Dodaj do ulubionych

Bakterie a HSG, HSC prośba o radę

24.11.03, 21:12
Dziewczyny znowu proszę Was o pomoc. Na 10 grudnia mam wyznaczony termin
pójścia do szpitala na HSG i HSC. W ubiegłym tygodniu zrobiłam posiew i
okazało się że mam znowu enterocoucus f. Z tego co wiem powinnam
mieć "czystą" pochwę i żadnych bakterii do badania. Ale jak to zrobić???
Nie zdażę wziąc leków i zrobić jeszcze raz posiewu bo mam za mało czasu. Za
tydzień spodziewam się okresu, a zaraz po nim ide do szpitala. Co mam zrobić?
Czy mogę iść na badania wiedząc, że mam bakterie???
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Bakterie a HSG, HSC prośba o radę IP: *.ipt.aol.com 24.11.03, 21:49
      Nie idz dopuki sie nie wyleczysz bo sobie narobisz klopotu !
      Z tego co sie orietuje bakterie moga sie przedostac glebiej...
      Porozmawiaj z lekarzem ktory Cie skierowal na hsg !!!

pozdrawiam,
      Ola
      • Gość: kasialu Re: Bakterie a HSG, HSC prośba o radę IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 22:06
        Dzięki Olu - jutro zadzwonię do lekarza.
        • rose2 Re: Bakterie a HSG, HSC prośba o radę 25.11.03, 10:23
          A jesli kontrast podaje sie poprzez rurke bezposrednio do macicy, to wowczas
          jakie znaczenie ma to czy sa bakterie w pochwie czy nie?
          • Gość: kasialu Re: Bakterie a HSG, HSC prośba o radę IP: *.mofnet.gov.pl 26.11.03, 11:44
            No własnie nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale np przy inseminacji trzeba
            miec "czystą"pochwę na 100%. Narazie walczę ze swoimi bakteriami, ale do 10 nie
            zdązę zrobić badania i otrzymac wyniku.
            • rose2 Re: Bakterie a HSG, HSC prośba o radę 26.11.03, 13:08
              ja mialam HSG bez wynikow (nie mieszkam w Polsce). Potem gdy przeczytalam te
              historie o czystosci pochwy to wpadlam w lekka panike. Nic mi jednak sie nie
              stalo, a bakterie mam na pewno, bo mecza mnie ciagle infekcje pecherza.
              Moze w inseminacji chodzi o to, ze bakterie moga zle wplywac na nasienie, sama
              nie wiem. Moim zdaniem nie powinno byc stanu zapalnego, ale zeby tepic
              wszystkie bakterie to nie wiem dlaczego, szczegolnie jesli pochwa
              jest "omijana" przy tego typu zabiegach.
              • Gość: Ola Re: Bakterie a HSG, HSC prośba o radę IP: *.ipt.aol.com 26.11.03, 15:13
                Wiem, wiem ja robilam moje w Wielkiej Brytanii i tez nikt mnie o nic nie pytal.
                Ale poczytalam i rozmawialam z moim lekarzem.
                Jest to metoda stara i za pare lat bedzie pewnie laparo zamiast hsg.
                Dlatego tez gdybym miala bakterie nie poszlabym na badanie bo wiem ze nie mozna.
                Malo tego nawet jak nie masz bakterii to w niektorych przypadkach mozesz
                poprosic o podanie antybiotyku - oslonowo. Cos w tym jednak jest...

Pozdrawiam,
                Ola
    • Gość: kasialu Re: Bakterie a HSG, HSC prośba o radę IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 19:28
      Z tego co ja wiem nie zalecają robienia HSG jak są bakterie ponieważ razem z
      kontrastem przedostają się dalej i mogą narobić szkody. Mój lekarz nie zalecał
      mi badań wcześniej. Mam antybiogram do posiewu i kupiłam sobie laeki wg
      zalecenia - może pomoże. Najgorsze, ze nie będe miała czasu żeby ponowić
      badanie bo niedługo mam termin HSG. Wszystko się komplikuje.
      A na miejsce wszpitalu trzeba czekac ok 6 tygodni ;o(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka