Dodaj do ulubionych

Owulacja a ból piersi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 12:10
Czy któraś z Was słysząła coś takiego, ze jeżeli bola piersi przed @ to
oznacza ze była owulacja. Ja jak sie dowiedziałam troche mnie zatkało ale tak
poinformował lekarz ginekolog!!!!moja koleżankę.
Prosze jeżeli wiecie coś na ten temat dajcie znać.
Ja wiem że piersi bolą mnie czasami, nie przed kążdą @ czyli to by oznaczało
ze nie zawsze owulacja występuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: thmwag Re: Owulacja a ból piersi IP: *.eltur.com.pl 17.12.03, 12:37
      a ja miałam w tym cyklu owulację - potwierdzoną usg i piersi mnie wcale nie
      bolą, nic a nic
    • Gość: Martyna Re: Owulacja a ból piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 13:02
      Kochan mój lekarz twierdzi, ze jeżeli ma się bolące piersi i duże przed @ to
      znaczy, ze owulacji mogło nie być i w nich gromadzi sie woda, potem przychodzi
      @ i cycuszki znów takie jak zawsze, podobno jak się jest w ciązy to też bolą i
      są duze ale mają inną strukturę - guzkowtą----To nie moja teoria tylko mojego
      gine. pozdrawiam
    • Gość: kathrin78 Re: Owulacja a ból piersi IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.03, 13:18
      Niestety na tej podstawie nie da się stwierdzić czy owulacja miała miejsce.
      100%-ową pewność daje tylko zajście w ciążę w danym cyklu. Z dużym
      prawdopodobieństwiem pozwala odpowiedzieć na to monitoring cyklu na USG,
      mierzenie temperatury oraz badania hormonalne.

Piersi czasami bolą, ponieważ prolaktyna jest na zbyt dużym poziomie, często
      jest to jednak mocniejsza odpowiedź tkanki na hormony wydzielane w normie.
      • Gość: brygida Re: Owulacja a ból piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:29
        Wiecie co, co lekarz to inna teoria, mnie równiez nie chce sie wierzyc ze tak
        sie dzieje ale wolałam sie zapytać Was. Dobrze ze nie wyskoczyłam z takim
        pytaniem przed moim lekarzem
        • mongal Re: Owulacja a ból piersi 17.12.03, 16:34
          czesc, wiesz mnie piersi ostatnio bardzo mocno bola a biore parlodel i
          duphaston ale jak powiedzialam lekarce o tym to powiedziala ze widocznie leki
          zaczely dzialac i widocznie są dobrze dobrane, wczesniej nigdy mnie tak nie
          bolaly smile
    • Gość: Ania Re: Owulacja a ból piersi IP: *.gala.net.pl 17.12.03, 22:35
      Czy to na pewno aby lekarz?Jak mnie bolały piersi to nie miałam owulacji.Teraz
      jak wszystko jest ok to nie bolą mnie w ogóle.Każdy organizm jest inny.Jeżeli
      piersi bolą to nie znaczy,że owulacja była czy na odwrót.Absolutnie nie można
      się tym kierować.Ból piersi często oznacza wahania hormonalne,np.przed okresem
      spada progesteron.Tak samo w ciąży-w ogóle mnie nie bolały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka