Dodaj do ulubionych

wysoki poziom prolaktyny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 11:15
na poczatku pozdrawiam was.mam pytanie, jezeli wystepuje u mnie wysoki poziom
prolaktyny 347.8 mlu/l czy lekarz sluznie zrobil pszepisujac mi luteine 50
zadalam to pytanie bo juz sama nie wiem co mam robic czytalam na forum ze
przy wysokiej prolaktynie bierze sie " bromergon".jezeli bedziecie w stanie
odpowiedziec dziekuje wam z gory.
Obserwuj wątek
    • eliszka29 Re: wysoki poziom prolaktyny 20.10.03, 17:27
      witaj, mam oznaczoną prolaktynę w innych jednostkach: "0" - 40 ng, "I" - 70 ng
      i lekarz przepisał mi dostinex.Poza tym biorę metformax 500 bo mam podwyższoną
      insuline oraz luteinę od 16 do 25 dc bo nie mam okresu.Mam PCOS.
      Poczekaj dziewczyny na pewno Ci odpiszą.
      pozdrawiam
      ela
      • Gość: ulus Re: wysoki poziom prolaktyny IP: *.net.Eggs.pl 20.10.03, 18:43
        Ja przy podobnym poziomie prolaktyny jak Twój brałam Bromergon.
        • Gość: Gala Re: wysoki poziom prolaktyny IP: *.246.123.201.tisdip.tiscali.de 22.10.03, 10:13
          Ja jak ty najpierw bralam luteine przez cztery miesiace, ktore nic mi nie
          przyniosly. Gdy zas dostalam do tego Bromergon- po miesiacu juz bylam w ciazy.
          Moim zdaniem sama luteina nie obnizy prolaktyny.
          • Gość: Sassima Re: wysoki poziom prolaktyny IP: 80.51.74.* 22.10.03, 16:19
            zgadzam sie z Galą. Ja mialam swietne wyniki badan, w tym prolaktyny (bez
            obciazenia), a jednak nie mialam owulacji, a okres dostawalam jedynie po
            wywolaniu duphastonem. Wystarczylo brac Bromergon przez 2 tygodnie, a od razu
            mialam owulacje i cykl skonczyl mi sie sam, naturalna miesiaczka w 29dc. Jak w
            zegarkusmile Niestety nie udalo mi sie zajsc w ciaze, ale bede probowala rowniez
            w tym cyklu i mam nadzieje, ze w tym cyklu takze bede miala owulacje dzieki
            Bromergonowi.
            • Gość: Iri Re: wysoki poziom prolaktyny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 23:40
              Ja miałam wysoki poziom prolaktyny po obciążeniu MC. Dostałam bromergon. W
              ciążę zaszłam po kilku miesiącach brania tego leku (chyba po czterech
              miesiącach). Pozdrawiam.
      • Gość: Julia Re: wysoki poziom prolaktyny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 09:19
        Najlepszy jest bromergon.Po dwóch miesiącach jestem w ciąży....
    • Gość: aleksandra3 Re: wysoki poziom prolaktyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 09:11
      Luteina nie obniży prolaktyny!
      Luteina to progesteron!
      Została przepisana najprawdopodobniej dlatego, że Twój lekarz stwierdził u
      Ciebie zaburzenia II fayz cyklu i niewydolne ciałko żółte.
      A należy pamiętać o tym, że przy wysokim poziomie prolaktyny (nawet jeżeli
      okres się pojawia jak w przysłowiowym zegarku) przysadka pracuje tak, że
      wydzielanie innych hormonów (LH i FSH, a w konsekwencji estrogenów a poźniej
      progesteronu) jest zaburzone, są one wydzielane albo w mniejszych ilościach,
      albo nie w takich częstotliowścicach jak należy. I stąd niedomoga II fazy.
      Owszem mozna luteinę ale i np. bromergon - na obniżenie prolaktyny!

Koniecznie zapytaj swojego lekarza, co on o tym mysli!

Pozdrawiam
      Aleksandra
      • franczeskaa do Iri i Julii 23.10.03, 15:09
        Dziewczyny - jak wysoką mialyście prolaktynę? Napiszcie - prosze.
    • Gość: andzia1 Re: wysoki poziom prolaktyny IP: *.infinity.net.pl 27.10.03, 20:30
      prosze was o odpowiedz, robilam kilka dni temu test na PRL i wyszlo mi 441
      mlU/l, a po obciązeniu metoclopramidem, po godzinie 7639 mlU/l. To dla mnie
      koszmar. Jaka jest norma i czy biorąc zalecony przez lekarza 1/4 bromergonu
      moge juz starac sie o dziecko w tym cyklu czy poczekac, bo niebezpieczenstwo
      poronienia jest za duże? Aneta anetpa@poczta.onet.pl
      • Gość: tania Re: wysoki poziom prolaktyny IP: www.BLOK* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:45
        Badania prolaktyny lepiej powtarzac co jakis czas, koniecznie na czczo. Wydaje
        mi sie, ze dobre laboratoria zawsze podaja normy referencyjne, jesli nie masz
        tego na wyniku badan, lepiej zmien laboratorium. U mnie wysoka prolatkyne
        wywoluje maly guz na przednim placie przysadki, ale Bromergon ladnie wszystko
        reguluje. Co do ciazy to przy takim poziomie to raczej nie zajdziesz, jeden
        miesiac zazywania to za malo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka