Dodaj do ulubionych

Bolące piersi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 12:45
Od 14 dc mam okropnie bolace piersi w pierwszych dniach nawet bolały jak
chodziłam, teraz bola jak dotykam co może być przuczuną takiego stanu,
dodam , ze po @ cycki były ok male i nie bolały, a teraz ........to jest
straszne, dodam że prolaktyne 3 mis temu miałam 27, ale już 3 mies. biorę
bromergon 1/2 tabletki. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kathrin78 Re: Bolące piersi IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.04, 13:03
      Być może to dalej podwyższona prolaktyna, może jednak to tylko nadwrażliwość
      tkanki na hormony wydzielane w normie.
      • Gość: Martyna Re: Bolące piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 13:40
        Czy to możliwe, że biorąc bromergon dalej mam podwyzszona prolaktynę, i czy ona
        moze być wyższa niż była ???
    • femalespirit Re: Bolące piersi 05.01.04, 17:44
      Martyna, a moze to ciaza, troche wczesnie 14 dc, ale nie wiem, kiedy mialas
      owulacje? Ja tak mialam - piersi bolace od 8 dnia po owu. Watpie, by prolaktyna
      Ci nie spadla po 3 miesiacach Bromergonu.
      Czy zawsze mialas takie wrazliwe piersi w drugiej fazie, czy ten bol jest inny?
      • Gość: Martyna Re: Bolące piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 08:45
        Zawsze miałam bolące piesi w II fazie, ale w granicach rozsądku, po prostu sie
        powiększały i pobolwewły, a teraz robią się monstrualnie wielkie i strasznie
        bolą, choć dzisiaj już jest lepiej jak ich nie dotykam. Ciąża to napewno nie
        jest bo ostatnio miesiac temu miałam podobnie tylko zaczeły mnie boleć 28 dc i
        wszystko sie jakoś pomieszało ze @ po lueinie dostałam w 43 dc. A teraz wydaje
        mi się że owulację niałam 31.12.2003, czyli cycki zaczęły mnie bolec pod koniec
        imprezy sylwestrowej tak że nie mogłam tańczyć.
    • Gość: tosia4 Re: Bolące piersi IP: *.przezmierowo.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 15:25
      Ja niestety też tak mam. Zdarzaja się nie liczne tylko cykle gdzie bolą mnie
      mniej albo 4 dni przed @. Powodem są zaburzenia równowagi pomiędzy estrogenami
      a progesteronem . U mnie wystepuje syndrom LUF czyli nie pękania pęcherzyków.
      Wszystko mam niby normalnie, rosną , wykres temp.idealny i hormony niby też (
      prl "normalnie" oznaczona ok, natomiast po obciążeniu za wysoka) tylko tyle ,że
      nie pękają i tworzą się torbiele.Brałam parodel na obniżenie prl ,ale to nie
      pomogło ani na pękanie ani na bolące piersi. Próbowałam castagnusa trochę
      lepiej.Mnie zaczynają b. boleć już dzień po niby owulacji i trwa do miesiączki.
      W tym cyklu mam inną zagadkę, zaczeły mnie boleć już 6 d.c. , podejrzewam ,że
      winne są estrogeny. Zuza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka