Dodaj do ulubionych

gdzie na wakacje w Polsce?

• Gość: wck a może KOtlina Kłodzka? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 21:32
      ... dużo zabytków, gdzie nie pojedziecie, tam coś do zobaczenia, nie jest tłoczno...
      Mogę polecić Pod Gadającym Kotem.
      Tyle:)
    • Gość: Uknona Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: *.tkk.pl 08.03.12, 22:45
      Velaves we Wladyslawowie.
      Maja świetne masaze stop w przystępnych cenach, no i jest tam ladna, czysta plaża
      • saggi_1981 Re: gdzie na wakacje w Polsce? 28.06.12, 10:31
        Hejka!

Mam mały dylemat, więc zwracam się do Was, bo być może ktoś z Was był w tych ośrodkach i będzie w stanie mi poradzić który wybrać.
        W tym roku planuję wybrać się nad morze w jakieś nowe miejsce, nie tak jak co roku w okolice Kołobrzegu bo te tereny znam już jak własną kieszeń, w tym roku chciałabym poznać część wybrzeża w okolicach Trójmiasta, tam jeszcze nie byłam, więc chciałam się poradzić Was tutaj :).

Po przewertowaniu wybrałam cztery miejsca na razie, każde ma jakieś za i przeciw, a które Wy byście polecili?

Pierwsze to Pokoje w Chłapowie, duży plus bo ceny już od 25 zł, a do tego jest basen gratis, to nawet jak pogody za fajnej nie będzie to można się chociaż w basenie wykąpać jak nie w morzu :).

oland-pokoje.pl/

Drugie to też w Chłapowie jakiś bratni ośrodek tego poprzedniego ale w innym miejscu :) i tu co prawda jest drożej, ale kusi ogromny teren, dzieciak by się wyhasał, no i jest jacuzzi, ja bym chętnie spróbowała zagrać w tenisa bo jest tam kort, no a mój mężczyzna kocha konie a tam jest stadnina. Także dużo więcej atrakcji, ale cena też odpowiednio większa bo wychodzi za pokój 3 osobowy 55 zł, no ale można na miejscu wziąć wyżywienie za niewielkie pieniądze, a to jadąc z dzieckiem jest duży plus.

oland.com.pl/

Teraz trzecie miejsce w Jastrzębiej Górze, w samym centrum, zdjęcia zapierają dech w piersi :) ale do Władysławowa dalej, no i ceny też wyższe, ale pokoje wyglądają na luksusowe. Z drugiej strony jakby się okazało nie fajnie to wolę nie wydawać aż tyle, ale może ktoś był i wie że jest fajnie, miło i smacznie :].

wita-jastrzebiagora.pl/

No i ostatnie jest w samym Władysławowie. Tu urzekł mnie ogród, no jest po prostu bajeczny :) fajne byłyby wieczory tam spędzane, no i blisko do centrum Władysławowa, dużo bliżej niż z poprzednich opcji. Ceny nie przerażają :) no i mają sale gier z bilardem która byłaby idealna przy ewentualnym braku pogody, a bilard to coś co lubimy oboje.

pensjonat-asteria.pl/

Moje pytanie skierowane jest najchętniej do osób które były w tych miejscach może w zeszłym roku i mogą mi na ich temat powiedzieć coś więcej niż jest na ich stronach :) ale za każdą radę będę wdzięczna :D bo w domu dyskusje nie mają końca, nie możemy się zdecydować, a jak będziemy dłużej zwlekać to nie będzie jeszcze wolnych miejsc :) proszę o pomoc w trybie pilnym :).
        Dziękuję.
        • Gość: sak Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 07:25
          Jeśli na wakacje to z pewnością na Warmię i Mazury, a najlepiej do Olsztyna lub okolicy. Wtedy w pięknym pagórkowatym terenie będzie troszkę gór i jeziora. Czyste powietrze zapewni dotlenienie organizmu i wypoczęci wrócicie od domu. Wiele atrakcji w olsztynie zapewni Wam rozrywkę.
          Poznajcie hotelolsztyn.pl
        • timon839 Re: gdzie na wakacje w Polsce? 22.09.13, 23:36
          Oczywiście...tylko Kraków ..Wawel, Bazylika Mariacka, Sukiennice, niekończące się przechadzki uroczymi uliczkami starego miasta...można by wiele mówić o Krakowie, wspaniałe miejsce aby wypocząć, nie rezygnując ze zwiedzania, oraz wygód.. polecam jedynie hotele w centrum miasta... aby nie błądzić nieładzie obrzeży..
        • monikaengel Re: gdzie na wakacje w Polsce? 03.05.15, 22:33
          Niezależnie, czy zima, czy lato to fajnie pojechać w polskie góry. Atmosfera i sympatyczni ludzie zawsze gwarantowane. Polecam to miejsce: www.wierchomla.com.pl
    • janek-kowal Re: gdzie na wakacje w Polsce? 10.03.12, 14:10
      Na wakacje polecam Pieniny, można znaleśc tani nocleg w Szczawnicy i zwiedzac okoliczne góry czy to z małymi dziecmi czy z osobami starszymi.Szlaki sa poprostu dla wwszystkich.
    • lachimski Re: gdzie na wakacje w Polsce? 15.03.12, 16:24
      Proponuję Wysową Zdrój ,wrzesień to rydze .Tanio, cicho ,piekny Beskid Niski ,wspaniałe kolory jesieni,trasy do spacerow.jerzyny na każdym kroku
    • Gość: Wienio Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.03.12, 10:29
      Na odpoczynek po weselnym szaleństwie mogę wam polecić ośrodek "Marzenie" w Zakopanem. Ceny nie są wysokie a zabiegi Spa sprawią że zapomnicie o całym świecie ;) Dodatkowo ośrodek oferuje 3 posiłki dziennie w cenie więc nie trzeba ganiać po całym Zakopanem żeby znaleźć jakąś knajpę z dobrym i tanim jedzeniem. Dodatkowo w cenie są jeszcze inne atrakcje, takie jak wycieczka po górach z przewodnikiem czy popularny ostatnio nordic walking. Zachęcam bo cena 625 zł za tydzień jest naprawdę zachęcająca. A tutaj link do oferty www.patrona.pl/osrodek-spa-Zakopane-376-4
    • Gość: Malinka Ideatur.pl IP: *.cc 05.04.12, 09:54
      tam poszukaj. A koło noclegów są jeszcze podpowiedzi co zwiedzać!!
    • sylwana86 Re: gdzie na wakacje w Polsce? 19.05.12, 20:30
      Witam, polecam jechac do Pobierowa, Zakopanego lub zobaczyc Parki Miniatur, a wiecej o tym na blogu www.turystykapodroze.blogspot.com
    • nieznajomy112 Re: gdzie na wakacje w Polsce? 25.06.12, 16:49
      Polecam morze albo mazury. I tu i tu dużo atrakcji dla dużych i małych. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli morze to polecam Stegnę- nie duże i nie drogie miasteczko nad morzem. Na Mazurach zaś Giżycko- to miasto, w którym latem ciągle się coś dzieje. Jest tam port jeden z największych na Mazurach, plaża miejska, duży deptak, duże wesołe miasteczko i jeszcze wiele innych atrakcji. Polecam
    • aducha2704 Ostrowo, Pensjonat Delfin 26.06.12, 10:42
      Zapraszamy do Pensjonatu Delfin w Ostrowie

ceny już od 25 zł/dobę

Nasz obiekt położony jest w cichej i spokojnej okolicy w nadmorskiej miejscowosci Ostrowo. Znajdujemy sie w sąsiedztwie lasu, z dala od głównych ulic.

Oferujemy naszym Gościom wygodne pokoje 2, 3, 4 i 5-osobowe, pokoje rodzinne oraz studia. Wszystkie pokoje są wyposażone w łazienkę, czajnik bezprzewodowy, parawan oraz koc na plażę. Niektóre pokoje z balkonami. Do dyspozycji Gości aneks kuchenny, lodówki, plac zabaw dla dzieci, ogród z meblami ogrodowymi i miejscami do grillowania oraz miejsca parkingowe na ogrodzonej posesji.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na stronie internetowej:

www.pokojedelfin.freehost.pl/#1

• Gość: Magdalena Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 16:19
      Serdecznie polecam miejscowośc Kluszkowce nad jeziorem Czorsztyńskim nie daleko lasu. Z balkonu widac Tatry i Pieniny. Mała miejscowośc idealna na wypoczynek z dziecmi nawet małymi. (łóżeczko ze szczebelkami na życzenie)Piękny bardzo duży ogród. Na prawdę nie zwykłe widoki. Czyściutko, przytulnie pokoje nowe.
      willaostoja.blog.onet.pl/
      Na podanej stronie więcej informacji na temat okolicznych atrakcji...
    • kata.87 Re: gdzie na wakacje w Polsce? 27.06.12, 22:24
      Polecam Sulejów młodym ludziom. Jest to miejsce super zabawy. Bez marudzenia i ciśnień. W przyszłym tygodniu tam jadę na rowerze. Mam zamiar polecić to miejsce w konkursie Łódzkie Oczami Mieszkańców, jako najfajniejszy sposób na wakacyjną wycieczkę- a co mi tam!
      • vkleopard Re: gdzie na wakacje w Polsce? 06.07.12, 12:22
        Fajnie jest w hotelu Primavera w Jastrzębiej Górze, polecam zwłaszcza tym, którzy jako odpoczynek rozumieją sport i aktywny tryb życia. Jest basen, siłownia, mają mnóstwo masaży w fajnych cenach, można się naprawdę zrelaksować.
    • lena-mama Re: gdzie na wakacje w Polsce? 07.07.12, 22:25
      A ja dla odminay polecam polskie morze:) Co roku jeżdżę do Łeby i jestem zachwycona. Super plaże, czysta woda, lasy, cisza i spokój. Znajdziesz też u nich odpowiednie noclegi w Łebie dla nowożeńców:)
    • Gość: cisza Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: 212.160.175.* 08.07.12, 21:00
      Zapraszam na wschód Polski. WAKACJE BEZ DZIECI. Nadbużańska Cisza. Właśnie wczoraj wyjechali od nas małżonkowie z półrocznym stażem. Mieli do dyspozycji dwupokojowy dom, wiate grilową no i basen.Przepiekna pogoda, cisza, spokój, odrwanie od rzeczywistosci. Spacery, krótkie wycieczki po okolicy, plażowanie przy basenie - to było ich zajęcie.Wyjechali zadowoleni.
      Wiecej informacji o nas na naszej stronie www.nadbuzanska-cisza.pl
      Serdecznie zapraszmy
      Magda i Włodek
    • Gość: Feainne Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 14:16
      Ja polecam wszystkim Szwajcarię Kaszubską. Gdybym szukała miejsca na wakacje znowu wybrałabym Wieżycę i zatrzymała się w Domu pod Kurem. Miejsce jest idealną bazą wypadową bo położone jest w samym sercu Wieżycy, 200 m. od jeziora Ostrzckiego, niedaleko wieży widokowej i domu do góry nogami. Obok ma też dwie ogromne stadniny koni, więc jest czym zająć dzieciaki;)
      Polecam i do zobaczenia na Kaszubach!
      • goguskwabotyn Re: gdzie na wakacje w Polsce? 10.07.12, 00:58
        Ja najbardziej lubie Opolszczyzne i Kotline Klodzka- piekne gory, rowniez miasta bardzo ladne- Polanica, Duszniki, Kudowa, Radkow... Piekna miejscowoscia jest Miedzygorze u stop Snieznika, urocza, szwajcarska zabudowa... Z Kudowy mozna zrobic sobie wycieczke do najpiekniejszej na swiecie Pragi, albo chociaz do miasta Nachod na czekolade studentska i lentilky :)

Z nadmorskich miejscowosci lubie Jurate, Miedzyzdroje i Sopot, ale to tylko po sezonie.

A z miast bardzo podoba mi sie Torun, Gdansk, Szczecin, Wroclaw i Opole.
    • tommason Re: gdzie na wakacje w Polsce? 10.07.12, 18:17
      Fajną, wakacyjną i na dodatek rodzinną ofertę ma hotel Windsor nad Zalewem Zegrzyńskim. Wróciłem stamtąd niedawno z żoną i na pewno nie raz jeszcze zajżymy tam, czy na żaglówki, czy na kajaki czy chociażby do SPA :)
    • tjamal Re: gdzie na wakacje w Polsce? 11.08.12, 15:30
      polecam Willę Narocz w Krynicy-Zdrój
      www.narocz-krynica.pl/
    • robcius Kołobrzeg oczywiście... 28.08.12, 07:53
      Polecam
      www.kwatery-koszalinska32.kolobrzeg.pl
      w Kołobrzegu
      obiekt całoroczny
    • Gość: HostelPanda Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: 192.166.203.* 31.08.12, 09:02
      Warto zajrzeć do Krakowa!

www.pandahostel.pl/panda/wordpress/
    • coccco33 Re: gdzie na wakacje w Polsce? 31.08.12, 12:03
      Z pełnym przekonaniem polecam Bieszczady. Idealne miejsce na wypoczynek. Gwarantuję, że zakochacie się w tym miejscu:)
    • Gość: lililolo Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 12:19
      ja mam dla was idealne miejsce!!! w te wakacje z narzeczonym byliśmy w Pieninach, a konkretnie w Szczawnicy. Cuuuuudne miejsce, góry, lasy, rzeki... No i apartament rewelacyjny. Świetne warunki, standard bardzo wysoki, świetna obsługa i to w bardzo przystępnych cenach. Jest co robić o każdej porze roku :)
      www.apartamenty-w-szczawnicy.com/
    • Gość: mimika Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 18:26
      tyle ludzi wyjezdza poza granice a tyle pieknych zakatkow w naszym kraju.my z rodzinka zwykle wyjezdzamy 2-3 razy w roku za kazdym razem w inne miejsce. trzy razy juz znalezlismy super noclegi na top-ogloszenia.net/Turystyka-i-wypoczynek-16, teraz wybieramy sie na swieta i pewnie znowu tam poszukamy czegos ciekawego
    • Gość: Aidan Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: 79.162.218.* 14.03.13, 14:19
      Poleca Pojezierze Drawskie, mało znane miejsce a przepiekne a jeżeli chodzi o miejsce do spędzania wakacji np. z rodzina i dziećmi to świetne miejsce jest Folwark Karpno. Gospodarstwo ekologiczne i agro. Raj dla dzieci i dorosłych poszukujących kameralne i nie codzienne, klimatyczne miejsce.
    • polityk432 Re: gdzie na wakacje w Polsce? 22.03.13, 11:13
      Jeśli romantyczny czas to zdecydowanie Karpacz. Na stronie internetowej www.karpacz.net/ i wybrać jedną z ofert, które są zdecydowanie przygotowane dla zakochanych. Są tam obiekty SPA jak również masa ciekawych restauracji do których możecie udać się we dwoje.
    • Gość: PodroznikMichał Re: gdzie na wakacje w Polsce? IP: *.softservice.com.pl 22.03.13, 12:49
      Polecam zabytkowy Hotel Podkasztorze w XII wiecznym opactwie cystersów, położony w malowniczej dolinie Pilicy
    • domekwrabce Re: gdzie na wakacje w Polsce? 24.03.13, 17:57
      Zapraszamy do pieknej i spokojnej miejscowosci gdzie mozna wynajac nasz domek w Rabce.
      Dom w Rabce, który Państwu oferujemy jest piętrowym, drewnianym domkiem z dużym tarasem oraz przepięknym widokiem na góry.
      Oczywiście na czas pobytu domek w Rabce jest wyłącznie do Państwa dyspozycji.
      Cały dom w Rabce wynajmujemy już od 8 osób z możliwością nawet do 20 osób.
      Dużym atutem jest fakt, iż znajduje się z dala od głównej drogi, a zarazem niedaleko centrum.
      Nasz domek w Rabce posiada na parterze kuchnie ( całkowicie wyposażona zarówno w sprzęty AGD jak i naczynia),jadalnia, świetlica oraz dwa duże pokoje cztero osobowe. Dodatkowo na parterze są 2 łazienki.
      Natomiast na piętrze jest 5 pokoi, od dwu osobowych do cztero osobowych oraz łazienka.
      Dom w Rabce posiada także duży ogrodzony ogród z altanką idealnie nadającą się na grillowanie. Dodatkowo do państwa dyspozycji jest grill, stół do tenisa stołowego oraz parking. Cały obiekt jest ogrodzony i monitorowany.

W pobliżu znajduje się kilka wyciągów narciarski – osobiście polecam Polczakówkę oraz Maciejowa. Ponadto Rabka oferuje liczne atrakcje zarówno dla dzieci jak i osób starszych m.in. lodowisko, Rabkoland, bardzo dużo ścieżek rowerowych oraz pieszych, tężnia, wieża widokowa oraz wiele innych.
      Rabka jest to malownicze i piękne miejsce, idealne dla ludzi którzy szukają relaksu, z dala od zgiełku i szybkiego tępa życia. Nasza miejscowość jest jednocześnie znakomitą „bazą wypadową" do dalszych wycieczek.
      Zapraszamy do zapoznania sie z oferta na naszej stronie.

www.domekwrabce.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka