Dodaj do ulubionych

Laparo - Stwirdzenie ENDOMETRIOZY Pomocy!!!

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 10:31
Jestem własnie po laparo a przed tym tysiace inseminacji które jak sie
okazuje nie miały sensu. Duzo ognisk zapalnych wydobyto ze mnie , na
szczescie drożne jajowody ale jestem wyczyszczona tylko na 6 miesiecy
poniewaz jest nieunikniony nawrót choroby, która z czasem sie intensyfikuje.
Dziewczyny wczoraj po diagnozie i stwierdzeniu rece mi opadły i zamarłam na
chwile, po czym lekarz powiedział ze ma 6 miesiecy i zeby to wykorzystac!!!
Czy jest mozliwe zajscie w ciaze przez te 6 miesiecy dane od losy czy
Boga???? Czy któras tak miała???? Lekarz proponuje pierwszy cykl naturalny
zeby jajniki wygoiły sie a potem 5 cykli na hormonach do inseminacji. Prosze
napiszcie. Dziekuje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gobo Re: Laparo - Stwirdzenie ENDOMETRIOZY Pomocy!!! IP: 193.16.255.* 27.11.03, 11:26
      Witaj Igo. Minał miesiac od laparoskopii, w czasie ktorej stwierdzono u mnie
      endometriozę II stopnia (przed laparo zero objawów!)Ogniska endo skoagulowano.
      Mnie niestety lekarz nie dał szansy próbowania i kazał brać 3 zastrzyki
      Diphereliny na wywolanie menopauzy. Spróbowaliśmy jeden cykl naturalnie -
      niestety nie wyszło sad. Jutro ide na pierwszy zastrzyk sad. Wiem, ze niektórym
      dziewczynom udało sie zajść zaraz po laparoskopii nawet bez stymulacji, wiec
      myślę, ze masz duże szanse. Dziwi mnie jednak, ze nie zastosowano u Ciebie tego
      leczenia (wywołania menopauzy), które z tego co wiem jest standartem przy
      endometriozie? Napisz cos więcej na temat tego co mówił Ci lekarz. Pozadrawiam
    • Gość: Marika Re: Laparo - Stwirdzenie ENDOMETRIOZY Pomocy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 17:55
      Juz od prawie miesiaca biore Danazol, to hormon ktory ma wywolac menopauze i
      spowodowac odwracalny zanik endometrium. W wakacje bylam operowana, moj lekarz
      nie jest zwolennikiem laparoskopii. Moja endometrioza ma sie znakowicie,
      rozprzestrzenila sie na szczescie tylko w jednym jajniku. Wiele czytalam o tym
      swinstwie i rzeczywiscie wiekszosc lekarzy zaleca po zabiegu terapie
      hormonalna. A po zakonczeniu leczenia, tj. po ok. 6 miesiacach
      zintensyfikowanie staran o malenstwo. Pozdrawiam, musi byc dobrze!
    • Gość: IGA Re: Laparo - Stwirdzenie ENDOMETRIOZY Pomocy!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 09:29
      Do Gobo! Wiesz lecze sie w Poznaniu u prof. i wierze mu. On mi sam powiedział
      ze sa oczywiście leki które bierze sie przez ok 6 miesiecy ale one powoduja
      zanik owulacji a terapie dostosowuje sie indywidualnie. Byc może z uwagi na mój
      wiek 34 lata stwierdził ze bedzie hiperstymulacja jajników bo teraz jestem
      kompletnie czysciutka , jajniku drozne na 100% , zero zrostów i powiedział ze
      nie ma przeciwskazan zebym nie zaszła, Ja mysle ze jeszcze te 6 miesiecy na
      tych hormonach menopauzowych i zwariuje bo wiek leci a ja coraz wieksza mam
      depresje. Nie wiem czy mu zasugerowac leki.. Jak mówił mi o tym to byl
      stanowczy i myśle ze wie co robi. Tez sobie poczytałam o tym świaństwie i juz
      wiem ze sa rózne szkoły podejscia do endometriozy. Wierze ze prof wyznaja dobra
      szkołe dla mnie.
      • Gość: Gobo Re: Laparo - Stwirdzenie ENDOMETRIOZY Pomocy!!! IP: 193.16.255.* 28.11.03, 12:09
        Hmm, ja też nie jestem najmłodsza (w XII stuknie 29). Ja sie leczę u
        prof.Malinowskiego w Łodzi. U mnie endo też na szczęscie nie zaatakowało
        jajników, macicy ani jajowodów-wszystko OK, tylko jakis więzadła i zatoke
        Douglasa chyba. Może ta metoda Twojego lekarza jest rzeczywiście lepsza, bo
        szybciej zaciążysz, ale ja z moim tez nie bedę dyskutować bo sie wkurzy jeszcze
        i mnie przepędzi wink. Tak czy siak życzę Wam obu szybcitko dwóch kreseczek na
        teście i duzo optymizmu,
        Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka