Gość: Alicja B IP: *.nsm.pl 02.11.03, 09:45 Biorwę duphaston dlatego że miesiączko samoistnie nigdy nie występowała i nie mogłam zajśc w ciąże. po tym leku mój cykl trwa 27 dni. Biore duphaston od 15do 25 dc. kiedy więc mam owulację( przed 15dc?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hanuś Re: Trmin owulacji IP: *.toya.net.pl 02.11.03, 11:32 Najprawdopodobniej tak. Możesz mieć owulację 13-14 dc. A mierzysz temp? Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: Trmin owulacji 02.11.03, 12:13 Owulacje masz wetdy kiedy masz. Najczęsciej ma miejsce około 14 dnia cyklu, ale nie nalezy mechanicznie sie do tego odnosić. Czy nie lepiej sprawdzić termin owulacji testem śluzwym lub OVUQUICK - on weryfikuje poziom LH. Jajeczkowanie jesli miało miejsce bedzie przecietnie około 18 godzin po piku LH . A na pewno nie póxniej niż 40 godzin. Czy do jajeczkowania doszło możesz sprawdzic testem termicznym (prowadzonym od przynajmniej 5 dnia cyklu - a nie od dnia testu owulacyjnego !!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja B Re: Trmin owulacji IP: *.nsm.pl 03.11.03, 15:31 Mierzę . od ok.10 dc do 25dc miałam ok. 36,9 Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: Trmin owulacji 03.11.03, 16:06 Nie rozumiem, cały czas miałas temperature tego rzedu ? Jesli tak, to owulacji na tej podstaie nie da się potwierzić. Ale moze jeszcze byc i to lada dzień ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Trmin owulacji IP: *.bumc.bu.edu 03.11.03, 17:15 Duphason wywoluje krwawienia miesiaczkowe i rzeczywiscie moze regulowac cykl, ale nie wplywa na owulacje. Na takiej zasadzie dzialaja tabletki antykoncepcyjne, krwawienie jest regularne, ale bezowulacujne. Twoja jednofazowa temperatura moze swiadczyc, ze nie masz owulacji i duphason nic tutaj nie pomoze. Idz do lekarza i popros o sprawdzenie, czy owulujesz, albo badaniem progesteronu w fazie lutealnej (bez duphasonu, zeby nie zaciemniac wynikow, niski poziom progesteronu moze swiadczyc o braku owulacji), albo seryjnym USG, zeby zobaczyc czy w jajnikach tworza sie pecherzyki. Odpowiedz Link Zgłoś