Dodaj do ulubionych

JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINACJI??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 19:21
Kochane kobietki, jestem trzeci dzień po inseminacjii czyli 17dc, jak
powinna wygladać temka? wczoraj rano było 36,6 wieczorem 37, dziś rano 36,8
wieczorem 37,2, biorę Duphaston 3x1 i szczypią mnie piersi, czy ktoś może mi
to wyjaśnić? może któraś z Was miała podobną sytuację? pozdrawiam Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: kathrin78 Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.03, 12:36
      Temperatura po owulacji powinna wzrosnąć o kilka kresek i utrzymać się na tym
      poziomie przez ok. 12-14 dni. Jeżeli utrzymuje się powyżej 21 - może to już z
      dużym prawdopodobieństwem wskazywać na ciążę. Temperatury wieczornej nie bierze
      się wogóle pod uwagę, ponieważ uzależniona jest ona od aktywności ruchowej.
      Istotna jest tylko temperatura poranna, przed wstaniem z łóżka o tej samej
      godzinie, mierzona w pochwie, ustach lub odbycie. Objawy dot. piersi mogą być
      wywołane duphastonem.
    • Gość: rowniez aga Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.gd.pl 04.12.03, 13:44
      niekoniecznie patrz na temperature!! ja np. po transferze, kiedy zarodki byly
      tam na pewno i mam nadzieje nadal sa wink mialam i mam duze wahania tempki, raz
      jest 37, raz prawie 37, a raz 36,5 wiec nie ma co mysle patrzec az tak slepo na
      temperature! zreszta nie dajmy sie ubezwlasnowolnic termometrowi wink
      pa
      rowniez aga
      • agakra Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA 04.12.03, 13:47
        Gość portalu: rowniez aga napisał(a):

> niekoniecznie patrz na temperature!! ja np. po transferze, kiedy zarodki byly
        > tam na pewno i mam nadzieje nadal sa wink mialam i mam duze wahania tempki, raz
        > jest 37, raz prawie 37, a raz 36,5 wiec nie ma co mysle patrzec az tak slepo
        na
        > temperature! zreszta nie dajmy sie ubezwlasnowolnic termometrowi wink
        > pa
        > rowniez aga

a ja przestałam mierzyc, bo nie chce mi się rano wstawać a po za tym, jak
        patrze na ten wykres to jestem przerażona i cały czas siedze i sie stresuje, a
        teraz mam świety spokój, nie denerwuje sie,
        • manus2 Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA 04.12.03, 13:54
          Ja wciąż mierzę i oczywiście się stresuje. Czekam na wynik 4 inseminacji i
          codziennie rano (budzik 7.00) mierze - zastanawia mnie wyłącznie fakt mierzenia
          temepratury w różnych miejscach ciała - jak mierzę pod pachą, to strasznie mi
          ona skacze 36,6-37,2; jak mierze w pupie to mam stałą 37.0-37,1, tym się
          pocieszam. Dziewczyny, gdzie lekarze zalecają pomiar???? Może ta paszka to nie
          jest miarodajna????
          • Gość: kathrin78 Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.03, 14:38
            Aby tempka nadawała się do analizy, jej pomiar musi być sporządzany zawsze albo
            w ustach, albo w pochwie bądz też w odbycie. Temperatura pod paszką się nie
            nadaje smile
            • manus2 Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA 04.12.03, 15:17
              Kathrin78, dzięki - sprawiłaś, że mam lepsze samopoczucie, bo już się
              martwiłam. To oczekiwanie jest najgorsze.
              Pozdrawiam.
    • Gość: Aga lublin Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 14:36
      dzięki bardzo chyba dam sobie spokój z tym termometrem bo naprawdę można
      oszaleć, a nie mam możliwości codziennie spokojnego snu , ponieważ mam też
      pracę nocną i co wtedy??? chyba się wogle wyluzuję i zdam się na
      przysłowie ,,co ma być to będzie" pozdrawiam Aga
      • agakra Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA 04.12.03, 15:21
        Gość portalu: Aga lublin napisał(a):

> dzięki bardzo chyba dam sobie spokój z tym termometrem bo naprawdę można
        > oszaleć, a nie mam możliwości codziennie spokojnego snu , ponieważ mam też
        > pracę nocną i co wtedy??? chyba się wogle wyluzuję i zdam się na
        > przysłowie ,,co ma być to będzie" pozdrawiam Aga

popieram,
    • Gość: MISIEKXX Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.localdomain / *.metron.pl 13.12.03, 12:27
      Hej Aga
      u mnie jest dokładnie tak samo po stymulacji i pregnylu (12dc)jeszcze tego
      samego dnia miałam pierwszą inseminacje, potem na drugi dzień drugą, lekarz
      kazał mi mierzyć temperaturę ok. 16:00 od 16dc miałam znowu brać duphaston, ale
      już po 1 inseminacji miałam bóle "owulacyjne" niestety nie mogłam
      potem "przytulać sie" do męża bo wyjechał... nie wiem czy się udało...piersi
      bola jak szalone a dopiero dziś rano wzięłam 1 duphaston... temperatura za
      każdym pomiarem (bo robię dla siebie i rano i wieczorem pod pachą i dopochwowo)
      jest inna, to moje pierwsze kroki w leczeniu nie wiem co to wszystko oznacza...
      • Gość: kathrin78 Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.03, 15:00
        No niestety z pomiarów o 16:00 nic nie wywnioskujesz, bo ważne są pomiary po
        przynajmniejtrzygodzinnym śnie.
    • Gość: gosia Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 13.12.03, 13:13
      Ja po inseminacji nie mierzyłam temperaury, można oszaleć jak człowiek patrzy
      tylko na termometr.Postaraj się zająć czymś, nie myśleć i nie traktować tego
      jak być albo nie być.Wiem to nie jest łatwe..Domyślam się że ta inseminacja
      była na Staszica..Trzymam kciuki
      !
    • Gość: Aga lublin Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 13:43
      gosia oczywiście na Staszica, duzy stres , gdyż od 1.12 miał być zamkniety
      oddział, czekam do środy na B-hcg , mam dziś podły dzień, to jest dzień
      zwątpienia , siedzę i płaczę niewiedzieć czemu, piersi bym chętnie na moment
      odpieła bo mnie drażnią i przestawiam dom do góry nogami, ciągle siedzę nic nie
      robiąc, zeby nie zaszkodzić fasolce jeśli jest i tak jest od lata.... mam już
      dosć siedzieć w tym bałaganie, sprzątam i w myśl przysłowia ...umiesz liczyć
      licz na siebie , pozdrawiam
    • Gość: gosia Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 13.12.03, 13:48
      Agnieszko u kogo sie leczysz?i co z kliniką działa?
    • Gość: Aga lublin Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 13:55
      gosiu dr.Bakalczuk, podobno działa, ale nie znam zasad, dopiero idę 18 na
      wizytę do doktora do się dowiem , a Ty gdzie się leczysz?
    • Gość: gosia Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 13.12.03, 14:02
      Teraz u D.Swatowskiego, ale jak się starałam to leczył mnie G.Jakiel.Leżałam w
      tej klinice 6 miesięcy jak byłam w ciąży i znam ich wszystkich!Ale D.Swatowski
      jest ok ,nie jest dorobkiewiczem żerującym na cudzym nieszczęściu.A Ty jak
      oceniasz Bakalczuka?
    • Gość: Aga lublin Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 14:09
      bardzo dobrze ,doktor zajmuje się rownież leczeniem męża , nie mam zastrzeżeń,
      leczę się można powiedzieć od maja u doktora , wcześniej jeździłam do Novum ,
      ale to za daleko jak dla mnie, natomias na początku moja pani doktor od razu
      zaproponowała mi Białystok, po obejrzeniu wyników męża, ale jakoś cudem
      trafiliśmy do doktora i jestem bardzo zadowolona smile))
      • Gość: Paola Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: 82.139.13.* 13.12.03, 15:50
        Aga, a czy mogę spytać jakie twój mąż ma parametry nasienia? Mój ma też
        nieciekawe i w tym cyklu po raz 1 przystępujemy do inseminacji...
    • Gość: Aga Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 16:25
      Paola pewnie że mozesz pytać, była duza patologia, tak dokładnie nie pamiętam
      bo mam gdzieś schowane wyniki, ale mała ruchliwość , mała ilość prawidłowych,
      mała zywotność i wszystko do kitu, potem była kuracja Choragonem przez 6 tyg
      chyba , robiłam mężowi zastrzyki 2x w tygodniu i za każdym badaniem wyniki były
      coraz lepsze, aż w sierpniu doktor powiedział, ze jest zadowolony i możemy
      przystąpić do inseminacji. Oczywiście ja clo, Menogon i pregnyl wg grafiku a za
      dwa tyg po inseminacji były pierwsze owoce, mała fasolka, która miała 2 tygsmile))
      jednak nasza radość nie trwała długo, poroniłam sad(( od tamtej pory miałam
      jeszcze 2 inseminacje , a teraz czekam do środy na efekty tej trzeciej.
      Powiem szczerze jestem już zmęczona psychicznie i jesli by okazało się , ze
      nic tfu tfu nie ma to poddaję się najzwyczajniej w świecie .
      Sama inseminacja nic nie boli także głowa do góry i powodzeniasmile)))
      • Gość: Paola Re: JAK POWINNA WYGLĄDAĆ TEMPERATURKA PO INSEMINA IP: 82.139.13.* 14.12.03, 13:25
        Aga dziękuję za odpowiedź. Pocieszyłaś mnie. Rozumiem że zaciążyłaś po 1
        inseminacji? A jeszce jedno pytanie: czy miałaś podaną nospe przed lub po
        insemi??? I w ogóle jakie mogłabyś jeszcze dać mi porady, aby jak najlepiej
        przygotować się do insemi? Będę ci Aga wdzięczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka