Dodaj do ulubionych

udane crio!!!!!

22.04.09, 06:16
witam! chciała się pochwalić, wczoraj w 12 dpt zrobiłam bete i
wyszła 258smile, czego się nie spodziewałam bo planowałam następne crio
nw koniec roku lub na początek następnego a tu taka niespodzanka,
dalej nie mogę w to uwierzyć, rodzina jeszcze nie wie chcemy
powiedzieć dopiero po kontrolnym USG za tydzień, nie mogę się już
doczekać, dziewczyny wszystkim wam życzę takich niespodzianeksmile,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: udane crio!!!!! 22.04.09, 10:31
      oj, cudownie. Gratulacje. big_grin
    • misia322 Re: udane crio!!!!! 22.04.09, 11:36
      Wielkie gratulacjesmile)))))))))
    • luna67 Re: udane crio!!!!! 22.04.09, 12:16
      Gratulacje!!!!!!!!!!! Bardzo ladny winik bety! ile mialas podane mrozaczkow? i
      jakie?
    • markus0123 Re: udane crio!!!!! 22.04.09, 12:40
      Hehehe.. no ładnie.. gratulacje

A spodziewacie się może bliźników?? Na to może wskazywać taka beta w 12 dpt tongue_out
      • jurkitek Re: udane crio!!!!! 22.04.09, 13:20
        dzieki, podane miałam dwa zarodki 8A 5B, a czy mogą być bliźniaki to
        tego jeszcze nie wiemy, za tydzień USG i może się już coś wyjaśni,
        jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
        • miceel Re: udane crio!!!!! 22.04.09, 20:08
          Gratulacje!Mam 5mc córeczke z crio.
          • edytka8080 Re: udane crio!!!!! 22.04.09, 21:59
            bardzo wielkie gratulacje
            • ana_pe Re: udane crio!!!!! 23.04.09, 14:01
              Zawsze miło czytać dobre wiadomości. Gratuluje serdecznie
              • anitaja Re: udane crio!!!!! 27.04.09, 17:25
                cudnie!!! gratuluję, a czy ja dobrze kojarzę, crio było w
                Provicie??
                • misia322 Re: udane crio!!!!! 27.04.09, 23:26
                  A kiedy bedziesz miała pierwsze usg??? hmmm patrząc na tą bete to cos mi sie
                  wydaje ze bedą blizniaki wink)))
                  • jurkitek Re: udane crio!!!!! 28.04.09, 09:35
                    cześć, tak crio miałam w provicie, pierwsze USG mam mieć jutro o 13, strasznie
                    się denerwuje, dziś i jutro wiziełam sobie urlop bo po transferze nie brałam L4,
                    a wczoraj strasznie bolał mnie brzuch i musiałam wziąć nospę, bardzo się
                    denerwuje, czy wszystko jest w porządku, po poronieniu jestem przewrażliwiona i
                    chyba trochę uspokoję się dopiero po USG, a ten czas tak bardzo się dłuży, tym
                    bardziej że z objawów to mam tylko powiększone piersi i od czasu do czasu mnie
                    mdli i pewnie dlatego mam schizy, jutro dam wam znać co i jak, na razie to się
                    siedzę jak na szpilkach a do jutra to chyba zwariuje, pozdrowionka
                    • jurkitek Re: udane crio!!!!! 29.04.09, 19:27
                      cześć po dzisiejszym USG, dr powiedział, że jest ładny pęcherzyk ciążowy, jeden,
                      za dwa tygodnie kolejna wizyta powiedział że powinno być widać już serduszko i
                      wtedy założy mi kartę ciążową, od dziś jestem na L4, a leki mam przyjmować jak
                      na razie cały czas, zobaczymy później co będzie dalej, pozdrawiam wszystkich i
                      życzę owocnych starań
                      • rodzynek1000 Re: udane crio!!!!! 30.04.09, 13:16
                        Koniecznie nas poinformuj co dalej :o) Jak kolejne zwolnienie itp :o)
                        • ewinka22 Re: udane crio!!!!! 30.04.09, 13:32
                          Jurkitek supersmile
                          Ja też jestem po udanym crio transfer był 15 kwietnia, podane 2 blastusie, od 21 kwietnia (moich urodzinek)testy sikane wychodzily coraz bardziej pozytywne, beta z 8dpt 82,22 z 10dpt 187,9...wizytę pierwszą mam dopiero 16 majasad
                          Też sie nieco martwię bo objawów u mnie właściwie brak, czuję się bardzo dobrze, nic a nic nie boli...nic...

W sumie dziś 15dpt...oby wszystko było dobrzesmile
                          • jurkitek Re: udane crio!!!!! 30.04.09, 14:29
                            to świetnie gratuluje, ja następną wizytę mam 15 maja, staram się
                            nie martwić tym brakiem objawów typu poranne nudności, ale zawsze
                            jakaś głupia myśl mnie dopadnie(ale na krótko), byle do następnej
                            wizyty, daj znać co u Ciebie, pozdrowieniasmile
                            • ewinka22 Re: udane crio!!!!! 30.04.09, 19:13
                              Czyli ja dzień po Tobie na wizytę idę tyle, że to pierwsza wizyta będziesmile Chyba zrobie jeszcze betę we wtorek zeby zobaczyć czy urosla sobie, bo ja naprawdę martwię się tym brakiem objawów...
                              • lelek09 Re: udane crio!!!!! 02.05.09, 17:27
                                gratulacje dziewczyny! a brakiem objawow sie nie martwcie - nudnosci
                                nie zawsze sie pojawiaja w ciazy. a jesli sie pojawiaja to troszke
                                pozniej - tak w 6-7 tc.
                                • ewinka22 Re: udane crio!!!!! 02.05.09, 19:46
                                  U mnie nadal nicsmile Objawów jakichkolwiek brak, w życiu bym nie powiedziała, że ja w ciąży jestem dziś mija 5t1d...za dwa tygodnie pierwsza wizyta u lekarza i pierwsze USG.

po sakramentalnym tak już...

wykresik...
                                  • zana1977 Re: udane crio!!!!! 04.05.09, 17:33
                                    Moje wielkie gratulacjesmilesmilesmile
                                    Ja mam moje eskimoski zamrożone, bo niestety do transferu nie doszło (miałam
                                    mieć 2 maja) ze względu na wysokie ryzyko OHSS. Mam wodę w brzuchu, powiększone
                                    jajniki, pco i wysokie fsh. Punkcję miałam w ub. środę i czułam się nawet
                                    nieźle, jednak później przyszło gorsze samopoczucie i doszły jeszcze jakieś
                                    niewielkie skurcze w macicy (zupełnie jak przed @) i ból sutków. Mam się
                                    oszczędzać, dużo leżeć do @ i jeść lekkostrawnie. Muszę podleczyć swoje jajniki
                                    i wątrobę, bo od hormonów jest ostro podrażnionasad Powiedzcie mi moje kochane,
                                    jak się przygotować do criotransferu? Planuję wrócić po moje dzieciaczki w lipcu
                                    i już myślę jak się przygotowaćsmile
                                    • ewinka22 Re: udane crio!!!!! 05.05.09, 16:08
                                      Ja już po USG zaczęłam plamic...zwiększono progesteron, dostałam już L4 od dzis siedze w domku, mam sie oszczedzać, za tydzień kontrolna wizyta z usg.

Na USG widziałam pęcherzyk i tarczę zarodeczka, pęcherzyk o wymiarach 7,5mmsmile
                                    • mala_zdw Re: udane crio!!!!! 21.11.09, 08:34
                                      Jestem po swoim pierwszym crio; podane miałam 3 blastusie (tyle było
                                      w jednej słomce); na 2 wykonano nacięcie otoczki AHA. Lekarz mi
                                      powiedział; że jeszcze nie mieli trojaczków z crio; bliźniaki
                                      owszem; ale też mnie uprzedzano; ze szanse mam 20-30%. Wczoraj w
                                      11dpt moja beta była 458! Nie wiem czy to na bliźniaki; być może.
                                      Jestem przeszczęśliwa smile Z crio tez się udaje!!!
                                      • amelie_pi Re: udane crio!!!!! 21.11.09, 18:30
                                        Dziewczyny, czy moglybyscie napisac, na jakim cyklu: sztucznym czy naturalnym
                                        podchodzilysice do crio? Bede wdzieczna. Jestem po 2 nieudanych criotransferach
                                        na cyklu stymulowanym estrfemem. Zostaly 2 ostatnie mrozaczki i mysle o kolejnym
                                        podejsciu tym razem z wlasna owulacja. Co sadzicie?
    • nadzieja20 Re: Do Amelie 21.11.09, 20:25
      Pewnie próbuj na naturalnym, ja trzy próby mialam na estrofemie,
      w koncu za czwartym razem sama zasugerowalam lekarzowi ze chce
      sprobować na naturalnym.
      Efekt taki, że ta moja czwarta próba śpi sobie teraz smacznie w
      łożeczku i pierwszy raz dziś powiedziała mammawink
      • amelie_pi Re: Do Amelie 21.11.09, 23:00
        nadzieja20 dziękuję smile smile smile
      • ulaula Re: Do Amelie 29.11.09, 10:21
        Pierwsze i udane crio na cyklu naturalnym.
        • amelie_pi Re: Do Amelie 29.11.09, 10:44
          Gratuluje smile
          Czy przed crio, a po nieudanym transferze na swieżych zarodkach robiłaś jakieś dodatkowe badania np. z zakresu immunologii, czy też zabiegi typu histeroskopia?

• misia13-0 Re: Witam dziewczyny! 29.11.09, 11:12
            Ja tez się leczę w provicie. Czy możecie mi powiedzieć jakie leki sie bierze jak
            jest crio na cyklu naturalnym? pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka