na tryb oszczedny) -
        pomoze-nie pomoze, naewno nie zaszkodzi. bede przekonana ze zrobilam wszystko
        by jak najlepiej przygotowac sie do zabiegu. prawda?

Agag - powodzenia na piatkowym usg - oczywiscie zycze ci tych dwoch slicznych
        szczupaczkow smile)

pozdrawiam
    • Gość: aga Re: icsi - dlugi protokol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 09:30
      Wczoraj byłam na usg u dr Lewandowskiego. Stwierdził, że poszłam jak burza i
      zmniejszył mi dawkę gonalu z 2 amp. na 1 i 3/4 (trochę za wysoki poziom
      hormonów). Ale za to pęcherzyków chyba z 15 (od 16 do 12 mm). Chyba zaczynam je
      już czuć przy wstawaniu i siadaniu. A poza tym samopoczucie całkiem
      niezłe....Pozdrawiam
      • Gość: awa Re: icsi - dlugi protokol IP: *.oaza-dd.com 30.10.03, 19:00
        Coraz nas więcej smile
        Ja mam umówiona wizytę u dr.L na 5 listopada. Już nie mogę się doczekać. Z
        Waszych postów wynika, że rozpoczęcie Gonalu nie oznacza końca Diphereline. Co
        wtedy, po jednej stronie brzucha Dipherelina, a po drugiej Gonal (zakladam że
        zastrzyki są podskórne...) Ja sobie sama w życiu nic nie wkłuję, licze tylko na
        męża - niesamowicie sie stara.

Pozdrawiam Was
        awa
        • larvva Re: icsi - dlugi protokol 31.10.03, 09:53
          hej awa
          tak to wlasnie wyglada - ja dzis rozpoczelam gonal - wiec z lewej strzelilam
          sobie w faldke diph, a z prawej gonal.
          mi na poczatku zastrzyki robil maz, teraz - z koniecznosci - bo meza przy mnie
          nie ma - robie sama. jest opor (to chyba normalne u kazdego kto nie ma zapedow
          masochistycznych wink)) ze sie broniy od sprawienia sobie bolu, ale taki zastrzyk
          (chocby zwazywszy na cel jakiemu sluzy) przyjdzie ci latwo - zobaczysz. odwagi!
          nagroda bedzie malenstwo!
          pozdrawiam
    • Gość: Agag Re: icsi - dlugi protokol IP: *.net.external.hp.com 31.10.03, 10:33
      a ja Wam musze powiedziec, ze uwazam sie za nieprawdopodobnie dzielna istote
      jesli chodzi o robienie tych zastrzykow w brzuch. Po pierwsze maz powiedzial,
      ze odpuszcza (ale pytalam go o ewentualna pomoc jedynie proforma, bo
      stwierdzilam, ze wole sobie sama robic niz dac facetowi, ktory ma takie samo
      doswiadczenie w zastrzykach co ja wink), a ja z lenistwa, zeby nie pedzic
      codziennie do Novum na poranny zastrzyk, no i z oszczednosci czasu (poranny
      sen) postanowilam je sobie robic samodzielnie. Rzecz jasna byly spocone rece,
      wzmozona perystaltyka jelit, ale tylko przy pierwszych trzech podejsciach.
      Kiedys znajomy dentysta podpowiedzial mi, ze sztuka bezbolesnego wkucia polega
      na nacisnieciu w danej chwili innego miejsca. I powiem Wam, ze dzieki temu
      zastrzyki byly dla mnie w ogole bezbolesne. Powiem wiecej (wariatka ze mnie!),
      tak sie do tych poranych ryualow przyzwyczailam (ampulki, mieszanie, waciki
      etc.), ze po odstawieniu, troszke mi tego brakowalo. Ale nie, nie! Nie chce
      tego powtarzac, oj nie!

O 12:30 ide na badanie krwi, o 13:30 przeglad szcupaczkow u L. Zdam relecje po
      powrocie. Oby bylo to radosne. Piszac to juz boje sie zapeszyc i zastanawiam
      sie, czy nie za wczesnie o tym mowie. Ale NIE! BEDZIE DOBRZE! JEST DOBRZE!
      • larvva Re: icsi - dlugi protokol 31.10.03, 11:06
        mi maz pomagal - i dla niego to bylo niesamowite wyzwanie (bo na widok igly, to
        on nie bardzo wink)) ale ciesze sie ze sie przelamal - ma doswiadczenie, nauczyl
        sie kolejnej rzeczy. byl dzielny i jestem z niego dumna smile)

zycze ci powodzenia (nie dziekuj)
        po powrocie podziel sie z nami radoscia
        BEDZIE DOBRZE!!!!
        3 maj sie
        • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 31.10.03, 23:01
          jak sie trzymasz Larvviczku kochany? wszystko dobrze? smile))
          caluski od siosy!! wink
          daj znac!!
          piegoos
    • Gość: Agag Re: icsi - dlugi protokol IP: *.net.external.hp.com 31.10.03, 14:49
      po wizycie u L. relacja:

wink)))))))))))))))))))))))

sztuk: 1 (i tak super!)
      "wzrost": 17 mm

szczesliwa jestem nieprawdopodobnie wink
      • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 31.10.03, 22:59
        sooper Aga!! ciesze sie razem z Toba!! teraz to juz musi byc z gorki!!
        wlasnie dzis zastanawialam sie co u Ciebie i Twojej "hodowli" smile))
        sooper!!
        caluski gorace
        piegoosek
        • larvva Re: icsi - dlugi protokol 04.11.03, 12:26
          hej girlsy
          w czwartek jade do dr L - zobaczymy jak gonal wplywa na moj organizm. po
          badaniu bedzie decyzja czy zwiekszamy dawke - a jesli tak to o ile

piegoosku - nadal nie moge zainstalowac gg sad(((
          buuuu

caluski
          • Gość: awa Re: icsi - dlugi protokol IP: *.oaza-dd.com 04.11.03, 22:45
            Hej
            Ja jutro mam wreszcie wizyte u dr.L Bedę po 14 Dipherelinach i pewnie dostane
            rozpiskę na dalsze zastrzyki!
            Trzymajcie się i powodzenia nam wszystkim!!!
            awa
            • larvva Re: icsi - dlugi protokol 05.11.03, 11:24
              daj znac jakie masz dalsze dyspozycje smile
    • larvva Re: icsi - dlugi protokol 07.11.03, 10:51
      pecherzyki rosna.
      jak narazie (po 7 dniach gonalu) bylo ich 7 (wielkosci 10-13mm) plus jakies
      drobiazgi - ktore moze jeszcze podrosna
      teraz ciut wieksza dawka gonalu (1,5) i w sobote kolejna wizyta u dr L
      zobaczymy co bedzie dalej
      pozdrowko
    • Gość: Agag Re: icsi - dlugi protokol IP: *.europe.hp.net 07.11.03, 11:27
      O! pieknie! trzymam kciuki.

• larvva dziekuje 07.11.03, 11:32
        a co u ciebie?
    • Gość: Agag Re: icsi - dlugi protokol IP: *.europe.hp.net 07.11.03, 12:17
      W srode mam wizyte juz u Zamory i podobno bedzie wtedy widac bijace serduszko
      (usmiecham sie na sama mysl - oj, zeby nie zapeszyc).

A tak w ogole, to czuje sie faaaataaalnie! Jestem nieprawdopodobnie zmeczona.
      Nie wiem czy masz chorobe lokomocyjna, ale tak bym to porownala - do
      niekonczacych sie boli glowy, sciskania w gardle. Mam problemy z trawieniem
      hormonow, stad bole zoladka i watrobka tez niedomaga, no ale lykam od kilku dni
      raphacholin i tutaj widze poprawe. Wczoraj pierwszy raz od kilku dni poszlam
      spac o 22:00! Bo normalnie, to przyjazd z pracy i o 19:00 juz spalam, jakbym
      przynajmniej od trzech nocy ciezko pracowala bez chwili wytchnienia. I jakos
      sie dziwnie meczylam.
      ...ale sie rozpisalam........... sciskam! daj znac jak tylko bedzie wiadomo
      kiedy punkcja.
      • larvva Re: icsi - dlugi protokol 07.11.03, 12:29
        jesli chodzi o sennosc - tez tak mam. pracuje na spowolnionych obrotach, szybko
        zaczynam marzyc o powrocie do lozka. ciesze sie ze jestem na zwolnieniu - mam
        czas na relaks...

jutro powinnam wiedziec kiedy termin zabiegu... jestem prze-ciekawa.

a! wczoraj gdy bylam w klinice okazalo sie ze rano miala punkcje kobitka majaca
        tak samo na nazwisko jak ja smile ale sie zbieglo w czasie - bedzie miedzy nami
        jakis tydzien roznicy smile) gdy pielegniarka wyszla do poczekalni zawolac na
        wizyte do dr L to obie sie zerwalysmy smile)

pozdrawiam ciebie i fasolke
      • larvva Re: icsi - dlugi protokol 07.11.03, 12:30
        a!
        w srode pewnie tez bede w novum - teraz jezdze co dwa dni - w sobote jade,
        pewnie w poniedzialek pojade... no i wypada ze w srode tez bede - moze sie
        miniemy na korytarzu smile)
    • larvva Re: icsi - dlugi protokol 09.11.03, 11:01
      coraz blizej...
      poprawej stronie dorodne pecherzyki, po lewej najwieksze maja ok 13mm - wiec
      trzeba je troche obudzic. od wczoraj modyfikacja lekow: 3/4 diph, 1,5 gonalu i
      1 menogonu (to akurat domiesniowo)
      jutro kolejna wizyta.
      zabieg - sroda/czwartek
      • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 10.11.03, 00:16
        trzymaj sie larvviku!!
        piegoosek smile
        p.s. i daj znac oczywiscie czy te lewe urosly!!
        • larvva Re: icsi - dlugi protokol 12.11.03, 17:31
          jak juz wiesz lewe urosly, dzis byla punkcja i z calej gromady sa 4ry male i 2
          dobre pecherzyki...
          jutro dowiemy sie czy sie zaplodnily i czy bedzie transfer. jesli sie
          zaplodnily to w piatek bedzie dalsza czesc.
          wyjatkowo dobrze sie czuje.
          brzuch lekko pobolewa - ale to mozna porownac do bolu owulacyjnego (no moze
          ciut bardziej)
          koncze i ide nacieszyc sie obecnoscia meza (oczywiscie w ramach dozwolonego wink))

papatki
          • Gość: Ola Re: icsi - dlugi protokol/do larwy IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.11.03, 17:39
            Larwo,

Czy dlugi protokol trwa ok 4 tygodni ?
            mam na mysli od pierwszego zastrzyku/leku do zaplodnienia i podania zarodka ?
            Tak wywnioskowalam z tego postu ....
            Ja mam nadzieje zaczac w grudniu - wlasnie robimy badania.
            Czytalam ze trwa 6 tygodni - ale moze to z tym okropnym czekaniem wlacznie ?!

Pozdrawiam,
            Ola
          • Gość: awa Re: icsi - dlugi protokol IP: *.oaza-dd.com 12.11.03, 21:49
            Całkiem dobry wynik Larvva! Mam nadzieję, że wszystkio ładnie się zapłodni!!!
            Trzymam kciuki!
            Skoro Ty już po punkcji, to znak, że ja też się doczekam! Śledziłam Twój wątek
            od początku. Ja dziś wzięłam 5 Gonal (od początku biorę 2 ampułki). W piątek
            kontrola i zobaczymy co sie dzieje w brzuszku smile
            Czy jesteś na zwolnieniu z Novum? Jeśli tak, to co oni tam wpisują (zwykle
            podaje się konkretny kod choroby). Czy jest na zwolnieniu jakoś wyraźnie
            zaznaczone dlaczego się na nim jest? Będę wdzięczna za odpowiedź.
            Pozdrawiam
            awa

• Gość: agata30 Re: icsi - dlugi protokol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 09:20
              W trakcie stymulacji nie dostaniesz zwolnienia z novum. Zwolnienie mozesz
              dostrac dopiero po transferze.
              • Gość: awa Re: icsi - dlugi protokol IP: *.oaza-dd.com 13.11.03, 17:32
                Właśnie o takie zwolnienie po transferze pytałam.
                awa
                • larvva Re: icsi - dlugi protokol 13.11.03, 17:45
                  poniewaz ja pracuje poza polska - dostalam ropwniez zwolnienie na okres tuz
                  prze punkcja
                  nr choroby - to o ile mnie pamiec nie myli to z31 czyli dzialania prokreacyjne.
                  poprostu nie bylo realne abym co drugi dzien latala do polski da usg...
                  zwolnienie mam od zwylkego lekarza rodzinnego (ktory mi zrreszta podpisywal
                  zgode na in vitro, ciaze blizniacza itp)
                  teraz - po punkcji mam zwolnienie na nastepne 2tygodnie.
                  pozdrawiam was cieplo

a! z 6 pobranych komorek 2 byly dojrzale, 4 nie. reszta "uciekla". jedna z tych
                  czterech jeszcze zostala podhodowana i ostatecznie zaplodniono 3 komorki - ale
                  dzis dzwonilam i na jutrzejszy transfer czekaja tylko dwie - czyli moje
                  blizniaki wink))

pozdrawiam was cieplo, trzymajcie za mnie kciuki

a... moje przygotowanie trwalo29 zastrzykow diph plus jeden dzien bez
                  zastrzykow, kolejnego dnia byla punkcja.
                  jutro - 14.11 - w 8 rocznice odkad z moim mezem jestesmy para - mamy transfer

maz zapowiedzial ze wezmie super glue i przyklei mi embriny w brzuchu zeby
                  napewno sie zagniezdzily smile))))
                  • Gość: awa Re: icsi - dlugi protokol IP: *.oaza-dd.com 13.11.03, 17:54
                    Dziękuję za odpowiedź!

Trzymaj sie jutro, na pewno będą bliźniaki, nie ma wyjścia smile
                    Pozdrawiam serdecznie
                    awa
                    • larvva Re: icsi - dlugi protokol 14.11.03, 19:43

jestem juz po transferze - cos podobnego do iui smile tyle ze przed pokazano nam
                      psiekne zarodki - dwa, ladne, regularne (jak powiedziala dr koziol)
                      mamy wiare i nadzieje ze sie uda
                      dla nas to michal i majka smile
                      za dwa tygodnie test
                      teraz - zgodnie z zaleceniami zajme sie wielkim nic-nie-robieniem smile)

trzymajcie jeszcze kciuki - przydadza sie na najblizsze tygodnie
                      teraz maluchy musza sie jeszcze podzielic, zagniezdzic... a potem juz bedzie
                      lzej

a! dr koziol powiedziala ze jest jeszcze jedna komorka, ktora podrosla i zost
                      zaplodniona - teraz wykazuje cechy zaplodnienia, ale dopiero w poniedzialek
                      moge zadzwonic i dowiedziec sie czy cos ruszylo - jesli tak, to ta jedyneczke
                      zamrozimy
                      • jowa3 Re: icsi - dlugi protokol 16.11.03, 11:16
                        Naprawdę mocno trzymamy kciuki, ja i moja Lenka (już raczkujący niemowlak).
                        U mnie się udała druga inseminacja, trochę mniej roboty, ale czekanie takie
                        samo na upragnione dwie kreski. Pozdrawiamy
    • larvva Re: icsi - dlugi protokol 18.11.03, 14:16
      to ja juz wiem. ostatecznie z 6 pobranych jajeczek, dwa dojrzale zaplodniono i
      te sa teraz "u mamusi", ponadto podhodowano jeszcze dwa - i rowniez
      zaplodniono, ale te z kolei sie nie rozwinely, wiec nie bylo nic do mrozenia.

z calej stymulacji mam wiec to co we mnie. mam nadzieje ze maluchy ladnie sie
      rozwijaja i niedlugo rozpoczna sie zagniezdzac.
      ale test dopiero w przyszly piatek... ech...
      pozdrawiam
      • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 18.11.03, 20:28
        caly czas intensywnie mysle o Tobie i tych dwoch Twoich szkrabach!! na pewno sie
        uda!!!! trzymaj sie cieplutko!!
        piegoosek wink
        • larvva Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:36
          dzieki za pamiec i kciukasy

smile))
          • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:40
            szybka jestes smile)
            fajowo sie z Toba gada smile
            napisz cos jeszcze, no i daj ten numer esesmanem, bedziemy mogly dluzej
            poplotkowac smile)
            <le>
            piegoosek
            • larvva Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:44
              a jaka ty szybka! ale zaskakowa!
              wprawdzie wiedzialam ze jestes przy kompie... smile
              zaraz wysylam
              <le>
              papatki
              • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:45
                ja tu czuwam caly czas... wink
                papa
                • larvva Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:46
                  szybka jak blyskawica smile
                  • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:47
                    wiesz... dzis przeczytalam na bocianie, ze Agacie30 sie nie udalo, strasznie
                    mi jej zal, tymbardziej, ze dlugo dziewczyna sie stara sad szkoda! taka fajna
                    osoba!
                  • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:47
                    no i mam numer!! wink
                    dzieks
                    • larvva Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:52
                      sad
                      bidula. niestety nie ma 100% szans i nie kazdemu sie udaje...jednak 30%, 50%
                      szans... ech...

proszek
                      • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:54
                        smilebiedny ten Twoj brzusio! do konca te zastrzyki musisz brac?
                        • larvva Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 17:01
                          dostalam narazie 20
                          ale nie wiem ile jeszcze..
                          • piegoosek Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 17:05
                            niezle!! <przytul>
                            ide cosik zjesc! jutro sie zdzwonimy!
                            <le>
                            piegoosek
                            • larvva Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 17:07
                              smacznego <mniam>
                              papatki
                              do juterka
                              ja niedlugo tez uciekam...
                              <le>
    • Gość: aga Re: icsi - dlugi protokol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 14:49
      UDAŁO SIĘ!!!!!!!!!!!
      Wczoraj zrobiłam test i BHCG i progesteron i wyniki super HCG 368 i progesteron
      421,3 w 14 dniu po transferze. Nie mogę jeszcze w to uwierzyć...to było moje
      pierwsze podejście do ICSI - 13 pobranych komórek, 9 zapłodnionych, 7
      zamrożonych. Tak się przyzwyczaiłam do porażek, że nie byłam przygotowana na
      taką niespodziankę. Zupełnie nie wiem co dalej. Mam mętlik w głowie...
      Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia
      • larvva Re: icsi - dlugi protokol 20.11.03, 16:41
        gra-tu-la-cje!!!

to podnosi na duchu i daje nadzieje ze mozliwy jest sukces za 1szym razem

dbaj o siebie i ciazulke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka