moni-k30 30.12.08, 20:56 Dziejba byłaś już w Novum ?? Na kiedy planujesz podejśc do mrozaczków ?? Pozdrawiam Cie mocno )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 31.12.08, 16:06 Hej - jak miło, że pamiętasz o mnie Wizytę mam w pierwszych dniach stycznia, więc podchodzić będę pewnie jakoś około połowy stycznia. Jak narazie zaczyna mi się @ więc nie wiem dokładnie jak to będzie. Toczeń wyszedł mi negatywny nie wiem jak pozostałe antyciała dowiem się właśnie na wizycie. A ty? Masz już konkrety? Sciskam mocno i wszyskiego dobrego w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 01.01.09, 15:27 Dziejba ja byłam na wizycie 29 grudnia i umówiłam sie na kolejna ok 14-16 stycznia, mam przyjechac w 5 dc, pani dr sprawdzi mi czy nie mam torbieli i czy wszystko jest OK. Powiedziała mi ze troche mnie podstymuluje - dostane 1/4 clostybergytu. Bo jak byłam ostatnio (to był mój 14 dc) to zastanawiała sie czy miałam owulacje czy nie. Kazała mi zrobic jeszcze czystośc i posiew. Tylko niepotrzebnie ostatnio robiłam (( A co do badan tzn. p/ciał to ja też je zrobiłam i czekam na wyniki, myślałam ze bede je miała po świetach a tu klapa....miałam umówioną wizyte 2 stycznia u dr Jerzak zeby je skonsultować a tak kolejna wizyta 8 stycznia (( Dziejba mam nadzieje ze tym razem sie uda )) Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 09.01.09, 18:06 Hej - jestem już po podaniu peregrynu. Też byłam stymulowana clo (brałam między 3 a 7 dniem cyklu) to chyba u nich standard jest. Peregryn ma spowodować pęknięcie pęchęrzyka - jutro kontrolne USG a transfer pod koniec tygodnia. Strasznie się denerwuję i boję - jakoś ciężko to przechodzę. Okazało się, że cała moja immunologia jest ok i napewno nie była przyczyną poronienia. Dziś powiedziłam lekarzowi o opryszczce, która zrobiła mi się zaraz po transferze i potem jeszcze raz i on nie wykluczył, że wirus ją wywołujący mógł spowodować uszkodzenie zarodka ale to tylko przypuszczenie. A co u Ciebie? Jak się trzymasz? Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 09.01.09, 19:51 Dziejba fajnie ze piszesz ) Ja mam mały mętlik w glowie, byłam wczoraj u dr Jerzak i powiedziała ze mam zrobić jeszcze USG - 2x (ocenić PCO oraz przepływy w macicy) do tego mam zrobić prolaktyne oraz hormony i wtedy konkretnie mi powie co dalej. Ale znów bede musiała przesunąć wszystko o miesiąc. Zadzwoniłam dzis do novum i powiedziałam o tym swojemu lekarzowi i kazał mi przyjechac tak jak byłam umówiona i zadecydujemy. Sama już nie wiem co mam robić Myślę ze dr Jerzak wie co robi - chce wyeliminować zagrożenia. Dziejba trzymam za Ciebie mocno kciuki,pisz cały czas. napisze do Ciebie w srode po wizycie w novum. Chcciałabym zeby nam sie udało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 13.01.09, 09:58 Hej, więc ja już mam termin transferu. Matko to już w piątek! Potwornie się denerwuję. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. trochę się zdziwiłam, że piątek bo do tej pory dwóch lekarzy obstawiało czwartek, ale na wczorajszym USG lekarz (inny) wyznaczył własnie piątek. Mam ndzieję, że wie co robi. Dodatkowo stwierdził, że mimio iż immunologię mam ok zaleca heparyne i aspirynę i wszystko byłoby super poza tym, że dowiedziałama się, że heparyna to zastrzyki w brzuch - a myślałam że tym razem ta przyjemność mnie ominie. Z innych ciekawostek - na dwie godziny przed transferem mam wziąc jedną tab piroxicum. Nie mam pojęcia na co to i po co. Z ulotki wynika, że to mocny lek przeciwzapalny i przeciwbólowy. Cieszę się też bo udało się akupunkturę ustawić tak jak jest zalecana. Pisz koniecznie co u Ciebie. Czekam na wieści i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 13.01.09, 19:41 Hej, Kochana byłam dzis na USG, które wyznaczyła mi dr Jerzak oraz zrobiłam badania, które miałam czyli: prolaktyne, tsh, lh, fsh. Ciesze się bo oba jajniki sa ok i nie wykazują cech budowy PCO ) Ale nie ma tak dobrze - drugie usg, które mam wykonać w 12 dc spisuje w tym miesiący na straty. Bo zaden z wyznaczonych lekarzy przez dr jerzak w następnym tyg nie przymuje - urlop. Zadzwoniłam do niej i to powiedziałam to usłyszałam ze mam zrobić je w następnym cyklu. Ja jutro jade do novum i wszystkiego sie dowiem. Jeśli bym podchodziła to w następnym tygodniu ok czwartku. Dziejba ja również miałabym heparyne i chyba acard. Napisze jutro jaką decyzję podjełam. Dziejba wszystko bedzie ok i postaraj sie wyluzować. Wiem ze latwo sie mowi ale stres zawsze wpływa negatywnie. Bedzie dobrze !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 14.01.09, 22:13 Dziejba, podjełam decyzję - podchodzę. Byłam dzis na wizycie w novum i wszystkiego sie dowiedziałam. Pani dr powiedziała, ze wyniki mam w porządku, no oprócz p/ciał kardilipinowych. A czekanie kolejnych dwóch miesięcy po to zeby zrobic przepływy w macicy jest bezsensu - szkoda czasu. Jeżeli chodzi o leki to kupiłam sobie Oeparol (olej tłoczony na zimno) tak kazała pani dr. Nie dostałam zadnych innych leków poniewaz mam dobre endometrium i jak zaczełabym brać kriostybergyt to by sie zepsuło. Kolejna wizyta 20 stycznia - 10 dc., wtedy dowiem sie kiedy bede miała crio. pozdrawiam Mala a co u Ciebie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 15.01.09, 15:36 Mala serdeczne dzięki za kciuki - przydadzą się. Już w nerwach jestem cała, choć dzięki bogu w pracy dużo pracy więc na myślenie mało czasu. Monik - myślę, że to bardzo dobra decyzja. Ja nawet usłyszałam, że immunologia niepotrzebnie robiona. Ja to clo brałam przez 5 dni i tylko 1/4 tabletki. Powiedzieli mi, że to po to, żeby napewno doszło do jajeczkowania. Endo mam podobno książkowe . Po za tym brałam zasmolony estrofen -mam warżenie, że puchnę po nim i apetyt mam jak smok. Aaaaa i oczywiście folik. Ponoć można go brać cały czas. A jeszcze traz od trzech dni luteina dowcipna - nieznosze tego. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 15.01.09, 19:08 Dziejba trzymam kciuki. Napisz jak bedzie po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 16.01.09, 16:55 hej jestem po transferze. Wszystko poszło sprawnie choć jak zwykle transfer nie należał do przyjemności (ciasna szyjka). Mam zwolnienie więc nie pozostaje mi nic innego jak siedzieć i czekać. Monik pomyliłam sie w poprzednim wpisie biorę oczywiście ENCORTON a nie estrofen - nie wiem skąd mi się to wzięło Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 16.01.09, 16:57 Nie napisałm tego co najważniejsze. Obydwa zarodki rozmroziły się i do tego podobno są w bardzo dobrym stanie, śwetnie wyglądają i dobrze rokują Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 16.01.09, 18:50 Dziejba no to super ) Ja dopiero w następnym tyg. Dowiem sie wszystkiego we wtorek co i jak. jeżeli chodzi o zwolnienie to sama chciałaś czy kazali Ci wziaść i ile. Przyznam sie ze ja nie myslałam o zwolnieniu. Powiedz mi jeszcze czy jak przyjechałaś to zarodki były już gotowe czy czekalaś. Fajnie byłoby gdyby sie udało )) Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 17.01.09, 12:41 Jeśli chodzi o zwolnienie to dr Taszycka sugerowała że lepiej wziąć - specjalnie ją pytałam bo szczerze mówiąc wolałabym chodzić do pracy. Nie jest to koniecznie, ale powiedziała, że lepiej siedzieć w domu tym bardziej, że zalecają oszczędzający tryb życia. Ja mam b. daleko do pracy, siedze 8 h przy kompie(a to też nie jest wsakzane) dookoła wszyscy przeziębieni pogoda do d.... Wole dmuchać na zimne tak żeby zrobić wszytsko co się da i nieryzykować np. przeziębienia teraz. Monik mnie zarodki rozmrażali wieczorem w czwartek ( całą noc podono trwa proces rozmorożenia) a transfer miałam rano - zarodki były gotowe (jeden nawet zdązył się już podzielić) Miałam przykazane żeby dzwonić rano i dowiedzieć się jak przebiegło rozmrażanie. Też mam nadzieję, że tmy razem uda nam się i wszysko będzie dobrze choć póki co fioła dostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 Re: pytanie do Dziejba ?? 17.01.09, 12:56 Dziejba, ja tutaj tylko przelotem Zachwycil mnie pomysl cialy jak mapy po zabiegach, ktory opisalas na swoim blogu. Dlugo ze mna zostanie... Chcialam napisac, ze bardzo mocno trzymam kciuki za powodzenie transferu i czekam niecierpliwie na dobre wiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: pytanie do Dziejba ?? 17.01.09, 19:58 dziejba trzymam za ciebie kciuki!ddawno nie gadalysmy na gadu.no i mam nadzieje ze o wynikach mnie poinformujesz co????kibicowalam ci kiedys teraz tez bede!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia322 Re: pytanie do Dziejba ?? 18.01.09, 20:38 dziejba ,monik trzymam za WAS mocno kciuki i czekam na wiesci pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 20.01.09, 20:26 Misia wielkie dzieki, bardzo sie przydadzą. A co u Ciebie ? Byłam dzis na usg w novum - 10 dc i pani dr kazała mi przyjechać w czwartek na kontrole i wtedy podejmiemy decyzję. Jutro wieczorem mam wziąść pregnyl. Kiedy zapytałam jej kiedy transfer to powiedziała ze decyzje podejmiemy w czwartek ale prawdopodobnie w poniedziałek. Dziejba czy nie uważasz ze nie zapoźno ?? W którym dniu cyklu podchodziłaś do crio ?? Sprawdziła tylko ile dni mają zarodki - okazało sie ze 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 21.01.09, 15:16 Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie serdeczności. Siedze w domu i co tu kryć troche warjuje - raz wydaje mi się, że musi być super a raz totalne czarnowidztwo. A tu jeszcze trochę musze czekac. Monik - wydaje mi się, że to będzi tak jak u mnie. Transfer miałam w 4 dniu po podaniu peregrynu , ale ja miałam zarodki 3-dniowe. Wiem, że wszysko zależy od momentu owulacji i endometrium. Ja byłam na USG trzy dni pod rząd aż w końcu podali termin. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 21.01.09, 20:16 Dziejba to mi w poniedziałek wypadnie 16 dc.Wiesz myślałam ze transfer bedzie ok 12-14 dc. No ale cóż lekarze wiedza co robią. Wziełam dzis pregnyl a jutro znów kontrolne usg. Tak sobie pomyślałam ze te kontrolne podgladanka powinni wliczyć już w cene zabiegu. A kiedy testujesz ?? Dostałaś jakieś leki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 22.01.09, 12:22 testować mam zamiar w poniedziałek (to będzie 10 dpt), poprzednio zrobiłam sikańca w 8 dpt i wyszedł, ale tym razem chcę trochę dłużej wytrzymać. Taszycka powiedziała żeby robic test w 14 dpt, ale tyle nie wytrzymam. pewnie, że powinni te USG wliczać. Mnie to najbardziej szlak trafiał, że za każdym razem inny lekrza i tłumaczenie co i jak. No i za każdym razem trochę inne opinie np co do aspiryny i heparyny. Jeden twierdził, że powinnam brać jesli zajdę bez względu na to, że immunologia dobra a inny, że absolutnie nie bo w czasie ciązy plamiłam i te leki mogą źle wpłynąć. Zwariowac można było. Co do leków to dalej standart: luteina (ja biorę 10 tab. ze względu na poprzednie braki progesteronu), Encorton 1,5 tab dziennie i folik 1 tab dziennie. W razie potrzebny no-spa. Aaaa jeszcze przyszło mi do główy - pomyśl może o akupunkturze - podobno bardzo pomaga. Ja zafudowałam sobie no i napewno pomaga się odpręzyć i uspokoić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 22.01.09, 15:24 Ty bedziesz testować a ja dopiero podchodzic. Ale najważniejsze żeby sie udało. Jeśli chodzi o lekarza to moja pani dr umawia mnie zawsze do siebie. A ile płacisz na akupunkture ?? Napisze coś wiecej jak wrócę z novum. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: pytanie do Dziejba ?? 22.01.09, 15:39 dziejba to ja mocno kciukam za ciebie!!!!niemoge sie odczekac poniedzialku! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 22.01.09, 21:10 Transfer w poniedziałek. Moja pani dr nie miała już miejsc wiec zostałam zapisana do dr. Taszyckiej. Mi po wczorajszym pregnylu nie pekł pęcherzyk i żeby jutro już nie przyjedżać na podglądanie mam jutro wziąść zastrzyk z kaprogestu. Jeżeli chodzi o leki to od piątku mam brać: estroferm, encorton i luteine. Dowiedziałam się również ze jeżeli endo jest powyżej 8 to jest ok. Dziejba trzymaj sie ciepło i jak bedziesz cos wiedziała to pisz. Gocha a Ty jak sie czujesz ?? Znasz już płeć ? Odpowiedz Link Zgłoś
misia322 Re: pytanie do Dziejba ?? 23.01.09, 00:06 witajcie babeczki)dziejba trzymam kciuki za testa w poniedziałek ,i współczuje czekania ,bo wiem jakie to straszne....monik za ciebie tez trzymam kciuki za pomyslny transfer)ja planowałam krio na listopad ,nawet zaczełam brac leki,ale dały o sobie znac bakterie i musiałam przerwac stymulacje,pojechałam do p,dr.bakteriolog na początkku grudnia no i oczywiscie kuracja,i dosc skuteczna ale uciekło mi duzo czasu przez swieta ,hmm a po antybiotykach dostałam jakiejs grzybicy i znów kolejna kuracja..myslałam ze sie załapie na styczen (były bysmy razem ) ale moja dr mi odradziła bo jednak za duze niebezpieczenstwo jest robic transfer przy bakteriach (escherichia coli zabija zarodki...) tylko szkoda ze moj gin prowadzący nie dopilnował tego..bo moge sie załozyc ze ani razu nie podchodziłam do transferu z dobrym posiewem ..bo od zrobienia posiewu do transferu to sporo czasu..29 w czwartek jade na badania i jak bedzie wszystko ok to moge sie przygotowywac do krio i z moich wyliczen wypada na ok 28 luty,to bezdzie moje 5 podejscie i ostatnie mrozaki, i nawet nie chce myslec o porazce...chyba nie przezyje tego...hmm a co do leków to macie podobnie, ja od 1dc bede brała estrofem w zwiększanych dawkach w 14dc usg kontrolne ,i przewaznie transfer w 18dc ,i powiem szczerze ze i mnie sie wydawało ze to pózno, ale wy chyba tez macie podobnie ,wiec chyba lekarze wiedzą co robią ,a przynajmniej mam taka nadzieje,aha po transferze luteina i fraxiparyna -zastrzyki i w sumie nic wiecej...i zastanawiam sie czy mnie przy tylu porazkach nie powinni dac cos dodatkowo...aaa i nic nie wspominali o podaniu pregnylu przed transferem..hmm...musze o to zapytac..a na akupunkture tez pójde ,nawet chodziłam w listopadzie i bardzo dobrze czułam sie psychicznie ,nawet w pracy pytali co mi sie stało bo jestem pogodniejsza i znów sie smieje )sorki za chaos ale nie da sie opowiedziec pół roku w kilka chwil ale zawsze tu zaglądam lecz rzadko pisze,jakos ta moja psychika róznie pracuje...babki mam nadzieje ze w koncu nam sie uda))ahaa nasza kolezanka Gocha (mam nadzieje ze sie nie obrazi) ma sie dobrze i w jej brzuszku rosnie mała Ewunia (zresztą moja imienniczka ))) i daje jej niezłe kopniaki ))Gocha pozdrawiam Cie i dzieki ze o mnie pamietasz ) sciskam WAS mocno papapa Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: pytanie do Dziejba ?? 23.01.09, 11:35 monik fajnie ze juz niedlugo transferek i ojjj czekaja cie zas nadluzse dni po transferku!!!oj to jest masakra to oczekiwanie! propos mnie to juz mnie misia ubiegla skubana babka hihihihi!!!nooo malutka ewunia to szalony kojot!!!juz sie zaczyna rozpychac wiecej niz kopniaki dawac chociaz wczoraj dostalam pierwszego kopniaka w zebro!!!dlugie girki chyba ma! miska to kciukam tez za ciebie cobys wreszcie z tych grzybow wyszla!!! gdzie ci sie w zimie grzybkow zachcialo Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 25.01.09, 13:53 Hej, nie wytrzymałam. Dziś 10 dpt i mam cieniutą, bladą drugą kreskę. Poprostu boję się uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 25.01.09, 14:25 Dziejba to super. Ciesze sie )) Zrob sobie może jeszcze test z krwi to bedzie bardziej wiarygodne. A ja już jutro !!!!! Mam jeszcze rano zadzwonić czy sie zarodki odmroziły. Ale moja pani dr powiedziała ze jak nie bedze miała tel dzis wieczorem to wszystko ok. Dziejba dostałaś pregnyl ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 06:17 zupełnie nie wiem co myśleć. Wczoraj wieczorem zrobiłam jeszcze dwa testy - druga kreska pojawiła się po czasie wskazanym w instrukcji, po ok. pół godziny. Dziś rano znów test i nic! Czy to może być biochemiczna? Jadę na test krwi jak tylko otworzą lab. Pregnyl miałam podany prawie 3 tyg temu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 10:01 Jestem po teście HCG i wynik niejednoznaczny: HCG 5 mlU/ml Progesteron 69,5 nmol/L Mam powtózyć badanie za dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 10:33 ozesz kurka wodna ale masz przejscia!!!!to mocno trzymam kciuki zeby jednak za te 2 dni betka byla juz konkretna!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 17:35 Ja już po ! Mam testować za 14 dni - nie wczesniej poniewaz brałam pregnyl. Dostałam dwa zarodki 7 i 8 komórkowe, podobno sa ładne. Dziejba trzymam kciuki za Ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 18:16 Witajcie dziewczyny.Mocno trzymam za Was kciuki.Dziejba mam nadzieję, że beta będzie rosła.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 19:08 dzięki za dobre myśli, ale chyba jednak nie udało się. test z dzisiejszego wieczora już nic nie pokazuje. Strasznie mi źle bo wczoraj przez moment myślałam, że stał się cud. Monik trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: pytanie do Dziejba ?? 26.01.09, 20:52 Moja koleżanka miala dokładnie tak samo, zrób betę za 1, 2 dni. To jeszcze nic nie znaczy!!!!! Dziejba wspominalaś coś o opryszczce, u mnie 3 po transferze ma ustach mam tego syfa, co prawda juz się goi - no ale... czy lekarz coś o tym do Ciebie mówił? nie chce sie wygłupić telefonem do lekarza -bo w większości wypowiedzi opryszczka na wagrach nie ma znaczenia dla płodu.??pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: pytanie do Dziejba ?? 27.01.09, 10:42 Luliczek - dzięki za otuchę, choć nie liczę na wiele. Co do opryszczki to ja szukałam przyczyn poronienia i zapytałam lekarza czy to, że zrobiła mi się na ustach w pierwszych tygodniach po transferze może mieć znaczenie. Powiedział, że raczej nie. Gdyby to była opryszczka na narządach rodnych to co innego, ale przy ustnej jest naprawdę bardzo mało prawdopodobne żeby miała zły wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: pytanie do Dziejba ?? 27.01.09, 11:51 Dziejba, ja nadal trzymam kciuki! Odetchnij trochę, za wcześnie zrobiłaś testy... Poczekaj i zrób betę Ja wiem, że łatwo tak radzić... ale życzę Ci jak najlepiej! W końcu wszystkim nam się uda Moni-k30, za Ciebie też zaciskam kciuki! Ja za parę dni mam pickup. Też pewnie niedługo zacznę schizować.... Dorottis, a co u Ciebie? Na jakim jesteście etapie? Pozdrawiam Was wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: pytanie do Dziejba ?? 28.01.09, 07:54 Dziejba m-a-la ma rację. Wiem ze łatwo sie mówi ale jak podchodziłam pierwszy raz to test zrobilam w 8 dpt i wynik wyszedł mi ujemny. Byłam wtedy zła na wszystkich. Później go powtórzyłam w 14 dpt i wyszedł ok. Trzymam za Ciebie kciuki z całego serca. Sama sie denerwuje i odliczam dni, dobrze ze chodze do pracy to nie przychodza głupoty do głowy. Dziewczyny dzieki za wszystko !! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 09:25 gdzie ty sie kobieto podziewasz????masz juz jakies wiesci??????ja tu sie tak niecierpliwie ze szok a paluch od zaciskania kciukow bola!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 11:03 Kochane moje dziękuję za pamięć i kciuki. Własnie wróciłam z badań i USG. Diagnoza: ciąża biochemiczna. Dzisiejsze HCG: 7. Juz nie wiem co myśleć. Jak usłyszłama, że to zasrane HCG podskoczyło to zaczęłam bać się pozamacicznej, ale lekarz twierdzi, że jajowody i wszysko wygląda normalnie. Już sama nie wiem co myśleć. Zresztą wkurzyłam się starsznie bo mimo, że pytałam wczesniej o wszysko dzis wymyślił dodatkowe badania immunulogiczne (Monik - takie jak ty)i lek przeciw opryszczce. Miałam ochotę uduśić gada. Teraz pozostaje mi czekać na okres. Mam nadzieję, że przyjdze jak naszybciej. Gocha - dzięki że tak mi kibicujesz. Decyzja zapadła - następna próba w provicie powiedz do kogo tam najlepiej i jak to tam wszytsko wygląda. Teraz to sama nie wiem czy bardziej jestem wściekła czy zrozpaczona Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 11:39 Dziejba, bardzo mi przykro... przytulam.. i życzę siły do dalszej walki! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 14:49 ojjjj dziejba bardzo bardzo bardzo mi przykro ale learza masz faktycznie do dupy!!!! dobrze ze wybralas provite bo warto!!!!a co do lekarza to stawiam w sumie na 3(bo kiecki narazie nie ma) biernat,manka i gretka(ale on jest gburowaty i malomowny ale bardzo dobry fachowiec,jak zniesiesz jego charakter to spoko wal do niego) tylko blagam omijaj z daleka dr cholewe!!!!!to totalny niewyp[al provity-porazka i psuje reputacje kliniki no i zycze powodzenia!!!!!!!!!!!!jak bedziesz juz jezdzic do provity czy cus to pisz czasem na gg. no i lepiej umow sie juz teraz bo si czeka z miesiac przynajmniej na pierwsza wizyte. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 28.01.09, 15:40 Dziejba, strasznie mi przykro...chetnie bym z Toba poklela na czym swiat stoi albo poplakala...nie do konca rozumiem, co sie stalo i czy zawiodl lekarz (nie mam jeszcze takiej wiedzy), ale moge sobie tylko wyobrazic, co przezywasz. naprawde jest mi strasznie przykro Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 29.01.09, 07:57 Dziejba tak bardzo mi przykro ((( Jak napisałaś ze pojawiła Ci się druga kreseczka to bardzo sie cieszyłam. Pomyslalam ze tylko ja i bedziemy razem to wszystko przechodzic. A co do lekarzy to troche masz racji. Kilka dni przed transferem ustaliłam ze swoja pania dr ile i jakie leki mam brać a jak przyjechałam na transfer to lekarz, który robił mi crio powiedział ze mam zmienic dawke niektórych leków. Mało sie z nim nie pokłóciłam. A co do leków to mam ich sporo: luteine, encorton, estroferm, acard,folik,fragmin (zastrzyki). Moj brzuch po tych lekach stał sie okropny !!! Moim zdaniem jeden lekarz powinien prowadzić od początku do końca a nie za każdym razem ktoś inny. Ja jeszcze musze poczekac na testowanie i troche sie juz boje. Nie da sie o tym nie mysleć. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 29.01.09, 09:55 moni-k30 tu masz racje ze w sumie jeden lekarz powinien prowadzic leczenie ale niestety tak nie jest i w provicie tez tak nie jest ale tam przynajmniej jeden lekarz nie podwaza kompetencji drugiego lekarza,sa w karte wpsisane zalecenia i nastepny lekarz jesli nie trafisz na swojego to kontynuuje "dzielo" poprzednika. a jak tam twoje samopoczucie???? Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 29.01.09, 11:13 Chodzę do pracy, to tak cały czas się o tym nie myśli. Ale też już nie mogę wytrzymać zeby zrobic ten test. Mój brzuch zrobił sie jak balonik od tych leków. Gocha a ty prowadzisz ciąże w provicie ?? Pracujesz jeszcze ?? Super ze masz dziewczynke ja tez bym chciała )Już bliżej niż dalej. Robisz już jakieś przygotowania ?? Ja jak byłam w 3 miesiącu to poszłam wózki oglądać -ale na nic sie to zdało. Moja siostra ma dwie dziewczynki i sa OK. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 29.01.09, 14:35 monik no prowadze w provicie ale na dobra sprawe tez i u drugiej ginki blisko domu bo bylo tak ze musialam na ostatnia chwile zalatwiac l4 i zasw o ciazy i polecialam do tej mojej ginki(kiedys do niej chodzilam)no i do niej tez chodze bo tu na nfz a jkbym do provity miala jechac po to wsjo to musialanbym, za wizyte 150zl wybulic.wogole teraz zamierzam zrezygnowac juz z provity bo koszta sa koszmarne!a jak wizyty beda co 2 tyg to 300zl miesiecznie a wolalabym to na malutka przenaczyc niz na wizyty a tego samego sie dowiem u tej ginki tu bo ciaza przebiegha ksiazkowo.powiem ci ze najbardziej zalezalo mi zeby na poczatku byla opieka fachowcow z provity,zeby zrobic badnia prenatalne u nich bo tam sa spece od diagnostyki prenatalnej no a teraz to juz zwykly gin moze prowadzic ciaze. w poniedzialek ostatni raz jade do provity na wizyte i koniec. a dla malutkiej tak juz mam sporo w sumie nawet prawie wszsytko tylko artykuly pielegnacyjne sa do kupienia i piluszki na poczatek oraz fotelik do samochodu i tyle aaa i dla mnie do porodu troche rzeczy. ja zaczelam dosc wczesnie bo kregosl;u mi wysiada i nei wobrazam sobie poznaej latania za tym wszsytkim na ostatnia chwile. a pierwsze obranko kupilam po pierwszym usg tak zeby malenstwo wiedzialo ze cos juz na niego czeka!kolejne kupilam jak bylam po pierwszym prenatalnym nie znajac jescze plci.a kolejne kupowalam z mezem jak znalismy juz plec i to w sumie w grudniu skompletowalam cala wprawke,kupilismy wozek,po nowym roku wyposarzenie do lozeczka bo lozeczko mam po samej sobie no i teraz juz drobiazgi zostaly do kupienia. dobra dosc o mnie!!! zycze ci zeby ci sie teraz udalo i oby ci sie zyczenie spelnilo odn0snie dziewczynki!!!: ) my tez cchcielismy dziewczynke Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 11:28 Dziejba, kochana, daj znac, jak sie trzymasz. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 14:24 Hej, przyznaje, że potrzebowałam chwili, żeby dojść do siebie. Kurcze - jak to możliwe, że w pewnym sensie, znów tracę ciążę. Ten jeden dzień, kiedy myślałam, że się udało ciągle chodzi mi po głowie. Teraz już jest lepiej bo mam plan Poumawiałam wizyty w Provicie i u dr Jerzak (niestety dopiero na marzec) Może coś się wyjaśni. Na całe szczęście @ dostałam normalnie, więc wychodzi na to, że nie ma żadnych kopmlkacji (troche się bałam). Powtarzam sobie, że niepłodość to choroba jak każda inna i nikt nie obiecywał, że od razy wszytsko będzie super. Tylko widok tych dwóch kresek... Dzięki Audrey za pamięć i napisz co u Ciebie? Monik zajrzyj czasem i napisz parę słów. Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 14:37 Dziejba, dobry plan to podstawa Trzymaj się cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 14:46 Oj witaj Mala - jak miło - napisz pliss na jakim Ty jesteś etapie bo ja trochę nie na bierząco jestem. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 15:21 Och... u nas średnio... Jutro transfer ale mamy tylko jeden zarodeczek Staram się jednak myśleć pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 19:20 M-a-la trzymam kciuki za Ciebie. Dziejba, fajnie ze piszesz. Ja testuje w niedzielę. Miałam zrobić dzis bete ale u mnie w tych labolatoriach wyniki dopiero po kilku dniach (( Nie mam możliwośc podjechamia do szpitala z samego rana bo musze iśc do pracy. Ogólnie czuje sie dobrze. Od 8 dpt zaczełam troche plamić (ciemne plamy). Ale zauważyłam ze jak biore luteine pod jezyk to plamienia sa małe albo ich nie ma. Dzwoniłam do novum to nic ciekawego mi nie powiedzieli. Dziejba jeśli chcesz to ja mam na 12 i 13 lutego umówioną wizytę u dr. Jerzak. Z jednej zrezygnuje na 100%. To możesz przyjśc za mnie. Napisz jesli Cię to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 21:31 Mala jejku to byłoby super - bardzo Ci dzękuję - to dla mnie bardzo ważne, bo chciałabym u niej wizytę zaliczyć przed wyjazdem do Provity (jestem tam umówiona na 20 lutego). Nawet nie wiesz jak mnie ucieszyłaś . Powiedz tylko jak to załatwić, żeby mnie wpisali za Ciebie. Oczywiście jest mi wszystko jedno czy to będzie 12 czy 13. A plamienia to moim zdaniem są implatacyjne. . Mnie jeszcze powiedzieli, że jeśli są jendnorazowe to może to być efekt transferu. Ale tak czy inaczej to nic groźnego a może byc to bradzo dobry znak. Ja je miałam teraz i poprzednio i bez względu na to co było później ciąże były. Trzymaj się dzielnie do niedzieli. Jeszcze raz dzięki za cudną propozycję Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 06.02.09, 21:33 Jezu przepraszam Cię Monik - poprzedni post był oczywiście do Ciebie - pomyliłam niki z tej radość Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 07.02.09, 16:32 Hej, napiszę Ci jutro z której zrezygnuje, bo w poniedziałek i wtorek nie bede miała dostępu do netu. Podam Ci adres meilowy to podasz mi swoje dane:imie i nazwisko. Ja zadzwonie do nich to anuluje swoja a zapisze Ciebie) Wizytę mam w Limie - Mariot (środa, czwartek) Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 07.02.09, 18:43 Dziewczyno ja Cie chyba ozłocę-bardzo, bardzo dziękuję i czekam na wiadomości z jutrzejszego testowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 07.02.09, 19:15 Monik - pomyślałam, że może wolałabyś nie podawać swojego adresu na Formu, więc ja Ci dam swój, na który będziesz mogła wysłać mi namiar na swoją pocztę. Mój mail: dziejba@wp.pl. Pozdrawiam i trzymam kciuki za jutro Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 08.02.09, 17:14 Monik - testowałaś??!! napisz coś plis... Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 08.02.09, 19:44 Dziejba zrobiłam dzis test z samego rana. Wyszedł mi dodatni - 14 dpt )) Cieszę sie bardzo ale i boje. Tak bardzo chciałabym wytrwać do końca. Chyba zostane w novum przynajmiej te trzy miesiące. Zapisałam sie również do Limu (tam mam opiekę od pracodawcy). Chciałam napisać wcześniej ale moj komputer cos szfankował. Zadzwonię jutro do novum zobaczę co mi powiedzą. Dziejba piszę do Ciebie na wskazany adres. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: gdzie wcielo Dziejbe??? 08.02.09, 20:32 Monik to wspaniale - super. Teraz napewno wszystko będzie dobrze. Mnie dr szulc powiedział, że takie historie jak miałyśmy poprzednio bardzo rzadko się powtarzają jednej osobie. Będzie super. Bardzo się cieszę. Na maila odpowiedziłam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: monik gratki!!!!! 09.02.09, 16:21 kurcze super ze ci sie udalo!!!!gratulacje ogromne!!!! trzymam kciuki zebys dobakala do 9 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: monik gratki!!!!! 10.02.09, 19:31 Dziewczyny ja tez sie cisze. Jutro musze podjechac na bete i mam nadzieje ze bedzie ok. Napisze jutro coś wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: monik gratki!!!!! 12.02.09, 08:44 Zrobiłam wczoraj bete - wynik 1100 !! Aby tak dalej. Tak sie boje. Podjechałam wczoraj do novum bo zabrakło mi leków i od razu skonsultowałam moje wyniki. Moja pani dr powiedziała ze jest OK. Kolejną wizyte mam za tydzień. Dziejba a Ty jak po wizycie ??? Możecie mi powiedzieć, który to tydzień. Moja ostatnia miesiączka była 11.01.09 a transfer miałam 26 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: monik tygodnie ciazy....... 12.02.09, 13:56 monik tydzien ciazy liczysz od dnia punkcji odejmujac 14 dni wiec jesli punkcje mialas mniemam ze 23 stycznia to licz tygodnie od 9 stycznia wiec wynika z tego ze to bedzie 5 tydzien!nie liczy sie tu miesiaczki tylko tak jakbys miala w normlanym cyklu owu i zaplodninie w tym samym dniu czyli jak przy punkcji pobiraja komoreczki to w tym samym dniu je zapladniaja i od tego dnia trzeba odjac 14 dni-kapi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: monik tygodnie ciazy....... 13.02.09, 12:51 Hej Monik - wynik rewelacja, napewno będzie dobrze, tylko nie denerwuj się (wiem jak trudno) - ale beta naprawdę piękna! byłam u dr Jerzak, generalenie jestem zadowolona choć u mnie oczywiście nic nie może przebiec normalnie. Jak już wszystko z panią dr obgadałam to poprosiłam żeby mnie zbadała bo jakoś tak dziwnie kłuje mnie z prawej strony. Wiedziałam, że jest to prawdopodobnie owulacja ale myślę sobie, że jak już jestem u lekarza to można sprawdzić. No i w trakcie badania lekarka potwierdziła, że to jest jajeczkownie ale jednoczesnie mówi, że endometrium jakieś grube a wogóle to ma słaby aparat i niczego do końca nie jest pewna. No i tu nastąpił moment grozy. Na dowidzenia mówi żebym HCG na wszelki wypadek zrobiła bo a nuż coś jest nie tak. Przyciśnieta mówi, że chodzi o ciąze pozamaciczną! No mało nie zemdlałam. Przecież miałam normalną @ teraz to jajeczkowanie od transferu minęły ponad trzy tygodnie - jak to możliwe? Dr stwierdziła, że oczywiście prawdopodobieństwo jest minimalne ale jednak trzeba to sprawdzić. To juz była 17.00 więc wymyśliłam, że tylko w Novum mi to zrobią. Tam owszem powiedzieli, że zrobią ale wynik na jutro. Prawie na kolanach błagałam, żeby jeszcze dzisiaj było. No i zrobili - pierwszy raz ucieszyłam się z negatywnego HCG (<2) Co podżyłam to moje. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: 14.02.09, 15:15 Gocha dzieki za wyliczenia, myślę ze wiecej sie dowiem jak pojade w piatek do novum. Wczoraj znów musiałam iśc do labolatorium zeby zrobić bete oraz progesteron. Ciekawe dlaczego tylko w novum każa to robić ? Inni lekarze nic o tym nie mówią. A tak wogóle to w novum zaplaciłam za te badania az 90 zł a u siebie 40 zł. Zgroza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 09:02 Dziewczyny dwa dni po pierwszej becie zrobiłam kolejną a tu wynik 1000 (poprzednia 1100). Jak to zobaczyłam to sie załamałam. Co prawda robiłam go gdzie indziej. Zadzwoniłam do novum i rozmawialam z moja pani dr i powiedziała ze mam być spokojna. Jade do nich w piątek i nie moge sie doczekać. Dziejba możesz mi powiedziec czy pani dr zleciała Ci jakies badania ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 09:30 Monik jak robiłaś w innym labie to pewnie to jest przyczyną. Nic się nie martw. Przecież masz wysokie HCG. No i w Novum Ci powiedzieli, że nie ma powodów do zmartwienia nie? Będzie dobrze! Jeśli chodzi o Jerzak to najpierw stwierdziła, że nie widzi u mnie szczególnych powodów do szerokiego badania immunologii, ale jeśli chcę to mogę zrobić jakieś dwa badania (nazw nie pamiętam - sprawdze w domy to napiszę). W końcu zrobiłam tylko jedno z nich bo na wynik drugiego trzeba czekac 3 miesiące i do tego kosztyje 250 zł a ja w piątek jadę do Porvity więc z nimi to skonsultuję. I jeszcze jedno. W mojej rodzinie chyba nie ma kobity, która by nie poroniła, więc Jerzak powiedziała, że można się diagnozować w kierunku jakieś dziedzicznej skłoności (znów nie pamiętam nazwy), ale to mało prawdopodobne. Generalnie bardzo mi się spodobała Dziewczyno trzymaj się, pisz proszę i dzwoń jak byś miała ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 10:00 monik jesli robilas w innym ;labie to jest to mozliwe!!!zawsze rob w tym samym!!!dziejba dobrze mowi!!!betka jes ysoka wiec nic niejest przesadzone!!! wiesz z tymi labmi to takjak z testami sikanymi jeden ci poaze tlusta druga kreske a drugi slaba a bet na tym samym poziomie przeciez jest wiec spoko zrob jeszcze raz w tym sqamym i chwal sie tu wysokim wynikiem Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 11:43 Monik jeszcze jedno mi przyszło do głowy. Nawet jeśl HCG nie przyrasta książkowo to naprawdę nic nie znaczy. Naczytałam się mnóstwo o babkach, które nie miały regularnego przyrostu a wszystko było ok. Te normy to są wzorcowe a każda ciąża jest inna. Może być tak, że zarodek na chwilkę spowalnia rozwój, żeby potem nadrobić. Mówię Ci będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: chyba klapa ??? 17.02.09, 19:57 Dziewczyny dzieki za wsparcie ale same Wiecie, ze jak juz coś nie tak to panikujemy. Bo chcemy zeby wszystko było ok. Nie chciało mi sie jechac do novum ok 70 km poto zeby zrobić bete wiec zrobiłam ja u siebie. Jak narazie czuje sie dobrze, nie mam plamien. Aby do piątku !! Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: chyba klapa ??? 20.02.09, 17:25 Monik masz już wyniki? Pisz proszę - cały dzień myślę co u Ciebie. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: chyba klapa ??? 21.02.09, 10:39 Monik - ja wiem, że wszystko pewnie ok jest, ale zlituj sie dziewczyno i daj zanc jak wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 21.02.09, 11:14 gdzie ty sie kurka podziewasz???????ja tu kilka razy dziennie zagladam a tu nic!!!!no kopa ci zasadzic ciezarnych sie nie denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 21.02.09, 18:42 Jest dobrze i aby tak dalej. Wczoraj robiłam HCG i wyniósł 24254 ) Ale od początku.... tak jak pisałam wcześniej zrobiłam u siebie badania i byłam zalamana pokazałam je wczoraj pani dr a ona mi powiedziała ze nie zrobili hcg dokładnie (tzn nie rozcieńczyli go) jak siadałam na fotel to mi sie nogi uginały...ale zobaczyłam bijące serduszko i było już lepiej. Mój mąż nawet je widział. jak narazie ciąża rozwija sie prawidłowo. Nadal biore zastrzyki i mam zrobić badania. Kolejna wizyta za dwa tyg. Dziewczyny nie pisałam wczoraj bo wróciliśmy bardzo poźno i jeszcze miałam małą imprezkę. Dziejba a Ty jak po wizycie ?? Gocha a co tam u Ciebie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 21.02.09, 18:58 noooo betka piekna!!!!!!!!!!!!super ze widzieliscie serducho!!!widze ze teraz ci betka rosnie konkretnie z tego co pamietam to kiedys ci tak nie rosla!ja od poczatku ciazy mialam wysoka betke i wsjo jest do tej pory oki a ja wychodze powoli z przeziebienia, w polowie tgo tygodnia maz bedzie sie zmagalz przestawianiem wpokoju zeby lozeczko wstawic i takie tam a ja musze sie spakowac bo w koncu pod koniec marca termin i w kazdej chwili moze zaczac sie cos dziac!wole byc przygotowana. ale chce mnie juz pokrecic bo juz bym chciala urodzic!kiedys myslalam ze wiecznie bede chciala chodzic w ciazy a teraz to juz mam teo stanu dosc i chcialabym przytulic coreczke Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 22.02.09, 17:16 Gocha ciesze sie ze wszysko u Ciebie w porządku. Chociąż do konca u mnie daleko to troche Cie rozumiem im bliżej tym cieżej sie chodzi. Dobrze ze to zima ! Chodzisz jeszcze do kliniki ?? Ja zamierzam w czwartek wybrac sie do drugiego lekarza u którego jak dobrze pojdzie chce prowadzic ciaze do końca i nie bede musiała placić (dodatkowe ubezpieczenie od pracodawcy) Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 23.02.09, 08:45 Rewlacja , że wszystko dobrze. A to laboratorium to kurcze rozniosłabym chyba. Monik pomyśl o napisniu jakies skargi albo co. Podaj może wszędzie co to za lab, żeby inne kobitki omijały je szerokim łukie. Ja jestem po wizycie w Provicie u dr Gretki. Póku co to pozytywnie. Wcale na mnie nie zrobił wrażenia mruka. Dowiedziałm sie paru ciekawych rzeczy. Jak wszystko dobrze pójdzie to w kwietniu podchodzę do krótkiego protokołu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaw206 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 23.02.09, 14:24 Cześć kochane dziewsczynki. pamiętacie mnie jeszcze? oj ja niedobra tak długo się nie odzywałam ale jak kiedyś wchodziłam to była straszna cisza,nikogo nie było a teraz was znalazłam,prawie wszystkie znowu razem,szkoda tylko ze kazdej tak różnie się układa.mi został jeszcze miesiąc do porodu.będzie dziewczynka )) trzymam za was wszystkie kciuki cały czas,to ze mnie tu nie było nie znaczy ze o was nie myślałam,bo robiłam to przez cały czas.czuję się na tyle dobrze że jeszcze pracuję,w domu bym chyba nie usiedziała. będe teraz was częściej odwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 23.02.09, 20:45 dziejba no to super ze masz mile wrazenia po wizycie w provicie sylwia ja tez za miesiac z hakiem mam termin i tez dziewczynke!!! heheheh chyba po ivf wiecej tych dziewczatek sie rodzi to zycze milego ocsekiwania konca bo ja juz szaleje - chcilabym juz urodzic! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 23.02.09, 21:00 Hej ! Ale ten czas ucieka, nie tak dawno przygotowywałyśmy sie do in vitro a tu zaraz poród ) Widzę ze same dziewczyny sie beda rodzic ) Ale sama też bym chciała mieć dziewczynkę. Sylwiaw ja Cie podziwiam ze jeszcze chodzisz do pracy. Chociaż i ja jestem taka osoba ze trudno by mi było usiedziec w domu. Przygotowana już ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaw206 Re: no wlasnie wcielo monik!!!!!!!! 24.02.09, 12:28 cześć,nie mam jeszcze spakowanej torby do szpitala,ale już wszystko mam.wózek,łóżeczko no wszystko co potrzebne.chodzę do pracy do końca tygodnia ale myślę ze może jeszcze w marcu kilka dni pociągnę,ale brzuchol mam duży.nawet lekarz sie dziwił chociaz powiedział ze dziecko rozwija się tak jak powinno.waży juz 2 kg) dziewczyny piszcie jak wasze postępy. ciekawa jestem dlaczego wam tak ciężko idzie,może powinniście zmienić lekarza? ja tam bym wam radziła do tego mojego,ma dobrą rękę,prawdziwy fachowiec,każdej jego pacjentce sie udaje,właśnie wysłałam kolezankę do niego.dzisiaj ma pobieranie komórek.jak będziecie chciały jakieś namiary na mojego lekarza piszcie , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: 25.02.09, 07:55 Sylwiaw jeśli chodzi o mnie to ja z novum nie zrezygnuje ponieważ mam tam 6 mrozaczków. A po drugie jak narazie jestem w 7 tyg ciązy :- )) Sylwiaw a Ty gdzie podchodziłas - już nie pamiętam ?? A czy możesz mi powiedzić jaki sobie wózek wybrałaś, sama jak byłam w pierwszej ciązy sie rozglądałam (pytam tylko z ciekawości bo jest tego tyle ze sama nie wiedziałabym co mam kupić. Bardzo podobaja mi sie wózki typowo głębokie bez żadnych spacerówek) Cieszę sie ze wszystko ok, chciałabym byc na takim etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaw206 Re: 25.02.09, 09:48 hej moni. dobrze że ci sie udało.trzymam kciuki żebyście dotrwali do końca. jeżeli chodzi o wózek to wybrałam sobie 3kołowy ABC rodeo szaro- różowygondolka jest głęboka.mi się bardzo podoba chociaz nie powiem miałam duży kłopot z wyborem.za dużo tego jest na rynku. jeszcze raz trzymam mocno kciuki za was.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: ?????? 04.03.09, 08:52 Dziewczyny co tam słychać u Was ??? Taka tu cisza ) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaw206 Re: ?????? 07.03.09, 23:27 no i ja właśnie też tu codziennie zaglądam ale nic się nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: ?????? 08.03.09, 13:07 no to ja wam nowinke strzele!pewnie wiecie ze misia podchodzila do krio!skubana dzis w 9dpt zrobila testa i negatyw!ale to moze byc za wczesnie!!!testy sikane sa dziwne!jutro leci na betke nooo a propos testow -maja skubane czulosc 25mIU/ml a mnie wyszla blada kreseczka w 11dpt jak betka byla juz kolo 350mIU/ml!!!wiec toretycznie krecha powinna byc ta ktlusta jak kontrolna a tu dupa blada!!! wiec trzymajcie kciuki za misie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-k30 Re: ?????? 09.03.09, 11:11 A ja w czwartek byłam na wizycie w novum. jak narazie wszystko jest w porządku. Pani dr powiedziała ze jak na mój 7 tydz moje dziecko jest duże (ma ok 15 mm)ale lepiej tak niż miałoby być odwrotnie. Ale to chyba przez fragmin, czytałam ze jak sie go bierze płód jest wiekszy. Dziewczyny a czy Wy robiłyście badania prenatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: ?????? 09.03.09, 22:11 misi sie nie udalo!!!! monik ja robilam prenatalne!to w sumie formalnosc moim zdaniem,jakby cos wyszlpo to przeciez ciazy bym nie usunela za cholere ale dalo by mi to czas na przygotowanie sie ze dzieciatko bedzie chore i nastawic sie psychicznie,finansowo to polowa sukcesu. tego leku nie bralam ale moja corcia zawse byla wieksza-wyprzedala date porodu o tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś