kachax 20.05.05, 15:19 Co o nim powiecie? Widziałam w wielu miejscach różne zdania, może uda się tutaj zebrać opinie doświadczonych uczestników ich imprez? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
missundaztood Re: Ecco Holiday 20.05.05, 18:05 Byłam z nimi w zeszłym roku na Rodos. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Także jeśli chodzi o moje doświadczenia z Ecco to są zdecydowanie pozytywne i mogę polecić to biuro :) Odpowiedz Link
habibi77 Re: Ecco Holiday 20.05.05, 18:21 Byłam z Ecco w Hurghadzie. Zmienili nam hotel 4* HB z na 4,5*ALL( wczasy wykupione 2 miesiące wcześniej). Poza zdzierstwem wizowym w Egipcie 20$ nie mam nic do zarzucenia. Biuro dla osób, które mogą zostać dłużej na wczasach (zdarzaja sie sytuacje,że trzeba spędzić na wczasach kilka dni dłużej- nie żartuję). Dla mnie to nie jest problem. Jeszcze się gdzieś pewnie przelecimy razem ;) Odpowiedz Link
zruc Re: Ecco Holiday 20.05.05, 19:38 Szukałem turnusu więcej niż 7-dni a mniej niż 14.Miał być taki turnus 16.04.Zostałem powiadomiony że nie wypalił.Miałem alternatywę:rezygnacja lub 7 dni z przeniesieniem terminu na 25.04.Raczej byłem pod ścianą,zwrócono po 70PLN od osoby.Dobierałem termin ze względu na korzystny w dzien /wnuczki 2i6 lat./Niestety wylot zmienił się na nocno-poranny. Odpowiedz Link
khargha Re: Ecco Holiday 24.05.05, 21:51 w pazdzierniku chce gdzies poleciec na wakacje. odpada Egipt, Tunezja, TUrcja, Kuba, Meksyk, SriLanka, itp. Chciałabym Europa + Kanary. Ecco ma najbpgatsza oferte jaka widzialam do tej pory. Napiszcie cos, moze kts jeszcze z nimi byl ?? Odpowiedz Link
azra19 Re: Ecco Holiday 25.05.05, 12:19 Byłam z nimi na Krecie. Dla mnie wszystko w porządku. Odpowiedz Link
mama75 Re: Ecco Holiday 25.05.05, 16:14 dosc dlugo dla nich pracowalam. W sumie dobra firma z dobrymi pomyslami. Nie wiem jak jest teraz, bo podobno zmienil sie juz wlasciciel. Szokowala mnie kiedys ich polityka sprzedazy. Kilka osob wiedzialo na 3-4 tygodnie wczesniej, ze rejsy z danego kierunku zostana zawieszone, ale nikt nie informowal o tym klientow. Nie wiem czy bylo to niedbalstwo osob odpowiadajacych za kontakt z klientami, czy specjalnie tak robili. Nie chce ich oskarzac. Klienci dowiadywali sie na kilka dni przed wylotem o zmianach. Wiem, ze chcieli byc bardzo zetelni co do programowych uslug i maksymalnie duzo informacji umieszczali w katalogach. Niestety poniewaz wszystko u nich bylo napisane bardzo drobnym maczkiem, nie kazdy klient mial ochote to czytac i stad bylo wiele nieporozumien. Bardzo czesto zdazalo sie, ze zmianie ulegaly godziny a nawet dni przelotow. Teoretycznie jest to wina przewoznika, ktory jest odpowiedzialny za takie zmiany. Odpowiedz Link
kreszpo Re: Ecco Holiday 27.05.05, 15:48 Serdecznie odradzam to biuro. Standardowo kwaterują ludzi w innych hotelach niż wykupili. Nam sie to zdarzyło-dowiedzielismy sie na lotnisku,ze bedziemy mieszkac w innym hotelu i miejscowosci niz zamowilismy (3 miesiace wczesniej_). A byla to rezerwacja z katalogu, nie zadne last minute. Odpowiedz Link
mama75 Re: Ecco Holiday 27.05.05, 16:29 no fakt. To tez sie im dosc czesto zdarzalo. Mam tylko pytanie: kupiliscie konkretny hotel z katalogu ? Nie byla to zadna oferta typu "fortuna" czy inne cuda, ktore mozna mozna kupic z duzym wyprzedzeniem ? Nie chce ich tlumaczyc, ale czasami zdarza sie tak, ze sam hotelarz jest nieuczciwy. Zalozmy, ze w listopadzie firma X podpisuje umowe z hotelem Y na 20 pokoi. W tym hotelu jest pokoi 4o, wiec firma X rezerwuje sobie 50% miejsc. Umowa wyglada tak, ze biuro X musi na 7 dni przed rozpoczeciem kazdego turnusu poinformowac hotel Y, o faktycznym stanie sprzedanych miejsc na dany termin. Poniewaz czesto nie ssprzedaje pelnego alotmentu, hotelarz na 7 dni przed terminem zostaje z wolnymi pokojami. DLatego, zeby uniknac strat czesto hotelarz sam sprzedaje o 1-2 czy wiecej pokoi z tego co obiecal firmie X we wlasnym zakresie, np. 22 pokoje, z czego 2 musial zabrac od firmy X. Poniewaz umowa jest tak skonstruowana, ze dopiero na 7 dni przed biuro podrozy przesyla pelna liste klientow do hotelu, nagle moze sie okazac, ze brakuje pokoi. To sie zdarza nie tylko w Ecco Holiday ale i u innych organizatorow. Poza tym byly przypadki, ze w hotelu byla awaria i na przyklad z powodu peknietej rury trzeba bylo na 3 tygodnie wylaczyc cale pietro. Tego niestety nie da sie przewidziec. Proponuje zawsze, zeby w takiej sytuacji przejsc sie do danego hotelu (jesli oczywiscie czlowiek ma ochote na szarpanie sie z biurem podrozy) i sprawdzic samemu sytuacje na miejscu. Znam kilka przypadkow, kiedy klienci od hotelarza dowiadywali sie, ze biuro np X wogole nie mialo u nich zalozonej rezerwacji na ten termin. Nalezy wtedy wziasc oswiadczenie od przedstawiciela tego hotelu i to bedzie podstawa do reklamacji po powrocie. Pomijam fakt, ze dobre biuro powinno powinno zaproponowac w tym momencie inny hotel w tej samej miejscowosci o podobnym standardzie (plus do tego jakas wycieczke fakultatywna lub wynajem samochodu na 1 dzien). Mozna tez zaproponowac hotel o wyzszym standardzie bez jakichkolwiek doplat. Niestety nie jest to polityka firmy Ecco - a przynajmniej ja sie z taka nie spotkalam. Natomisat znam inna firme, u ktorej to byl standard. Odpowiedz Link
iblan Re: Ecco Holiday 06.06.05, 11:41 my byliśmy z Ecco 3 razy i dwa razy mieliśmy zmianę hotelu, ale zawsze na * wyżej i w tej samej miejscowości. Z czystej ciekawości przespacerowalismy się obejrzeć tamte stare - i wyszło, ze nowe były też lepiej położone. Tak więc na zamianie tylko zyskaliśmy. Melismy tylko wpadkę na ostatnim pobycie - nikt nas po nocy nie odebrał z lotniska i musieliśmy sami dotrzeć do hotelu. Rezydenta oczywiście w hotelu nie bywało, tak więc nie usłyszeliśmy "przeraszam" o zwrocie kosztów nie wspominając. (Jako jedyni mieliśmy łączony pobyt Lanzarote + Gran Canaria. Na Lanzarote wszystko grało, choć z góry wiedzieliśmy, że tam nie ma rezydenta ! A na G.C. z rezydentem taka klapa...) Ale co do zakwaterowania - to same pozytywy. kreszpo napisał: > Serdecznie odradzam to biuro. Standardowo kwaterują ludzi w innych hotelach niż > > wykupili. Nam sie to zdarzyło-dowiedzielismy sie na lotnisku,ze bedziemy > mieszkac w innym hotelu i miejscowosci niz zamowilismy (3 miesiace wczesniej_). > > A byla to rezerwacja z katalogu, nie zadne last minute. Odpowiedz Link
belika Re: Ecco Holiday 08.06.05, 08:47 Byłam z EH w ub roku na Teneryfie - bez zastrzeżeń, wszystko zgodne z umową. Odpowiedz Link
dobreceny Re: Ecco Holiday 09.06.05, 14:44 Bylem z EH w Tajlandii oraz w Egipcie. Priorytetem byla cena - pod tym wzgledem jest zadowolony na maxa , tajlandia za 2390 14 dni + oplaty , egipt all 4 * 14 dni za 1590 zl + oplaty Nie widze zadnej roznicy miedzy scanem , trada , tui, vingiem pod wzgledem obslugi na miejscu i przy sprzedazy wycieczki. Teraz wybieram sie na GC za 799 + oplaty na 7 dni . Dla aktywnych ludzi to biuro jest ok jelsi nie przywizauje sie wagi do drobiazgow ale do ceny pobytu. pozd krzysiek. Odpowiedz Link
kamilaa2 Re: Ecco Holiday 11.06.05, 13:42 Wraz z mama i 2 córeczkami zrobiłysmy sobie takie babskie wakacje właśnie z nimi na Majorce w hotelu Beverly Playa. Cena korzystna, hotel naprawde dobry, wszystkie bylysmy zadowolone! W prawdzie w tym roku wykupilam juz wczasy ze Scanholiday to mysle ze skorzystam jeszcze z uslug tego biura, poniewaz dostalam to czego chcialam. Nie bylo zadnych niedogodnien. Odpowiedz Link
monika10001 Re: Ecco Holiday 23.06.05, 18:11 Byliśmy na MAJORCE i na Grand CANARII wszystko w porządku, dwie wycieczki- różnica miesiąca jesteśmy zadowleni,w tym roku także się wybieramy na dwie mam nadzieję że wszystko będzie ok . Odpowiedz Link
pusia-kotusia Re: Ecco Holiday 03.07.05, 19:50 przestrzegam przed tym biurem chyba ze chcecie miec wycieczke w jedna strone bez powrotu nam wlasnie sie tak zdazylo ze mimo wykupionego lotu powrotnego z portugalii 29.06. 2005 r. musielismy wracac na wlasna reke bo biuro odwolalo czarter nie powiadamiajac nas o tym do tego teraz wojujemy o oddanie nam pieniedzy i odszkodowanie a pracownicy biura sa bardzo nie sympatyczni ja napewno juz nikdy z uslug tego biura nie skorzystam i wszystkich przed nimi ostrzegam Odpowiedz Link
idora Re: Ecco Holiday 27.07.05, 22:22 Hejka,ja też byłam w tym czasie w Portugalii i słyszałam o tym samolocie, ale mieli Was zawieźć do Lizbony. Podobno chetnych nie było na przyjazd z Polski. Z rozpędu zamieściłam swojego posta na początku. Mogłam się dopisac tutaj. Opowiadam w nim co mnie spotkało w Portugalii z tym biurem. Tez więcej z nimi nie pojadę. pozdro Odpowiedz Link
szery78 Re: Ecco Holiday 14.07.05, 14:15 Wczoraj zmienili nam termin wyjazdu z 11 na 14 sierpnia! Ciekawe co jeszcze? Kasia Odpowiedz Link
torelek Re: Ecco Holiday 09.04.06, 19:34 Kilka dni temu wróciłem z Egiptu z Ecco. Dyskwalifikujących zastrzeżeń nie mam, aczkolwiek odniosłem wrażenie, że standardem jest wprowadzanie niby drobnych, ale istotnych zmian. Np. godziny odlotu i przylotu. Dla osób spoza Wawy (czy innego miasta z lotniskiem) jest to niesamowicie ważne. Tak więc Ecco sprzedaje wycieczkę z doskonale dobranymi godzinami, po czym zmienia te godziny. Nam odlot zmieniono raz, powrót dwa razy... Drugie moje zastrzeżenie to wg. mnie niuczciwy sposób sprzedaży. Polega to na tym, że pani sprzedawca informuje, że zostało np. tylko kilka miejsc w samolocie i trzeba natychmiast brać, bo potem nie będzie. Tak było ze mną - kupiłem dwa z ostatnich 5 miejsc w samolocie i niemalże ostatni pokój hotelowy. Okazało się, że w samolocie było kilkadziesiąt wolnych miejsc a hotel do połowy pusty. Po co to? Żeby wyciągnąć więcej od klienta, bo krótko przed terminem cena idzie ostro w dół. Odpowiedz Link
jadwiga2 Re: Ecco Holiday 07.05.06, 19:05 Byłam 2 lata temu z nimi w Egipcie, nie mam zastrzeżeń i na pewno jeszcze z nimi gdzieś polecę. Wczasy kupowałam u pośrednika i tak jak torelek usłyszałam, że o ile w hotelu jest dość miejsc to w samolocie są tylko 3 (ale to było 10 dni przed odlotem więc chyba możliwe). Jadwiga Odpowiedz Link
j11111 Re: Ecco Holiday - klasa turystyczna, niska 28.05.06, 23:46 To fakt, chciałem leciec na Kretę ale w ostatniej chwili zmieniono termin, podobno zmiana z winy przewoźnika, zaproponowali zwrot - bezwarunkowy - pieniedzy. Po zmianie na inny kierunek, trafiliśmy na fatalne godziny przelotu - nocne tam i z powrotem /pewnie najtańsze/. Najgorsze jest to, że Ecco ma niedopracowane oferty, wszystko jest prawie dobrze a nie dobrze. Na przykład nas / jakieś 30 osób/ zapomnieli odebrać w nocy z lotniska, taki drobiazg ale na dzień dobry w obcym kraju 70 km od swojego hotelu to mało przyjemne. Reklamacji nie przyjmują a jeśli nawet przyznają się do błędu to co najwyżej przepraszają, przeinaczają fakty i kręcą, że to nie od nich zależne. Ecco=niska klasa. Odpowiedz Link
vika28 Re: Ecco Holiday 18.09.06, 11:22 Z tymi wolnymi miejscami w hotelu i samolocie to nei do konca tak jak piszesz. Prawda jest taka, ze dane biuro podorzy nie ma wykupionych miejsc w calym samolocie badz wszystkich pokoi w hotelu. Zarowno lot jak i pokoje hotelowe podzielone sa miedzy roznych touroperatorow. I moze sie okazac, ze Ecco według swojej oferty faktycznie ma tylko 5 miejsc wolnych moimo, ze samolot leci w polowie pusty. Te wolne miejsca moga byc niesprzedane przez innych. Nigdy zadno biuro nie czarteruje CALEGO SAMOLOTU. Bo srednio realne jest by byli w stanie sprzedac tyle miejsc :) Odpowiedz Link
dzideks1 Re: Ecco Holiday 29.12.06, 21:51 Byłem z tym biurem na Krecie i wszystko było ok Odpowiedz Link