Dodaj do ulubionych

jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma...

02.12.03, 13:43
Kochane,

Dzisiaj mam 31. dc (normalnie 28-29). Ginekolog u ktorej bylam w zeszly
czwartek kazala mi isc w poniedzialek na bHCG jesli bym nie dostala
miesiaczki. Zrobilam bHCG w poniedzialek, czekajac na wynik zrobilam test z
moczu. Bladziutka kreseczka (pytalam Was co o tym sadzicie, bo juz nie
wierzylam wlasnym oczom). Nawet sie balam pod wlasnym loginem zapytac, by nie
zapeszyc. Dzisiaj ponownie blada kreska, ale ciut (chyba?) wyrazniejsza niz
wczoraj. Odebralam wyniki. bHCG pozytywne, ale tylko 47,66. Moja lekarka
mowi, ze to malo, ale mam brac Duphaston, lezec i oszczedzac sie - moze sie
jeszcze rozwinac. Tak sie boje, dziewczyny, ze strace to dziecko. Prosze,
potrzymajcie kciuki, by sie moja Dzidzia utrzymala.
Na pewno interesuja Was objawy. Miesiaczki ani sladu, tempka powyzej 37, po
poludniu i wieczorem nawet 37,5-37,8 (moj wykresik:
circles2.fertilityfriend.com/home/2ecfc). Dziwny wyciek z piersi 8
dnia po owu, o ktorym pisalam byl prawdopodobnie objawem ciazy. Od 19 dc do
teraz mam wrazliwe piersi, ale tylko same sutki, ktore sa powiekszone,
twardsze, ciemniejsze z taka jasna plamka na samym srodku. Poza tym od 26. dc
mam bole, troche jak na miesiaczke, ale slabsze, troche uczucia pieczenia,
rozciagania, klucia. Poza tym doslowny zalew bialego mlecznego sluzu. No i
wilczy apetyt, jestem glodna co godzine i to przede wszystkim na miesne i
slone dania (normalnie jestem prawie wegetarianka). Prosze, trzymajcie za
mnie i moja Fasolke kciuki...

Ania

P.S. Sowinska z Novum mowila nie dalej jak w zeszly czwartek ze "praktycznie
zadnych szans na ciaze" w tym cyklu nie mamy... jak widac, mylila sie, wiec
nie wierzcie we wszystko co mowia konowaly smile
Obserwuj wątek
    • femalespirit wykres jeszcze raz 02.12.03, 13:46
      circles2.fertilityfriend.com/home/2ecfc
    • koziki Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 02.12.03, 13:50
      Trzymam mocnooooooooo kciuki za Twoją Dzidzię. Moooooooocnoooooooo.
      U mnie też występuje biały żluz ale niewielki ilości, piersi jakby ciążesze ale
      niebolesne, wiecznie jestem głodna, coś jakby zgaga nie wiem i ten jasniejsza
      plamka na pierisach. dziś 29 d.c. cały czas sie łudzę.
      Ale wracając do Ciebie gratuluję i oszczedzaj się... Naprawdę GRATULUJĘ.
      • kosia5 Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 02.12.03, 14:02
        po pierwsze ogromne gratulacje, na pewno wszystko będzie ok, nie będe oszukiwac
        ale chiałabym teraz znaleźć sie w twojej skórze tzn w koncu zaciążyć. starmy
        sie od pół roku ale na razie nic z tego badań tez nie robię bo jeszcze dałam
        sobie czas do przyszlego roku. Myślałam, ż emoz etym razem ale chyba sie nie
        uda, tzn @ jeszce nie mam a mam 29 dc przy cyklach 29-30 dniowych, piersi jakby
        urosły ale już sama nie wiem czy rzeczywiście urosly czy to moja wyobraźnia,
        biała plamka na środku jest, boleć nie bolały tylko wydaje mi sie że sie
        zrobiły cięższe i pełniejsze. Temperatura 37,05 dziś rano no i własnie myślalam
        ż etym razem nam się uda, ale dzis o godz 10 w toalecie na papierze pozostał
        taki ciemno czerwony prawie brązowy sluz. Myślałam, z eto @ ale było tego
        bardzo mało a teraz jest sucho (latam do wc co 30 minut i mam takiego pietra
        jak zdejmuje majtki z echyba niedługo to predzej zawału dostanę). Proszę drogie
        forumowiczki poradźcei coś dodame ze testu okropnie boję sie robić, czekam
        najpierw na @ (tzn błagam aby sie nie pojawiła). Przepraszam ż enapisałam to na
        wątku female. i jeszcze raz wielkie GRATULACJE i dbaj o sibie i o swoją fasolkę
        (i jak tu nie wierzyć w mikołaja no nie)
        • Gość: kathrin78 Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.03, 16:51
          Masz dwa wyjścia:
          1. Czekasz do terminu miesiączki i jeśli będzie się spóźniać przez kilka dni
          zrobisz test,
          2. zrobisz test teraz.
          Nic innego nie da się poradzić, wszystkie odczucia, jakie masz, w takim samym
          stopniu wskazują na ciążę jak i na okres.
          Życzę dwóch kreseczek smile
      • atlantis75 Może głupie pytanie... 02.12.03, 17:31
        koziki napisała:

>ta jasniejsza plamka na pierisach.

Zupełnie się na tym nie znam... O co chodzi z tą plamką na piersiach? W którym miejscu i co
        ma oznaczać? Dziękuję za wyjaśnienia, aż mi głupio, że nic na ten temat nie wiem...
        • femalespirit Re: Może głupie pytanie... 03.12.03, 09:40
          Zadne pytanie nie jest glupie, wszystkie tutaj uczymy sie od siebie. Ta biala
          plamka jest dokladnie w samym srodku sutka (wokol niej skora jest duzo
          ciemniejsza niz zwykle).
    • agakra Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 02.12.03, 13:57
      biedne jestesmy, najpierw się stresujemy, że nie możemy zajść w ciąże, a
      poźniej, że możemy ją stracić.
      Trzymaj się ciepło
    • Gość: kasialu Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.mofnet.gov.pl 02.12.03, 14:02
      Mam nadzieję, ze wszystko z Tobą będzie OK !!!
      Wiesz jak czytam Twoją historię to jakbym widziała siebie obecnie. Tzn bolesne
      piersi, pobolewanie brzucha, zalana jestem białym, kremowym sluzem, apetyt
      wilczy ale zrobiłam test i zero.
      Czekam na jutrzejszy dzień bo spodziewam się @.
      Trzymaj się cieplutko i nie martw się!
    • Gość: kasialu Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.mofnet.gov.pl 02.12.03, 14:05
      Napisz jeszcze prosze jaki masz ten sluz - czy jest bardzo gesty, czy rzadki.
      Czy zbity czy raczj mazisty - sorki za szczegóły, ale to dla mnie ważne.
      • femalespirit do kasialu 03.12.03, 09:49
        Gość portalu: kasialu napisał(a):

> Napisz jeszcze prosze jaki masz ten sluz - czy jest bardzo gesty, czy rzadki.
        Wygladem i konsystencja najbardziej przypomina mleko skondensowane - nie ma
        zadnych grudek, normalny, lekko kwasny, jogurtowy zapach. Jest rzadszy od
        sluzu, ktory okreslany jest w FF jako creamy, ale gestszy od tego okreslanego
        jako sticky. Zwykle w dniach plodnych mialam gestszy (ale nigdy nie mialam
        takiego opisywanego jako egg-white).
    • Gość: vikas Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 14:10
      Głowa do góry!Wszystko będzie dobrze,
      tylko nie denerwuj się, nie przemęczaj
      po prostu dbaj o siebie!!!!!!!!!!!!!!!
      Z tego, co zdążyłam się zoriętować
      to hcg jest prawidłowe1
      Zdaj nam relację z wizyty u lekarza
      i nie zamartwiaj się proszę!!!
    • Gość: Aga lublin Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 14:27
      Serdecznie ci gratulujęsmile)))) musisz leżeć i odpoczywać , koniecznie !!!! ja
      miałam HCG 15,5 to jakby pierwsze godziny ciązy , myślę, że jeśli masz ponad
      40 i będziesz leżała plackiem to fasolka dotrze szczęśliwie na swoje
      miejscesmile)) to moje 15 było jednak niewystarczające i teraz mam nadzieję na
      wypasłą kreseczkę , pozdrawiam i tzymam kciukismile)) Aga
    • Gość: a.p5 Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 14:28
      GRATULUUUUUUJE!!!!!!!!
      No to maż wykrakał z tym, ze do Novum więcej nie pójdziesmile))
      Wszystko bedzie dobrze z maleństwemsmileTrzymam za Was kciuki!!!
    • Gość: Aga lublin Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 14:31
      co prawda nie znam tej dr. Sowińskiej , ale czytając posty tutaj i na bocianie
      są bardzo negatywne opinie o niej, także zmień sobie lekarza , przecież w Novum
      jak płacisz masz prawo wyboru za taką kasę!!! podobno najlepszy jest dr.
      Zamora, widziałam go kiedyś w Novum i nawet czekałam na wizytę do niego, ale z
      tego względu , że nie byłam wcześniej umówiona i jak na złość przyszły
      wszystkie pacjentki to zrezygnowałam, z tego co widziałam i słyszałam od kobiet
      na poczekalni jest bardzo opanowany, drobiazgowy i prowadzi szczegółowy wywiad
      odnośnie kobiety jak i męża, wizyta trwa ponad godzinę!!!! także powodzenia Aga
    • Gość: Nikola Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 15:15
      Famalespirint!
      Wszystko będzie dobrze,zobaczysz tylko się nie denerwuj, nie przemęczaj....
      dbaj o siebie i fasolkę!!!!!!!!!!!!!!!
      Trzymam mocno kciuki!
      Pozdrowienia!!!
      Nikola
    • beemka1 Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 02.12.03, 15:29
      Trzymamy kciuki! Musi byc dobrzesmile
    • brita5 Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 02.12.03, 16:44
      U mnie dzisiaj tez d31. Testy wyszly pozytywne w d29 i d30. Jestem szczesliwa a
      jednoczesnie boje sie tak jak ty. Nikomu nic nie mowie bo boje se zapeszyc. Do
      tego zadnych objawow tylko to klucie w boku...Nie wiem co ci tu radzic bo sama
      jestem przerazona ze zaraz poronie. Maz mowi ze jestem panikara (no bo jestem)
      i ze na pewno wszystko bedzie dobrze. Ale skad on moze wiedziec???
      Pozdrawiam cie i trzymam kciuki zeby wszystko bylo OK!!!
    • Gość: majka Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.bumc.bu.edu 02.12.03, 19:37
      Gratuluje serdecznie. Poziom HCG waha sie bardzo, wiec nie przejmuj sie czy
      jest za niski, ale sprawdz jak rosnie. Powinien rosnac 66% co 48 godzin, albo
      podwajac co 72 godziny i to jest najlepszym na tym etapie miernikiem, jak sie
      ciaza rozwija.
      Jak poziom wzrosnie do ponad 1000 mozna juz probowac zobaczyc pecherzyk na USG
      i warto do tego momentu poczekac, bo inaczej moze byc rozczarowanie.

Zycze spokojnych 8 miesiecy.
      • Gość: Paola Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: 82.139.13.* 02.12.03, 21:05
        Ja też serdecznie gratuluję!!!!!!!!!! Naprawdę bardzo się cieszę i ...czekam w
        kolejce po 2 kreski. Zdziwiło mnie to, że po stosunkowo długim czasie od
        owulacji Twój test wyszedł negatywny. To mnie też trochę pociesza, że może i u
        mnie jeszcze niewszystko stracone. Trzymaj się ciepło.
        • aniutek Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 03.12.03, 06:35
          Female :smile)
          mialam identyczne objawy i sie utrzymala, bedzie dobrze,
          trzymaj sie kochana, bede myslala o Tobie.
        • aniutek Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 03.12.03, 06:37
          aaa tak sie ucieszylam,ze zapomnialam napisac -
          ta biala plamka jest na sutkach? jesli tak to moja zostala az do dzis smile
          • femalespirit Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 03.12.03, 09:43
            Bardzo dziekuje, ze mnie tak podtrzymujecie na duchu. Na razie lykam leki,
            poleguje i czekam, ponowny pomiar HCG jutro wg zalecen lekarza. Tempka sie
            utrzymuje, bole sutkow tez, za to brzuch sie uspokoil co jest ponoc dobrym
            objawem smile. Potrzymajcie jeszcze troszke kciuki, prosze smile
            • Gość: voila1 Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 10:04
              Życzę Ci gorąco i z całego serca, żeby było dobrze. Wiem dokładnie co
              przeżywasz, musisz jednak uspokoić się i nie myśleć absolutnie o niczym.
              MUSISZ BYĆ SPOKOJNA !
              pozdrawiam

• marijohanna Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 03.12.03, 10:37
              femalespirit napisała:

> Bardzo dziekuje, ze mnie tak podtrzymujecie na duchu. Na razie lykam leki,
              > poleguje i czekam, ponowny pomiar HCG jutro wg zalecen lekarza. Tempka sie
              > utrzymuje, bole sutkow tez, za to brzuch sie uspokoil co jest ponoc dobrym
              > objawem smile. Potrzymajcie jeszcze troszke kciuki, prosze smile

female, trzymam z calej sily! utrzyma sie zobaczysz!!!
    • Gość: Wiktoriaaa Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.tele2.pl 03.12.03, 16:06
      Aniu!
      Ja jestem na drodze do adpcji... a jeśli kiedyś zdaży się cud to poprostu
      będziemy mieć z mężem więcej dzieci do kochaniasmile
      Gdy czytam Twój wątek serce bije mi jak oszalałe.
      Trzymam mocno kuciuki za Ciebie i Twoją fasoleczkę by była silna i zdrowa!
      Pozdrawiam
    • Gość: Wiktoria Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.tele2.pl 03.12.03, 16:32
      I jeszcze jednosmile
      Zapraszam na www.nasz-bocian.pl
    • Gość: kasialu W KTÓRYM DNIU PO OWU POZYTYWNY TEST? IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 19:09
      Dziewczyny, którym się udało napiszcie w którym dniu po owu wyszedł Wam
      pozytywny test?????????? bardzo proszę o odpowiedź.
      • femalespirit Re: W KTÓRYM DNIU PO OWU POZYTYWNY TEST? 05.12.03, 17:56
        Jak mozesz zobaczyc na moim wykresie, moj wyszedl (slabiutko) pozytywny w 30
        dc. czyli az 20 dni po owulacji! Test zrobiony wczesniej, 27 dnia cyklu, wiec w
        17 dni po owu, kiedy powinien teoretycznie wyjsc na mur beton, byl negatywny.
        • kasialu Re: W KTÓRYM DNIU PO OWU POZYTYWNY TEST? 05.12.03, 22:30
          Dzięki - dałaś mi trochę nadziei bo ja test zrobiłam w 30 d.c. i w 15 dniu po
          owu. Może jeszcze coś z tego będzie ;o))))
    • Gość: a.p5 Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.12.03, 17:30
      Femalespirit, trzymamy kciuki!!!!
      ...jak się czujesz?
      • femalespirit Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma 05.12.03, 17:28
        Dziekuje za kciuki, bardzo sa potrzebne smile. HCG wzroslo, ale ciagle troszke za
        malo wynosi jak na wiek ciazy. Nie mam jednak zadnych niepokojacych objawow.
        Lekarz kazal oszczedzac sie i czekac - nastepny pomiar dopiero w przyszlym
        tygodniu . Ja chyba osiwieje - najpierw radosc, potem obawa i ciagle nie wiem,
        czy sie moge cieszyc. Choc i tak sie ciesze smile. Zostane tu z Wami troszke -
        poki sie wszystko nie wyjasni, a moj przypadek jest tak niezwykly, ze moze sie
        moje informacje paru dziewczynom przydadza.
        • Gość: a.p5 Re: jestem w ciazy, tak sie boje, czy sie utrzyma IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 21:37
          Femalespirit, tylko nie troszeczkesmile. Ja sobie myślę, że musisz o wszystkich
          postępach meldowaćsmileNa pewno kiedy usłyszysz serduszko, obowiązkowo kiedy
          dzidziuś będzie kopał w brzuszek a nie wyobrażam sobie, że nie zameldujesz się,
          jak maleństwo się urodzismile)))Choć mam nadzieję, że ja już wtedy też będę
          zaglądać tu jako gośćsmile
          I nie martw się, człowiek to nie statystyka.
          Trzymaj się cieplutko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka