Gość: Paweł IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 19:49 Jakie wydawnictwo wydaje najobszerniejsze, najaktualniejsze i najbardziej sprawdzone przewodniki. Dzięki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Galumus Re: przewodniki IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 00:05 Bieszczady - OFICYNA WYDAWNICZA "REWASZ" - wiarygodne i sprawdzone źródło informacji, niestety ciężko dostępny tu gdzie mieszkam (Zachodniopomorskie), nie wiem jak jest w innych regionach kraju. Jeśli wpadnie mi w ręce inny przewodnik z tego wydawnictwa kupuję w ciemno - szlaki b. dobrze opisane, niekiedy co do kamyczka, opisy nie ograniczają się tylko do znaczonych szlaków ale i proponują ciekawe trasy poza oznakowanymi szlakami PTTK. Treści zachaczają o historię, hydrologię, biologię, poezję, kulturę - inspirująca, bardzo dobrze skonsultowana lektura. Informacje nie przerysowane, mało zbędnych niuansów. Konkretna i użyteczna wiedza. Mapy jedynie obrazują całokształt ale za to jest rozdział, który szczegółowo traktuje o rynku map w Polsce dot. tego regionu. Ciekawe rady. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIA Re: przewodniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.03, 22:03 Największa i najobszerniejsza kopalnia szczegółowych informacji znajduje się w przewodnikach o Polsce Sport i Turystyka .Wydawnictwo MUZA SA Księgarnia internetowa www.muza.com.pl Warszawa ul.Marszałkowska 8 tel. 0 22 628 63 60 629 32 01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: przewodniki IP: *.sgh.waw.pl 29.04.03, 09:02 Ja zawsze kupuje przewodniki Pascala. Są dobrze, ciekawie napisane, bardzo przyujemnie się je czyta. Opisy poszczególnych miejsc uwzględniają historię, przyrodę i kulturę. Szczególnie polecam Bieszczady i Kotlinę Kłodzką - po ich lekturze już nawet nie trzeba nigdzie jechać, bo wszystko się już wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaK Re: przewodniki IP: *.com / 10.10.234.* 29.04.03, 15:39 Również polecam przewodniki Pascala. Kupuję głównie serię "na weekend" i do tej pory nie zawiodłam się. (Małopolska, Beskidy, Europa, Słowacja itd.) Zawierają wszystkie niezbędne informacje, dodatkowo ciekawostki o porady od autorów. Większośc jest napisana z dużym humorem i za to dodatkowy plus. Maksimum konkretnych informacji, ładne zdjęcia i cena również do przełknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś