Dodaj do ulubionych

Ustka czy Łeba ??

26.06.12, 13:18
Temat jw. Gdzie znajdę więcej atrakcji, gdzie jest ładniejsza plaża i okolica do zobaczenia?
Będę wdzięczny za ciekawe wskazówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: milton Re: Ustka czy Łeba ?? IP: *.kalisz.mm.pl 27.06.12, 20:12
      Leba
    • Gość: porównanie Re: Ustka czy Łeba ?? IP: *.rev.pro-internet.pl 04.07.12, 23:06
      Więcej atrakcji i większe odległości są w Łebie, nieco mniej i bliżej w Ustce. Ale z Ustki bliżej np. do parku wodnego.
      Wybór jest trudny więc decyzja jest bardzo indywidualna.

Dla ułatwienia podsyłam linki do zwięzłych przewodników, które pomogą w podjęciu decyzji, bo wymienić wszystkie atrakcje to za dużo pisania:
      - przewodnik - po Łebie
      - przewodnik - po Ustce
      • Gość: karmin Re: Ustka czy Łeba ?? IP: *.play-internet.pl 05.07.12, 09:57
        W Lebie jest więcej atrakcji. Plaże takie same. Miasteczko Ustka może ładniejsze ale w Lebie masz Słowiński Park Narodowy, park Dinozaurów i jak lubisz to głośne centrum z barami. W obydwu miejscach można znaleźć spokojny nocleg gdzieś dalej. Jak nie ma pogody to iść do lasu na jagody. Z Ustki można złapać wycieczkę w Centrum Informacji Turystycznej do Słowińskiego Parku Narodowego a Lebie masz 2 kilometry do parku. Obydwie miejscowości są dość malownicze. Łeba jakby bardziej wyposażona w atrakcje.
        • gazeta_mi_placi Re: Ustka czy Łeba ?? 05.07.12, 19:30
          Dobre z tym lasem i jagodami.
          Jakby chciała pójść do lasu na jagody to by w tym celu nie jechała specjalnie nad drogie polskie morze.
    • ankagoz Re: Ustka czy Łeba ?? 06.07.12, 14:39
      Ja nie polecam Łeby.
      Zero normalnego sklepu typu Biedronka itp.
      Wszystko dość drogie
      Tylko na małym ryneczku atrakcje.
      Wszędzie daleko i dojazd samochodem kiepski
      Tylko wydnmy przepiekne
    • lena-mama Re: Ustka czy Łeba ?? 07.07.12, 22:22
      Wygrywa Łeba:)
      Jeżdżę tam co roku i zawsze jestem zachwycona. Super plaża, czysta woda, mnóstwo atrakcji i duuuuuuża oferta noclegów w Łebie na każdą kieszeń.
    • sandra1301 Re: Ustka czy Łeba ?? 09.07.12, 13:35
      Park Dinozaurów w Łebie bardzo ciekawy i godny polecenia, ale nie korzystajcie z baru - ceny masakra! za dwie porcje karkówki zapłaciłam ponad 40 zł, okazało się że cena w menu jest za 100 gram nie za porcję o czym dowiedziałam się przy płaceniu. Do tego widelce plastikowe które łamały się bez przerwy.
      Wstep do Parku nież nie tani - 25 zł dorosły, 15 zł dziecko
      Byliśmy też w Sea Parku w Sarbsku - drogo ale też ciekawie dla dziecka
    • Gość: Gość Łeba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.12, 11:29
      Zarówno Ustka jak i Łeba to piękne miasta; rozbudowane, zadbane, pełne turystów i gapiów. Tętnią życiem. Jeśli zapragnie się kameralnych wieczorów, to raczej po sezonie. Osobiście polecam Łebę. Jestem tam 6 razy w roku, i jest gdzie wypocząć, co zjeść (knajpka u "teściowej"), a także gdzie się zabawić (Costa Dorada). Polecam gorąco. www.łeba.com.pl/sport-i-rekreacja-394/
    • Gość: gość Re: Ustka czy Łeba ?? IP: *.slupsk.hypnet.pl 18.07.12, 22:01
      Zdecydowanie Ustka
    • zebrowaty Re: Ustka czy Łeba ?? 19.07.12, 08:18
      Generalnie ciężko jest mi określić, bo i w Łebie i w Ustce jest naprawdę znakomicie ;)
      Masz ciężki orzech do zgryzienia ;)
    • Gość: madzia Re: Ustka czy Łeba ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 12:37
      zdecydowanie łeba. Dałam się namówić na urlop w Ustce i żałuję.Wszędzie brudno,lokale przepełnione atrakcji zero.
    • Gość: madzia Re: Ustka czy Łeba ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 13:06
      tak się rozczarowałam Ustką że nikomu nie polecam.W deszczu nie było miejsca w żadnym lokalu żeby coś zjeść .Lokali bez porównania mniej niż w Łebie.Ośrodek akurat był ładny ale tak daleko od miasta że można nie dojść do promenady za to spokój i plaża blisko tyle że akurat było zimno i padał deszcz.Po drodze wszędzie śmieci i nie żywe mewy. W Łebie byłam kilka razy i naprawdę w każdą pogodę jest co robić.Plaże wszędzie podobne z tym że w Łebie bardziej przygotowane na turystów gastronomia,parasole,toalety itd. I nie ma kompletnie nic dla dzieci natomiast w Łebie co kawałek place zabaw.
    • kartonik1985 Re: Ustka czy Łeba ?? 12.08.12, 22:37
      Jastrzębia Góra :))
      • Gość: Kamki77 Re: Ustka czy Łeba ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.12, 10:02
        Odradzam Ustkę. Straż Miesja wita turystów mandatami. Jeździłem tam ponad dziesięć lat, zawsze parkowałem w podobny sposób na chodniku. Widać, że jednak chcą wyciągnąć więcej kasy od gości. Nie polecam!!!
    • kiero.1975 Re: Ustka czy Łeba ?? 18.10.12, 06:57
      Nawet szkoda języka strzępić zdecydowanie atrakcyjniejsza jest Łeba, znajduje się tam i Park narodowy z wydmami i dinozaury, i kolejka dla dzieci
    • 3kat Re: Ustka czy Łeba ?? 18.10.12, 11:42
      Witam,
      w Ustce nie byłem, ale za to w 2010 roku byłem w Łebie. Sporo atrakcji: wydmy, park dinozaurów, tor gokartowy i wiele innych. Jak dobrze pamiętam to wynajmowałem noclegi w "Chatka Honoratka". Pokoje super, czyste, z łazienką. W sezonie sporo turystów, więc z małym dzieckiem tam trochę trudno, przynajmniej według mnie. A tak to kolonie młodzieżowe, obozy, itp., więc polecam dla nieco starszych dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka