Dodaj do ulubionych

pytanie do Dziejba ??

30.12.08, 20:56
Dziejba byłaś już w Novum ?? Na kiedy planujesz podejśc do
mrozaczków ?? Pozdrawiam Cie mocno smile))
Obserwuj wątek
    • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 31.12.08, 16:06
      Hej - jak miło, że pamiętasz o mnie winkWizytę mam w pierwszych
      dniach stycznia, więc podchodzić będę pewnie jakoś około połowy
      stycznia. Jak narazie zaczyna mi się @ więc nie wiem dokładnie jak
      to będzie. Toczeń wyszedł mi negatywny nie wiem jak pozostałe
      antyciała dowiem się właśnie na wizycie. A ty? Masz już konkrety?
      Sciskam mocno i wszyskiego dobrego w Nowym Roku.
      • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 01.01.09, 15:27
        Dziejba ja byłam na wizycie 29 grudnia i umówiłam sie na kolejna ok
        14-16 stycznia, mam przyjechac w 5 dc, pani dr sprawdzi mi czy nie
        mam torbieli i czy wszystko jest OK. Powiedziała mi ze troche mnie
        podstymuluje - dostane 1/4 clostybergytu. Bo jak byłam ostatnio (to
        był mój 14 dc) to zastanawiała sie czy miałam owulacje czy nie.
        Kazała mi zrobic jeszcze czystośc i posiew. Tylko niepotrzebnie
        ostatnio robiłam sad((
        A co do badan tzn. p/ciał to ja też je zrobiłam i czekam na wyniki,
        myślałam ze bede je miała po świetach a tu klapa....miałam umówioną
        wizyte 2 stycznia u dr Jerzak zeby je skonsultować a tak kolejna
        wizyta 8 stycznia sad((
        Dziejba mam nadzieje ze tym razem sie uda smile))
        • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 09.01.09, 18:06
          Hej - jestem już po podaniu peregrynu. Też byłam stymulowana clo
          (brałam między 3 a 7 dniem cyklu) to chyba u nich standard jest.
          Peregryn ma spowodować pęknięcie pęchęrzyka - jutro kontrolne USG a
          transfer pod koniec tygodnia. Strasznie się denerwuję i boję - jakoś
          ciężko to przechodzę. Okazało się, że cała moja immunologia jest ok
          i napewno nie była przyczyną poronienia. Dziś powiedziłam lekarzowi
          o opryszczce, która zrobiła mi się zaraz po transferze i potem
          jeszcze raz i on nie wykluczył, że wirus ją wywołujący mógł
          spowodować uszkodzenie zarodka ale to tylko przypuszczenie.
          A co u Ciebie? Jak się trzymasz?
          • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 09.01.09, 19:51
            Dziejba fajnie ze piszesz smile)
            Ja mam mały mętlik w glowie, byłam wczoraj u dr Jerzak i powiedziała
            ze mam zrobić jeszcze USG - 2x (ocenić PCO oraz przepływy w macicy)
            do tego mam zrobić prolaktyne oraz hormony i wtedy konkretnie mi
            powie co dalej. Ale znów bede musiała przesunąć wszystko o miesiąc.
            Zadzwoniłam dzis do novum i powiedziałam o tym swojemu lekarzowi i
            kazał mi przyjechac tak jak byłam umówiona i zadecydujemy. Sama już
            nie wiem co mam robić sad Myślę ze dr Jerzak wie co robi - chce
            wyeliminować zagrożenia.
            Dziejba trzymam za Ciebie mocno kciuki,pisz cały czas. napisze do
            Ciebie w srode po wizycie w novum. Chcciałabym zeby nam sie udało.
            Pozdrawiam
            • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 13.01.09, 09:58
              Hej,
              więc ja już mam termin transferu. Matko to już w piątek! Potwornie
              się denerwuję. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. trochę się
              zdziwiłam, że piątek bo do tej pory dwóch lekarzy obstawiało
              czwartek, ale na wczorajszym USG lekarz (inny) wyznaczył własnie
              piątek. Mam ndzieję, że wie co robi. Dodatkowo stwierdził, że mimio
              iż immunologię mam ok zaleca heparyne i aspirynę i wszystko byłoby
              super poza tym, że dowiedziałama się, że heparyna to zastrzyki w
              brzuch - a myślałam że tym razem ta przyjemność mnie ominie. Z
              innych ciekawostek - na dwie godziny przed transferem mam wziąc
              jedną tab piroxicum. Nie mam pojęcia na co to i po co. Z ulotki
              wynika, że to mocny lek przeciwzapalny i przeciwbólowy.
              Cieszę się też bo udało się akupunkturę ustawić tak jak jest
              zalecana. Pisz koniecznie co u Ciebie. Czekam na wieści i trzymam
              kciuki
              • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 13.01.09, 19:41
                Hej,
                Kochana byłam dzis na USG, które wyznaczyła mi dr Jerzak oraz
                zrobiłam badania, które miałam czyli: prolaktyne, tsh, lh, fsh.
                Ciesze się bo oba jajniki sa ok i nie wykazują cech budowy PCO smile)
                Ale nie ma tak dobrze - drugie usg, które mam wykonać w 12 dc
                spisuje w tym miesiący na straty. Bo zaden z wyznaczonych lekarzy
                przez dr jerzak w następnym tyg nie przymuje - urlop. Zadzwoniłam do
                niej i to powiedziałam to usłyszałam ze mam zrobić je w następnym
                cyklu.
                Ja jutro jade do novum i wszystkiego sie dowiem. Jeśli bym
                podchodziła to w następnym tygodniu ok czwartku. Dziejba ja również
                miałabym heparyne i chyba acard. Napisze jutro jaką decyzję podjełam.
                Dziejba wszystko bedzie ok i postaraj sie wyluzować. Wiem ze latwo
                sie mowi ale stres zawsze wpływa negatywnie.
                Bedzie dobrze !!!!!
              • m-a-la Re: pytanie do Dziejba ?? 14.01.09, 12:49
                Dziejba, zaciskam mocno kciuki smile
                • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 14.01.09, 22:13
                  Dziejba, podjełam decyzję - podchodzę. Byłam dzis na wizycie w novum
                  i wszystkiego sie dowiedziałam. Pani dr powiedziała, ze wyniki mam w
                  porządku, no oprócz p/ciał kardilipinowych. A czekanie kolejnych
                  dwóch miesięcy po to zeby zrobic przepływy w macicy jest bezsensu -
                  szkoda czasu. Jeżeli chodzi o leki to kupiłam sobie Oeparol (olej
                  tłoczony na zimno) tak kazała pani dr. Nie dostałam zadnych innych
                  leków poniewaz mam dobre endometrium i jak zaczełabym brać
                  kriostybergyt to by sie zepsuło. Kolejna wizyta 20 stycznia - 10
                  dc., wtedy dowiem sie kiedy bede miała crio.
                  pozdrawiam
                  Mala a co u Ciebie ???
                  • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 15.01.09, 15:36
                    Mala serdeczne dzięki za kciuki - przydadzą się. Już w nerwach
                    jestem cała, choć dzięki bogu w pracy dużo pracy więc na myślenie
                    mało czasu.
                    Monik - myślę, że to bardzo dobra decyzja. Ja nawet usłyszałam, że
                    immunologia niepotrzebnie robiona. Ja to clo brałam przez 5 dni i
                    tylko 1/4 tabletki. Powiedzieli mi, że to po to, żeby napewno doszło
                    do jajeczkowania. Endo mam podobno książkowe wink. Po za tym brałam
                    zasmolony estrofen -mam warżenie, że puchnę po nim i apetyt mam jak
                    smok. Aaaaa i oczywiście folik. Ponoć można go brać cały czas. A
                    jeszcze traz od trzech dni luteina dowcipna - nieznosze tego.
                    • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 15.01.09, 19:08
                      Dziejba trzymam kciuki.
                      Napisz jak bedzie po wszystkim.
                      • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 16.01.09, 16:55
                        hej
                        jestem po transferze. Wszystko poszło sprawnie choć jak zwykle
                        transfer nie należał do przyjemności (ciasna szyjka). Mam zwolnienie
                        więc nie pozostaje mi nic innego jak siedzieć i czekać.
                        Monik pomyliłam sie w poprzednim wpisie biorę oczywiście ENCORTON a
                        nie estrofen - nie wiem skąd mi się to wzięło
                        • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 16.01.09, 16:57
                          Nie napisałm tego co najważniejsze. Obydwa zarodki rozmroziły się i
                          do tego podobno są w bardzo dobrym stanie, śwetnie wyglądają i
                          dobrze rokują wink
                          • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 16.01.09, 18:50
                            Dziejba no to super smile) Ja dopiero w następnym tyg. Dowiem sie
                            wszystkiego we wtorek co i jak. jeżeli chodzi o zwolnienie to sama
                            chciałaś czy kazali Ci wziaść i ile. Przyznam sie ze ja nie myslałam
                            o zwolnieniu. Powiedz mi jeszcze czy jak przyjechałaś to zarodki
                            były już gotowe czy czekalaś. Fajnie byłoby gdyby sie udało smile))
                            • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 17.01.09, 12:41
                              Jeśli chodzi o zwolnienie to dr Taszycka sugerowała że lepiej wziąć -
                              specjalnie ją pytałam bo szczerze mówiąc wolałabym chodzić do pracy.
                              Nie jest to koniecznie, ale powiedziała, że lepiej siedzieć w domu
                              tym bardziej, że zalecają oszczędzający tryb życia. Ja mam b. daleko
                              do pracy, siedze 8 h przy kompie(a to też nie jest wsakzane) dookoła
                              wszyscy przeziębieni pogoda do d.... Wole dmuchać na zimne tak żeby
                              zrobić wszytsko co się da i nieryzykować np. przeziębienia teraz.
                              Monik mnie zarodki rozmrażali wieczorem w czwartek ( całą noc podono
                              trwa proces rozmorożenia) a transfer miałam rano - zarodki były
                              gotowe (jeden nawet zdązył się już podzielić) Miałam przykazane żeby
                              dzwonić rano i dowiedzieć się jak przebiegło rozmrażanie.
                              Też mam nadzieję, że tmy razem uda nam się i wszysko będzie dobrze
                              choć póki co fioła dostaję.
                              • audrey2 Re: pytanie do Dziejba ?? 17.01.09, 12:56
                                Dziejba, ja tutaj tylko przelotemwink Zachwycil mnie pomysl cialy jak
                                mapy po zabiegach, ktory opisalas na swoim blogu. Dlugo ze mna
                                zostanie...
                                Chcialam napisac, ze bardzo mocno trzymam kciuki za powodzenie
                                transferu i czekam niecierpliwie na dobre wiesci.
                                • gocha500 Re: pytanie do Dziejba ?? 17.01.09, 19:58
                                  dziejba trzymam za ciebie kciuki!ddawno nie gadalysmy na gadu.no i
                                  mam nadzieje ze o wynikach mnie poinformujesz co????kibicowalam ci
                                  kiedys teraz tez bede!!!
                                  • misia322 Re: pytanie do Dziejba ?? 18.01.09, 20:38
                                    dziejba ,monik trzymam za WAS mocno kciuki i czekam na wiesci pozdrawiam smile)
                                    • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 20.01.09, 20:26
                                      Misia wielkie dzieki, bardzo sie przydadzą. A co u Ciebie ?

Byłam dzis na usg w novum - 10 dc i pani dr kazała mi przyjechać w
                                      czwartek na kontrole i wtedy podejmiemy decyzję. Jutro wieczorem mam
                                      wziąść pregnyl. Kiedy zapytałam jej kiedy transfer to powiedziała ze
                                      decyzje podejmiemy w czwartek ale prawdopodobnie w poniedziałek.
                                      Dziejba czy nie uważasz ze nie zapoźno ?? W którym dniu cyklu
                                      podchodziłaś do crio ?? Sprawdziła tylko ile dni mają zarodki -
                                      okazało sie ze 2 dni.
                                      • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 21.01.09, 15:16
                                        Dziewczyny,
                                        bardzo dziękuję za wszystkie serdeczności. Siedze w domu i co tu
                                        kryć troche warjuje - raz wydaje mi się, że musi być super a raz
                                        totalne czarnowidztwo. A tu jeszcze trochę musze czekac. Monik -
                                        wydaje mi się, że to będzi tak jak u mnie. Transfer miałam w 4 dniu
                                        po podaniu peregrynu , ale ja miałam zarodki 3-dniowe. Wiem, że
                                        wszysko zależy od momentu owulacji i endometrium. Ja byłam na USG
                                        trzy dni pod rząd aż w końcu podali termin.
                                        • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 21.01.09, 15:17
                                          to był mój 17 dc.
                                        • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 21.01.09, 20:16
                                          Dziejba to mi w poniedziałek wypadnie 16 dc.Wiesz myślałam ze
                                          transfer bedzie ok 12-14 dc. No ale cóż lekarze wiedza co robią.
                                          Wziełam dzis pregnyl a jutro znów kontrolne usg. Tak sobie
                                          pomyślałam ze te kontrolne podgladanka powinni wliczyć już w cene
                                          zabiegu. A kiedy testujesz ?? Dostałaś jakieś leki ??
                                          • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 22.01.09, 12:22
                                            testować mam zamiar w poniedziałek (to będzie 10 dpt), poprzednio
                                            zrobiłam sikańca w 8 dpt i wyszedł, ale tym razem chcę trochę dłużej
                                            wytrzymać. Taszycka powiedziała żeby robic test w 14 dpt, ale tyle
                                            nie wytrzymam. pewnie, że powinni te USG wliczać. Mnie to
                                            najbardziej szlak trafiał, że za każdym razem inny lekrza i
                                            tłumaczenie co i jak. No i za każdym razem trochę inne opinie np co
                                            do aspiryny i heparyny. Jeden twierdził, że powinnam brać jesli
                                            zajdę bez względu na to, że immunologia dobra a inny, że absolutnie
                                            nie bo w czasie ciązy plamiłam i te leki mogą źle wpłynąć.
                                            Zwariowac można było. Co do leków to dalej standart: luteina (ja
                                            biorę 10 tab. ze względu na poprzednie braki progesteronu), Encorton
                                            1,5 tab dziennie i folik 1 tab dziennie. W razie potrzebny no-spa.
                                            Aaaa jeszcze przyszło mi do główy - pomyśl może o akupunkturze -
                                            podobno bardzo pomaga. Ja zafudowałam sobie no i napewno pomaga się
                                            odpręzyć i uspokoić. Pozdrawiam
                                            • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 22.01.09, 15:24
                                              Ty bedziesz testować a ja dopiero podchodzic. Ale najważniejsze żeby
                                              sie udało. Jeśli chodzi o lekarza to moja pani dr umawia mnie zawsze
                                              do siebie. A ile płacisz na akupunkture ??
                                              Napisze coś wiecej jak wrócę z novum.
                                              • gocha500 Re: pytanie do Dziejba ?? 22.01.09, 15:39
                                                dziejba to ja mocno kciukam za ciebie!!!!niemoge sie odczekac
                                                poniedzialku!
                                                • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 22.01.09, 21:10
                                                  Transfer w poniedziałek. Moja pani dr nie miała już miejsc wiec
                                                  zostałam zapisana do dr. Taszyckiej.
                                                  Mi po wczorajszym pregnylu nie pekł pęcherzyk i żeby jutro już nie
                                                  przyjedżać na podglądanie mam jutro wziąść zastrzyk z kaprogestu.
                                                  Jeżeli chodzi o leki to od piątku mam brać: estroferm, encorton i
                                                  luteine. Dowiedziałam się również ze jeżeli endo jest powyżej 8 to
                                                  jest ok. Dziejba trzymaj sie ciepło i jak bedziesz cos wiedziała to
                                                  pisz.
                                                  Gocha a Ty jak sie czujesz ?? Znasz już płeć ?
                                                  • misia322 Re: pytanie do Dziejba ?? 23.01.09, 00:06
                                                    witajcie babeczkismile)dziejba trzymam kciuki za testa w poniedziałek ,i współczuje
                                                    czekania ,bo wiem jakie to straszne....monik za ciebie tez trzymam kciuki za
                                                    pomyslny transfersmile)ja planowałam krio na listopad ,nawet zaczełam brac leki,ale
                                                    dały o sobie znac bakterie i musiałam przerwac stymulacje,pojechałam do
                                                    p,dr.bakteriolog na początkku grudnia no i oczywiscie kuracja,i dosc skuteczna
                                                    ale uciekło mi duzo czasu przez swieta ,hmm a po antybiotykach dostałam jakiejs
                                                    grzybicy i znów kolejna kuracja..myslałam ze sie załapie na styczen (były bysmy
                                                    razem smile) ale moja dr mi odradziła bo jednak za duze niebezpieczenstwo jest
                                                    robic transfer przy bakteriach (escherichia coli zabija zarodki...) tylko
                                                    szkoda ze moj gin prowadzący nie dopilnował tego..bo moge sie załozyc ze ani
                                                    razu nie podchodziłam do transferu z dobrym posiewem ..bo od zrobienia posiewu
                                                    do transferu to sporo czasu..29 w czwartek jade na badania i jak bedzie wszystko
                                                    ok to moge sie przygotowywac do krio i z moich wyliczen wypada na ok 28 luty,to
                                                    bezdzie moje 5 podejscie i ostatnie mrozaki, i nawet nie chce myslec o
                                                    porazce...chyba nie przezyje tego...hmm a co do leków to macie podobnie, ja od
                                                    1dc bede brała estrofem w zwiększanych dawkach w 14dc usg kontrolne ,i
                                                    przewaznie transfer w 18dc ,i powiem szczerze ze i mnie sie wydawało ze to
                                                    pózno, ale wy chyba tez macie podobnie ,wiec chyba lekarze wiedzą co robią ,a
                                                    przynajmniej mam taka nadzieje,aha po transferze luteina i fraxiparyna
                                                    -zastrzyki i w sumie nic wiecej...i zastanawiam sie czy mnie przy tylu porazkach
                                                    nie powinni dac cos dodatkowo...aaa i nic nie wspominali o podaniu pregnylu
                                                    przed transferem..hmm...musze o to zapytac..a na akupunkture tez pójde ,nawet
                                                    chodziłam w listopadzie i bardzo dobrze czułam sie psychicznie ,nawet w pracy
                                                    pytali co mi sie stało bo jestem pogodniejsza i znów sie smieje smile)sorki za
                                                    chaos ale nie da sie opowiedziec pół roku w kilka chwilwink ale zawsze tu zaglądam
                                                    lecz rzadko pisze,jakos ta moja psychika róznie pracuje...babki mam nadzieje ze
                                                    w koncu nam sie udasmile))ahaa nasza kolezanka Gocha (mam nadzieje ze sie nie
                                                    obrazi) ma sie dobrze i w jej brzuszku rosnie mała Ewunia (zresztą moja
                                                    imienniczka wink))) i daje jej niezłe kopniaki smile))Gocha pozdrawiam Cie i dzieki
                                                    ze o mnie pamietasz smile) sciskam WAS mocno papapa
                                                  • gocha500 Re: pytanie do Dziejba ?? 23.01.09, 11:35
                                                    monik fajnie ze juz niedlugo transferek i ojjj czekaja cie zas
                                                    nadluzse dni po transferku!!!oj to jest masakra to oczekiwanie!
                                                    propos mnie to juz mnie misia ubiegla skubana babka hihihihi!!!nooo
                                                    malutka ewunia to szalony kojot!!!juz sie zaczyna rozpychac wiecej
                                                    niz kopniaki dawac chociaz wczoraj dostalam pierwszego kopniaka w
                                                    zebro!!!dlugie girki chyba ma!

miska to kciukam tez za ciebie cobys wreszcie z tych grzybow
                                                    wyszla!!! gdzie ci sie w zimie grzybkow zachcialo tongue_out
                                                  • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 25.01.09, 13:53
                                                    Hej,
                                                    nie wytrzymałam. Dziś 10 dpt i mam cieniutą, bladą drugą kreskę.
                                                    Poprostu boję się uwierzyć.
                                                  • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 25.01.09, 14:25
                                                    Dziejba to super. Ciesze sie smile)) Zrob sobie może jeszcze test z
                                                    krwi to bedzie bardziej wiarygodne.
                                                    A ja już jutro !!!!! Mam jeszcze rano zadzwonić czy sie zarodki
                                                    odmroziły. Ale moja pani dr powiedziała ze jak nie bedze miała tel
                                                    dzis wieczorem to wszystko ok.
                                                    Dziejba dostałaś pregnyl ??
                                                  • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 06:17
                                                    zupełnie nie wiem co myśleć. Wczoraj wieczorem zrobiłam jeszcze dwa
                                                    testy - druga kreska pojawiła się po czasie wskazanym w instrukcji,
                                                    po ok. pół godziny. Dziś rano znów test i nic! Czy to może być
                                                    biochemiczna? Jadę na test krwi jak tylko otworzą lab. Pregnyl
                                                    miałam podany prawie 3 tyg temu.
                                                  • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 10:01
                                                    Jestem po teście HCG i wynik niejednoznaczny: HCG 5 mlU/ml
                                                    Progesteron 69,5 nmol/L
                                                    Mam powtózyć badanie za dwa dni.
                                                  • gocha500 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 10:33
                                                    ozesz kurka wodna ale masz przejscia!!!!to mocno trzymam kciuki zeby
                                                    jednak za te 2 dni betka byla juz konkretna!!!!!
                                                  • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 17:35
                                                    Ja już po ! Mam testować za 14 dni - nie wczesniej poniewaz brałam
                                                    pregnyl. Dostałam dwa zarodki 7 i 8 komórkowe, podobno sa ładne.
                                                    Dziejba trzymam kciuki za Ciebie .
                                                  • dorottis Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 18:16
                                                    Witajcie dziewczyny.Mocno trzymam za Was kciuki.Dziejba mam nadzieję, że beta
                                                    będzie rosła.Pozdrawiam
                                                  • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 19:08
                                                    dzięki za dobre myśli, ale chyba jednak nie udało się. test z
                                                    dzisiejszego wieczora już nic nie pokazuje. Strasznie mi źle bo
                                                    wczoraj przez moment myślałam, że stał się cud. Monik trzymam kciuki
                                                  • luliczek78 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 20:52
                                                    Moja koleżanka miala dokładnie tak samo, zrób betę za 1, 2 dni. To
                                                    jeszcze nic nie znaczy!!!!!
                                                    Dziejba wspominalaś coś o opryszczce, u mnie 3 po transferze ma
                                                    ustach mam tego syfa, co prawda juz się goi - no ale... czy lekarz
                                                    coś o tym do Ciebie mówił? nie chce sie wygłupić telefonem do
                                                    lekarza -bo w większości wypowiedzi opryszczka na wagrach nie ma
                                                    znaczenia dla płodu.??pozdrawiam i trzymam kciuki
                                                  • dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 27.01.09, 10:42
                                                    Luliczek - dzięki za otuchę, choć nie liczę na wiele. Co do
                                                    opryszczki to ja szukałam przyczyn poronienia i zapytałam lekarza
                                                    czy to, że zrobiła mi się na ustach w pierwszych tygodniach po
                                                    transferze może mieć znaczenie. Powiedział, że raczej nie. Gdyby to
                                                    była opryszczka na narządach rodnych to co innego, ale przy ustnej
                                                    jest naprawdę bardzo mało prawdopodobne żeby miała zły wpływ.
                                                  • m-a-la Re: pytanie do Dziejba ?? 27.01.09, 11:51
                                                    Dziejba, ja nadal trzymam kciuki! Odetchnij trochę, za wcześnie zrobiłaś
                                                    testy... Poczekaj i zrób betę smile Ja wiem, że łatwo tak radzić... ale życzę Ci
                                                    jak najlepiej! W końcu wszystkim nam się uda smile
                                                    Moni-k30, za Ciebie też zaciskam kciuki! Ja za parę dni mam pickup. Też pewnie
                                                    niedługo zacznę schizować....
                                                    Dorottis, a co u Ciebie? Na jakim jesteście etapie?
                                                    Pozdrawiam Was wszystkie!
                                                  • moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 28.01.09, 07:54
                                                    Dziejba m-a-la ma rację. Wiem ze łatwo sie mówi ale jak podchodziłam
                                                    pierwszy raz to test zrobilam w 8 dpt i wynik wyszedł mi ujemny.
                                                    Byłam wtedy zła na wszystkich. Później go powtórzyłam w 14 dpt i
                                                    wyszedł ok. Trzymam za Ciebie kciuki z całego serca.
                                                    Sama sie denerwuje i odliczam dni, dobrze ze chodze do pracy to nie
                                                    przychodza głupoty do głowy.
                                                    Dziewczyny dzieki za wszystko !!
                                                  • gocha500 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 09:25
                                                    gdzie ty sie kobieto podziewasz????masz juz jakies wiesci??????ja tu
                                                    sie tak niecierpliwie ze szok a paluch od zaciskania kciukow bola!!!
                                                  • dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 11:03
                                                    Kochane moje dziękuję za pamięć i kciuki. Własnie wróciłam z badań i
                                                    USG. Diagnoza: ciąża biochemiczna. Dzisiejsze HCG: 7. Juz nie wiem
                                                    co myśleć. Jak usłyszłama, że to zasrane HCG podskoczyło to zaczęłam
                                                    bać się pozamacicznej, ale lekarz twierdzi, że jajowody i wszysko
                                                    wygląda normalnie. Już sama nie wiem co myśleć. Zresztą wkurzyłam
                                                    się starsznie bo mimo, że pytałam wczesniej o wszysko dzis wymyślił
                                                    dodatkowe badania immunulogiczne (Monik - takie jak ty)i lek przeciw
                                                    opryszczce. Miałam ochotę uduśić gada. Teraz pozostaje mi czekać na
                                                    okres. Mam nadzieję, że przyjdze jak naszybciej. Gocha - dzięki że
                                                    tak mi kibicujesz. Decyzja zapadła - następna próba w provicie
                                                    powiedz do kogo tam najlepiej i jak to tam wszytsko wygląda.
                                                    Teraz to sama nie wiem czy bardziej jestem wściekła czy zrozpaczona
                                                  • m-a-la Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 11:39
                                                    Dziejba, bardzo mi przykro... przytulam.. i życzę siły do dalszej walki!
                                                  • gocha500 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 14:49
                                                    ojjjj dziejba bardzo bardzo bardzo mi przykro sadsadsadsadsad
                                                    ale learza masz faktycznie do dupy!!!!
                                                    dobrze ze wybralas provite bo warto!!!!a co do lekarza to stawiam w
                                                    sumie na 3(bo kiecki narazie nie ma) biernat,manka i gretka(ale on
                                                    jest gburowaty i malomowny ale bardzo dobry fachowiec,jak zniesiesz
                                                    jego charakter to spoko wal do niego) tylko blagam omijaj z daleka
                                                    dr cholewe!!!!!to totalny niewyp[al provity-porazka i psuje
                                                    reputacje kliniki uncertain

no i zycze powodzenia!!!!!!!!!!!!jak bedziesz juz jezdzic do provity
                                                    czy cus to pisz czasem na gg. no i lepiej umow sie juz teraz bo si
                                                    czeka z miesiac przynajmniej na pierwsza wizyte.
                                                  • audrey2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 15:40
                                                    Dziejba, strasznie mi przykro...chetnie bym z Toba poklela na czym
                                                    swiat stoi albo poplakala...nie do konca rozumiem, co sie stalo i
                                                    czy zawiodl lekarz (nie mam jeszcze takiej wiedzy), ale moge sobie
                                                    tylko wyobrazic, co przezywasz. naprawde jest mi strasznie przykro
                                                  • moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 29.01.09, 07:57
                                                    Dziejba tak bardzo mi przykro sad((( Jak napisałaś ze pojawiła Ci
                                                    się druga kreseczka to bardzo sie cieszyłam. Pomyslalam ze tylko ja
                                                    i bedziemy razem to wszystko przechodzic.
                                                    A co do lekarzy to troche masz racji. Kilka dni przed transferem
                                                    ustaliłam ze swoja pania dr ile i jakie leki mam brać a jak
                                                    przyjechałam na transfer to lekarz, który robił mi crio powiedział
                                                    ze mam zmienic dawke niektórych leków. Mało sie z nim nie
                                                    pokłóciłam. A co do leków to mam ich sporo: luteine, encorton,
                                                    estroferm, acard,folik,fragmin (zastrzyki). Moj brzuch po tych
                                                    lekach stał sie okropny !!!
                                                    Moim zdaniem jeden lekarz powinien prowadzić od początku do końca a
                                                    nie za każdym razem ktoś inny.
                                                    Ja jeszcze musze poczekac na testowanie i troche sie juz boje. Nie
                                                    da sie o tym nie mysleć.
                                                  • gocha500 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 29.01.09, 09:55
                                                    moni-k30 tu masz racje ze w sumie jeden lekarz powinien prowadzic
                                                    leczenie ale niestety tak nie jest i w provicie tez tak nie jest ale
                                                    tam przynajmniej jeden lekarz nie podwaza kompetencji drugiego
                                                    lekarza,sa w karte wpsisane zalecenia i nastepny lekarz jesli nie
                                                    trafisz na swojego to kontynuuje "dzielo" poprzednika.

a jak tam twoje samopoczucie????
                                                  • moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 29.01.09, 11:13
                                                    Chodzę do pracy, to tak cały czas się o tym nie myśli. Ale też już
                                                    nie mogę wytrzymać zeby zrobic ten test. Mój brzuch zrobił sie jak
                                                    balonik od tych leków.
                                                    Gocha a ty prowadzisz ciąże w provicie ?? Pracujesz jeszcze ?? Super
                                                    ze masz dziewczynke ja tez bym chciała smile)Już bliżej niż dalej.
                                                    Robisz już jakieś przygotowania ?? Ja jak byłam w 3 miesiącu to
                                                    poszłam wózki oglądać -ale na nic sie to zdało. Moja siostra ma dwie
                                                    dziewczynki i sa OK.
                                                  • gocha500 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 29.01.09, 14:35
                                                    monik no prowadze w provicie ale na dobra sprawe tez i u drugiej
                                                    ginki blisko domu bo bylo tak ze musialam na ostatnia chwile
                                                    zalatwiac l4 i zasw o ciazy i polecialam do tej mojej ginki(kiedys
                                                    do niej chodzilam)no i do niej tez chodze bo tu na nfz a jkbym do
                                                    provity miala jechac po to wsjo to musialanbym, za wizyte 150zl
                                                    wybulic.wogole teraz zamierzam zrezygnowac juz z provity bo koszta
                                                    sa koszmarne!a jak wizyty beda co 2 tyg to 300zl miesiecznie a
                                                    wolalabym to na malutka przenaczyc niz na wizyty a tego samego sie
                                                    dowiem u tej ginki tu bo ciaza przebiegha ksiazkowo.powiem ci ze
                                                    najbardziej zalezalo mi zeby na poczatku byla opieka fachowcow z
                                                    provity,zeby zrobic badnia prenatalne u nich bo tam sa spece od
                                                    diagnostyki prenatalnej no a teraz to juz zwykly gin moze prowadzic
                                                    ciaze.
                                                    w poniedzialek ostatni raz jade do provity na wizyte i koniec.

a dla malutkiej tak juz mam sporo w sumie nawet prawie wszsytko
                                                    tylko artykuly pielegnacyjne sa do kupienia i piluszki na poczatek
                                                    oraz fotelik do samochodu i tyle aaa i dla mnie do porodu troche
                                                    rzeczy. ja zaczelam dosc wczesnie bo kregosl;u mi wysiada i nei
                                                    wobrazam sobie poznaej latania za tym wszsytkim na ostatnia chwile.
                                                    a pierwsze obranko kupilam po pierwszym usg tak zeby malenstwo
                                                    wiedzialo ze cos juz na niego czeka!kolejne kupilam jak bylam po
                                                    pierwszym prenatalnym nie znajac jescze plci.a kolejne kupowalam z
                                                    mezem jak znalismy juz plec i to w sumie w grudniu skompletowalam
                                                    cala wprawke,kupilismy wozek,po nowym roku wyposarzenie do lozeczka
                                                    bo lozeczko mam po samej sobie wink no i teraz juz drobiazgi zostaly
                                                    do kupienia.

dobra dosc o mnie!!!
                                                    zycze ci zeby ci sie teraz udalo i oby ci sie zyczenie spelnilo
                                                    odn0snie dziewczynki!!!:
                                                    )
                                                    my tez cchcielismy dziewczynke big_grin
                                                  • audrey2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 11:28
                                                    Dziejba, kochana, daj znac, jak sie trzymasz.
                                                  • dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 14:24
                                                    Hej,
                                                    przyznaje, że potrzebowałam chwili, żeby dojść do siebie. Kurcze -
                                                    jak to możliwe, że w pewnym sensie, znów tracę ciążę. Ten jeden
                                                    dzień, kiedy myślałam, że się udało ciągle chodzi mi po głowie.
                                                    Teraz już jest lepiej bo mam plan smilePoumawiałam wizyty w Provicie i
                                                    u dr Jerzak (niestety dopiero na marzec) Może coś się wyjaśni. Na
                                                    całe szczęście @ dostałam normalnie, więc wychodzi na to, że nie ma
                                                    żadnych kopmlkacji (troche się bałam).
                                                    Powtarzam sobie, że niepłodość to choroba jak każda inna i nikt nie
                                                    obiecywał, że od razy wszytsko będzie super. Tylko widok tych dwóch
                                                    kresek...
                                                    Dzięki Audrey za pamięć i napisz co u Ciebie?
                                                    Monik zajrzyj czasem i napisz parę słów.
                                                  • m-a-la Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 14:37
                                                    Dziejba, dobry plan to podstawa smile Trzymaj się cieplutko!
                                                  • dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 14:46
                                                    Oj witaj Mala - jak miło - napisz pliss na jakim Ty jesteś etapie bo
                                                    ja trochę nie na bierząco jestem. Pozdrówka
                                                  • m-a-la Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 15:21
                                                    Och... u nas średnio... Jutro transfer smile ale mamy tylko jeden zarodeczek sad
                                                    Staram się jednak myśleć pozytywnie.
                                                  • moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 19:20
                                                    M-a-la trzymam kciuki za Ciebie.
                                                    Dziejba, fajnie ze piszesz. Ja testuje w niedzielę. Miałam zrobić
                                                    dzis bete ale u mnie w tych labolatoriach wyniki dopiero po kilku
                                                    dniach sad(( Nie mam możliwośc podjechamia do szpitala z samego rana
                                                    bo musze iśc do pracy.
                                                    Ogólnie czuje sie dobrze. Od 8 dpt zaczełam troche plamić (ciemne
                                                    plamy). Ale zauważyłam ze jak biore luteine pod jezyk to plamienia
                                                    sa małe albo ich nie ma. Dzwoniłam do novum to nic ciekawego mi nie
                                                    powiedzieli.
                                                    Dziejba jeśli chcesz to ja mam na 12 i 13 lutego umówioną wizytę u
                                                    dr. Jerzak. Z jednej zrezygnuje na 100%. To możesz przyjśc za mnie.
                                                    Napisz jesli Cię to interesuje.
                                                  • dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 21:31
                                                    Mala jejku to byłoby super - bardzo Ci dzękuję - to dla mnie bardzo
                                                    ważne, bo chciałabym u niej wizytę zaliczyć przed wyjazdem do Provity
                                                    (jestem tam umówiona na 20 lutego). Nawet nie wiesz jak mnie
                                                    ucieszyłaś wink. Powiedz tylko jak to załatwić, żeby mnie wpisali za
                                                    Ciebie. Oczywiście jest mi wszystko jedno czy to będzie 12 czy 13.
                                                    A plamienia to moim zdaniem są implatacyjne. . Mnie jeszcze
                                                    powiedzieli, że jeśli są jendnorazowe to może to być efekt
                                                    transferu. Ale tak czy inaczej to nic groźnego a może byc to bradzo
                                                    dobry znak. Ja je miałam teraz i poprzednio i bez względu na to co
                                                    było później ciąże były. Trzymaj się dzielnie do niedzieli. Jeszcze
                                                    raz dzięki za cudną propozycję
                                                  • dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 21:33
                                                    Jezu przepraszam Cię Monik - poprzedni post był oczywiście do
                                                    Ciebie - pomyliłam niki z tej radość
                                                  • moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 07.02.09, 16:32
                                                    Hej,
                                                    napiszę Ci jutro z której zrezygnuje, bo w poniedziałek i wtorek nie
                                                    bede miała dostępu do netu. Podam Ci adres meilowy to podasz mi
                                                    swoje dane:imie i nazwisko. Ja zadzwonie do nich to anuluje swoja a
                                                    zapisze Ciebie) Wizytę mam w Limie - Mariot (środa, czwartek)
                                                  • dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 07.02.09, 18:43
                                                    Dziewczyno ja Cie chyba ozłocę-bardzo, bardzo dziękuję i czekam na
                                                    wiadomości z jutrzejszego testowania.
                                                  • dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 07.02.09, 19:15
                                                    Monik - pomyślałam, że może wolałabyś nie podawać swojego adresu na
                                                    Formu, więc ja Ci dam swój, na który będziesz mogła wysłać mi namiar
                                                    na swoją pocztę. Mój mail: dziejba@wp.pl.
                                                    Pozdrawiam i trzymam kciuki za jutro
                                                  • dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 08.02.09, 17:14
                                                    Monik - testowałaś??!! napisz coś plis...
                                                  • moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 08.02.09, 19:44
                                                    Dziejba zrobiłam dzis test z samego rana. Wyszedł mi dodatni - 14
                                                    dpt smile)) Cieszę sie bardzo ale i boje. Tak bardzo chciałabym
                                                    wytrwać do końca. Chyba zostane w novum przynajmiej te trzy
                                                    miesiące. Zapisałam sie również do Limu (tam mam opiekę od
                                                    pracodawcy).
                                                    Chciałam napisać wcześniej ale moj komputer cos szfankował.
                                                    Zadzwonię jutro do novum zobaczę co mi powiedzą.
                                                    Dziejba piszę do Ciebie na wskazany adres.
                                                  • dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 08.02.09, 20:32
                                                    Monik to wspaniale - super. Teraz napewno wszystko będzie dobrze.
                                                    Mnie dr szulc powiedział, że takie historie jak miałyśmy poprzednio
                                                    bardzo rzadko się powtarzają jednej osobie. Będzie super. Bardzo się
                                                    cieszę.
                                                    Na maila odpowiedziłam
                                                    Pozdrawiam
                                                  • m-a-la Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 09.02.09, 11:14
                                                    Monik, gratulacje! smile
                                                  • gocha500 Re: monik gratki!!!!! 09.02.09, 16:21
                                                    kurcze super ze ci sie udalo!!!!gratulacje ogromne!!!! trzymam
                                                    kciuki zebys dobakala do 9 miesiaca big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • moni-k30 Re: monik gratki!!!!! 10.02.09, 19:31
                                                    Dziewczyny ja tez sie cisze. Jutro musze podjechac na bete i mam
                                                    nadzieje ze bedzie ok. Napisze jutro coś wiecej
                                                  • moni-k30 Re: monik gratki!!!!! 12.02.09, 08:44
                                                    Zrobiłam wczoraj bete - wynik 1100 !! Aby tak dalej. Tak sie boje.
                                                    Podjechałam wczoraj do novum bo zabrakło mi leków i od razu
                                                    skonsultowałam moje wyniki. Moja pani dr powiedziała ze jest OK.
                                                    Kolejną wizyte mam za tydzień.
                                                    Dziejba a Ty jak po wizycie ???
                                                    Możecie mi powiedzieć, który to tydzień. Moja ostatnia miesiączka
                                                    była 11.01.09 a transfer miałam 26 stycznia.
                                                  • gocha500 Re: monik tygodnie ciazy....... 12.02.09, 13:56
                                                    monik tydzien ciazy liczysz od dnia punkcji odejmujac 14 dni wiec
                                                    jesli punkcje mialas mniemam ze 23 stycznia to licz tygodnie od 9
                                                    stycznia wiec wynika z tego ze to bedzie 5 tydzien!nie liczy sie tu
                                                    miesiaczki tylko tak jakbys miala w normlanym cyklu owu i
                                                    zaplodninie w tym samym dniu czyli jak przy punkcji pobiraja
                                                    komoreczki to w tym samym dniu je zapladniaja i od tego dnia trzeba
                                                    odjac 14 dni-kapi wink???
                                                  • dziejba2 Re: monik tygodnie ciazy....... 13.02.09, 12:51
                                                    Hej
                                                    Monik - wynik rewelacja, napewno będzie dobrze, tylko nie denerwuj
                                                    się (wiem jak trudno) - ale beta naprawdę piękna!
                                                    byłam u dr Jerzak, generalenie jestem zadowolona choć u mnie
                                                    oczywiście nic nie może przebiec normalnie. Jak już wszystko z panią
                                                    dr obgadałam to poprosiłam żeby mnie zbadała bo jakoś tak dziwnie
                                                    kłuje mnie z prawej strony. Wiedziałam, że jest to prawdopodobnie
                                                    owulacja ale myślę sobie, że jak już jestem u lekarza to można
                                                    sprawdzić. No i w trakcie badania lekarka potwierdziła, że to jest
                                                    jajeczkownie ale jednoczesnie mówi, że endometrium jakieś grube a
                                                    wogóle to ma słaby aparat i niczego do końca nie jest pewna. No i tu
                                                    nastąpił moment grozy. Na dowidzenia mówi żebym HCG na wszelki
                                                    wypadek zrobiła bo a nuż coś jest nie tak. Przyciśnieta mówi, że
                                                    chodzi o ciąze pozamaciczną! No mało nie zemdlałam. Przecież miałam
                                                    normalną @ teraz to jajeczkowanie od transferu minęły ponad trzy
                                                    tygodnie - jak to możliwe? Dr stwierdziła, że oczywiście
                                                    prawdopodobieństwo jest minimalne ale jednak trzeba to sprawdzić.
                                                    To juz była 17.00 więc wymyśliłam, że tylko w Novum mi to zrobią.
                                                    Tam owszem powiedzieli, że zrobią ale wynik na jutro. Prawie na
                                                    kolanach błagałam, żeby jeszcze dzisiaj było. No i zrobili -
                                                    pierwszy raz ucieszyłam się z negatywnego HCG (<2) Co podżyłam to
                                                    moje.
                                                  • moni-k30 Re: 14.02.09, 15:15
                                                    Gocha dzieki za wyliczenia, myślę ze wiecej sie dowiem jak pojade w
                                                    piatek do novum. Wczoraj znów musiałam iśc do labolatorium zeby
                                                    zrobić bete oraz progesteron. Ciekawe dlaczego tylko w novum każa to
                                                    robić ? Inni lekarze nic o tym nie mówią. A tak wogóle to w novum
                                                    zaplaciłam za te badania az 90 zł a u siebie 40 zł. Zgroza !!!
                                                  • moni-k30 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 09:02
                                                    Dziewczyny dwa dni po pierwszej becie zrobiłam kolejną a tu wynik
                                                    1000 (poprzednia 1100). Jak to zobaczyłam to sie załamałam. Co
                                                    prawda robiłam go gdzie indziej. Zadzwoniłam do novum i rozmawialam
                                                    z moja pani dr i powiedziała ze mam być spokojna. Jade do nich w
                                                    piątek i nie moge sie doczekać.
                                                    Dziejba możesz mi powiedziec czy pani dr zleciała Ci jakies
                                                    badania ??
                                                  • dziejba2 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 09:30
                                                    Monik jak robiłaś w innym labie to pewnie to jest przyczyną. Nic się
                                                    nie martw. Przecież masz wysokie HCG. No i w Novum Ci powiedzieli,
                                                    że nie ma powodów do zmartwienia nie? Będzie dobrze!
                                                    Jeśli chodzi o Jerzak to najpierw stwierdziła, że nie widzi u mnie
                                                    szczególnych powodów do szerokiego badania immunologii, ale jeśli
                                                    chcę to mogę zrobić jakieś dwa badania (nazw nie pamiętam - sprawdze
                                                    w domy to napiszę). W końcu zrobiłam tylko jedno z nich bo na wynik
                                                    drugiego trzeba czekac 3 miesiące i do tego kosztyje 250 zł a ja w
                                                    piątek jadę do Porvity więc z nimi to skonsultuję. I jeszcze jedno.
                                                    W mojej rodzinie chyba nie ma kobity, która by nie poroniła, więc
                                                    Jerzak powiedziała, że można się diagnozować w kierunku jakieś
                                                    dziedzicznej skłoności (znów nie pamiętam nazwy), ale to mało
                                                    prawdopodobne. Generalnie bardzo mi się spodobała
                                                    Dziewczyno trzymaj się, pisz proszę i dzwoń jak byś miała ochotę wink
                                                  • gocha500 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 10:00
                                                    monik jesli robilas w innym ;labie to jest to mozliwe!!!zawsze rob w
                                                    tym samym!!!dziejba dobrze mowi!!!betka jes ysoka wiec nic niejest
                                                    przesadzone!!!
                                                    wiesz z tymi labmi to takjak z testami sikanymi jeden ci poaze
                                                    tlusta druga kreske a drugi slaba a bet na tym samym poziomie
                                                    przeciez jest wiec spoko zrob jeszcze raz w tym sqamym i chwal sie
                                                    tu wysokim wynikiem smile
                                                  • dziejba2 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 11:43
                                                    Monik jeszcze jedno mi przyszło do głowy. Nawet jeśl HCG nie
                                                    przyrasta książkowo to naprawdę nic nie znaczy. Naczytałam się
                                                    mnóstwo o babkach, które nie miały regularnego przyrostu a wszystko
                                                    było ok. Te normy to są wzorcowe a każda ciąża jest inna. Może być
                                                    tak, że zarodek na chwilkę spowalnia rozwój, żeby potem nadrobić.
                                                    Mówię Ci będzie dobrze!
                                                  • moni-k30 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 19:57
                                                    Dziewczyny dzieki za wsparcie ale same Wiecie, ze jak juz coś nie
                                                    tak to panikujemy. Bo chcemy zeby wszystko było ok. Nie chciało mi
                                                    sie jechac do novum ok 70 km poto zeby zrobić bete wiec zrobiłam ja
                                                    u siebie. Jak narazie czuje sie dobrze, nie mam plamien. Aby do
                                                    piątku !!
                                                  • dziejba2 Re: chyba klapa ??? 20.02.09, 17:25
                                                    Monik masz już wyniki? Pisz proszę - cały dzień myślę co u Ciebie.
                                                    Pozdrawiam gorąco
                                                  • dziejba2 Re: chyba klapa ??? 21.02.09, 10:39
                                                    Monik - ja wiem, że wszystko pewnie ok jest, ale zlituj sie
                                                    dziewczyno i daj zanc jak wyniki.
                                                  • gocha500 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 21.02.09, 11:14
                                                    gdzie ty sie kurka podziewasz???????ja tu kilka razy dziennie
                                                    zagladam a tu nic!!!!no kopa ci zasadzic tongue_out tongue_out tongue_out
                                                    ciezarnych sie nie denerwuje tongue_out
                                                  • moni-k30 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 21.02.09, 18:42
                                                    Jest dobrze i aby tak dalej. Wczoraj robiłam HCG i wyniósł 24254 smile)
                                                    Ale od początku.... tak jak pisałam wcześniej zrobiłam u siebie
                                                    badania i byłam zalamana pokazałam je wczoraj pani dr a ona mi
                                                    powiedziała ze nie zrobili hcg dokładnie (tzn nie rozcieńczyli go)
                                                    jak siadałam na fotel to mi sie nogi uginały...ale zobaczyłam bijące
                                                    serduszko i było już lepiej. Mój mąż nawet je widział. jak narazie
                                                    ciąża rozwija sie prawidłowo. Nadal biore zastrzyki i mam zrobić
                                                    badania. Kolejna wizyta za dwa tyg.
                                                    Dziewczyny nie pisałam wczoraj bo wróciliśmy bardzo poźno i jeszcze
                                                    miałam małą imprezkę.
                                                    Dziejba a Ty jak po wizycie ??
                                                    Gocha a co tam u Ciebie ???
                                                  • gocha500 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 21.02.09, 18:58
                                                    noooo betka piekna!!!!!!!!!!!!super ze widzieliscie serducho!!!widze
                                                    ze teraz ci betka rosnie konkretnie z tego co pamietam to kiedys ci
                                                    tak nie rosla!ja od poczatku ciazy mialam wysoka betke i wsjo jest
                                                    do tej pory oki smile
                                                    a ja wychodze powoli z przeziebienia, w polowie tgo tygodnia maz
                                                    bedzie sie zmagalz przestawianiem wpokoju zeby lozeczko wstawic i
                                                    takie tam a ja musze sie spakowac bo w koncu pod koniec marca termin
                                                    i w kazdej chwili moze zaczac sie cos dziac!wole byc przygotowana.
                                                    ale chce mnie juz pokrecic bo juz bym chciala urodzic!kiedys
                                                    myslalam ze wiecznie bede chciala chodzic w ciazy a teraz to juz mam
                                                    teo stanu dosc i chcialabym przytulic coreczke smile
                                                  • moni-k30 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 22.02.09, 17:16
                                                    Gocha ciesze sie ze wszysko u Ciebie w porządku. Chociąż do konca u
                                                    mnie daleko to troche Cie rozumiem im bliżej tym cieżej sie chodzi.
                                                    Dobrze ze to zima ! Chodzisz jeszcze do kliniki ??
                                                    Ja zamierzam w czwartek wybrac sie do drugiego lekarza u którego jak
                                                    dobrze pojdzie chce prowadzic ciaze do końca i nie bede musiała
                                                    placić (dodatkowe ubezpieczenie od pracodawcy)
                                                  • dziejba2 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 23.02.09, 08:45
                                                    Rewlacja , że wszystko dobrze. A to laboratorium to kurcze
                                                    rozniosłabym chyba. Monik pomyśl o napisniu jakies skargi albo co.
                                                    Podaj może wszędzie co to za lab, żeby inne kobitki omijały je
                                                    szerokim łukie.
                                                    Ja jestem po wizycie w Provicie u dr Gretki. Póku co to pozytywnie.
                                                    Wcale na mnie nie zrobił wrażenia mruka. Dowiedziałm sie paru
                                                    ciekawych rzeczy. Jak wszystko dobrze pójdzie to w kwietniu
                                                    podchodzę do krótkiego protokołu.
                                                  • sylwiaw206 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 23.02.09, 14:24
                                                    Cześć kochane dziewsczynki.
                                                    pamiętacie mnie jeszcze?
                                                    oj ja niedobra tak długo się nie odzywałam ale jak kiedyś wchodziłam
                                                    to była straszna cisza,nikogo nie było a teraz was znalazłam,prawie
                                                    wszystkie znowu razem,szkoda tylko ze kazdej tak różnie się
                                                    układa.mi został jeszcze miesiąc do porodu.będzie dziewczynka smile))
                                                    trzymam za was wszystkie kciuki cały czas,to ze mnie tu nie było nie
                                                    znaczy ze o was nie myślałam,bo robiłam to przez cały czas.czuję się
                                                    na tyle dobrze że jeszcze pracuję,w domu bym chyba nie usiedziała.
                                                    będe teraz was częściej odwiedzać.
                                                  • gocha500 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 23.02.09, 20:45
                                                    dziejba no to super ze masz mile wrazenia po wizycie w
                                                    provicie big_grinbig_grinbig_grin

sylwia ja tez za miesiac z hakiem mam termin smile i tez dziewczynke!!!
                                                    heheheh chyba po ivf wiecej tych dziewczatek sie rodzi smile
                                                    to zycze milego ocsekiwania konca smile bo ja juz szaleje - chcilabym
                                                    juz urodzic!
                                                  • moni-k30 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 23.02.09, 21:00
                                                    Hej !
                                                    Ale ten czas ucieka, nie tak dawno przygotowywałyśmy sie do in vitro
                                                    a tu zaraz poród smile) Widzę ze same dziewczyny sie beda rodzic smile)
                                                    Ale sama też bym chciała mieć dziewczynkę. Sylwiaw ja Cie podziwiam
                                                    ze jeszcze chodzisz do pracy. Chociaż i ja jestem taka osoba ze
                                                    trudno by mi było usiedziec w domu. Przygotowana już ??
                                                  • sylwiaw206 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 24.02.09, 12:28
                                                    cześć,nie mam jeszcze spakowanej torby do szpitala,ale już wszystko
                                                    mam.wózek,łóżeczko no wszystko co potrzebne.chodzę do pracy do końca
                                                    tygodnia ale myślę ze może jeszcze w marcu kilka dni pociągnę,ale
                                                    brzuchol mam duży.nawet lekarz sie dziwił chociaz powiedział ze
                                                    dziecko rozwija się tak jak powinno.waży juz 2 kgsmile)
                                                    dziewczyny piszcie jak wasze postępy.
                                                    ciekawa jestem dlaczego wam tak ciężko idzie,może powinniście
                                                    zmienić lekarza? ja tam bym wam radziła do tego mojego,ma dobrą
                                                    rękę,prawdziwy fachowiec,każdej jego pacjentce sie udaje,właśnie
                                                    wysłałam kolezankę do niego.dzisiaj ma pobieranie komórek.jak
                                                    będziecie chciały jakieś namiary na mojego lekarza piszcie ,
                                                    pozdrawiam
                                                  • moni-k30 Re: 25.02.09, 07:55
                                                    Sylwiaw jeśli chodzi o mnie to ja z novum nie zrezygnuje ponieważ
                                                    mam tam 6 mrozaczków. A po drugie jak narazie jestem w 7 tyg ciązy :-
                                                    ))
                                                    Sylwiaw a Ty gdzie podchodziłas - już nie pamiętam ??
                                                    A czy możesz mi powiedzić jaki sobie wózek wybrałaś, sama jak byłam
                                                    w pierwszej ciązy sie rozglądałam (pytam tylko z ciekawości bo jest
                                                    tego tyle ze sama nie wiedziałabym co mam kupić. Bardzo podobaja mi
                                                    sie wózki typowo głębokie bez żadnych spacerówek) Cieszę sie ze
                                                    wszystko ok, chciałabym byc na takim etapie.
                                                  • sylwiaw206 Re: 25.02.09, 09:48
                                                    hej moni.
                                                    dobrze że ci sie udało.trzymam kciuki żebyście dotrwali do końca.
                                                    jeżeli chodzi o wózek to wybrałam sobie 3kołowy ABC rodeo szaro-
                                                    różowysmilegondolka jest głęboka.mi się bardzo podoba chociaz nie
                                                    powiem miałam duży kłopot z wyborem.za dużo tego jest na rynku.
                                                    jeszcze raz trzymam mocno kciuki za was.powodzenia
                                                  • moni-k30 Re: ?????? 04.03.09, 08:52
                                                    Dziewczyny co tam słychać u Was ??? Taka tu cisza smile)
                                                  • sylwiaw206 Re: ?????? 07.03.09, 23:27
                                                    no i ja właśnie też tu codziennie zaglądam ale nic się nie dzieje
                                                  • gocha500 Re: ?????? 08.03.09, 13:07
                                                    no to ja wam nowinke strzele!pewnie wiecie ze misia podchodzila do
                                                    krio!skubana dzis w 9dpt zrobila testa i negatyw!ale to moze byc za
                                                    wczesnie!!!testy sikane sa dziwne!jutro leci na betke smile

nooo a propos testow -maja skubane czulosc 25mIU/ml a mnie wyszla
                                                    blada kreseczka w 11dpt jak betka byla juz kolo 350mIU/ml!!!wiec
                                                    toretycznie krecha powinna byc ta ktlusta jak kontrolna a tu dupa
                                                    blada!!!

wiec trzymajcie kciuki za misie!!!
                                                  • moni-k30 Re: ?????? 09.03.09, 11:11
                                                    A ja w czwartek byłam na wizycie w novum. jak narazie wszystko jest
                                                    w porządku. Pani dr powiedziała ze jak na mój 7 tydz moje dziecko
                                                    jest duże (ma ok 15 mm)ale lepiej tak niż miałoby być odwrotnie. Ale
                                                    to chyba przez fragmin, czytałam ze jak sie go bierze płód jest
                                                    wiekszy.
                                                    Dziewczyny a czy Wy robiłyście badania prenatalne.
                                                  • gocha500 Re: ?????? 09.03.09, 22:11
                                                    misi sie nie udalo!!!! sadsadsadsadsad

monik ja robilam prenatalne!to w sumie formalnosc moim zdaniem,jakby
                                                    cos wyszlpo to przeciez ciazy bym nie usunela za cholere ale dalo by
                                                    mi to czas na przygotowanie sie ze dzieciatko bedzie chore i
                                                    nastawic sie psychicznie,finansowo to polowa sukcesu.

tego leku nie bralam ale moja corcia zawse byla wieksza-wyprzedala
                                                    date porodu o tydzien.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka