Dodaj do ulubionych

NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA

18.12.03, 11:02
Mam pytanie- czy z powodu nadmiernego owłosienia mogą być problemy z zajściem
w ciążę ?? Owulacja u mnie występuje, hormony są ok(robiłam badania w tym
miesiącu), więc skąd tyle włosków na mojej twarzy i udach?? Nie wiem co mam
robić. Jakie badania jeszcze przeprowadzić??Zaznaczam że przez okres 1,5 roku
brałam Diane35 i były widoczne efekty. 4 miesiące temu je odstawiłam i jestem
załamana tym co się dziejesad a co dopiero będzie za kilkanaście miesięcy sad
Będę podchodzić do inseminacji-a wiadomo ,ze zazwyczaj są marne szanse przy
pierwszej próbie.Jeżeli pojawiło się tyle włosków po 4 miesiącach to zanim
zajdę w ciązę będe wyglądać jak małpkasad Nie wiem co robić?? Poradzcie coś!!
Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: MAJKA Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.k.mcnet.pl 18.12.03, 11:22
      witaj,
      mam ten sam problem, mam bardzo owlosione okolice lonowe,uda, nawet miedzy
      piersiami pare wloskow i na twarzy mialam to samo.przez kilka lat bralam
      diane 35 i jak odstawilam to zaczely sie te problemy.tyle ze ja zaczelam golic
      te wlosy i niestety..teraz musze to robic codziennie albo co drugi dzien.
      staram sie o dzidziusia.....,hormony w miare mam ok..troszke prolaktyna
      jest przy gornej granicy normy,ale lekarz mowi ze nie widzi powaznych
      przeszkod w macierzynstwie..a jednak? nic nie widac i nic nie slychacsad((

moja pani dokor-lekarz pierwszego kontakt tez miala takie problemy z
      hormonami,owosieniem z zajsciem w ciaze a teraz ma trojke dzieciaczkow.
      mam nadzieje,ze nam sie tez uda
      pozdrawiam
      majka
      • magdalenaryba1 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 18.12.03, 11:46
        Mam nadzieję,ze będzie tak jak mówisz i dzidzia się pojawi.Boję się tylko ,że
        potem nie pozbędnę się tych cholernych włosków sad Wiadomo kuracje tabletkami
        nie zawsze pomagają. Ja będe miałą swoją pierwszą inseminację dopiero gdzieś w
        lutym lub w marcu. Mam nikłą nadzieję, że uda sie za pierwszym razem. Tylko co
        robić z tymi włoskami. Została mi chyba tylko depilacja sad
        • Gość: majka Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.k.mcnet.pl 18.12.03, 12:54
          no niestety zostala tylko depilacja albo chodzic zaraosnietasad
          ja wybralam to drugie tyle,ze musze sie golic na twarzy na poczatku bylo to
          raz na jakis czas....a mnij wiecej od dwoch lat robie to prawie codzinnie..bo
          jak zgolisz te wloski bedzie ponij normalny zarost si epojawial z biegiem
          czasu.....a raczki i nozki ok 2 tyg bo strasznie mi wloski rosnal,ale lekarz
          powiedzial ,ze duzo kobiet ma taki problem i ze mimo to nie widzi
          wiekszych problemow z zaciazeniem....
          zobaczymy..
          mam nadzieje,ze nie dlugo bedziemy szczesliwymi mamusiami. co to jest
          inseminacja???
          pozdr
          majka
          • magdalenaryba1 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 18.12.03, 13:35
            W moim przypadku nie ma szans na ciąże drogą naturalną. Mój partner ma za mało
            plemniczków. Dlatego będzie inseminacja.Krótko mówiąc polega to na tym ,że
            lakarz wprowadza nasienie Twojego partnera w "Ciebie" - jest wtedy większa
            szansa ,ze plemniczki dotrą tam gdzie ich miejsce smilei dojdzie do zapłodnienia-
            co mam nadzieję uda nam się w lutym lub marcu.Pozdrawiam,Magda
    • lidek0 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 18.12.03, 13:22
      Ja mimo wszystko stawiałabym na testosteron. Aż dziwne, że jest w normie, może
      warto powtórzyć badanie. Co do owłosienia to nie moge zrozumiec dlaczego aż
      tyle kobiet sie goli dzieki czu włosy są mocniejsze, gęstsze czyli skutek
      dokładnie odwrotny od zamierzonego. Nie narzekajcie, że jest źle skoro robicie
      wszystko żeby tak było. A od czego jest ciepły wosk czy depilator? Ja używam
      tego pierwszego na wąsy, bikini, pachy, łydki i po 7 latach regularnych wizyt u
      kosmetyczki mam o 70% mniej.
    • lidek0 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 18.12.03, 13:22
      Ja mimo wszystko stawiałabym na testosteron. Aż dziwne, że jest w normie, może
      warto powtórzyć badanie. Co do owłosienia to nie moge zrozumiec dlaczego aż
      tyle kobiet sie goli dzieki czu włosy są mocniejsze, gęstsze czyli skutek
      dokładnie odwrotny od zamierzonego. Nie narzekajcie, że jest źle skoro robicie
      wszystko żeby tak było. A od czego jest ciepły wosk czy depilator? Ja używam
      tego pierwszego na wąsy, bikini, pachy, łydki i po 7 latach regularnych wizyt u
      kosmetyczki mam o 70% mniej.
      • Gość: Ania Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.gala.net.pl 18.12.03, 13:35
        Czasami bywa tak,że testosteron jest w normie,ale niewiadomo ile jest go w
        skórze,stąd nadmierne owłosienie.I nie ma przeszkód by zajść w ciąże bo taką
        niektóre z nas mają urodę.Nie zawsze nadmierne owłosienie oznacza np PCO.Ale
        rzeczywiście golenie tylko ZWIEKSZA odrost włosów.Ja na depilacje trace
        majątek,ale jest wielka różnica.Pozdrawiam
        • magdalenaryba1 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 18.12.03, 13:40
          Ja uzywam depilatora-jeżeli chodzi o nogi,okolice bikini i ręce. Mam
          przynajmniej spokój na jakiś tydzień czasami nawet póltora.Do twarzy uzywam
          wosku w plastrach.Muszę jednak przyznać ,że jest to dość męczące.Wiele bym
          dała,żeby wszystko było u mnie w normie.
          • Gość: sylwiakrol Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.vline.pl / *.vline.pl 18.12.03, 16:27
            Ja też mam testosteron w normie a jestem cała zarośnięta. Istnieje coś takiego
            jak wrażliwość na ten hormon i widocznie my z tych wrażliwych. A poza tym mi
            lekarka powiedziała, że nie widzi problemu bo skoro jestem szatynką z ciemną
            karnacją to taka uroda i tyle.
            A co do golenia to się nie zgadzam. Włosy nie golone i tak z czasem same by
            się wzmocniły jeżeli miałyby taką tendencję. U mnie tak było,że kilka włosków
            które depilowałam z wąsika zgrubiało i zrobiło się bardzo widoczne a reszta
            którą tylko przycinałam czyli tak jakbym goliła jest taka jak była. To samo
            mam z brodą.
            • Gość: Malaga Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: 217.153.60.* 18.12.03, 16:56
              Widzę ze nie jestem osamotniona w tego typu problemach
              Ja również próbuje zajść w ciąże, hormony mam w miarę, a przy okazji
              oczywiście nadmierne owłosienie
              A czy któraś z Was próbowała usuwać za pomocą lasera?
              Słyszałam ze jest to najskuteczniejszy sposób, ponoć bezpieczny, chociaż
              najdroższy
              • magdalenaryba1 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 18.12.03, 17:10
                Też sie zastanawiałam nad laserem, ale cały czas mam nadzieję, że w końcu coś
                wymyślą nasz problem-jakiś "lek cud" .Zresztą bardzo dobrze reagowałam na
                Diane35 więc jak się uda z dzidziusiem, to wróce do tabletek.Mam nadzieję,że do
                tej pory nie będę wyglądać jak małpka-hihi.Jakby nie patrzeć jeszcze przez
                rok,albo półtora będę się musiała męczyć sad
                • zibi62 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 18.12.03, 19:28
                  mam ten sam proble, całe szczęsie, ze jestem blondynką wlosy sa jasne i słabo
                  widoczne. Pod nosem stosuje plastry, na brodę pęseta, nogi golę, bo się
                  bardzo boję depilacji. Włosy mam mocne,aż kosmetyczka łapie się za
                  głowę.Depilacja bikini woskiem mnie przeraża, ale nosze się z zamiarem jednak
                  iśc i zrobić choć na łydkach po golenie mnie wkurza.
    • Gość: gg Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.12.03, 21:10
      Ja już myślała, że tylko sama mam taki problem. Jestem blondynkąsmile)) a mimo to
      ma dużo włosków, gługich i mocnych na nogach i twarzy. Zgadzam się, że można
      zwariować od tej depilacji. To niesprawiedliwe, że faceci tacy owłosieni mogą
      bez uczucia wstydu rozebrać się na plaży do kąpielówek. Mój mąż jest strasznie
      owłosiony i to nikogo nie dziwi a ja muszę siedzieć pół dnia w łazience z
      golarkąsad(( Może to tylko moda na gładkie ciało??? Może warto ją zmnienić, ale
      sama nie czuję się wystarczająco odważna, niestety...
    • Gość: lomre Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 09:30
      Dolaczam sie do postu. Mam ten sam problem, tez stosowalam Diane, ale on nie
      jest podobno az tak dobry jak sie wydaje, moga byc problemy po dluzszym
      stosowaniu. Wyczytalam to i przestraszylam sie. W usuwaniu stosuje wszystki
      rzeczy: wosk, pesete a nogi depiluje. Trocge boli, ale starcza na dluzej.
      Co do zaciazenia, to czekam 2 lata i nic. Bardzo spodobal mi sie post "Rok
      2004 bedzie nasz" i tego sie trzymajmy!
    • hancik5 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 19.12.03, 09:38
      Kochane dziewczyny ja również jestem sporo zarośnięta. Mam dużo włosków na
      twarzy udach i kończynkach. Depiluję się, na twarzy - kremy czy wosk, na
      nogach - depilator elektryczny. Męczące to jest, ale trudno. Ale słuchajcie -
      bez problemu zaszłam w ciążę i urodziłam zdrową 4, 5 kg córeczkę i to w wieku
      33 lat, bo po prostu późno wyszłam za mąż. Nie martwcie się, te włoski nie
      świadczą o niepłodności !!Zyczę zdrowych, tłuściutkich dzieciaczków!!!
      • Gość: majka Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.k.mcnet.pl 19.12.03, 09:54
      • Gość: majka Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.k.mcnet.pl 19.12.03, 09:56
        witamsmile
        probowalam juz laserem..wydalam 4000 i nic...nawet troszke ni epomoglosad(
        po prostu musimy sie meczyc i tyle a przynajmniej jasmile probowalam juz
        wszytkiego i nic,ale mam nadzieje ,ze bede miala tego upragnionego dzidziusiasmile)
        pozdr
        majka
        • Gość: Malaga Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: 217.153.60.* 19.12.03, 10:01
          To zasmuciłaś mnie Majka ze laser tez nie pomaga
          A ja w nim pokładałam najwieksze nadzieje

A ten lek Diana - jest w mare bezpieczny?
          Pozdr
          • agat1 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 19.12.03, 10:19
            Ja też jestem zarośnięta jak czlowiek pierwotny, też łykalam Diane, ale nie
            było lepiej i obiecałam sobie, że już nigdy więcej tego świństwa. Na szczęście
            udało mi się urodzić dwoje dzieci, chociaż anosiło się na większe problemy z
            zajściem w ciążę. Próbowałąm alsera, niewiele pomógł, to jeszcze jeden wymysł
            żeby kasę od nas wyrwać i to niemałą. Ja wloski depiluję, nie golę, kiedyś
            robiłam top woskiem, a ostatnio depilatorem el. i pęsetą. Niestety, nie wygląda
            to zbyt ładnie, szczególnie, kiedy odrastają, ale co zrobić. Ale mój największy
            problem to duża nadwaga.
    • Gość: majka Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.k.mcnet.pl 19.12.03, 11:50
      niestety ja juz mam wlasciwie zarost jaku facet ai musze codziennie to
      golic.......a depilacja jest lepsza? ale czym?...jaka?...moze poradzicie mi
      cos.poza tym zeby to nie zabieralo duzo czasu!
      ja tez mam nadwage i to owszytko chyba od tej cholernej diane-
      35.....nadwaga ..owlosienie....i problemy...
      a jesli chodzi o laser..niestety nic mi ni epomoglo juz potem sami lekarze
      powiedzieli ze szkoda pieniedzy na kolejne proby a mialam ich chyba 8..moze
      na was zadziala..trzeba sprobowac...jesli sa na to srodki oczyiscie
      pozdrsmile))
      majkasmile)
      • magdalenaryba1 Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 19.12.03, 13:32
        Wiesz, ja uzywam depilatora do depilacji nóg i rąk ,oraz wosku do twarzy.
        Biorąc Diane35 nie przytyłam ani kilograma.Muszę przyznać,że biorąc ją udało mi
        się nawet schudnąc i to sporo bo około 15 kg. Odkąd przestałam brać tabletki z
        wiadomej przyczyny-chęć posiadania bobasa -muszę się bardziej pilnować z
        jedzonkiem. Mam jakby zwiekszone łaknienie.
        Wiecie co dziewczyny,nie spodziewałam się ,że tyle odpowiedzi na mój post tutaj
        zobaczę. Myślałam ,że zostanie on niezauważony,a tu taka niespodzianka.
        Mam nadzieję, że już za dwa może trzy miesiące uda mi się w końcu zajść w
        ciązę, co jest moim ogromnym marzeniem. Jakoś dam sobie radę z tymi okropnymi
        włoskami przez kolejne 9 miesięcy,a potem wrócę do tabletek i chociaż trochę
        wszystko wróci do normy -z włoskami oczywiściesmilePozdrawiam was wszystkie,Magda
        • Gość: sylwiakrol Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.vline.pl / *.vline.pl 19.12.03, 13:53
          Ja zapomniałam dodać, że prawie po 2,5 roku udało mi się zajść w ciążę, ale
          nie sądzę że powodem mogło być m.innymi nadmierne owłosienie.
          Na laserze byłam dwa razy (broda) i teraz odrosła mi gdzieś 1/5 tego co było
          albo i mniej. Powinnam iść jeszcze raz bo już nie długo minie rok od
          ostatniego zabiegu i mam nadzieję mieć problem z głowy.Z tym ,że to trzeba iść
          na laser a nie na jakieś lampy flasch, które niby tak samo działają a są
          bezbolesne. A to guzik prawda. Laser wypala włos do cebulki. Musi też być
          dobrane odpowiednio natężenie promienia lasera. Z tym że laser łapie tylko
          mocne, grube i czarne włosy. Nie zlikwiduje meszka. Szkoda tylko że to tyle
          kosztuje bo ja cała poszłabym na ten laser. Tylko na głowie bym oczywiście
          zostawiła.
          • Gość: majka Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: *.k.mcnet.pl 19.12.03, 15:33
            ha ha ha...gdyby na mnie ten laser dzialal tez bym z mila checia wszystko
            zlikwidowalasmile
            ale kosztuje to majatek a ja bylam w klinice na normalnym prawdziwym
            laserze,ale jak pisalam..zero efektowsad(
            zastanowie sie jeszce co z tym zrobic! a narazie tez czekam na malenstwosmile)
            pozdrawiam Was goracosmile)
            majeczkasmile
          • Gość: Malaga Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA IP: 217.153.60.* 19.12.03, 16:57
            A czy mozesz podac gdzie chodzisz na ten laser, tymbardziej
            ze Ci pomogl? W jak duzych odstepach czasu mialas te zabiegi?
            Mnie osobiscie interesowałaby Warszawa
            Ponoc nie warto chodzic do pierwszego lepszego miejsca, lecz
            do sprawdzonych
    • bubu_mon Re: NADMIERNE OWŁOSIENIE A CIĄŻA 21.12.03, 02:01
      mam ten sam problem, włosy zaczęły mi rosnąć na ramionach, brzuchu itd. do
      tego wariacje hormonów i ogólna nerwówka. na szczęście mój przyszły tylko się
      ze mnie podśmiewa i mówi że u niego w kraju (Nigeria) kobietom zarost W OGÓLE
      nie przeszkadza i obnoszą zarośnięte nogi, brody i ręce bez żadnych
      kompleksów.
      już widzę siebie w Afryce z zaplecionymi warkoczykami na łydkach....

chyba będę tu częściej zaglądać bo wyglądacie na kompetentne dziewczyny!
      pozdrawiam, Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka