Dodaj do ulubionych

Warszawskie lasy

17.04.13, 16:39
Witajcie,
Chciałabym jutro wyruszyć na dłuższy spacer z moją 3 miesięczną córeczką. Wpadłam na pomysł lasu. Mieszkamy w Warszawie i wolałabym nie wyjeżdzać gdzieś dalej. Który z lasów warszawkich proponujecie? Zależy mi na tym by był w miarę zagospodarowany, mam na myśli dobre ścieżki gdzie spokojnie mogłabym wózkiem manewrować, jakieś "chatki" takie budki, gdzie np mogłabym małą nakarmić. Mało znam tutejszych lasów tak więc proszę Was o radę.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Warszawskie lasy 17.04.13, 19:57
      Zależy, gdzie mieszkasz - lasów jest dużo, są nawet w granicach administracyjnych miasta, jak Las Kabacki. Ale jeżeli mieszkasz np. na Bielanach, to dużo bliżej masz do Puszczy Kampinoskiej. Pamiętaj tylko, że w rezerwatach i parkach narodowych obowiązują pewne zasady i należy stosować się do tego, co jest napisane na tablicach informacyjnych.

Jeżeli wybierasz się na pieszy spacer po lesie, to zaopatrz się w odpowiednią mapę. Najlepiej zresztą zainwestuj w taki książkowy plan Warszawy i okolic. Jeżeli interesuje Cię Puszcza Kampinoska, to istnieją dość dokładne jej mapy; bodajże 1:40 000.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka