Dodaj do ulubionych

Nasi MĘŻOWIE!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 15:00
Dziewczyny proszę napiszcie co wtedy jak okaże się, że mąż ma złe wyniki...???
Napiszcie jaką diagnozę postawili waszym partnerom lekarze...Jakie rady co
robić a czego nie? Może to banalne o co pytam...jednak bardzo proszę.
Bardzo mnie to interesuje i na pewno wiele z Was też.
Pazdrawiam!
Nikola
Obserwuj wątek
    • Gość: kathrin78 Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.03, 16:13
      Dla mego było to lekkim szokiem, gdy poznał wyniki spermy. Od razu zaznaczył,
      że musi zrobić ponownie, bo nie jest pewny wyników. Ale gdy kolejne dwa badania
      potwierdziły diagnozę - pogodził się z tym. Nie znaleziono nic niepokojącego
      podczas usg, hormony również wyszły w normie. Leczenia nie ma. Wyniki niestety
      są tak kiepskie, że jedyną szansą jest dla nas ICSI, do którego niebawem
      będziemy podchodzić.
      • Gość: vikas Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: 212.76.39.* 17.11.03, 17:10
        Mój mąż był bardzo zawiedziony kiepskim
        wynikiem,a przy tym okazała się że ma żylaki,
        które należy wyleczyć.Mimo tego nie załamał się.
        Przeszedł leczenie, ale nie wiemy czy pomyślnie bo nie robił
        usg jąder na razie.Pomimo tego badania nadal są , były mało
        ciekawe.Zdarzył się dziwny przypadek.Mąż musiał dwukrotnie w odstępie
        trzech i duch dni oddać nasienie do iui i okazało się,
        że jest super.Lekarz sam nie wiedział jak to możliwe.
        Parę dni wcześnie zaczął brać odżywkę białkową(nie sterydy tylko czyste białko),
        w której jest mnóstwo witamin,minerałów itp.Być może właśnie
        to zmieniło wyniki badań.
        • Gość: kathrin78 Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.03, 17:14
          Wyniki badań mogą się różnić - dlatego zazwyczaj bierze się pod uwagę średni
          wynik.
        • Gość: Nikola Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 17.11.03, 17:59
          Vikas! Możesz napisać coś więcej na temat tej odżywki białkowej?
          Pozdrawiam! Nikola

I dzięki za informacje!
          Zachęcam do dalszych wywodów...
        • Gość: Do Vikas Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.tele2.pl 18.11.03, 09:07
          Co to ta odżywka białkowa(
          w której jest mnóstwo witamin,minerałów?????? Prosze podaj mi nazwe, cene i
          gdzie mona ja nabyc, czy jest na recepte???????
        • Gość: Do VIKAS!!! Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 15:18
          Vikas!!! Proszę napisz co to za odżywka białkowa!!!
          Jesteśmy ciekawe!!!
          Pozdrawiam!!! Nikola
      • Gość: cetka Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 17.11.03, 18:25
        Gość portalu: kathrin78 napisał(a):

>Wyniki niestety
        > są tak kiepskie, że jedyną szansą jest dla nas ICSI, do którego niebawem
        > będziemy podchodzić.

a jakie wyniki od razu pretenduja do inv? bo mojemu mezowi wyszlo ponizej
        normy, a lekarz nie skierowal do ivf...
        • Gość: kathrin78 Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.03, 19:16
          U nas było to 4mln/ml, łącznie w ejakulacie: ~6mln, ~2% ruchu A, ~40% ruchu B,
          budowa prawidłowa: ~12%.
          • Gość: cetka Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 17.11.03, 20:59
            Gość portalu: kathrin78 napisał(a):

> U nas było to 4mln/ml, łącznie w ejakulacie: ~6mln, ~2% ruchu A, ~40% ruchu
            B,
            > budowa prawidłowa: ~12%.

TO KONIECZNIE POSZUKAJ CUDOWNEGO LISTU, PRZY KTORYM MI SIE LEZKA ZAKRECILA W
            OKU - na bocianie jest list na forum "jestem w ciazy" - 1 z naturalnym
            poczeciem przy 2 mln!!!!!!!!! a drugim z naturalnym poczeciem przy 5 mln!!!!!!
            a lekarze im nie dawali juz zadnych szans. oj, takie listy trzymaja mnie przy
            zdrowych zmyslach. tych codow na bocianie jest sporosmile
            • Gość: kathrin78 Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.03, 16:38
              Cuda straciły by swoją moc, gdyby zdarzały się zbyt często smile)) Niebawem
              podchodzimy do ICSI i to ma dla mnie większą wartość - przynajmniej nie
              będziemy siedzieć z założynymi rękoma smile
    • Gość: zosia Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 08:53
      Bradzo mało się udzielam na forum....ale postanowiłam coś wystukać...
      Mój mąż jak na razie się jeszcze bie badał..ale również mnie interesuje ten
      temat...więc go podtrzymuję...Co mogę powiedzieć to tyle, że mój mąż bierze
      sobie witaminki - cynk i folik...ktoś tez mówił, że trzeba chodzić w
      bokserkach...
      To tyle.
      Nikola dobry temat - popieram! Tylko mówimy cały czas o sobie...
      Trzymajcie się!
      Zosia.
    • ziarma Re: Do Vikas!!! 18.11.03, 12:08
      Cześć ja też moge przyłączyć się do tej grupy. Mój mąż ma słabe wyniki
      najgorsze jest to że morfologia (%plemników prawidłowych) 0%. Jutro idziemy do
      lekarza żeby zobaczył te wyniki i podjął decyzje co dalej (możliwe że ma
      żylaki). Jestem bardzo ciekawa jak nazywała się ta odżywka, którą brał twój
      mąż. Jeśli możesz to napisz nazwe i gdzie ją można kupić.
      Pozdrawiam Magda!
      • Gość: Alicja Re: Do Vikas!!! IP: 213.77.45.* 18.11.03, 15:29
        Moj tez mial fatalne wyniki, bylismy u lekarza, ktory powiedzial ze nie da sie
        nic zrobic. na bocianie napisalam do specjalisty i odpisal ze:Niesety nie ma
        skutecznej metody faramkol,ogicznego leczenia mężczyzn ... stanu zaplnego
        raczej nie ma w nasieniu .. więc po pierwsze z atkim wynikiem istniej sznasa na
        samistną ciąża z tym że sznasa ta jest trudna do okreslenia ... mom zdaniem
        wymagaja PAnstwo kwalifikowanej pomocy w osrodku zajmujacym się leczeniem
        niepłodności. Rzowazac tu nazley inseminację ze sty6mulacja owulacji ale po
        pierwsze warto zdiagnozwac PAnią np w kieunku stanu narządu rodego HSG
        laparoskopia. Z powazaniem JD
        Pewnie ci nie pomoglam sad
        Ale tak odpowiedzial mi specjalista
      • Gość: Alicja Re: Do Vikas!!! IP: 213.77.45.* 18.11.03, 15:29
        Moj tez mial fatalne wyniki, bylismy u lekarza, ktory powiedzial ze nie da sie
        nic zrobic. na bocianie napisalam do specjalisty i odpisal ze:Niesety nie ma
        skutecznej metody faramkol,ogicznego leczenia mężczyzn ... stanu zaplnego
        raczej nie ma w nasieniu .. więc po pierwsze z atkim wynikiem istniej sznasa na
        samistną ciąża z tym że sznasa ta jest trudna do okreslenia ... mom zdaniem
        wymagaja PAnstwo kwalifikowanej pomocy w osrodku zajmujacym się leczeniem
        niepłodności. Rzowazac tu nazley inseminację ze sty6mulacja owulacji ale po
        pierwsze warto zdiagnozwac PAnią np w kieunku stanu narządu rodego HSG
        laparoskopia. Z powazaniem JD
        Pewnie ci nie pomoglam sad
        Ale tak odpowiedzial mi specjalista
    • vikas Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! 19.11.03, 14:24
      Sory bardzo,że nie odzywałam się,
      ale wysiadł mi komputer.
      Otóż odżywka, którą bierze mój mąż
      to PROTEIN firmy HI-TEC.Koszt dwu i pół kilogramowego
      opakowania to 150,00 zł.Kupić można w sklepach z odżywkami
      dla sportowców.
      Zaraz podam dokładny adres w necie.Można tam wejść do sklepu
      przeczytać wszystko o produktach i kupić.
      • Gość: Paola Re: Nasi MĘŻOWIE!!!! IP: 82.139.13.* 19.11.03, 20:51
        No i ja się dołączam jako współposiadaczka nienajlepszego nasienia. Tzn mój
        mąż ma niezadobre nasienie. %4 mln ale tylko 16% prawidłowej bydowy. Z ruchem
        nie jest najlepiej. Mój gin powiedział, że nie jest tak źle i że mamy szansę
        na naturalne poczęcie. Z kolei na bocianie specjalista stwiedził, że szanse są
        małe i pozostaje inseminacja. Swoją drogą zauważyłam, że na bocianie ten
        specjalista najlepiej by wszystkim proponował insemi lub in vitro. Dosłownie
        zero wiary w to, że jest jakaś szansa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka