Dodaj do ulubionych

za wysoki progesteron

IP: 195.94.201.* 22.10.03, 11:42
Powiedzcie mi, co sie robi w przypadku za wysokiego progesteronu? W 22 dc
mialam 89,9 przy normie do 81,3.
Mam tez watpliwosci dot. FSH i LH2 - podobno stosunek jednego do drugiego
powinien wynosic 1:1. Ja mam (2dc) FSH 5,6, a LH2 4,1. (testosteron 1,0)
Inne hormony w 12 dc: prolaktyna 424, E2 1757.
Co o tym sadzicie? Jak sie zbija progesteron?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: za wysoki progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 11:47
      sosna, miałam taką samą sytuację. U mnie progesteron mieścił sie w normie dla
      i-go trymestru ciąży mimo, że w niejnie byłam. Jak zapytałam swojego .llekarza
      to powiedział, że nie istnieje coś takiego jak za wysoki progetseon. Czym
      więcej tym lepiej.
      Pozdrawiam Cie
      • Gość: sosna-x Re: za wysoki progesteron IP: 195.94.201.* 22.10.03, 11:58
        Ale juz dwoch doktorkow mowilo mi, ze przez za duzy progesteron zaplodniona
        komorka moze sie nie zagniezdzic w macicy! Poza tym, w drugiej fazie cyklu
        ciagle mam male plamienie... To chyba nie jest normalne?
        • Gość: kasia Re: za wysoki progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 14:30
          wydaje mi się, że właśnie progesteron jest bardzo potrzebny do zagnieżdzenia
          się komórki i jak jest go za mało to lekarze przepisują duphaston lub luteinę(
          a to noc więcej jak progesteron) na podtrzymanie ciąży. Ale oczywiście
          lekarzem nie jestem i nie będę polemizować. Co do plamień, ja też je mam na 2
          dni przed @ i też nie wiem skąd sie biorą.Mój d-rek powiedział, żeby sie tym
          njie martwić, ale chyba przy nastepnej wizycie się go jeszce raz dopytam
          Pozdrawiam
        • Gość: maja Re: za wysoki progesteron IP: *.bater.net.pl / 80.50.189.* 02.12.03, 19:24
          Sosna - i dowiedziałaś się czegoś więcej o tym progesteronie ? Ja już jestem
          załamana, w dodatku gin przepisał mi luteinę, boję się, że ona zahamuje mi
          jajeczkowanie...
    • Gość: Alaka24 Re: za wysoki progesteron IP: *.acn.pl 28.11.03, 22:04
      Witam,
      mam podobny problem jak ty-progesteron w 21 dc 87,2 nmol/l przy normie do 68,0.
      Moja pani ginekolog również zbagatelizowała sprawę, ja natomiast słyszałam, że
      nadwyżka progesteronu może spowodować, że się w ciąże wogóle nie zajdzie
      (donoszenie to jakby inna sprawa). Napiszce proszę jak macie jakieś info na ten
      temat.
    • Gość: maja Re: za wysoki progesteron IP: 213.25.194.* 01.12.03, 08:38
      Ja mam 123 (norma to ok 80). Lekarz mi powiedział, że oznacza to że nie powinno
      być problemu z jajeczkowaniem, jednak jajeczko nie może się nigdzie przedostać.
      Powiedział mi, że jak do trzech miesięcy sie nie uda - czeka mnie laparoskopia
      (drożnośc jajowodów).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka